Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 De Arena

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2093
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: De Arena | zo jul 15, 2018 9:12 pm

Outfit van de tributen
Dit jaar dragen de tributen een outfit van leer, zoals dit: https://i.pinimg.com/564x/af/8b/e0/af8be06650c86a7cabc64b117d14d5a2.jpg
Maar dan zonder de lange flap aan de zijkant en zonder de schouderprotectie. Wel met de stevige laarzen en de jas met capuchon.

Rondom de Hoorn des Overvloeds

De blauwe getallen zijn de eerst-getrokken namen, de roze rondjes zijn de posities van de tweede tributen van elk district.
Op de rand van de fontein (zie omschrijving binnenplaats) liggen zes tassen, die er allemaal hetzelfde uitzien: https://i.pinimg.com/564x/bc/ee/3a/bcee3a7a78be1ae5567c875a54f51b28.jpg

Weersomstandigheden
In de arena is het overwegend zonnig. Het is overdag zo'n 19 graden en 's nachts ongeveer 10 graden. Tussen 3 en 5 echter is er regen: eerst een zachte miezerregen, dan steeds harder, tot het rond vier uur haast een hoosbui is, waarna het snel weer afneemt tot een miezerregen. Dit gebeurt elke dag (tot eventueel nader bericht).

Omschrijving Arena
Belangrijke notities vooraf:

  • Voor alle kamers geldt: alles wat normaal gesproken in zo’n soort kamer te vinden is, mag je ook vinden in zo’n kamer, met uitzondering van dingen die gemakkelijk als wapen in te zetten zijn, zoals een schaar, een hamer, etc. Bij twijfel of iets te vinden is: vraag!
  • Geen elektriciteit (lampen op de inspiratieafbeeldingen zijn kaarsen of bestaan niet)
  • Geen vuur in de haarden tenzij anders vermeld
  • Alle kamers hebben dezelfde ramen. De ramen aan de buitenzijde van het paleis hebben ook luiken, maar die allemaal staan open.
  • De stijl is een mengeling van gotisch, renaissance en barok; klassiek en over-the-top over het algemeen.
  • De meeste kamers zijn wat groter/ruimer dan de inspiratie-afbeeldingen.
  • Qua meubels maakt het ons niets uit waar ze precies staan, tenzij anders vermeld. Hiervoor geldt ook: meubels die je normaal gesproken in zo'n soort kamer zou vinden, staan hier ook. Dus staat er niet specifiek vermeld dat er een stoelen rond de eettafel staan? Dan mag je er toch van uit gaan dat ze er wel staan.
  • De voorbeeldafbeeldingen zijn om een idee bij een bepaalde kamer te geven, maar zijn niet één op één de kamers. Als er bijvoorbeeld portretten aan de muur hangen op de afbeelding, maar in de omschrijving staat dat er landschappen aan de muur hangen, volg dan de omschrijving.
  • Blauwe deuren op de kaart zijn niet op slot, rode deuren wél. Deuren zitten in eerste instantie altijd dicht, tenzij anders vermeld.
  • Klik op de plattegronden om ze te vergroten!


0. BEGANE GROND


Kamers op de begane grond zijn 4 meter hoog, tenzij anders aangegeven.

Binnenplaats: inspiratieschets: https://imgur.com/m5X5h11
In het midden staat de Hoorn des Overvloeds. De Hoorn is dit jaar zilverkleurig (dit qua textuur: https://i.pinimg.com/564x/5b/3f/47/5b3f47e20ec962e9ec8041b1a9e0a3ac.jpg ), uit de top komt water. De hoorn is vijf meter hog. De hoorn staat in een rond bassin met een diameter van 6,5 meter waarin koikarpers zwemmen. Daaromheen zijn de startplaatsen van de tributen. De vier grijze rondjes geven vier beelden aan.
Nummer 1 is een beeld van Sage Malone. Ze heeft een steen losjes in haar hand en kijkt uitdagend naar de kring van tributen. Om haar heen zijn vier bloemperken: een met dahlia’s, een met begonias, een met orchideeën en een met kerststerren.
Nummer 2 is een beeld van Madelynn Bristow. Zij heeft een bijl in haar rechterhand en een werpmes in haar linkerhand. Ze kijkt uitdagend naar de kring van tributen. Om haar heen zijn vier bloemperken: een met azaleas, een met irissen, een met chrysanten en een met petunias.
Nummer 3 is een beeld van Solar Gbadamosi. Zhe draagt een speer en kijkt uitdagend naar de beelden van de tributen uit de derde Hongerspelen, die op de eerste verdieping staan. Om hem/haar heen zijn vier bloemperken: een met slaapmutsjes, een met brittlebush, een met desert star en een met Oost-Indische kers.
Nummer 4 is een beeld van Kasa Locklear, met in een hand een emeici, die ze half opgeheven draagt, en aan de hand die langs haar lichaam valt de tekko kagi. Ook zij kijkt uitdagend naar de kring van tributen. Om haar heen zijn vier bloemperken: een met paardenbloemen, een met kattenkruid, een met parkiettulpen en een met ooievaarsbek.
Rondom de binnenplaats is een galerij die 50cm hoger ligt dan de binnenplaats. Aan de zuidkant is een ijzeren poort, die op slot zit.

