Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Capri Moreno

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Capri Moreno
District 3
avatar

PROFIELAantal berichten : 42
Registratiedatum : 06-11-17
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Programmeur
Leeftijd: 16

Onderwerp: Capri Moreno | di nov 07, 2017 12:51 pm

Naam: Capri Moreno
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: nog net 16
Woonplaats: District 3, in een krot hoog genoeg op de heuvels om uitzicht te hebben op de zee, daar staat wel tegenover dat het centrum en eigenlijk alle nuttige dingen een flink stuk lopen zijn.
Werk: Verdiend wat bij met codering klussen waar ze duidelijk talent in heeft.
Interesses Codering, computers, uitdagingen, familie.
Persoonlijkheid: Slim, dapper, sceptisch, sarcastisch maar met goede bedoelingen.

Familie, vrienden e.a.:
Azarola Moreno † De moeder van Capri. Azarola zou nu 43 zijn geweest maar de vraag is of dat aan haar te zien zou zijn. Aza was van nature mooi, met lange golvende haren en heldere blauwe ogen. Daarnaast kwam ze van een rijke familie. Het was niet gek dat ze erg gewild was en Aza maakte op jonge leeftijd al heel bewust haar keuze. Azarola was slim, sluw en manipulatief. Alles wat ze deed was uitgedacht en bewust, en ze wist mensen makkelijk om haar vingers te winden. Zelf iets doen was niet haar ding, ze hield zich meer op de achtergrond waar zij de touwtjes in handen had. Zodra de eerste fluisteringen over een opstand door het district gingen had ze haar kant gekozen en werkte ze er aan om de opstand werkelijkheid te laten worden. Door de juiste mensen bij elkaar te brengen, ideeën bij anderen in te fluisteren en ontevredenheid in de menigte te verspreiden had zij een leidende rol in de opstanden en het verloop ervan. Het ongeluk waar twee van haar kinderen bij betrokken waren zorgde voor een deuk in haar plannen. Niet alleen was ze (kort) in rouw voor haar zoon, het veroorzaakte ook dat het gezin in het spotlicht kwam te staan. Beseffende dat haar lievelingskind overleden was en dat ze elk moment opgepakt kon worden probeerde ze Capri nog zo veel mogelijk naar haar wil te vormen.

Toen het al duidelijk werd dat ze deze strijd niet meer zouden winnen werd Aza opgehaald. Anderen hadden gepraat en Aza werd binnen 24 uur gevangen genomen, verhoord en publiekelijk geëxecuteerd. De reacties op haar dood waren gemixt, sommigen zagen haar opeens als het manipulerende monster dat ze was, anderen waren in rouw voor de gevallen held.

Martice Moreno De vader van het gezin. De man is 47 maar doet ouder aan. Hij is groot en breed gebouwd maar door armoede is zijn buikje niet meer te zien. Hij groeide op in luxe en kreeg via zijn familie een goede baan als ploegbaas en later de promotie naar afdelingsleider. Hij was tot over zijn oren verliefd op Azarola en kon zijn geluk niet meer op toen zij ook voor hem koos. Azarola maakte misbruik van zijn liefde en manipuleerde hem in wat zij wou. Hij vond het allemaal wel best, een mooi huis, een goede baan en vier prachtige kinderen. Tijdens de opstand hielp hij Aza waar nodig, en hij deelde haar haat voor het Capitool. Eigen initiatief was echter ver te zoeken. Wel was hij een zorgzame, liefdevolle en beschermende vader voor zijn kinderen.

De dood van zijn zoon en vrouw trof hem zwaar. De haat voor het Capitool werd groter dan ooit. Zijn baan was hij meteen kwijt en hij kwam terecht bij de lopende band naast het volk waar hij altijd op had neergekeken. Hun huis werd verruild voor een krot. Kaiya nam de rol van verzorger op zich terwijl Martice lange dagen in de fabriek doorbracht. Thuis is hij meestal niet aanspreekbaar en altijd te vinden in zijn stoel terwijl hij voor zich uit staart. Als hij praat is het vooral in een woedebui, waarbij je weet dat je zo ver mogelijk uit zijn buurt moet blijven. Hij is in korte tijd fysiek jaren ouder geworden en mentaal een schaduw van de man die hij ooit was.

