Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Nikephoros Foxglove

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Nike Foxglove
Presentator
avatar

PROFIELAantal berichten : 692
Registratiedatum : 29-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Presentatrice
Leeftijd: 28

Onderwerp: Nikephoros Foxglove | ma jul 29, 2013 10:48 pm

Naam: Nikephoros ‘Nike’ Foxglove
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 29
Woonplaats:  het Capitool

Familie, vrienden e.a.:
Nikephoros is het enige kind van haar ouders, Chibezo (58) en Tri (53) Foxglove.
Chibezo Foxglove was gedurende zijn werkende leven directeur van een school in het Capitool en heeft altijd plezier gehad in zijn werk. Op zijn vijfenvijftigste is hij met pensioen gegaan en aangezien het hen aan geld niet tekort komt, spendeert hij nu zijn tijd met het organiseren van feestjes.
Tri Foxglove was een liefhebbende moeder en getalenteerd kunstenares. Een speciale ruimte in het huis was haar eigendom, waar gigantische doeken uitgestald stonden, klaar om bekliederd te worden met verf. Inspiratie voor haar meesterwerken werden gehaald uit bedwelmende substanties, maar de kosten hiervoor konden ruimschoots gedekt worden door de opbrengsten. Tri is nog steeds actief als kunstenares.
Binnen het Capitool heeft Nikephoros een groot aantal vrienden. Eén hiervan is de president, Celia Peak, die eveneens als een soort mentor fungeerde. Gedurende de Opstand van de districten was zij de commentator en heeft ze Nike onder haar vleugel genomen om haar de kneepjes van het vak bij te brengen.

Uiterlijk:
Nikephoros is een jonge vrouw met pit, die niet bevreesd is haar vrouwelijke kant te laten zien. Haar 1.81 meter lange, slanke lichaam gaat vaak gehuld in jurken, ontworpen volgens de laatste trends in het Capitool. Toch zal ze bij bepaalde gelegenheden eerder een broek in combinatie met een nette tuniek of blazer uit de kast trekken.
Haar kleding eist veel van haar aandacht op en bevat altijd net die ene twist dat het zo typisch háár maakt. Een deel hiervan ligt in de kleurstelling, die haar extraverte persoonlijkheid benadrukt: zeer felgekleurd met enkel af en toe donkere details. Al enige tijd is geel, haar nieuwe lievelingskleur, prominent aanwezig in haar outfit en make-up en Nike is vastberaden de kleur te blijven dragen totdat het écht niet meer kan (of ze een andere lievelingskleur heeft). In haar huidige look heeft ze geel gecombineerd met roze om haar hoge jukbeenderen te benadrukken en tot een imponerende verschijning te kome. Het feit dat ze, ondanks haar lengte, graag op torenhoge hakken rondloopt, draagt hieraan bij: een hak van 10 cm is niet ongewoon voor haar.
Hoewel voor deze jonge vrouw weinig te ver gaat, zou ze nooit haar huid compleet een andere kleur verven: ze is te trots op de bruine huid die ze van haar voorouders geërfd heeft. Ook heeft ze in het verleden wel eens haar haar geverfd, maar hierbij kwam ze uiteindelijk tot de conclusie dat haar natuurlijke kleur, zwart, een mooi evenwicht geeft aan haar uiterlijk. Alleen voor zeer speciale, thematische feesten draagt ze felgekleurde pruiken.
Nikes favoriete accessoire zijn de oorbellen die ze jaren geleden van haar ouders heeft gekregen. Dit zijn gouden olijfkransen, die haar oor omringen en een connectie hebben met haar naam: Nikephoros betekent ‘brenger van de overwinning’, en in een oude maatschappij, zeer lang geleden, werden olijfkransen uitgedeeld aan de winnaars van grote sportevenementen.
Daarnaast heeft de vrouw een neuspiercing en overweegt ze in de toekomst meer piercings, tattoos of edelstenen te laten zetten.

