Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Boete District 8

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2124
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Boete District 8 | vr apr 13, 2018 9:37 am

District 8 - Eutropia Gold
Eutropia bekeek zichzelf nog maar eens in de spiegel. Wat zag ze er weer beeldschoon uit vandaag! Ze was erg tevreden met de bodypaint die haar hele lichaam versierde. Haar huid was volledig Pruisisch blauw geverfd en hier en daar had ze grote vlekken bladgoud aangebracht. Haar haren waren in een ingewikkeld patroon gevlochten, in combinatie met kettinkjes en edelstenen. Ze kon de hele dag wel naar zichzelf kijken.

Gelukkig mocht ze ook nog even in de schijnwerpers staan. Ze mocht haar creatie, haar eigen lichaam, aan de wereld laten zien. District 8 was inmiddels niet meer dat ondergeschoven kindje van vijf jaar geleden. Het had laten zien dat het ver kon komen. Oh, wat was ze er vorig jaar van overtuigd geweest dat Verona zou winnen! Helaas was het weer District 4 geweest die de overwinning had geclaimd. Alwéér. Dit jaar had ze echter niet om een overplaatsing gevraagd, zoals vorig jaar. Verona had haar moed gegeven. Verona had laten zien dat er ook wel wat sterk bloed in District 8 zat.

Op blote voeten liep Eutropia het podium op. Dat was weer eens wat anders dan die eeuwige hoge hakken. Ze wist zeker dat ze het gesprek van de dag zou zijn in het Capitool. En dat was natuurlijk precies de bedoeling.
Ze probeerde zo elegant mogelijk te blijven staan terwijl de film over de Donkere Dagen werd getoond. Ze keek niet naar het beeldscherm, want ze wist precies wat er werd afgespeeld, net zoals al die mensen in District 8 dat ook wisten. Zij hadden echter geen keuze om weg te kijken. Ze glimlachte toen ze zag hoe goed het Capitool de mensen onder controle had. Het was muisstil.

De film kwam ten einde. Calypso stapte naar voren, lichtjes op haar blote voeten, als een barbaar in de jungle. Behalve dan dat zij geen idee had wat een jungle was.
‘Zoals jullie weten verloopt jullie boete dit jaar anders dan voorgaande jaren. Meisje of jongen, alle namen zijn in één kom gegooid. Jullie weten allemaal dat we het vorig jaar ver geschopt hebben. Dit jaar zullen we winnen. Ik hoop dat jullie beste strijders vooraan staan, klaar om zichzelf op te offeren als ik per ongeluk een zwakkere naam trek.’ Ze keek haast gebiedend naar de menigte. Waag het niet om me met een zwakkeling naar het Capitool te sturen! Leek ze te willen zeggen.
Ze stak haar hand uit naar de kom. Grabbelde. Genoot van de aanblik van haar eigen hand: die lange vingers met die perfecte nagels. En pakte tenslotte een briefje.
‘Morgana Fay!’


_________________Laatst aangepast door Tyrell Peak op zo apr 15, 2018 9:32 am; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
Morgana Fay
District 8
avatar

PROFIELAantal berichten : 47
Registratiedatum : 04-06-16
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Fabrieksmedewerker
Leeftijd: 11 jaar

Onderwerp: Re: Boete District 8 | za apr 14, 2018 9:45 pm

Nou dan. Dat was het. Hoewel Morgana enigszins verbaasd was dat haar naam gelijk getrokken werd - ze had immers maar één simpele bon in die bokaal zitten - was het natuurlijk niet onmogelijk. Door haar korte verbazing en de wiskundige berekeningen die ze in haar hoofd aan het maken was over de exacte kansen dat ze getrokken was, vergat ze bijna dat ze een emotie moest tonen. Shock. Even vervormde ze haar gezicht om te laten zien dat ze wel degelijk geschrokken was, maar lang hield ze het niet vol. Ze koos ervoor om dan maar gewoon haar mond te houden en zich rustig aan de regels te houden. Ze dacht dat ze haar vader al ergens in de verte kon horen, toen hij haar naam riep. Dat was typisch voor haar vader. Zoveel drama. Het was maar een naam, ze was alleen maar omgeroepen om naar de Spelen te gaan. Het gebeurde ieder jaar en ieder jaar zou er weer een kans zijn, die alleen maar groter werd. Hij zou blij moeten zijn dat hij maar één jaar door de spanning van het namen roepen heen hoefde te zitten.

