Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 ►Carmina di Abelli

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Carmen Abelli
Capitool
avatar

PROFIELAantal berichten : 141
Registratiedatum : 01-10-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Geldschieter
Leeftijd: 22

Onderwerp: ►Carmina di Abelli | do okt 10, 2013 11:17 pm

Naam: Carmina di Abelli aka Carmen.
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 23 jaar
Afkomst: Italiaanse roots
Woonplaats: Capitool
Familie, vrienden e.a.:
Emannuel Abelli {vader}: Haar vader heeft de klassieke olijfkleurige huid van zijn voorouders, een snor en een voorliefde voor pizza's en handgemaakte pasta. Hij is een meesterlijke kok en graag bleef Carmen in het weekend uren hangen bij hem in de keuken, terwijl hij zelf pasta maakte. Hij is een vriendelijke man, met zo zijn goede en slechte kanten, maar Carmen is volledig dol op hem.

Agnes Abelli {moeder}: Een prachtige vrouw, met golvend lang haar. Een lichaamsbouw waarvan vrouwen dromen en waardoor elke man in kattenzwijm valt. Ze is ondanks haar onaanraakbare uiterlijk met spierwitte huid en aszwarte haren een zeer bereikbare en nuchtere vrouw. Ze is altijd streng geweest voor haar dochter, maar ook rechtvaardig. Dit heeft Carmen van haar geleerd.

Uiterlijk: Carmen heeft opvallende ogen, bestaande uit een samenspel van oranje-bruine tinten en blauwgroen. Eromheen zit een iets donkerder randje, wat tussen bruin en zeer donker blauw in zit. Dit verschijnsel klinkt wellicht onwaarschijnlijk, maar het is natuurlijk, de officiele term is heterochromia. Ze benadrukt dit door af en toe oogschaduw in de kleuren oranje en blauwig te combineren. Dit zorgt ervoor dat de kleuren in haar ogen er nog meer uit springen en gelijk je aandacht trekken.
Met haar bruine haren in een makkelijk, slordig kapsel geknipt heeft ze een jongensachtige, stoere uitstraling. Iets wat door haar normale kleding, bestaande uit wijde truien en fijne spijkerbroeken, nog extra wordt benadrukt. Verder houdt ze van steampunk kleding, hoodies, leren jacks etc, dus daarin zal je haar vaak aantreffen.

Haar haren zijn dus bruin, vrij normaal, met net zoals bij bijna iedereen de neiging om wel eens heel plukkerig te gaan staan en volledig uit 'model' te vliegen bij harde wind, voor zo ver er bij Carmen al sprake is van een model. Ze heeft soms blauwe lokken in haar haar, maar niet altijd.
Carmen's huid is licht, al heeft ze soms na een aantal dagen in de zon wel een beetje kleur gekregen. Verder heeft ze een paar lichte sproeten en moedervlekjes en een of twee kleine littekens op haar gezicht zitten, al vallen die vaak niet op. Horizontaal over de achterkant van haar linker hand loopt een dikker litteken, de reden waarom ze soms een handschoen(en) draagt.

Eigenschappen:
Afgezonderd, observerend: Carmen is iemand die het liefste naar de wolken kijkt, dag in, dag uit. Ze is vrij afgezonderd van de rest van de wereld, enkel haar familie en de zeldzame jeugdvrienden die ze heeft kunnen op haar rekenen. Ze kiest allereerst voor zichzelf, maar voor haar hoort haar familie daar zo erg bij dat ze ook voor hen zeer veel over heeft.

Stil: Ze heeft over alles een mening, iets wat ze meestal vlug heeft gevormd. Juist daarom houdt ze zich vaak stil, de mening die zij over mensen vormt is vaak niet bijster positief. Dus dan besluit Carmen maar liever niet te spreken. Ze wil niet expres mensen beledigen, maar als ze spreekt zal er wellicht een opmerking uit vliegen die een belangrijke gast tegen haar in het harnas jaagt. Dat ze zo veel zwijgt heeft veel Capitool mensen al verwonderd, maar Carmen houdt stug vol, koppig als ze is, dat het beter is om te weinig te spreken, dan te veel. En ja, naar haar mening doen een hoop mensen dat, doorpraten terwijl ze hun bek zouden moeten houden.

Grof: Hierover kan ik kort zijn: Carmen is niet voorzichtig met haar woorden en als ze echt kwaad is scheldt ze zonder enige schaamte.

Levendige fantasie: Dit meisje zegt dan wel relatief weinig, maar in haar hoofd is het altijd razend druk. Ze droomt kleurrijk en weet dit ook bijna altijd te onthouden. Maar haar dromen en fantasieën zijn lang niet altijd lief en aardig. Ze kan moeiteloos een marteling of doodsoorzaak voor je verzinnen, als je het vraagt. Een griezelig spookverhaal, een twisted sprookje. Het zit allemaal in haar hoofd. Carmen heeft wat dat betreft geen gevoelens of ideeën dat het fout is om zo te denken. Haar hersenen zijn gewoon druk bezig met produceren waarnaar je vraagt, dat maakt haar nog geen psychopaat. Toch?

