Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 The difference between weeds and flowers is decided by the gardener

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Mineko Takenaka
District 7
avatar

PROFIELAantal berichten : 77
Registratiedatum : 16-11-16
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Tribuut
Leeftijd: 18

Onderwerp: The difference between weeds and flowers is decided by the gardener | zo mei 06, 2018 9:50 pm

Op het podium kon je de hoofden tellen in de massa. Niet dat je snel het eindoordeel zou kunnen vellen. Daarvoor waren het te veel mensen. Dat maakte het een goede afleiding, terwijl hij geduldig wachtte op zijn lotgenoot. Kaede's geschrokken gil was kort geweest, maar hard. Ze had hem opgemerkt, maar was daarna door omstanders gesust. Wie zou er straks voor hun familielid gillen? Hij vroeg zich af of het iemand zou zijn waarmee hij samen kon werken – of misschien was het beter om te zeggen, samen wilde werken. Hij was niet dom, zou zijn kansen niet verkleinen door sentimentele gevoelens voor iemand die toevallig in zijn district geboren was. Maar als ze elkaar wederzijds konden helpen... De spanning werd verbroken. Een jongeman in een net pak liep naar hen toe, zijn outfit versierd met een subtiele witte bloem. Mineko had zijn districtgenoot schattend aangekeken, alvorens een knikje diens kant op te sturen. De glimlach van Gabriel weerspiegelde hij niet, er was immers weinig om om te lachen in deze situatie. Maar het leek wel een goed teken dat de ander een vriendelijke glimlach klaar kon spelen. De zenuwen hadden zich in ieder geval niet geuit in tranen.

Mineko liep onmiddellijk richting het gebouw toen aangegeven was dat ze mochten gaan. Op naar het afscheid. Hij hield de deur open voor Gabriel en de vredesbewakers die na hen kwamen – alsof weg rennen iets uit zou halen. Het afscheid was moeilijk, maar hij zette zich er stoïcijns over heen. Kaede had door haar tranen nauwelijks kunnen praten, wat een klein voordeel van gebarentaal had getoond. Mineko probeerde de emoties te verbergen, of in ieder geval om te zetten naar kracht. Hij kon niet twijfelen, als hij thuis wilde komen telde nu elke seconde. Met geheven hoofd liep hij naar de trein, hoewel hij zijn handen voelde trillen van onderdrukte emoties. Hij greep het stukje sierlijk bewerkte hout steviger vast. Het was voor haar geweest. Maar nu had ze het hem terug gegeven, bij gebrek aan ander aandenken aan thuis. In ieder geval zou het hem nog de kans geven het snijwerk af te maken voor Kaede.

In de trein werden ze naar hun kamers gewezen, maar voordat Mineko naar binnen stapte draaide hij zich om naar Gabriel. “Welke bloem draag je?” vroeg hij, als een subtiele eerste poging om contact te maken, de persoonlijkheid van de ander af te tasten. Meteen praten over dood en verderf was ook weer zo.. cru. Zijn vingers gleden over het gladde hout, zijn andere hand rustte tegen de deurpost die naar zijn kleine, maar luxueuze treincoupé leidde. Hij moest open staan voor Gabriel, maar tegelijkertijd wist hij dat er geen eeuwig durende vriendschappen gesloten zouden worden in deze trein. Dat maakte het lastig om oprecht te zijn. Maar tegelijkertijd had hij weinig te verliezen, toch?

OOC: Excuise my bad title game, again

_________________


Laatst aangepast door Mineko Takenaka op ma mei 07, 2018 7:12 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gabriel Katz
District 7
avatar

PROFIELAantal berichten : 79
Registratiedatum : 18-03-18
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Scholier / Uitvaartondernemer
Leeftijd: 14

Onderwerp: Re: The difference between weeds and flowers is decided by the gardener | ma mei 07, 2018 1:46 pm

Gabriel keek nog even goed om zich heen terwijl hij achter de bewaker aanliep. Een andere bewaker liep achter hem, zich misschien afvragend of de jongen soms op zoek was naar een vluchtroute. Hij had echter niet zulke plannen. Hij wilde alles gewoon nog een keer in zich opnemen, proberen alles in zijn hoofd op te slaan. De beelden, de geur van dennennaalden, de geluiden. Mensen waren na de Boete weer aan het werk gegaan, hij hoorde hoe iemand ergens hout aan het hakken was. De doffe klappen echoden door het district. Hij besefte plotseling hoe hij al die dingen zou missen, al die simpele achtergrondgeluiden, die dagelijkse bezigheden. De bewakers stapten flink door en Gabriel paste zich netjes aan aan hun tempo, maar wenste dat het allemaal iets langzamer ging en hij iets meer tijd zou krijgen voor het afscheid van zijn thuis. Maar goed, hij kon niet klagen, ze hadden hem al veel tijd met zijn familie en Nina gegund.

