Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Janaea Spurling

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Janaea Spurling

avatar

PROFIELAantal berichten : 120
Registratiedatum : 19-08-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Scholier
Leeftijd: 12

Onderwerp: Janaea Spurling | di sep 03, 2013 2:02 pm

Naam: Janaea (Dja-NEE-Ja) Spurling
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 12
Woonplaats: District 6

Familie, vrienden e.a.:
Janaea woont samen met haar ouders, jongere zusje Xiomara en tante in een leuk huisje in District 6. Op zich heeft ze best een fijn leven, hoewel ze de laatste tijd wel steeds meer merkt van de persoonlijke problemen thuis. Deze probeert ze echter zo veel mogelijk te negeren .

Moeder: Leia Toller-Spurling [37].
Leia is een zorgzame, sterke vrouw die heel hard werkt om haar familie te kunnen onderhouden. Ze is heel handig en werkt als onderhoudsmonteur voor voertuigen. Ze heeft blauwe ogen en lang blond haar, dat ze tijdens het werken vrijwel altijd in een knotje draagt. Als moeder is ze streng, maar wel lief en hoewel de band met haar oudste dochter niet zo sterk is als Janaea's band met haar vader, kunnen ze op zich goed met elkaar overweg. Leia probeert haar dochter te leren hoe voertuigen in elkaar zitten en wat voor onderhoud ze nodig hebben, zodat ze later eventueel ook aan de slag kan als monteur. Verder is Leia de jongere zus van Mya, die sinds ongeveer een halfjaar bij hen inwoont. Hun band was goed, maar door Mya's aanhoudende problemen hebben ze steeds vaker ruzie.

Vader: Cean Spurling [39].
Cean is een lieve man vol humor. Hij werkt echter veel en als treinmachinist van goederentreinen is hij vaak ver van huis. Het vele reizen vindt hij verschrikkelijk en omschrijft het als 'saai en eenzaam'. Hij mist zijn gezin ontzettend, vooral Janaea, met wie hij een zeer goede band heeft.

Zusje: Xiomara Spurling [10].
Xiomara, ook wel Mara genoemd, is het jongere zusje van Janaea. Ze is tien en volwassen voor haar leeftijd. Ze is weinig geïnteresseerd in voertuigen, maar haar interesse voor mensen is groot. Vaak volgt ze mensen en bestudeert ze hen, waardoor ze veel over mensen in de buurt weet. Ze weet niet alleen heel goed hoe ze mensen kan helpen, ze weet ook heel goed hoe ze mensen kan manipuleren. Dat is iets wat je niet van haar zou verwachten, want ze is een klein, onopvallend meisje, dat ook nog eens heel vriendelijk overkomt. Ze is volwassener dan haar oudere zus, die juist amper aandacht heeft voor andere mensen en hun levens.

Tante: Mya Toller [40].
Mya was ooit een gezonde, vrolijke vrouw met een enorme levenslust. Daar kwam een eind aan nadat haar vriendin, van wie ze ontzettend veel hield, stierf in de Opstand. Haar wereld stortte in en ze raakte al snel verslaafd aan morfine. Hierdoor werd de pijn verdoofd, maar daarmee ook de rest van haar lichaam en geest. Ze verloor haar baan en niet veel later ook haar huis. Uiteindelijk werd ze van straat gehaald door Leia en Cean, die hoopten haar te kunnen helpen. Mya's verslaving bleef echter verergeren, waardoor de band met haar zus erg verslechterd is. De kans dat ze één dezer dagen weer op straat zal staan is zeker niet uitgesloten.

Vriendin van tante: Megan Palmer [†].
Megan Palmer was een zachtaardige vrouw, die vond dat iedereen moest kunnen leven in vrede en veiligheid. Dat had niet alleen te maken met haar geaardheid, maar ook zeker met hoe het Capitool de Disctricten en haar inwoners behandelde. Dit zorgde ervoor dat ze haar best deed om tijdens de Opstand mensen te helpen die gewond raakten. Dit moest ze halverwege de Opstand echter met de dood bekopen. Ze was destijds negenendertig jaar oud.

Uiterlijk:
Met haar tengere lichaampje en haar lengte van 1m40 ziet ze er jonger uit dan ze is. Ze komt niet sterk over en dat is ze ook niet, maar dankzij haar bijna eeuwige glimlach wordt ze meestal wel gezien als een vriendelijk en vrolijk kind. Met haar lange blonde haren en blauwe ogen lijkt ze best wel op haar moeder, maar verder lijkt ze voornamelijk op haar vader. Janaea is best een leuk meisje om te zien, maar moet vooral worden beschouwd als een vrolijk en gelukkig kind.