1. Gang: een relatief kale gang en erg donker. Het enige licht komt van de eerste verdieping, waar een ruim trapgat met balustrade zit. Aan weerszijden zijn deuren. Er leidt een trap naar beneden en een trap omhoog. Beide trappen maken een 180º-bocht en bevinden zich dus recht boven elkaar.
10. Hal en gang: https://imgur.com/fKJ4hjC
Twee trappen leiden omhoog. De hal achter de trappen is twee verdiepingen hoog, vanaf de eerste verdieping kun je vanaf een balustrade naar beneden kijken. Langs de trappen, aan de kant van de hal, staan muren, zodat de hal wel als een aparte kamer voelt, ook al hoef je geen deur door.
Over de hele lengte van de gang hangen kroonluchters, op regelmatige afstand van elkaar. In totaal zijn het er 12, plus nog een in de hal en nog een in de open ruimte aan de noordkant.
De wenteltrap leidt zowel omhoog als omlaag. Het deel van de muur rond de wenteltrap bevat glas-in-lood ramen met taferelen van feestende Capitoolbewoners.
27. Wachtkamer: https://imgur.com/xzr74rt
Langs de randen staan stoelen en in het midden hangt een kroonluchter, verder is deze kamer helemaal leeg. De beelden zijn gemaakt naar ministers en andere hoge piefen uit het Capitool.   
28. Hal: https://imgur.com/rz4pVUI
Deze zaal is ongeveer 13 x 18 meter en zo’n 7 meter (twee verdiepingen) hoog. Aan weerszijden van de hal leidt een trap omhoog. Er ligt een rode loper. Helemaal rondom is een balustrade. In het midden van de hal hangt een grote kristallen kroonluchter. De deuren naar zaal 27 en zaal 31 staan open.
29. Galerij: https://imgur.com/BY2LlRw en https://imgur.com/AlXSrQ4
Dit is een goudkleurige ruimte waarin grote classicistische schilderijen hangen. Het zijn voornamelijk portretten van Tyrell Peak, of taferelen waar hij in voorkomt. Zo is er een groot schilderij waarin hij met een boek (titel: "Once and Future King") in de hand tegen een bureau geleund staat. Op een ander schilderij zit hij in een opvallend moderne stoel in een verder ouderwets ingerichte zitkamer. Dan is er nog een samen met Cecilia, waarbij Cecilia aan Tyrell een sleutel overhandigt.
Een ander groot, opvallend schilderij is er een waarin Tyrell in een zaal vol spiegels staat, met de rug naar de toeschouwer. Zijn hoofd is iets naar rechts gedraaid, alsof hij naar een specifieke spiegel kijkt. Het laatste grote schilderij toont een afbeelding van Tyrell die nonchalant op een geweer leunt, met aan zijn voeten een dode leeuw.Overige schilderijen zijn kleiner en minder gedetailleerd.
Aan het plafond hangen vijf kristallen kroonluchters op regelmatige afstand van elkaar. Er staan geen meubels.
31. Wachtkamer: https://imgur.com/xzr74rt
Langs de randen staan stoelen en in het midden hangt een kroonluchter, verder is deze kamer helemaal leeg. De beelden zijn gemaakt naar ministers en andere hoge piefen uit het Capitool.

1. EERSTE VERDIEPING


19. Galerij: nummer 19 is de balustrade rond de hal en de balustrade rond de galerij. Af en toe wordt de balustrade onderbroken door stukken muur (de ononderbroken lijnen op de kaart). Zo heb je aan de zuidkant van de entreehal bijvoorbeeld vijf punten vanaf waar je naar beneden kunt kijken, daartussen is solide muur.
Kijk bij Begane Grond 29 voor de omschrijving van de galerij.

2. TWEEDE VERDIEPING

Op het dakterras rondom de binnenplaats staan 4x23 beelden van de overleden tributen uit eerdere Spelen. Ze kijken naar de winnaressen van de vorige Spelen.

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

De Arena

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» De Arena

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: De Spelen :: 5de Hongerspelen :: De Arena-