Ergens zag hij er ook wel naar uit om in de trein uit te kunnen rusten, en natuurlijk om kennis te maken met zijn lotgenoot. Op het podium hadden ze geen kans gehad om zich aan elkaar voor te stellen. Hij hoopte dat ze elkaar zouden mogen, dat zou alles een stuk aangenamer maken. In het Capitool zouden nog 22 andere tieners zijn, maar in de trein waren ze toch op elkaar aangewezen, en Gabriel bracht de reis toch liever samen met iemand door dan in zijn eentje op zijn kamer. Hij was dan ook opgelucht toen de jongen besloot hem aan te spreken en er verscheen een lach op zijn gezicht. Hij wilde zich van zijn vriendelijkste kant tonen. Het zou fijn zijn om een vriend te maken, dan kwam er tenminste niet alleen maar slechts van dit alles. "Een sneeuwbol," antwoordde hij, "Viburnum tinus, het groeit bij ons in de tuin. Ben je wel eens op een begrafenis geweest?" Mensen die op een begrafenis kwamen of een graf kwamen bezoeken, brachten vaak ook wat tijd door in de grote tuin achter het grafveld. Bij mooi weer werden de uitvaartrecepties soms ook buiten gehouden in plaats van in het zaaltje. Hij bestudeerde de jongen voor hem terwijl hij zich probeerde te herinneren of hij hem wel eens op een uitvaart had gezien en of ze een Takenaka in het grafveld hadden liggen.

_________________
So keep your head up in the clouds / live tomorrow now
Run rings 'round roses 'til we all fall down
Keep dancing til your last song's sung / 'til your last breath's done
Run rings 'round roses 'til we all fall down
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Mineko Takenaka
District 7
avatar

PROFIELAantal berichten : 77
Registratiedatum : 16-11-16
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Tribuut
Leeftijd: 18

Onderwerp: Re: The difference between weeds and flowers is decided by the gardener | za mei 12, 2018 1:07 pm

Terwijl Mineko bijna in gedachten verzonken langs het bos liep,  leek Gabriel meer op zijn omgeving gericht. Bedachtzaam wierp hij een blik op de blonde jongen, die ook qua uiterlijk weinig met hem gemeen had. Maar tegelijkertijd waren er ook overeenkomsten, die wellicht konden helpen voor een goede samenwerking. Geen van tweeën hadden ze gehuild, of andersinds onmacht over hun emoties getoond. Dat leek hem een goed teken. Je moest beheersing hebben over je gevoelens om die in goede banen te leiden, om zo wijze keuzes te maken.

In de trein was elk stukje meubilair prachtig afgewerkt, hij moest zijn best doen zich niet af te laten leiden. Met zijn hand gleed hij over de donkere houten plinten die de deuropening van de coupé afbakenden. De kwaliteit was meteen zichtbaar. Maar hij had betere dingen te doen dan vakwerk bewonderen, sprak zijn districtgenoot aan. Gabriel glimlachte. Mineko was benieuwd hoe oprecht de vriendelijke uitdrukking werkelijk was. Want al stond hijzelf hier geen potje te janken, echt vrolijk was hij zeker niet te noemen. Eerder berustend in zijn lot, maar nog steeds strijdend voor die kleine kans van overleving. Hij bekeek het corsage nog wat beter. De vergelijking met een sneeuwbol vond hij wat ver gezocht. “Aha, mooi. En nee, eigenlijk niet.” Zijn grootouders waren allemaal al overleden voor hij oud genoeg was om het bewust mee te maken. Dat was niet echt normaal in het district, maar zijn ouders waren al ouder dan gemiddeld geweest toen ze überhaupt aan kinderen begonnen. “Gelukkig.” De dood was een thema wat vanaf nu constant mee zou spelen in alles wat ze deden, en zo te horen had Gabriël daar een stuk meer ervaring mee dan Mineko. Zou dat een voordeel vormen? “Jij natuurlijk wel, want je ouders bezitten de begraafplaats, nietwaar?”