Teder: Dit klinkt misschien gek, maar Carmen is best sensitief. Ze is erg ingesteld op aanrakingen, kan gevoelig reageren wanneer iets verkeerd aankomt. Als je haar plots aanraakt kan ze opschrikken. In haar eigen aanrakingen is ze altijd heel secuur en voorzichtig, teder dus. Haar handelingen zijn altijd stabiel en kalm, ze heeft de uitstekende hand-oog coördinatie nodig voor chirurgie, maar ook voor liefkozingen.

Doelbewust: Carmen maakt lijstjes en werkt ze dan ook echt af, een wonder. Als zij zegt dat ze iets morgen doen zal, dan kan je erop rekenen dat het ook echt gebeurt. Dit betekent ook dat zij de touwtjes strak in handen houdt. Iets met iemand samen doen is prima, als zij maar de leiding heeft en het schema bepaalt.

Karma: Oog om oog, tand om tand. Probeer niet om Carmen te bedonderen, want ze pakt je zo hard mogelijk terug. Ze is geen vergevingsgezind type als het gaat om mensen die tegen haar liegen of vuile spelletjes spelen. Maar dit is niet enkel op wraak gericht, ook houdt Carmen er niet van om bij iemand in het krijt te staan. Als jij haar goed behandelt zal zij dit zeker ook doen. Ze houdt zich aan de spelregels en als jij netjes doet hoef je van haar geen slechte behandeling te verwachten.

Strenge zakenvrouw: In haar zaak is Carmen genadeloos, een afspraak met haar gemaakt, maar niet nagekomen? Dan pakt zij wat ze wil, tot ze tevreden is. Beter hou je je dus maar aan de deals die je sluit.

Pessimist: Ze is geen zonnetje in huis, geen happy-go-lucky huppelend meisje. Carmen weet hoe ziek en wreed de wereld zijn kan en is zeker niet naïef. Geen persoon om alles door een roze bril te bekijken dus, iets wat haar ervaringen met het fenomeen liefde erg gecompliceerd maakt.

Cynisch, veel zelfreflectie: Carmen denkt graag na. Iets te graag zelfs. Naast het feit dat ze veel cynische, sarcastische of zogenaamd wrede (oftewel de kille waarheid) opmerkingen maakt, reflecteert ze ook veel. Over haar eigen gedrag en woorden kan ze uren nadenken. De avond na een discussie of een ruzie zal zij in stilte élke respons nagaan en bij tijden zachtjes mompelen over wat ze beter had kunnen zeggen. Ze is dus erg analytisch, vooral over zichzelf.

Misleidend: Ze doet er niet echt moeite voor, maar mensen zien haar niet echt als een bedreiging of iemand die iets fout zou doen. Daardoor zijn haar illegale praktijken ook (nog) niet ontdekt of bestraft.

Gierig en materialistisch: Dit betekent niet dat ze nooit iets zal delen, maar wel dat ze altijd nadenkt voor ze dat doet. Zwervers krijgen van haar geen rooie cent, evenals mensen waarbij ze geen goed gevoel heeft. Spullen zijn best belangrijk voor haar, omdat ze weet hoe makkelijk je alles wat je hebt kan verliezen als het fout gaat.

Verleden:
Carmen is opgegroeid in een kalm klein gezin. Een huis dat altijd geurde naar kruiden, tijm, rozemarijn, olijfolie en verse tomaten. Haar moeder had een klein kruidentuintje, verstopt achter het huis en een grote bessen struik. Achter de struik, tussen het hek en de frisgroene bladeren, verschool het meisje zich graag als ze even alleen wilde zijn. Haar vader was een man die zeker genoot van zijn geld. Hij deed niets voor de kost, zoals bijna iedereen in het Capitool. Dat was hoe het hoorde. Enkel genieten. Daarmee waren haar jonge jaren geweldig. Ze had alle tijd om te doen wat ze wilde en haar beide ouders stonden voor haar klaar. Tenzij ze een feestje hadden, maar dan werd er altijd een lieve oppas geregeld.

Maar het bleek niet te kunnen voor de familie Abelli, enkel genieten. Op een dag ging het mis en Emmanuel verloor driekwart van zijn geld in een dubieus akkefietje waarvan Carmen vandaag de dag nog steeds niet alle details weet. Wat ze wel weet is dat ze gauw door dat andere geld heen gingen, werken werd een vereiste, anders zouden ze het niet redden. Bijna was Emmanuel geeindigd in de gevangenis omdat hij zijn schulden niet kon afbetalen, maar ze redden het op het nippertje. Dit leerde de zestienjarige Carmen een hoop over het leven. Zolang je geld had was iedereen je vriend, was je blut dan kenden ze je niet eens meer. Schoonmaaksters en bediendes verdwenen in één klap en de familie moest aan de bak. In die tijd is de moestuin tot op het hypersonische balkon uitgebreid, een investering waar de familie geen spijt van kreeg. Een soort kas is gemaakt, waardoor het ook tomaten en andere groentes begon te produceren. Daarvan heeft Emmanuel met de hulp van zijn vrouw en dochter een succesvol delicatesebedrijfje kunnen maken. Door iets exclusief te maken kan je de prijs laten stijgen, in het Capitool zijn er altijd wel idioten die het willen hebben (juist vanwege die hoge prijs!). Zo kreeg Carmen in de praktijk steeds meer ervaring met bedrijfsvorming en marketing en ze merkte ook dat er zelfs in het stinkend rijke capitool nog leningen nodig waren.