Eigenschappen:
+ Charismatisch
Nikephoros is een persoon met een natuurlijk charisma. Al haar gehele leven staat ze graag in het middelpunt van de aandacht, en over het algemeen laat men dit toe: haar manier van praten straalt iets aantrekkelijks uit, wat ervoor zorgt dat men blijft luisteren. Dit betekent echter niet dat ze niet goed kan luisteren; ze weet vrijwel altijd precies wat te zeggen om het gesprek gaande te houden.
+ Betrouwbaar
De manier waarop Nike zich over het algemeen gedraagt, doet het niet vermoeden, maar in haar heb je een zeer betrouwbaar persoon. Een geheim dat aan haar toevertrouwd wordt, zal niet doorgespeeld worden.
+ Nieuwsgierig
Waarom is iets zoals het is? Wie is waarmee bezig, en waarom doen ze dat zo? Nikephoros wil het te weten komen en stopt niet totdat ze het uitgevonden heeft. Ze is zeer gewiekst in het benutten van haar vele bronnen (zie ‘Manipulatief’).
+ Creatief
Deze jonge vrouw ziet zichzelf als een woordkunstenaar: ze weeft woorden tot zinnen, tot lange verhalen die als een net haar publiek gevangen kunnen houden. Daarnaast heeft ze ook haar make-up inmiddels bijna tot een kunst verheven: waar andere inwoners van het Capitool dit bij stylisten laten doen, doet zij het het liefst zelf. En wat ze op haar eigen gezicht kan, doet ze ook graag op een groot doek: ze houdt, net als haar moeder, van schilderen.

- Trots
Een negatieve eigenschap van Nikephoros is haar trots. Ze ziet zichzelf al gauw als beter dan andere inwoners van het Capitool (om over inwoners uit de districten maar niet te spreken) en is snel gekwetst wanneer iemand doet vermoeden niet zo’n hoge dunk van haar te hebben.
- Perfectionistisch
Een bron van haar trots is het feit dat wanneer Nike iets doet, het ook écht goed is en ze niet stopt totdat het zo ver is. Bij haar hoef je ook niet aan te komen met half werk, wat ervoor zorgt dat ze vaak teleurgesteld wordt door anderen. Haar irreëel hoge verwachtingen zitten haar veelal in de weg.
- Manipulatief
Deze jonge vrouw weet precies wat, wanneer te zeggen om de informatie los te peuteren die ze nodig heeft. Ze bewerkt anderen vakkundig, totdat hun geheimen als vanzelf uit hun mond naar buiten komen. De behoefte om deze te delen heeft ze niet; de kennis alleen is voor haar genoeg om haar nieuwsgierigheid te bevredigen (ook al is het maar tijdelijk).
- Losbandig
Nikephoros leeft het leven alsof elke dag haar laatste kan zijn: organiseer een feestje en ze is erbij. Deze karaktereigenschap is ook de voornaamste reden dat ze nog geen partner heeft gevonden: ze vindt het heerlijk te flirten en spelen met gevoelens. En laten we het zo zeggen: ze keert lang niet elke nacht terug naar haar eigen bed.

Verleden:
Nike is 28 jaar geleden geboren op 5 mei als enige dochter van Chibezo en Tri Foxglove. Als kind in het Capitool werd ze stierlijk verwend en dankzij haar moeder leerde ze al snel de wereld van de kunst kennen. Toch bleek op latere leeftijd het doek niet haar ultieme medium te zijn: deze meid beschikte over een gouden tong. Hierdoor, en door haar nieuwsgierige en perfectionistische personaliteit, was school een eitje en vulde ze haar tijd aan met het leiden van de debatteerclub. Dankzij haar vader leerde ze ook al vrij vroeg het nachtleven van het Capitool kennen; iets waar ze van genoot.
Na het succesvol afsluiten van haar middelbare school wist Nike zich zonder moeite te plaatsen voor een competitief Journalistiek-programma. Hier voelde ze zich als een vis in het water. Het duurde dan ook niet lang voordat ze een aardig eind omhoog geklommen was op de carrière-ladder en als rechterhand van Celia Peak functioneerde bij het becommentariëren van de Opstand. Zodanig was ze dus een vrij logische keuze om het nieuwe evenement, de Hongerspelen, te presenteren en becommentariëren; iets wat voor Nike een bron van opwinding is.

Overig:
Vrienden noemen haar Nike.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 

Nikephoros Foxglove

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: Het Capitool-