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gabriel Katz
District 7
avatar

PROFIELAantal berichten : 79
Registratiedatum : 18-03-18
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Scholier / Uitvaartondernemer
Leeftijd: 14

Onderwerp: Re: The difference between weeds and flowers is decided by the gardener | ma mei 14, 2018 7:56 am

Gabriel knikte kort, blij dat het niet aan zijn geheugen alg dat hij zich geen Takenaka-begrafenis kon herinneren. Hij grijnsde even bij het woordje gelukkig, er weer aan herinnerd dat niet iedereen zo van begrafenissen hield als hij. Nu moest hij natuurlijk ook wel toegeven dat het niet altijd de meest vrolijke gelegenheden waren, maar er heerste een ontroerende plechtigheid waar hij op een bepaalde manier wel van kon genieten. Hoe al die aanwezigen bij elkaar gekomen waren om iemands leven te herinneren en afscheid te nemen. Het was een natuurlijke afsluiting. "Ik moet er in mijn leven wel honderden bijgewoond hebben", antwoordde hij bevestigend en even zwierf zijn geest langs de herinneringen aan bloemen en toespraken, met tranen in de ogen gebracht, maar tegelijkertijd vaak met een vastberadenheid om de dode eer aan te doen, om het voorbijgegane leven toe te juichen, en om bij elkaar te komen. "Binnenkort de laatste", voegde hij er met een afwezig glimlachje aan toe. Hij aarzelde even, keek Mineko toen aan, maar kon niet goed op woorden komen. Niet iedereen praatte even gemakkelijk over de dood, had hij in zijn leven wel gemerkt - hij had niet voor niets geen vrienden buiten Nina - maar tegelijkertijd was het nu toch een vrij essentieel onderwerp. Maar ja, hoe vroeg je iemand of hij van plan was om te doden of gedood te worden?

_________________
So keep your head up in the clouds / live tomorrow now
Run rings 'round roses 'til we all fall down
Keep dancing til your last song's sung / 'til your last breath's done
Run rings 'round roses 'til we all fall down
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Mineko Takenaka
District 7
avatar

PROFIELAantal berichten : 77
Registratiedatum : 16-11-16
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Tribuut
Leeftijd: 18

Onderwerp: Re: The difference between weeds and flowers is decided by the gardener | za mei 26, 2018 3:32 pm

De trein was vertrokken, maar na een kort gerammel van de muren was daar nauwelijks meer iets van te merken. Op weg naar het Capitool. De plek waar ze voor het laatst hun stempel op de wereld konden drukken voordat er drieëntwintig van hen zouden sterven. Gabriel was inderdaad de ervaringsdeskundige, als het op begrafenissen aan kwam. En besloot dat met een subtiele, maar toch deprimerende opmerking nog even te benadrukken. Het kwam onverwacht. Van rustig kletsen over bloemen tot deze harde waarschijnlijk-waarheid. Het zou je zomaar een existentiële crisis in kunnen leiden. Mineko grimaste, verbaasd door de plotselinge grimmigheid van Gabriel's opmerking. Vooral het sterke contrast met de rustige glimlach op diens gezicht zorgde voor een extra verwarrend effect. Mineko voelde een vlaag van twijfel. Hoe moest hij hier mee omgaan? Zou het verkeerde antwoord zorgen dat Gabriel zich tegen hem keerde in de strijd om leven en dood? Vermoord worden door een begrafenisondernemer, dat zou toch jammer zijn. Maar de ietwat arrogante gedachte dat hij hem aan zou kunnen liet hem uiteindelijk toch besluiten om op de man af te vragen hoe het zat. ''Pessimisme or realisme?'' vroeg hij, half mijmerend. Of de laatste keuze, een cru grapje over hoe Gabriel Mineko's begrafenis als winnaar bij zou wonen? Dat leek hem niet logisch, maar je wist maar nooit wat de stress met iemand deed.  Zijn eigen keuze lag momenteel op angstvallig optimisme, en eigenlijk wist hij niet welke keuze beter was. En of het überhaupt wat uit zou maken voor hun kansen. ''Ga je het proberen?'' Daar was geen verdere toelichting voor nodig, de vraag sprak boekdelen. En het was een vraag die ieder van hen deze komende week moest beantwoorden. Hoe ver zouden ze gaan?

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gabriel Katz
District 7
avatar

PROFIELAantal berichten : 79
Registratiedatum : 18-03-18
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Scholier / Uitvaartondernemer
Leeftijd: 14

Onderwerp: Re: The difference between weeds and flowers is decided by the gardener | zo mei 27, 2018 10:03 am