Eigenschappen:
+ Vrolijk. Op Janaea's gezicht vind je bijna altijd een glimlach en nooit onoprecht. Hoewel ze weinig vrienden heeft, is ze heel gelukkig.
+ Slim. Ze kan goed leren en pakt dingen snel op, zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen.
+ Handig. Janaea is goed in het repareren van voorwerpen en vindt het verder ook leuk om zelf dingetjes te knutselen. Haar moeder leert haar om monteur te worden.
- Op zichzelf. Hoewel ze erg veel van haar familie houdt, is ze weinig geïnteresseerd in het leven om haar heen. Problemen van anderen zullen haar niet snel opvallen of boeien en haar eigen problemen zal ze niet zo snel met anderen bespreken. Ze is overigens niet verlegen en is best in staat tot sociale contacten. Het interesseert haar gewoon niet zo.
- Onserieus. Hoewel Janaea een vrolijk kind is, zal ze het heus niet overal mee eens zijn. Het liefst reageert ze dan op een dwarse, maar speelse manier, die sommige mensen zouden kunnen omschrijven als brutaal,  om zo te laten weten wat zij ervan vindt Ze neemt problemen meestal niet erg serieus en maakt het liefst overal een grapje van.
-  Eigenwijs. Janaea vindt het moeilijk om haar ongelijk toe te geven en luistert het liefst alleen naar zichzelf, zelfs als haar dat in de problemen brengt. Ze luistert naar uitleg, maar kritiek zal ze waarschijnlijk iets minder goed opvatten, hoewel het per onderwerp zal verschillen hoe erg.

Verleden:
Janaea werd geboren in een gelukkige familie. Haar vader, Cean, was de oudste zoon in een gezin met vijf kinderen, waar hij al op jonge leeftijd leerde om met verantwoordelijkheden om te gaan. Hij scheelde bijna vijftien jaar met zijn jongste zus, dus hij moest vaak voor oppas spelen. Cean besloot echter dat hij de familie beter van dienst kon zijn door te gaan werken en uiteindelijk werd hij treinmachinist. Janaea's moeder, Leia, was de jongste van twee dochters en de band met haar oudere zus Mya was altijd goed geweest. Ook zij hadden, net als Cean, hardwerkende ouders. Mya bleek behalve handig ook nog slim te zijn en kreeg uiteindelijk een baan als monteur van voertuigen. De twee ontmoetten elkaar elkaar op een familiebijeenkomst, waar ze elkaar leerden kennen als verre neef en nicht.

Cean en Leia trouwden en ze gingen samenwonen. Ze hadden allebei best een goede baan en vonden een leuk huisje. Na een paar jaar werd Leia zwanger en kregen ze hun eerste dochter: Janaea. Zij was een vrolijke baby, hoewel ze het haar ouders soms wel een beetje lastig maakte. Met name haar moeder, aangezien Cean vaak ver van huis was. Desondanks bouwde Janaea al vanaf jonge leeftijd een goede band met haar vader op en gebruikte Cean al zijn tijd thuis om met zijn dochter door te brengen. Twee jaar na de geboorte van Janaea kregen ze er nog een dochter bij. Haar naam werd Xiomara.

Waar Janaea opgroeide tot een vrolijk en onserieus kind, dat eigenlijk niet wilde opgroeien, werd Xiomara juist een stil en opmerkzaam kind dat heel erg geïnteresseerd was in wat er in de wereld om haar heen gebeurde. Ze was niet zo goed in communiceren met mensen, hoewel ze beleefd en vriendelijk was, maar het observeren van buurtbewoners kon ze als de beste. Ook haar familie hield ze goed in de gaten, maar dit kon wel eens één van de weinige dingen zijn die Janaea echt heel verschrikkelijk vond. De band tussen de twee zusjes was dan ook niet erg sterk en zou dat in de toekomst waarschijnlijk ook niet worden.

Omdat Janaea slim was, deed ze het eigenlijk altijd goed op school. Ze viel over het algemeen ook wel in de smaak bij andere kinderen, want ze was altijd vrolijk en aardig. Geïnteresseerd in de andere kinderen was Janaea echter niet, waardoor ze niet echt heel goede vrienden had gekregen. Dat vond ze niet erg, want ze richtte zich liever op knutselen en het leren kennen van voertuigen. Leia begon haar oudste dochter ook les te geven daarin, want hun liefde voor voertuigen en het repareren ervan was misschien wel de enige gemeenschappelijke interesse van de twee.

Xiomara deed het ook goed op school, maar omdat ze absoluut niet spontaan was aangelegd was het voor haar moeilijker om leuk contact te krijgen met haar klasgenootjes. De kinderen die echter de tijd namen om haar te leren kennen werden goede vrienden van haar. Haar beste vrienden waren een jongetje genaamd Cyril en een meisje genaamd Fay.