Kaiya Moreno De 21 jarige zus van Capri, en daarmee de oudste. Ze is verloofd en woont wegens ruimtegebrek al bij haar to-be man Jorian. Dat is wennen omdat ze de meest verantwoordelijke en zorgzame thuis was. Kaiya was altijd het licht in huis, ook tijdens de donkere dagen. Ze ziet het beste in mensen en weigert ze te beoordelen tot ze ze beter kent. Ze deed dan ook niet mee met de opstanden en heeft haar best gedaan haar visie op haar jongere broertjes en zusjes over te brengen. Toen zij niet luisterden bleef ze niet doordringen maar deed ze haar best hen te beschermen voor het ergste, om dat te kunnen doen heeft ze zichzelf verdiept in verpleging.

Toen bleek dat ze een relatie met Jorian had was vader afkeurend maar hij liet haar gaan. Wel is er duidelijk gemaakt dat ze thuis niet meer welkom is, en Jorian al helemaal niet. Maar mede dankzij Jorians invloed heeft ze een werkplek als verpleegster kunnen vinden.

Jorian Blackfield De 24 jarige verloofde van Kaiya. De Blackfields gingen tegen de menigte in en kozen de kant van het Capitool. Ook Jorian vocht actief mee aan de winnende kant. Dit deed hun reputatie kelderen voor het gewone volk maar zorgde ook voor geld toen het Capitool won. Helemaal goed eindigde het niet voor de Blackfields, Jorians oudere broer is omgekomen in de strijd, zijn vader is achteraf vermoord.

Lark Moreno † Lark was twee en een half jaar ouder dan Capri en een groot voorbeeld voor haar. Tegengesteld tot Capri hield Lark meer van de fysieke technologie. Hij knutselde en prutste eindeloos aan alles wat hij maar kon vinden. Lark was een jongen die vol voor iets ging en met passie zijn visie kon delen. Met de invloed van zijn ouders was het niet gek dat hij het Capitool radicaal haatte. Azarola regelde dat hij een publiek kreeg: een groeiende groep jongeren die Lark makkelijk over wist te halen. Zijn eerder onschuldige geknutsel werd nu gebruikt voor de creatie van wapens. Lark is op 15 jarige leeftijd omgekomen in hetzelfde ongeluk waarin Capri haar been verloor.

Custodio(Cus) Moreno Met 12 jaar is Cus de jongste bij de Moreno’s, en de enige die de donkere dagen niet bewust heeft meegemaakt. Hij lijkt qua uiterlijk erg op Lark, met zijn vrolijke zwarte krullen en brede lach, alleen heeft Cus opvallende blauwe ogen. Cus is nog jong en begint pas langzaam te ontdekken hoe zwart de wereld om hem heen is. Hij draagt altijd een lach op zijn gezicht en is het zonnetje in huis. Het is bijna onmogelijk om het kleine, vrolijke en zorgzame ventje te haten. Wegens de spelen proberen Capri en Kaiya hem te leren wat ze kunnen, om hem in het ergste geval in ieder geval een kans te geven.

Uiterlijk: Capri heeft zuid-amerikaanse roots, ze is getint en heeft heldere, donkerbruine ogen. Ze draagt haar zwarte haar kort en doet er niet veel mee, het is dan ook niet al te schoon en vol klitten. Ze is niet de knapste maar ze houd haar hoofd hoog en dat straalt ze uit. Groot is ze niet met haar 1.63. Ze is van zichzelf al tenger gebouwd en de hoeveelheid eten die ze krijgt helpt niet mee. Maar wat het meeste opvalt is haar rechter onderbeen, of beter gezegd, het gebrek ervan. In plaats daarvan heeft ze een in elkaar geknutselde prothese. Hierdoor loopt ze mank en heeft ze moeite met rennen.

Ze heeft niet de luxe van een oneindige kledingkast, sterker, haar hoeveelheid kleding is op d’r vingers te tellen. Wat ze draagt is dan ook vaak versleten en vaak ook van Keiya geweest. Haar voorkeur gaat naar comfortabele kleding: shirt, vest en spijkerbroek. Ze is niet van de accessoires, maar ze draagt een tandwieltje van haar broer Lark aan een simpel touwtje om haar nek.

