Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 NPC Godmode Guide

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2124
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: NPC Godmode Guide | di feb 28, 2017 7:34 pm

Hoewel NPCs in theorie vrijuit gegodmode mogen worden mits er hierbij gelet wordt op realisme, gelden er in de Spelen wat belangrijke regels om te voorkomen dat NPCs ingezet worden als schild, als makkelijk slachtoffer of als “tweede karakter” (bijvoorbeeld een NPC zodanig claimen, dat anderen het gevoel krijgen dat ze geen recht meer hebben om dat karakter te godmoden), maar ook om te voorkomen dat mensen niet het optimale uit hun dichtsbijzijnde NPC halen.

Omdat NPCs en situaties nooit precies hetzelfde zijn, is dit op veel punten meer een guideline dan een lijst van keiharde regels. Altijd geldt: wat is reëel in een bepaalde situatie? En niet: wat komt mij goed uit in deze situatie?

Een NPC als bondgenoot
Recht van de snelste?
Een NPC claimen als bondgenoot mag altijd, maar gaat wat moeilijker als het NPC al door iemand anders is geclaimd. Tot de Spelen beginnen, kun je niet met 100% zekerheid vaststellen of het NPC een bondgenootschap heeft met jouw karakter: als het NPC tijdens de trainingen ook met anderen over een bondgenootschap heeft gepraat, is het absoluut niet “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Onderling kun je proberen af te spreken voor wie het NPC kiest, maar als je er op die manier niet uitkomt, kun je die keuze ook aan de Adminies over laten.

Staat een NPC open voor een bondgenootschap?
Heeft niemand anders een poging gedaan een bondgenootschap met het NPC te sluiten, dan mag je hem of haar als bondgenoot claimen.... mits het NPC open staat voor bondgenootschappen natuurlijk! Heeft een tribuut bijv. maar één bolletje van de vijf bij samenwerking? Helaas, dan is het niet realistisch dat hij/zij een bondgenootschap met jouw karakter aan wil gaan. Je kunt het alsnog proberen, natuurlijk, maar dan kun je in ieder geval niet klagen als je karakter in zijn/haar slaap vermoord wordt  rabbit

Een NPC als levend schild
Een veelgehoorde klacht bij eerdere Spelen: de NPCs worden ingezet als levende schilden. Tja, hier kunnen we niet heel veel aan doen. Het is gewoon verleidelijk om een NPC eerst van verdacht water te laten proeven. Dit is dus niet verboden, maar wederom: hou het realistisch. Een NPC heeft geen OOC brein achter zich, maar is IC natuurlijk niet zo dom om telkens degene te zijn die dingen moet gaan uitproberen – tenzij dat in zijn/haar karakter zit.

Een NPC tegenkomen
Op de kaart van de arena staat aangegeven waar NPCs ongeveer zijn. Als jouw karakter hier in de buurt komt, mag je altijd zeggen dat je het NPC tegenkomt. Je mag zelfs zeggen dat het NPC jou aanvalt of alsnog een bondgenootschap aan wil gaan als dat in de aard van de NPC zit!

Een NPC in gevecht
Omdat NPCs gegodmode mogen worden, kun je met je gevecht iets meer los gaan. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld iets meer een worsteling mag omschrijven of tegenaanvallen van een NPC mag incasseren. De lijn van wat wel mag en wat niet is nogal vaag en ook situatieafhankelijk.

Wat mag bijvoorbeeld wél?
Voor ongevaarlijke wonden hoeft niet per se gedobbeld te worden: een snijwond in de arm? Prima. Een blauwe plek door een trap naar een heup? Ook goed. Een schijnbeweging maken en zeggen dat een NPC afgeleid wordt? Geen enkel probleem. Vuistslagen die niks breken zijn ook al snel goed. Door dat soort kleine dingetjes in je gevecht te verwerken, maak je het gevecht wat levendiger, zonder jezelf meteen een extreem groot voordeel te geven. Zorg natuurlijk wel dat het gebalanceerd blijft: sta je tegenover een NPC dat veel beter kan vechten dan jij, dan kun je zelf natuurlijk ook niet alles ontwijken.

En wat mag niet?
Je mag nooit zover schrijven dat een NPC eigenlijk al geen enkele kans meer heeft: een steekwond in de lever? Daar moet voor gedobbeld worden. Een nek omdraaien? Daarvan mag je niet beslissen of het lukt. Een pijl in een oog? Niet aan jou of die raak is. Een NPC in een houtgreep nemen? Nee, helaas, ook dat werkt een NPC in zo’n positie, dat hij/zij al haast ten dode opgeschreven is.

Een NPC in het bondgenootschap van iemand anders
Er zijn ook situaties waarin twee bespeelde karakters elkaar tegenkomen en er ook NPCs bij aanwezig zijn. Mag degene die géén bondgenootschap heeft met het NPC dan ook wat over het NPC zeggen? Jazeker, dat mag.
Je mag in principe niet zeggen dat het NPC zijn/haar bondgenoot (ofwel jouw tegenspeler) opeens verraad,  maar in een zeldzaam geval kan hier een gegronde reden voor zijn. Overleg dat altijd eerst even met de Adminies, om ruzies te voorkomen.
Verder mag je het NPC uit het bondgenootschap van iemand anders tijdens een gevecht net zo godmoden als andere NPCs, al geeft jouw tegenspeler tijdens het gevecht in de meeste gevallen ook wat sturing. Schrijf jij bijvoorbeeld dat het NPC een paar trappen geeft, dan kan jouw tegenspeler in zijn/haar volgende post schrijven dat het NPC van tactiek verandert en opeens met een vuist uithaalt.


Nog vragen over het godmoden van NPCs? Dan kun je altijd terecht in het vragentopic. Zijn we belangrijke punten vergeten te vermelden? Laat het ons dan ook even weten, dan updaten we dit topic.

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

NPC Godmode Guide

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Orientation Guide

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Algemeen-