De Opstand was geen fijne tijd voor de familie Spurling. Het was zwaar, maar het werd pas echt persoonlijk toen ze hoorden van de dood van Megan, de vrouw met wie hun tante Mya al jaren een relatie had. Iedereen was er kapot van, maar natuurlijk lang niet zo erg als Mya, die haar geliefde had verloren.

De band met de familieleden was altijd goed geweest. In feite was iedereen redelijk hecht met elkaar. Ze woonden dan ook op maar tien minuten loopafstand van de meeste familie, waaronder alle grootouders en enkele ooms en tantes met kinderen. Cean had vooral een goede band met zijn jongste zus Sjoleen, met wie hij vijftien jaar in leeftijd verschilde. Xiomara kon het goed vinden met Sjoleens dochter Imogen, zelfs al was haar nichtje drie jaar jonger.

Met tante Mya ging het echter steeds slechter. Na de dood van Megan kon ze zich slecht concentreren op dingen die niet met haar te maken hadden. Daardoor kon ze haar werk niet meer goed uitvoeren en verloor ze haar baan. Hierdoor kon ze het huis waarin ze woonde niet langer betalen en beschaamd begon ze met doelloos ronddwalen, in plaats van bij familie aan te kloppen. Ze was depressief en kreeg op een dag door iemand morfine aangeboden. Ze raakte verslaafd en het ging eigenlijk steeds slechter met haar. Ze had al het contact met de familie verbroken, maar uiteindelijk wisten  Janaea's ouders, met behulp van hun oplettende dochter Xiomara, Mya te lokaliseren en mee naar huis te brengen.

Leia schrok ervan hoe erg haar zus eraan toe was, maar ze ging er vanuit dat het snel beter zou gaan. Dat bleek ijdele hoop, want Mya vond het moeilijk om van de morfine af te komen. Ze probeerde het wel, maar het duurde meestal niet lang voordat ze toch weer toegaf aan haar verslaving. Het maakte Leia woest dat haar zus niets deed om beter te worden en bovendien verdovende middelen in háár huis haalde. Er was veel spanning tussen hen, wat na een tijdje vaak resulteerde in ruzies.
Janaea vond het jammer dat Megan er niet meer was, maar ze vond dat haar tante overdreef en probeerde zoveel mogelijk te doen alsof er niks met haar aan de hand was. Ze vond het vervelend om met andermans problemen om te moeten gaan. Toch vond ze tante Mya heel aardig.
Xiomara vond het heel erg voor haar tante en deed vele pogingen om haar te helpen, onder andere om van de drugs af te blijven. Dat bleek echter moeilijker dan gedacht en ergens was het meisje best wel boos op haar tante. Ze wilde Mya echt helpen, maar ze vond de ruzies thuis verschrikkelijk en was bang dat haar moeder het niet veel langer zou trekken.

Maanden na de Opstand woonde Mya echter nog steeds bij haar oudere zus in huis. De sfeer was nog steeds niet om over naar huis te schrijven en Leia dreigde dat als het erger zou worden, Mya dan zo weer op straat zou komen te staan. In haar hart wilde ze dit niet, maar ze had een prachtig, gelukkig gezin en dat was nog steeds zo. De ruzies maakten het echter heel moeilijk om dat te behouden en ze wilde ten koste van alles voorkomen dat haar gezin uit elkaar zou vallen.
Mya was echter niet de enige die dat in gevaar bracht. President Peak en haar Hongerspelen brachten een heel nieuw niveau van onzekerheid met zich mee. Behalve een neef en nicht voldeed ook Janaea aan de juiste leeftijd om te mogen deelnemen. De hele familie maakte zich hierdoor best wel zorgen. Iedereen, behalve Janaea. Zelfs al wist ze wat de Spelen inhielden en dat ze bij deelname geen schijn van kans zou maken in een gevecht, was ze niet in staat om het serieus te nemen. Ze ging door met haar leventje en ze zou vanzelf zien wat er zou gebeuren.

Sterke en zwakke punten met betrekking tot de Hongerspelen:
Het feit dat Janaea een optimist is zal haar leven waarschijnlijk niet redden, maar het helpt haar wel om niet zomaar op te geven. Ze is slim en zal goed nadenken over de mogelijkheden die ze heeft, maar ze heeft eigenlijk totaal geen ervaring met wapens of vechten. Bovendien is ze een klein meisje, waardoor ze niet zo sterk is, hoewel het er wel voor zorgt dat ze zich makkelijker kan verstoppen.

Kansen om tribuut te worden:
Ze heeft maar één bon, omdat ze geen extra bonnen heeft hoeven aannemen.

Overig:
# Thuis hebben ze vijf kippen. Deze worden voornamelijk verzorgd door Xiomara.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2125
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Janaea Spurling | di sep 03, 2013 8:15 pm

Goedgekeurd!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Janaea Spurling

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: In Memoriam-