Eigenschappen:
+ Mature
Met alles wat Capri heeft meegemaakt is het niet gek dat ze sneller volwassen is geworden als de meesten. Ze kan voor zichzelf en anderen zorgen en heeft jong geleerd dat de wereld niet mooi is.
+ Sceptisch
Capri zal nooit iets of iemand blindelings volgen. Ze stelt kritische vragen en weegt haar opties voorzichtig af voordat zij een keuze maakt.
+ Slim
Al jong had ze gevoel voor codetalen en techniek. Maar ook andere dingen leert ze snel. Ze houd van uitdagingen en ziet in codering puzzels die ze op kan lossen. Toen ze jong was hield ze vaak raadsel-wedstrijden met haar oudere broer en zus, waar ze voor haar leeftijd nog best goed aan mee kon doen.
+ Goedhartig
Ze komt op eerste blik misschien niet zo over maar ze heeft het beste met iedereen voor. Ze wilt doen wat goed is en kan niet tegen het lijden van anderen. Ze heeft ook veel over voor diegenen van wie ze houd.
+ Brave
Het gevaar in rennen om haar broer te redden, een voorbeeld die laat zien dat ze iig dapperder was dan zijn bondgenoten. Ook aan haar illegalen klussen is te zien dat ze durft. Common sense is één ding, maar ze rent niet weg voor gevaar.

- Onzeker
Haar moeder heeft een blijvend litteken op haar achtergelaten waardoor ze constant bang is om net als haar te worden. Hormonen en haar handicap helpen niet mee en hoewel ze haar best doet het te verbergen onder sarcasme is Capri ontzettend onzeker over haar persoonlijkheid, daden en uiterlijk. In combinatie met haar sceptische aard zorgt dit er soms voor dat ze te lang doet over keuzes maken.
- Depressief/somber
Ze geeft het niet toe maar het kan niet anders dan dat haar geschiedenis invloed heeft op wie ze is. Af en toe zul je haar betrappen terwijl ze in het niets staart of huilend in bed. Zichzelf de schuld gevend van alles en niet meer wetend wat ze aanmoet met de wereld, voordat ze de moed weer bijeen raapt en dapper doorgaat alsof er niets aan de hand is.
- Workaholic
Altijd maar bezig blijven om het verleden en de toekomst te kunnen vergeten. Dat is de afgelopen vier jaar haar levenswijze geweest, en het heeft een negatief effect op haar gehad. Ze slaapt slecht en wordt kribbig zodra ze niets te doen heeft.
-Cynisch
Ze had er een aanleg voor maar door de donkere dagen is haar cynisme gegroeid. Bijtende opmerkingen naar anderen, minder hoopvol op de toekomst en een overvloed aan sarcasme.

Verleden: Capri kwam als derde in de familie en ontbrak aan niets tijdens haar jongste jaren. Ze vormde al snel een hechte band met haar oudere broer Lark en ze was vaak bij hem te vinden. Eerst keek ze graag mee terwijl hij knutselde aan oude apparaten en ander schroot. Later werkte ze naast hem aan de programmering van hun ‘uitvindingen’. Als er iets kapot was zagen ze het als de leukste uitdaging om het te maken, was er niets te fixen dan creëerden ze hun eigen dingen.

Maar tijd passeerde en de wereld waar zij bekend mee waren verduisterde. Hun ouders vertelden over de leugens en slechte daden van het Capitool. Lark, ouder maar goedgelovig, werd gevuld met een passie om het Capitool ten onder te brengen. De donkere dagen braken aan en Capri bevond zich in een tweestrijd.

Uiteraard keek Capri op naar haar broer, maar Kaiya vertelde andere verhalen. Verhalen over gevaar en vergeving. Meer sceptisch aangelegd dan haar broer zocht Capri naar haar plek in de strijd. Uiteindelijk bleef ze op de achtergrond, terwijl ze bezorgd toe keek hoe Lark van een onschuldige jongen in een fanatieke rebel veranderde. Ze hielp hem met zijn uitvindingen en wanneer haar skills van pas kwamen, maar eerder om hem in de gaten te houden dan voor de winst.

