Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Rhetticus Pratt

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Rhetticus Pratt
Capitool
avatar

PROFIELAantal berichten : 10
Registratiedatum : 04-01-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Verwend Nest
Leeftijd: 7

Onderwerp: Rhetticus Pratt | zo jan 05, 2014 2:14 am

Naam: Rhetticus Nero Euphorion Pratt
Geslacht: Mannelijk
Leeftijd: 7 jaar en 3 maanden
Woonplaats: Het Capitool
Rijkdom: Rhetts papa is heel rijk. Zijn mama is nóg rijker. En ze geven Rhetticus alles wat hij maar wil, dus hij is de rijkste.

Familie, vrienden e.a.:
Rhetticus’ vader heet Cornelius. Hij is 38, lang en mager. Zijn kale hoofd wordt bijna altijd door een kleurrijke pruik bedekt. Hij is experimenteel met kleding en is altijd op de hoogte van de laatste mode. Hij staat aan het hoofd van een bedrijf dat hout uit district 7 invoert en verkoopt. Cornelius zelf moet niet veel doen, want hij delegeert zijn taken, en heeft dus veel vrije tijd om met Rhett door te brengen, hoewel hij een paar keer per jaar naar district 7 moet op een zakenreisje. De mensen onder hem, vooral uit district 7 zelf, doen het meeste werk, maar het grote geld gaat naar Cornelius. Rhett weet dat dat de logische gang van zaken is, want die ondankbare verraders in de districten verdienen geen deel van de winst. Wanneer Rhett bij zijn papa is, maakt die hem meestal ‘s ochtends zelf wakker en ontbijten ze samen voordat hij naar school gaat.

Rhetts moeder is net 40, heet Lucretia, en zij heeft het handsfree-scheerapparaat en het waterafstotend papier uitgevonden. Nu ja, eigenlijk hebben teams in haar bedrijf dat gedaan, maar om het in haar woorden te zeggen: “Nobody cares.” In tegenstelling tot Rhetts vader werkt zij wel veel. Of ze moet toch elke dag naar het kantoor gaan. Ze is meestal al weg wanneer Rhett opstaat, dus zorgen haar bedienden voor hem. ’s Avonds eten ze wel altijd samen, en ze neemt hem soms mee naar feestjes, waar hij altijd in het middelpunt van de belangstelling staat. Lucretia is een no-nonsense persoon die zegt wat ze denkt. Naar de standaard van het Capitool kleedt ze zich nog vrij subtiel. Ze draagt meestal deftige kledij, zelden in felle kleuren, en draagt nooit pruiken. Ze heeft wel een persoonlijke haarstyliste, die altijd iets fenomenaals weet te doen met haar lange, zwarte haar. Ze draagt altijd make-up, en is ook al plastische chirurgie ondergaan om haar gezicht jong en strak te houden.

Uiterlijk: Rhetticus is schattig, en dat weet hij. Zijn donkere oogjes nemen de zieligste, meest hartverscheurende blik aan zodra iemand hem iets probeert te ontzeggen, en het pruillipje heeft hij ondanks zijn jonge leeftijd ook al geperfectioneerd. Hij heeft een gemiddelde lengte voor zijn leeftijd en je kunt zien dat hij elke dag genoeg te eten krijgt. Net als de meeste bewoners van het Capitool draagt ook Rhett vaak extravagante kleding en zit er meestal wel wat make-up op zijn gezicht. Hij heeft 38 verschillende tinten lippenstift en bijna even veel kleuren oogschaduw. Nagellak is een van zijn meest recent ontwikkelde interesses, dus daar heeft hij nog geen heel uitgebreide verzameling van. Pruiken draagt hij zelden, maar zo nu en dan verft hij zijn bruine haren tijdelijk. Rhetticus houdt van kleuren en durft ze allemaal door elkaar te dragen, ongeacht hoe erg ze vloeken.

Eigenschappen:
- Rhetticus kan zeker assertief genoemd worden.
- In een goede bui is hij vrij beleefd en vriendelijk. Op school, zo ongeveer de enige plaats waar zijn daden negatieve gevolgen kunnen hebben, let hij meestal goed op en houdt hij zich aan de regels.
- Rhett heeft een goede mensenkennis en weet dat in zijn voordeel te gebruiken.

- Hij kan niet tegen zijn verlies en heeft de betekenis van het woord “nee” nooit geleerd.
- Bij de minste tegenspraak wordt hij gewelddadig. Ook in een goede bui kan hij echter te agressief zijn. Een ander kind herhaaldelijk met een stok porren en slaan is voor hem gewoon een leuk spelletje, en de dachshund van zijn vader heeft hij ook al meerdere malen een trap verkocht, vaak zonder reden.
- Hij is heel egoïstisch. Als enig kind heeft hij nooit iets moeten delen, en hij is het gewend om alles te krijgen wat hij wil, wanneer hij het wil.