Morgana bewoog zich snel naar het podium om daar te gaan staan, zoals het hoorde. Ze had het al vele malen gezien. Ze keek rustig voor zich uit, niet bepaald op zoek naar iemand. Om eerlijk te zijn was het nog steeds saai. Dit verzamelen op het plein, het was hetzelfde als altijd, behalve dan dat zij nu naar het podium was. Maar verder? Niks anders. Geen verrassingen. Het was saai, saai, saai. Ze hoopten dat de Spelen tenminste leuk zouden zijn. Wie zou de tweede Tribuut zijn? Ook één of ander saai kind? Ze hoopte dat haar districtgenoot een beetje gek was, niet te verlegen, dan zou ze zich niet hoeven te vervelen op de treinreis.

Morgana schudde zichzelf wakker, was bijna verdwenen in haar eigen wereldje. Iedereen op het plein was zo gespannen, zo verschrikkelijk bezig met zichzelf en zijn familie. Zielig. De Spelen hoorden erbij en waren vermaak voor het merendeel van de bevolking. Als het de meerderheid ten goede kwam moest je er niet zo moeilijk over doen. Morgana haalde even diep adem en slaakte een zucht, zacht genoeg om niet gehoord te worden. Nou, schiet maar op.. Dit zou ze niet lang meer volhouden.
Even dacht ze Tobias te zien in de rijen kinderen - hij kon nog niet uitgekozen worden. Ergens was dat wel jammer, ze had hem graag in de Spelen gezien. Hij vond het zo leuk. Even lachte ze in zijn richting toen ze dacht dat hij naar haar zwaaide; was wel zo grappig. Misschien was dat kleine jongetje het enige die ze zou herinneren als ze naar de camera's boven haar hoofd keek. Misschien zou hij ook haar gevechten nadoen met zijn vriendjes. Ja, dat zou grappig zijn. Misschien zou ze hem dat moeten vragen, of zou dat te morbide zijn? Terwijl Morgana zich dat allemaal afvroeg, ging de ceremonie gewoon door. Wie zou de ander zijn?

_________________
Credits to Ems <3
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2124
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Boete District 8 | zo apr 15, 2018 9:42 am

District 8 - Eutropia Gold
De getrokken naam bleek bij een klein meisje te horen. Eutropia’s gezicht betrok en ze keek hulpzoekend naar de grote, sterke jongens. Zou iemand zich opofferen voor dit armzalige kind? Niemand bewoog. Eutropia wist dat het slecht was voor haar lippen, maar beet toch op haar lip. Verdorie!
Ze moest echter toegeven dat Morgana Fay een kalme indruk maakte. Ze begon niet hysterisch te huilen, ze hield zich sterk. Als ze kalm kon blijven in ongunstige situaties, misschien gaf dat wel zo’n groot voordeel in de arena dat ze ver kon komen. Misschien. Eutropia klampte zich wanhopig aan die gedachte vast, want Morgana zou het zéker niet op kracht en intimidatie redden.

Eutropia verwelkomde Morgana gespeeld hartelijk op het podium. Daarna richtte ze zich opnieuw tot de kom met alle namen van de kinderen van District 8.
‘Wie zal zich aansluiten bij Morgana Fay?’ zei ze. Ze probeerde optimistisch te klinken, maar de eerste tribuut was meteen al zo’n teleurstelling, dat ze weinig hoop had voor de tweede tribuut. Dit was vast haar ongeluksdag. Ze grabbelde in de kom, probeerde uit te vogelen welk briefje een positieve kracht uitstraalde, maar ze voelde natuurlijk niets. Uiteindelijk pakte ze er maar gewoon een.
‘Aliya Villiers!’_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
Tobias Luther
District 8
avatar