Op een dag midden in de donkere dagen kwam Lark haar kamer binnengestormd, met een schets in zijn hand en zijn ogen vol passie. Opgewonden vertelde hij het plan, met haar hulp zouden ze het gemeentehuis neer halen. Hij zou de bommen maken, maar Capri moest de rebellen binnen zien te krijgen. Een ambitieus plan maar Lark wist Capri over te halen en ze gingen aan de slag. Twee weken lang leek het weer als vanouds, samen aan de werktafel met hun project. Maar de nacht waarin het moest gebeuren ging alles grandioos mis. Capri wist de beveiliging dusver te hacken dat de deur openging en het alarm uitgeschakeld leek te zijn, waardoor de jongens naar binnen konden. De groep kwam echter veel te vroeg terug, zonder Lark. Een bewaker had ze betrapt voordat ze de zijvleugel uit waren (wat ze niet weet is dat dit gebeurde door een stil alarm die toch was afgegaan.). De meesten konden op tijd wegkomen maar Lark was geraakt. Capri kon hem niet achterlaten en ging tegen haar instinct in naar binnen, daar vond ze hem maar hij was niet alleen. Details van wat er verder gebeurde kan ze zich niet meer herinneren maar een aantal beelden zitten nog vast in haar hoofd. Het eerste is een kamer waar alleen een vredesbewaker en Lark stonden, de eerste met een pistool op de ander gericht, Lark onder het bloed maar rechtop en vastberaden. Het tweede is een schreeuw van Lark tegen haar en een lange hal die ze uit probeert te rennen. Het derde is de ruimte die begint te schudden en een oorverdovend kabaal. Later heeft ze gehoord dat een deel van het gemeentehuis succesvol opgeblazen was en dat ze er door de rebellen uit het puin gesleept en naar huis gebracht was. Dat Lark is omgekomen in de explosie en dat ze het geluk had vlakbij de deur te zijn en net buiten de explosie zelf waardoor ze nu alleen haar been en niet haar leven verloren had.

Na de grotendeels mislukte aanslag was ze enkele dagen van de wereld. Kaiya verzorgde haar been, of wat daar over van was. Toen ze weer bij was gekomen bleef ze wekenlang binnen, overvloed met verdriet om haar broer. Haar moeder kwam vaak bij haar en probeerde haar verdriet om te laten slaan in haat voor het Capitool. Dit werkte echter averechts bij Capri die toch al niet een al te sterke band met haar had. Toen Azarola geëxecuteerd werd besefte ze zich dat de schuld grotendeels bij haar had gelegen en besefte ze de macht die Azarola op het gezin had gehad. Door haar dood kon ze een stuk schuldgevoel kwijt en begon ze weer doel te zoeken in het leven.

De leugen om haar been kwam tot leven: Lark had thuis de explosieven al een keer getest en daarbij was het fout gegaan. Het deed haar pijn om de leugen op hem te schuiven maar het lag dicht genoeg bij de waarheid om geloofwaardig te zijn. Met de materialen van zijn werktafel heeft ze zelf een prothese in elkaar geknutseld. Het gezin was verwoest en Capri moest snel herstellen om het te redden. Ze verdrong wat er gebeurd was en begon te werken als programmeur. Overdag doet ze klussen voor fabrieken, ‘s avonds houd ze zich bezig met minder legale klussen, om brood op de plank te hebben. Daarnaast neemt ze, zeker nu Kaiya uit huis is, de zorg van Cus op zich. Ze probeert zichzelf bezig te houden om de morele vragen, verdriet en schuldgevoel te kunnen verdrukken.

Kansen in de spelen:
Strengths:
+ Kennis van techniek en programmering
Van jongs af aan al bezig geweest met deze onderwerpen en duidelijk talentvol. Heeft letterlijk ervaring met het maken van wapens.
+ Basis van zelfverdediging
In de donkere dagen vond Lark het belangrijk dat ze zichzelf moest kunnen beschermen. Hij heeft haar geleerd wat hij wist, wat niet opvallend veel was. Ze weet een paar plekken om met een mes (of schroevendraaier) te steken, kan van zich afslaan en een paar klappen ontwijken.
+ Inzicht
Ze is slim en heeft het inzicht om situaties in te schatten en af te wegen. Ook puzzels en raadsels ziet ze als een challenge die ze aan wilt gaan.
+ Zelfstandig
Capri kan voor zichzelf en anderen zorgen. Ze is qua gedrag jaren ouder dan dat ze in werkelijkheid is. Ze kan ook voor zichzelf opkomen, indien nodig.
+Barre omstandigheden gewend
Pijn, honger en verlies. Ze is er maar al te bekend mee en zal zich er beter mee redden dan gemiddeld. Ervaring en verbittering heeft haar een doorzetter gemaakt.