Verleden:
Rhetticus kwam schreeuwend ter wereld, deed de eerste maanden niet veel meer dan huilen, en sliep pas zijn eerste volledige nacht door toen hij bijna een jaar oud was. Dat begon goed. Gelukkig hadden Cornelius en Lucretia genoeg bedienden en was hun huis groot genoeg om er niet echt door gestoord te worden. De eerste maanden van zijn leven brachten ze elk wel een paar uurtjes per dag met hun zoon door, maar de rest van de tijd werd hij door het huishoudelijk personeel verzorgd en opgevoed. Toen hij wat begon te brabbelen en zich beter leerde voortbewegen, werden de ouders meer geïnteresseerd in hun zoon en deden ze meer moeite om tijd met hem door te brengen, maar het was pas toen hij zindelijk werd en ze een eenvoudig gesprek met hem konden voeren, dat ze hem als een volwaardig persoon leken te beschouwen. Ze kochten hem alles wat zijn hartje begeerde, misschien in een poging zich minder schuldig te voelen over de verloren tijd.

Rhett was vier toen zijn ouders scheidden. De eerste maanden was hij onuitstaanbaar. Hij vond het onaanvaardbaar dat zijn ouders hem dit aandeden. Gaandeweg kwam hij er echter achter dat dit wel eens in zijn voordeel kon spelen. Twee keer zo veel cadeautjes voor zijn verjaardag, twee huizen met elk een gigantische kamer vol speelgoed voor hem, en als hij iets wilde hebben, moest hij nog maar één persoon overtuigen om het voor hem te kopen. Ook leek het wel alsof zijn ouders elkaar constant de loef probeerden af te steken, en zo zijn affectie te winnen. Hij liet hen vrolijk hun gang gaan.

Sinds de scheiding was enige vorm van interactie tussen zijn ouders vrijwel onbestaande. Ze waren niet echt als vrienden uit elkaar gegaan en communiceerden enkel met elkaar als het over Rhetticus ging. Cornelius had ongeveer een jaartje een vaste relatie, maar Rhetticus kan met trots melden dat hij haar weggepest heeft. Sindsdien is zijn vader vrijgezel. Lucretia heeft sinds de scheiding al veel gedatet. Rhetticus heeft intussen drie mannen, een vrouw en een ambigu persoon ontmoet, maar hij weet dat zij niet de enigen zijn. Met de meesten is het gewoon niet serieus genoeg om ze mee naar huis te brengen en met Rhetticus kennis te laten maken. Hem maakt het weinig uit, zolang zijn moeder maar blijft beseffen dat hij de belangrijkste persoon in haar leven is. Voorlopig is dat echter nog geen probleem, want het lijkt met niemand echt lang te duren. Rhetticus heeft onlangs een man genaamd Andros in zijn huis aangetroffen, die was blijven slapen. Vervolgens heeft hij hem niet meer gezien, en hij heeft later nog de naam Freya horen vallen, maar hij weet niet of dat betekent dat zijn moeder met hen allebei een relatie heeft of het gewoon al afgelopen is met Andros. Maar ze heeft hem pas een superdeluxe racebaan gegeven, met twee loopings, een kurkentrekker en een afgebroken brug waar de raceautootjes over moeten springen, dus hij zal niet beweren dat hij echt veel aandacht besteed heeft aan het liefdesleven van zijn moeder.

De Donkere Dagen was de ergste periode van Rhetticus’ leven. District 4 leverde geen vis of oesters meer aan het Capitool, er kwam nauwelijks nog vlees binnen van district 8, noch groenten van district 11. Het Capitool had wel wat reserves, maar die waren ook niet oneindig, waardoor het echt lekkere voedsel steeds duurder werd en hij niet elke dag kon eten wat hij wilde. Hij heeft zelfs een paar elektriciteitspannes meegemaakt! De eerste gebeurde net tijdens een belangrijke boss fight in zijn favoriete spelletje, en hij had de reuzenalligator bijna verslagen! Gelukkig wist het Capitool de rebellen te verslaan en kon zijn leventje weer verder gaan als vanouds.

Rhetticus was dolenthousiast toen de Hongerspelen aangekondigd werden. Niet alleen vond hij het nodig dat de districtbewoners grondig gestraft werden, maar hij had altijd al een gewelddadig kantje gehad, en keek er al naar uit om die landverraders elkaar te zien afmaken, het liefst nog met zo veel mogelijk bloed en indrukwekkende explosies. Rhetticus hield wel van explosies. Hij zat vol opwinding voor de televisie toen de boetes uitgezonden werden en juichte bij iedere naam die getrokken werd. De parade vond hij minder interessant, maar tijdens de interviews weigerde hij zelfs een plaspauze te nemen. Hij begint al wat favorieten te krijgen, en gaat er misschien binnenkort voor zorgen dat zijn ouders iemand sponsoren.

Overig: Ik heb toestemming voor dit personage omdat ik met Nakoma in een inactief district zit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2107
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Rhetticus Pratt | zo jan 05, 2014 10:45 am

Goedgekeurd!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Rhetticus Pratt

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: Het Capitool-