Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Aliya Villiers

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Aliya Villiers
District 8
avatar

PROFIELAantal berichten : 5
Registratiedatum : 07-11-17
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht:
Beroep:
Leeftijd:

Onderwerp: Aliya Villiers | di nov 07, 2017 11:22 pm

Naam: Aliya Villiers
Geslacht: Vrouw
Leeftijd:14 jaar
Woonplaats: District 8, in een simpel rijtjeshuis in de stad. Het huisje is precies groot genoeg voor een familie die bestaat uit een vader, een moeder en twee kinderen.

Familie, vrienden e.a.:
Noud Villiers
Noud is het jongere tweelingbroertje van Aliya. Noud en Aliya zijn erg close. Als hun moeder weer op bed ligt en hun vader aan het werk is zoeken ze steun bij elkaar. Toch merkt Aliya dat ze de laatste tijd wat uit elkaar groeien. Noud is met duistere dingen bezig en Aliya is het daar niet mee eens. Ze probeert hem ervan af te houden.
Noud heeft sinds het begin van het schooljaar vriendschap gesloten met een groep jongens die handelen in illegale textiel, waaronder purper en verboden leer. De bende koopt de illegale stoffen op de zwarte markt en hebben loopjongens (zoals Noud) die de stoffen afleveren op verschillende plekken in de stad. Het beetje geld dat Noud verdient spaart hij op en heel soms geeft hij er wat van aan Aliya. Om het weer goed te maken en omdat hij weet dat ze voor een naaimachine spaart. Qua uiterlijk lijkt Noud op Aliya. Hij heeft bruin haar en bruine ogen. Zijn huid is redelijk licht. Nu hij zich heeft aangesloten bij de illegale bende is hij ook meer donkere kleuren gaan dragen.

Elisabeth (Elisa) Villiers
Elisa is de moeder van Aliya. Ze is midden 40 en werkt parttime in een textielfabriek. Sinds de Donkere Dagen is ze zichzelf niet echt meer. Soms ligt ze dagen achter elkaar in bed. De opstanden hebben haar verbitterd. Ze heeft het idee dat de wereld niet slechter kan. Aliya is bang dat die ziektedagen haar moeder haar baan zullen gaan kosten. Natuurlijk vreest Elisa ook voor het lot van haar twee kinderen, die vanwege hun leeftijd allebei in aanmerking komen voor de Hongerspelen. Gelukkig is Elisa altijd een fijne moeder voor Aliya en Noud geweest. Sinds de Donkere Dagen heeft Elisa steeds vaker donkere perioden, waar Aliya nog wel het meest onder lijdt.

Christian (Chris) Villiers
Chris is de vader van Aliya. Hij is einde 40 en werkt 6 dagen per week in een textielfabriek. Hij heeft recentelijk opslag gekregen en werkt nu als opzichter. Veel extra inkomsten geeft het niet, maar het gezin heeft net genoeg om van te kunnen leven. Chris was erg actief tijdens de donkere dagen, maar naar zijn kinderen toe wil hij er niet heel veel over loslaten.
Chris heeft een goede band met zijn kinderen, alleen ziet hij ze vanwege zijn werk niet veel. Vaak komt hij laat thuis, soms zelf zo laat Aliya en Noud al in bed liggen.
Sinds kort is Christian betrokken bij een geheim genootschap dat zich tegen het capitool keert. Noch zijn vrouw, noch zijn kinderen weten hier iets van af. Al een tijdje staat de relatie van Christian en Elisa onder vuur, omdat Elisa iets vermoedt.

Omina (Omi) Villiers
Omi is de oma van Aliya en Noud, van hun vaders kant. Tijdens de Donkere Dagen heeft de tweeling een tijdje bij haar gewoond, omdat de opstanden aan de rand van de stad niet zo heftig waren als in de kern. De opa van de tweeling is nog voor de opstanden gestorven en de tweeling heeft hem nooit echt goed gekend. Omina is een lieve zorgzame vrouw die helemaal vol stopt als je op bezoek komt. De tweeling is dol op haar!

Nora Corporaal
Nora is een vriendin van Aliya die bij haar in de klas zit. De moeder van Nora is een groot modeontwerpster. Eigenlijk vindt de moeder van Nora het niet goed dat Nora en Aliya zoveel tijd met elkaar doorbrengen, maar ze ziet het door de vingers. De meiden zijn nog zo jong en ze merkt ook dat Aliya een goede invloed heeft op Nora. Nora is spontaan en een flapuit. Aliya vindt Nora een aardig meisje, maar haar vriendschap met Nora heeft een diepere laag. Aliya wil zelf namelijk graag modeontwerpster worden. (Hoewel ze weet dat de kans dat ze doorbreekt erg klein is) Aliya hoopt dat de moeder van Nora haar op een dag als leerling zal aannemen of dit ook echt zal gebeuren is nog maar de vraag. Aliya droomt er in elk geval alvast van.