PROFIELAantal berichten : 83
Registratiedatum : 25-06-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep:
Leeftijd: 9

Onderwerp: Re: Boete District 8 | ma apr 16, 2018 6:44 pm

Het was een drukte van belang op het plein, een koor aan gefluisterde woorden zoemde door de straten. Tobias spitste zijn oren om iedereen te kunnen verstaan. Het was niet netjes, afluisteren, dat wist hij dondergoed. Maar vandaag was Bethany te druk bezig met de buurvrouwen om hem een corrigerende tik te geven. Hij had haar hand slapjes vast, zij omklemde de zijne stevig. Hij omdat het moest, zij omdat hij anders weg dwaalde. Zo werd hij voort gesleept, terwijl hij eigenlijk liever wilde blijven staan om te kijken en luisteren naar alles om hem heen. Tobias vond het wel leuk, al die bedrijvigheid, alleen dat sommige mensen zo boos of verdrietig keken was minder fijn - hij had de neiging om naar ze toe te gaan maar zoals wel vaker hield Bethany hem stevig in haar greep. Iets wat gehele zijn jeugd leek te kenmerken, al had Morgana's komst daar wel enigszins verandering in gebracht. Zij had nieuwe vrijheden meegebracht, en een soort vader figuur - al was Tobias nog niet echt gehecht aan de man die Bethany zo graag onder kwijlde dat ze zelfs toestond dat Tobias met vieze kleren thuis kwam.

Zijn zus (want zo zag hij haar onderhand al wel) liep naar de rijen en Tobias treuzelde zo lang mogelijk om van dichtbij het proces te kunnen zien. Hij moest nog drie jaartjes wachten, maar dan zou hij ook in die rij staan en stoer zijn naam op kunnen schrijven. Wat zou hij doen, blokletters of aan elkaar? Misschien even goed oefenen bij hun volgende schrijf les, zodat hij er geen zooitje van maakte.

Tobias keek zoals altijd met grote ogen toe naar het oorlogsgeweld en de triomfantelijke shots van Vredebewakers in hun glimmende witte pakken. Een duif die werd losgelaten, het logo van het Capitool. Dat was iets minder interessant dan de gevechtsvliegtuigen die in formatie over de huizen scheerden. Nu kwam het tweede spannende stuk, namen die getrokken werden. Toen Morgana's naam genoemd werd wist Tobias niet of hij nou moest juichen of huilen, dus bleef hij maar heel stilletjes staan. Naast hem brak Morgana's papa in huilen uit. Mijn kindje, mijn kindje, herhaalde hij. Snot liep over zijn gezicht, Tobias frutselde een zakdoek tevoorschijn die de man nog meer verfromfraaide om zijn neus luidruchtig in te snuiten. Hij zag Morgana staan en voorzichtig waagde hij het om naar haar te zwaaien, waar ze tot zijn grote vreugde op reageerde. Maar daarna ging de Boete gewoon weer verder, het huilerige protestgeluid finaal negerend. Tobias verkeerde in een tweestrijd. Aan de ene kant wilde hij zeggen dat William stil moest zijn zodat Tobias Apolinar kon verstaan, aan de andere kant wilde hij zorgen dat de man niet meer zo verdrietig was, want diens tranen voelden als een steen in zijn maag zo vervelend om te zien. Gelukkig herhaalde Apolinar de naam van het tweede meisje nog een keer, Aliya zou samen met Morgana naar het gemeentehuis vertrekken voor afscheid en Tobias stond ongeduldig, verdrietig, nieuwsgierig en bovenal gespannen te kijken wat er nu zou gebeuren. "We zullen je wat tijd alleen geven," besloot Bethany tegen haar partner te zeggen, waarna ze zich omdraaide naar hun districtgenoten om zich te baden in hun medeleven. Vooral de medewerksters van William's fabrieken kwamen om hen heen hangen, zo te zien. Maar niemand had echt aandacht voor hem. De kleine jongen dwaalde dromerig een beetje af, terwijl het plein langzaam leeg liep. Hij was benieuwd of Morgana een kans maakte, ze was heel slim en best sterk, voor een meisje dan.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aliya Villiers
District 8
avatar