Op haar negentiende verjaardag was de situatie thuis al een stuk beter. Carmen had echter het idee dat ze ook voor zichzelf iets moest beginnen. Met een startkapitaal wat ze van haar ouders en wat andere welwillende mannen wist los te schrapen begon ze haar eigen bedrijfje. Het bestaat uit een officieel gedeelte en een wat minder bekend deel. Carmen leent geld uit aan mensen. Geld afkomstig van haar eigen kapitaal of geld wat zij voor andere mensen door leent. Grote bedragen, kleine bedragen. Korte termijn, lange termijn. Alles kan. Het enige wat vast staat is dat Carmen strenge voorwaarden opstelt voor wat er gebeurt als je niet op tijd aflost etc. Dit noemt ze zelf ook wel grappend 'Pay or die', omdat dit de meest extreme omstandigheid is, iets waardoor mensen meestal wel gedreven zijn te betalen. Maar wat er in werkelijkheid gebeurt met mensen die niet betalen is dat Carmen ze door verkoopt. Meestal als Avoxen. Het klinkt gruwelijk en dat is het ook. Het is regelrechte mensenhandel. De lener wordt allereerst geopereerd en verliest hiermee zijn spraakvermogen. Dan wordt een background bedacht, iets simpels met een district en een overtreding. Hierna kan de man of vrouw gemakkelijk voor veel geld doorverkocht worden. Vrouwen eindigen soms ook nog wel in de zwarte markt, naar ondergrondse zeer foute zaakjes.

Wanneer er extra geld nodig is thuis weet Carmen het soms ook nog wel te regelen dat er een raddraaier uit een van de dichtsbijzijnde districten naar haar toe komt, waarna die dezelfde behandeling ondergaat.
Ook als mensen wel betalen maakt ze flink winst, door haar moordende rentepercentages. Weinig mensen kunnen goed genoeg rekenen om te snappen wat ze moeten terug betalen en daar maakt zij sluw gebruik van, met ingewikkelde systemen.

Toch blijft het haar droom om een andere baan te krijgen, het liefste een bij een van Tyrell's systemen. Hij heeft weinig medewerkers, ze weet dat hij wantrouwig is. Maar het meisje is vindingrijk en houdt hoop. Sinds ze van de hongerspelen gehoord heeft is ze er namelijk al door gefascineerd, wat alleen maar erger is geworden sinds ze hem een paar keer ontmoet heeft.

Overig:
x Carmen heeft een wiskundig talent, als je haar een berekening vraagt te doen, kan ze dat zonder kladpapier of rekenmachine uitvoeren. Tenzij het écht ingewikkeld wordt natuurlijk, logaritmes kent ze niet allemaal. Hierdoor heeft ze ook een goed inzicht in economische zaken en koersen.
x Haar droombaan is momenteel om bij Tyrell en zijn crew te mogen werken, maar tot nu toe is het bij dromen gebleven. Toch is de jongedame vastbesloten om haar doel te bereiken, ooit.
x Ze draagt soms een kraaienmasker, iets wat aangeeft dat haar macabere geest weer druk bezig is. Ze is dan gemener en onheilspellender, maar nog steeds niet daadwerkelijk een psychopaat. Wanneer ze in haar gedachten is wil ze liever niet gestoord worden.
x Ze woont in een klein, maar gezellig appartementje in het Capitool en heeft haar eigen kantoorruimte waar ze werkt.
x Ze gaat graag in haar vrije tijd naar het park om daar na te denken.
x Carmen zal in de Spelen gokkers om haar vingers winden en proberen er winst uit te halen. Wellicht zal ze voor prestige of vanwege een sentimentele reden nog een of andere tribuut sponsoren, maar waarschijnlijk is ze daar te gierig voor.

_________________


Laatst aangepast door Alexandra Leifsson op wo okt 01, 2014 10:28 pm; in totaal 2 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Na 1e Hongerspelen!)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2125
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: ►Carmina di Abelli | vr okt 11, 2013 10:18 am

Volgens mij is het bedrijfje prima hoor! (en als iemand anders het daar niet mee eens is, hoor je het nog wel)

Goedgekeurd, dus!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
Odin Donaghue
District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 246
Registratiedatum : 09-08-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep:
Leeftijd: Forever 18

Onderwerp: Re: ►Carmina di Abelli | vr okt 11, 2013 10:46 am

Okay, thanks ^o^!

_________________

Forever yours
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
KARAKTER

Onderwerp: Re: ►Carmina di Abelli |

Terug naar boven Ga naar beneden
 

►Carmina di Abelli

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» ►Carmina di Abelli

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: Het Capitool-