Weaknesses:
- Loopt mank
Ze mist haar rechteronderbeen en loopt mank op haar geïmproviseerde nepbeen. Rennen gaat stroef en lang niet zo snel als dat ze met twee echte benen zou kunnen.
- Fysiek zwak
Te mager en dun/klein gebouwd. Het gaat voor zich dat ze fysiek niet sterk is.
- Goedhartig
Blindelings moorden en mensen en doodsangst achterlaten omdat ze het toch niet redden.. dat is niet Capri. Ze komt op voor zwakkeren en kan niet zonder reden iemand pijn doen. Fantastisch in het echte leven maar niet praktisch tijdens de spelen.
- Koukleum
Opgegroeid in een warm tot heet klimaat is Capri niet gewend aan kou.
- Niet de beste in eerste indrukken
Ze heeft niets tegen mensen, integendeel, maar door haar cynisme en snijdende opmerkingen zal ze heel wat bondgenoten af kunnen schrikken. Ze is een vriend die voor je door het vuur gaat (dit heeft ze al bewezen), maar of die gevormd kan worden.. das nog maar de vraag.

Bonnen: 5 bonnen voor haar leeftijd + 2x4 bonnen die ze aannam om in leven te blijven toen Kaiya nog thuis woonde + 3x3 bonnen om daarna te overleven.
In totaal dus 22 bonnen.

Overig: En ze bestaat c: Hopelijk klopt de berekening voor de bonnen, en is het aanslag gedeelte oke? Als het logischer is dat ze een ander gebouw/standbeeld/iets probeerden omver te krijgen of dat ze echt volledig faalden dan wil ik het best veranderen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Amathist Jewel
Begeleider District 1
avatar

PROFIELAantal berichten : 69
Registratiedatum : 01-11-16
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Begeleider District 1
Leeftijd: 29 Jaar

Onderwerp: Re: Capri Moreno | do nov 09, 2017 6:39 pm

Inderdaad heel uitgebreid maar tof dat het zo mooi uitgewerkt is! Heb enkel nog twee vraagjes:

- In het eerste stukje staat er dat twee van Aza haar kinderen gestorven waren, maar als ik niet verkeerd lees dan is er bij familie maar één iemand gestorven?

- Ik weet niet of het heel realistisch is dat Capri op 11/12 jarige leeftijd in staat is om het systeem te hacken in zo'n hoog technologisch district?

Verder een heel tof karakter!


Stiekeme Def die feedback geeft in edits xD Enfin, wat Def hierboven dus zegt.
Verder staan er geregeld wat (met name grammaticale) foutjes in je KK, maar die ga ik er niet allemaal voor je uit vissen. Probeer vooral goed te letten op de plaatsing van punten en komma's Wink
Verder vind ik persoonlijk "sceptisch" eerder een slechte dan een goede eigenschap, maar dat kan aan mijn liggen. De berekening van je bonnen klopt volgens mij wel ^^ Anyway, als je nog even kijkt naar de twee puntjes die Def noemt (mocht je dat nog niet gedaan hebben) dan is je KK wat mij betreft goed ^^

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2124
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Capri Moreno | do nov 09, 2017 7:42 pm

Hoe sceptisch hier uitgelegd staat (als kritisch, niet te goed van vertrouwen) past het prima als goede eigenschap.
Het eerste punt van Def was dus een misverstand. Het tweede punt van Def... ik weet niet hoe het er eerst stond (of het is aangepast), maar aangezien Capri aanleg heeft voor programmeren en de hack uiteindelijk niet goed gelukt is (het alarm ging immers af), vind het ik het wel geloofwaardig.

Lang verhaal kort: karakterkaart is helemaal goed zo, veel plezier met RPG'en!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
Gesponsorde inhoudPROFIEL
KARAKTER

Onderwerp: Re: Capri Moreno |

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Capri Moreno

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: Tieners-