Uiterlijk:
Aliya heeft donkerbruin haar en bruine ogen. Ze heeft een gemiddelde lengte van 1 meter en 67 centimeter en een lichte huid. Aliya heeft geen grammetje te veel, maar echt heel mager is ze ook niet. Aliya heeft lang bruin golvend/licht krullend haar. Meestal draagt ze het in een paardenstaart om het uit de weg te houden.
Al vanaf jonge leeftijd was Aliya bezig met het bedenken van kleding. Ze loopt daarom zelf vaak in bijzondere creaties rond. Hoe kleurrijker hoe beter. De kleding die ze draagt maakt ze van oude kleding en lappen stof die ze soms goedkoop op de markt weet te ruilen. Sinds mensen weten dat ze het leuk vindt om kleding in elkaar te knutselen komen mensen soms hun oude kleren brengen. Aliya neemt die altijd gretig aan. Soms probeert ze wat van haar kleding te verkopen, maar heel erg goed loopt dat nog niet. Ze spaart voor een naaimachine om haar kleding makkelijker in elkaar te kunnen zetten. Om haar nek heeft Aliya een kettinkje met een vogeltje. Ze heeft het van haar oma gekregen toen ze daar onderdook.

Dagelijkse bezigheden:
Aliya gaat dagelijks naar school, waar ze goed haar best doet. Vooral in de creatieve vakken blinkt ze uit. Ze vindt het jammer dat er op school weinig aandacht wordt besteed aan dit soort vakken. Na schooltijd is Aliya vaak bij haar vriendin Nora te vinden. Samen doen ze dan modeontwerpertje of ze maken huiswerk. Vroeger hing ze ook met Noud in de stad, maar die heeft het de laatste tijd nogal druk met zijn nieuwe vrienden. Vaak in Aliya na schooltijd (als ze niet bij Nora is) op de markt te vinden waar ze goedkoop stoffen op de kop hoopt te tikken.

Eigenschappen:
+doorzettingsvermogen
Aliya’s doorzettingsvermogen heeft haar al meer dan eens uit benarde situaties gered. Aliya gaat door tot het bittere eind, opgeven staat niet in haar woordenboek.
+creatief
Aliya is een creatieve meid. Ze houdt niet alleen van kleding ontwerpen. Tekenen en schrijven passen ook in dit rijtje. De creativiteit die Aliya heeft gebruikt ze ook voor het vinden van oplossingen voor problemen.
+optimistisch
Het glas zit bij Aliya altijd half vol. Ze probeert overal het positieve van in te zien.
+zorgzaam
Aliya neemt sinds de opstand het huishouden en de zorg voor haar moeder gedeeltelijk op zich.

-perfectionisme
Aliya is een echte perfectionist. Ze wil iets perfect maken en zal niet rusten voordat ze dat bereikt heeft. Dat is terug te zien in de kleding die ze ontwerpt.
-a-sportief
Aliya is geen sporter en eigenlijk is dat een understatement. Ze besteed haar tijd liever met het werken aan haar kledingprojecten.
-naïf/goedgelovig
Doordat Aliya de Donkere Dagen bij haar oma heeft doorgebracht heeft ze niet heel veel meegekregen van de oorlog. Doordat ze overal het positieve van inziet is ze soms té optimistisch.
-schuldgevoel
Aliya vindt het lastig om los te laten en blijft lang met dingen zitten. Voornamelijk de situatie rondom haar moeder valt haar zwaar.

Verleden:
Al van jongs af aan is Aliya onafscheidelijk van haar tweelingbroertje. Ze speelden altijd samen in het kleine huisje waar ze wonen. Samen kwamen ze bij hun oma de donkere dagen door. Aliya heeft altijd steun van Noud ervaren. Aliya heeft haar jeugd als rustig ervaren. De echte impact van de opstanden werd voor haar pas duidelijk nadat ze weer thuis is gaan wonen. Haar ouders hebben diepe wonden opgelopen, zowel emotioneel als lichamelijk. De vader van Aliya kampt met longproblemen. Eigenlijk zijn de zes lange werkdagen die hij maakt te zwaar voor hem. Aliya is bang dat hij op de rand van instorten staat. Het feit dat haar moeder soms dagen op bed ligt zorgt ervoor dat Aliya zich verantwoordelijk voelt voor het huishouden. Ergens is ze bang dat het haar schuld is dat haar beide ouders voor het leven getekend zijn. Als ze thuis was gebleven had ze misschien beter kunnen helpen.