Het leek erop dat beide jongens niet goed wisten wat te zeggen, maar na een paar tellen verbrak Mineko de stilte. "Realisme", antwoordde Gabriel meteen. Hij was geen pessimist, eerder het omgekeerde. Dat betekende echter niet dat hij valse hoop op een overwinning koesterde, want zó onrealistisch was zijn optimisme nog net niet. En was het eigenlijk wel optmisme om te hopen op een overwinning, gewonnen op zo veel bloed van anderen? Hij was blij met de vraag die Mineko hierna stelde, want het was precies waar hij met hem over had willen praten, hij had alleen niet goed geweten hoe het ter sprake te brengen. Met een glimlach schudde hij zijn hoofd. Eventjes staarde hij naar de grond, toen keek hij Mineko aan met een heldere blik. "Nee. Nee, ik ga het niet proberen", zei hij zonder een spoortje twijfel in zijn stem. "Ik verzorg de doden, ik maak ze niet." Hij wist wat hij ging doen en wat hij niet ging doen, en hij wist wat de consequenties waren, ook al probeerde hij niet te veel aan de precieze aard van de afloop te denken. "...En jij?" vroeg hij na een korte aarzeling. Hij merkte dat hij zenuwachtig was. Als Mineko dezelfde instelling had als hij, dan konden ze dit misschien samen doen, maar als de jongen de dood niet kon accepteren en koste wat het kost wilde winnen, bleef zocht hij waarschijnlijk liever andere bondgenoten. Dan moest Gabriel andere vrienden zien te vinden, wilde hij niet alleen blijven. Hij hoopte dat Mineko het met hem eens was. De jongen maakte een sympathieke indruk, hij leek rustig en aangenaam gezelschap. De eerste woorden die hij tegen Gabriel had gesproken waren over zijn bloem gegaan en eigenlijk zei dat al genoeg. Door hem wilde Gabriel niet aangekeken worden met de gecalculeerde blik van iemand die van hem wilde winnen. Liever zou hij met hem over bloemen en het leven praten.

_________________
So keep your head up in the clouds / live tomorrow now
Run rings 'round roses 'til we all fall down
Keep dancing til your last song's sung / 'til your last breath's done
Run rings 'round roses 'til we all fall down
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Madelynn Bristow
District 7
avatar

PROFIELAantal berichten : 463
Registratiedatum : 28-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Winnares HS2
Leeftijd: 19

Onderwerp: Re: The difference between weeds and flowers is decided by the gardener | vr jun 15, 2018 4:45 pm

Met twee Tributen die Madelynn niet kende, stond ze dit jaar heel anders in haar rol als Begeleider dan vorig jaar. Met Nino en vooral met Royalty was het zwaar en emotioneel geweest. Dit jaar was het makkelijker om zichzelf van haar Tributen te distantiëren. Ze stapte dit jaar dan ook met een meer ontspannen gevoel de trein in dan vorig jaar, en het afscheid met haar familie viel haar een stuk minder zwaar. Stiekem keek ze er ook best een beetje naar uit om verscheidene mensen weer te zien. Het weerzien met Alexandra had vorig jaar niet lang geduurd, dus het zou fijn zijn om bij te kunnen kletsen. Hopelijk zou de vrouw dit jaar iets minder hoeven ingrijpen dan voorgaande jaren, maar Madelynn beloofde vooralsnog niets. Ook Matthew zou ze wel weer eens nodig kunnen hebben. Uiteindelijk hadden ze het best goed kunnen vinden. En natuurlijk kon Madelynn niet wachten om de andere Winnaars weer te zien. Wel was ze een beetje nerveus om Kasa weer te zien. Ze was dan in goede handen, toch was Madelynn bang dat Kasa het misschien zwaar had gehad na de Spelen en na de Zegetocht.

Eenmaal onderweg ontvluchtte Madelynn al snel het gezang van Apolinar, die dacht dat zijn wijnglas prima als microfoon kon fungeren. Ze was van plan de man in leven te laten, maar dat betekende wel dat ze zich niet al te lang met hem in één ruimte moest gaan bevinden. Anders ging het geheid mis. En dus liet Madelynn zichzelf een sapje inschenken, waarna ze op zoek ging naar het deel van de trein waar haar Tributen zich bevonden. Dat kostte niet veel moeite, want door een gesloten deur hoorde ze stemmen. Madelynn luisterde gelaten en slaakte een ietwat geïrriteerde zucht, terwijl ze de deur opende. “Fijn om te horen dat je zo enthousiast bent,” sprak ze bitter tegen Gabriel, terwijl ze op de jongens afliep. “Maar als jij het niet probeert, dan doe ik dat ook niet. Scheelt mij weer werk!” Beide jongens waren groter dan zij, zelfs al was zij dan de oudste. Vooral bij Mineko moest ze echt een flink stuk omhoog kijken. “Dus vertel, kan ik vakantie gaan vieren in het Capitool, of heb ik ook nog een Tribuut die wél zijn best gaat doen?”

OOC: Hoi, ik was er ook nog. Dit lag stil, dus ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik nog even langskom.  Innocent

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
KARAKTER

Onderwerp: Re: The difference between weeds and flowers is decided by the gardener |

Terug naar boven Ga naar beneden
 

The difference between weeds and flowers is decided by the gardener

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Oh Joy, Flowers ~

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: De Spelen :: 5de Hongerspelen :: Het Capitool-