PROFIELAantal berichten : 5
Registratiedatum : 07-11-17
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht:
Beroep:
Leeftijd:

Onderwerp: Re: Boete District 8 | wo apr 25, 2018 9:35 pm

Dit jaar waren Aliya en Noud wat meer vooraan bij het podium gaan staan. Noud aan de ene kant van het gangpad, Aliya  aan de andere kant. “Minder ver lopen,” had Noud gegrapt. Aliya kon er niet om lachen.  Negen bonnen dit jaar, negen. Zouden de anderen veel meer hebben dan zij? Wat als Noud getrokken zou worden? Aliya schudde de gedachten letterlijk van zich af. Eutropia paradeerde op blote voeten over het podium naar de glazen bol. Die vrouw wist niet wat mode was, ze zette zichzelf compleet voor schut. Nou ja, ze had het in elk geval voor elkaar: ze zou hét onderwerp zijn in het capitool. Eutropia trok de eerste naam uit de bol. Aliya had eigenlijk helemaal niet stilgestaan bij het feit dat er niet twee bollen zouden zijn, maar één. Twee keer zoveel kans dit jaar. Noud stond met zijn armen over elkaar naast het gangpad. Aliya zocht zijn ogen op. Toen hun blikken elkaar kruistetn gaf haar een bemoedigende halve glimlach. Het zag er meer uit alsof zijn mondhoeken ietsjes omhoog gingen dan een glimlach. Niet zo gek ook. Wie kon tijdens de boete lachen? Ookal hadden Aliya en Noud de laatste tijd wat onenigheid, Aliya wist dat hij er altijd voor haar zou zijn. “Morgana Fay” klonk het uit Eutropia’s mond. Aliya slaakte een zucht van verlichting, maar zette zich gelijk weer schrap. Wachten op wat komen zou.

Een meisje liep naar het podium en klom erop. Het meisje-Morgana-leek er vrij rustig onder te zijn. Eutropia wachtte even tot ze iedereens aandacht had en liet haar hand nogmaals in de bol glijden. Aliya voelde een nare pijnscheut door haar zij trekken. Eutropia pakte het tweede briefje. Aliya hield haar adem in. “Aliya Villiers” schreeuwde ze. Het was alsof de tijd bleef stilstaan. Aliya wist niet hoelang ze daar had gestaan, maar op een gegeven moment diggelde er een traan over haar wang. De schreeuw van Noud bracht haar terug in het hier en nu. “Nee, Aliya, laat mij gaan!” schreeuwde hij. Ook bij hem zag ze tranen in zijn ogen. “Nee, jij kunt geld verdienen voor papa en mama,” zei Aliya. “Nee, Aliya, jij ook. Alsjeblieft.” Aliya schudde haar hoofd. “Nee, ik moet dit doen.” Ze kneep opnieuw in Nouds hand, nu zachtjes. “Zorg voor mama,” zei ze terwijl ze de eerste stap zette. Daarna draaide ze zich nog om. “Ik hou van je!” Noud vloog haar om de hals. “Ik ook van jou,” snikte hij en langzaam liet hij haar los. Aliya liep iets gehaast naar het podium. Het afscheid van Noud had aardig wat tijd in beslag genomen en dat andere meisje was erg snel naar het podium gelopen. De vredesbewakers waren al haar richting ingelopen. Toen ze zagen dat ze er nu echt aankwam bleven ze staan. Trillend zette Aliya een been op het podium. Terwijl ze naast het andere meisje ging staan zocht ze naar haar ouders tussen de menigte. Ze zag haar moeder die haar vader in tranen omhelsde. Ze slikte en keek strak voor zich uit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
KARAKTER

Onderwerp: Re: Boete District 8 |

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Boete District 8

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Boete District 8
» Boete District 3
» Boete District 11
» Boete District 7
» Boete District 6

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Districten :: District 8 :: De Stad-