Ergens is Aliya boos op haar moeder, ze was altijd zo’n lieve, zorgzame vrouw. Aliya voelt ook wel dat het niet goed is dat haar moeder zo lusteloos is en zij van alles moet regelen en ondernemen om het huishouden draaiend te houden. Onder haar boze gevoel zit eigenlijk onmacht. Ze voelt zich ook in de steek gelaten. Ze weet dat haar moeder er niet aan kan doen dat ze zo veranderd is en als haar moeder niet op bed ligt is het ook hartstikke gezellig thuis, maar het steekt toch.

Aliya probeert er ook voor te zorgen dat Noud op het rechte pad blijft. Een poosje geleden, rond het begin van het schooljaar, ging Noud ineens met andere jongens om. Die hebben een negatieve invloed op hem. Aliya probeert dat bespreekbaar te maken met haar broer. Meestal werken deze aanmaningen averecht. Noud vindt dat Aliya zich te veel met hem bemoeit. Daardoor hebben de twee vaker ruzie en kunnen ze minder van elkaar hebben.

Kijk op de hongerspelen:
Aylia steekt wat betreft de Hongerspelen haar hoofd een beetje in het zand. Als je het niet al te vaak over de Spelen hebt, zijn ze er voor een tijdje ook niet. Het liefst denkt Aliya zo min mogelijk aan de Hongerspelen, want als ze er wel aan denkt wordt ze al misselijk. De enige tijd dat Aliya wel aan de spelen denkt is als ze moet beslissen of ze extra bonnen wil.

Bonnen:
Drie bonnen voor elk jaar dat ze mee kan doen met de Hongerspelen. Daarnaast heeft ze per jaar dat ze in aanmerking komt twee extra bonnen aangenomen. In totaal heeft ze dus negen bonnen.

Overig:
Eerste keer, dus ik hoop dat alles goed is. Zo niet, dan pas ik het aan:)
Ik hoop ook dat de bonnen kloppen!


Laatst aangepast door Aliya Villiers op do dec 21, 2017 4:06 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Amathist Jewel
Begeleider District 1
avatar

PROFIELAantal berichten : 69
Registratiedatum : 01-11-16
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Begeleider District 1
Leeftijd: 29 Jaar

Onderwerp: Re: Aliya Villiers | do nov 09, 2017 7:04 pm

Hallo en welkom op HS!

Je KK ziet er goed uit, maar wel zijn er twee (kleine) dingetjes waar ik even over ga zeuren (want daar ben ik voor).
- "Omina is een lieve zorgzame vrouw die helemaal vol stopt als je op bezoek komt." Iedereen wil wel een oma die je vol stopt als je langs komt, maar vergeet niet dat District 8 een arm District is Wink Houd er dus rekening mee dat ze niet steeds bergen lekkers kunnen eten als ze bij hun oma zijn.
- "Sinds kort is Christian betrokken bij een geheim genootschap dat zich tegen het Capitool keert"
Kleine opstandjes zijn toegestaan op HS, maar je moet er hierbij wel vanuit gaan dat het karakter het niet overleefd. Houd er dus rekening mee dat de vader van Aliya zijn leven riskeert (wat ook interessante materie kan opleveren om over te schrijven trouwens).

Wat ik trouwens een beetje mis in haar verleden is hoe zij zelf tegen het Capitool en de Hongerspelen aan kijkt. Zoals ik heb gelezen zijn de Donkere Dagen wat langs haar heen gegaan, maar ik neem aan dat ze wel een mening heeft over de Spelen (en dus ook over het Capitool).

Verder nog wat betreft de bonnen. Ik dacht eerst even dat dit niet klopte, door de manier waarop je het er hebt staan, maar 9 bonnen klopt volgens mij (1 per levensjaar, + ieder jaar 2 extra bonnen)
Goedgekeurd verder Very Happy

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aliya Villiers
District 8
avatar

PROFIELAantal berichten : 5
Registratiedatum : 07-11-17
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht:
Beroep:
Leeftijd:

Onderwerp: Re: Aliya Villiers | do dec 21, 2017 5:15 pm

Ik heb het aangepast en een stukje toegevoegd over Aliya's ideeën over de Hongerspelen
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2124
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Aliya Villiers | vr dec 22, 2017 9:05 am

Prima zo, veel plezier met het RPG'en!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
Gesponsorde inhoudPROFIEL
KARAKTER

Onderwerp: Re: Aliya Villiers |

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Aliya Villiers

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: Tieners-