Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Jake Kendall

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Jacob Kendall
District 4
avatar

PROFIELAantal berichten : 106
Registratiedatum : 28-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Visser
Leeftijd: 17

Onderwerp: Jake Kendall | ma jul 29, 2013 11:26 pm

Naam: Jacob (Jake) Thomas Kendall
Geslacht: Man
Leeftijd: 17
Woonplaats: District 4

Familie, vrienden e.a.:
Vader, Dominic Kendall [59]: Een aardige zachtmoedige man die alles voor zijn familie over heeft. Verder is hij een harde werker en leert hij zijn kinderen alle kneepjes van het vak, al speelt zijn ongeduld hem hierbij regelmatig parten.
Moeder, Katie Tucson [57]: Een strenge maar rechtvaardige vrouw. Ze voedt haar kinderen op op een manier die zij goed acht, dit betekend dat alle normen en waarden meegegeven worden. Tevens is de opvoeding erg liefdevol en benadrukt ze het belang van familie.
Zus, Grace Kendall [26]: Een echte oudere zus, ze bekommert zich heel erg om
Zus, Amelia [24]: Een kleine dame, maar dat maakt haar niet minder sterk. Ze weet goed van zich af te bijten en staande te houden in een groot gezin.
Broer, Dylan Kendall [23]: De drukke van de tweeling in het gezin. Hij stuitert overal rond en vindt het heerlijk om in het water te staan met een drietand en vissen te vangen, ook al is het voor het Capitool.
Broer, David Kendall [23]: De rustige van de tweeling, houdt er meer van om na te denken ergens op een plekje alleen. Het werken vindt hij niet erg, maar hij doet het liever niet. Lezen vindt hij bijvoorbeeld heel leuk.
Zus, Megan Kendall [21]: Megan een heel slim meisje die heel nauwkeurig is. Ze is heel lief tegenover mensen en houdt van het priegel werk. Haar netten en vishaakjes zijn dan ook altijd erg goed. Wel is ze erg onzeker over zichzelf.
Zusje, Aimee Kendall [10]: Het nakomertje in het gezin, maar dat maakt haar niet minder. Al haar broers en zussen zijn dol op haar net als haar ouders trouwens. Iedereen zal haar proberen te beschermen.

Vriend, Oliver Ryder [17]: Al vanaf dat Jake en Oliver kinderen waren kennen ze elkaar, hun vaders zijn namelijk collega’s van elkaar.
Kat, Sjimmie [6]: Deze kat is eigenlijk een zwerfkat maar loopt regelmatig bij de familie naar binnen, waar hij ook wel eten krijgt. De kat kreeg van de kleine Aimee een naam.

Uiterlijk:
Jake is een gespierde en gebruinde jongeman. Als het weer ernaar is loopt hij het liefste rond met een ontbloot bovenlijf. De kleding die hij draagt is voornamelijk comfortabele kleding. Meestal heeft hij ook een zwembroek aan onder zijn kleding, voor als hij even vrij heeft van werk en school, dan kan hij even een duik maken in het water. Jake heeft bruine ogen en een leuke lach. Zijn baardje scheert hij bijna elke dag, dat vindt hij gewoon netter staan. Hij heeft kleine alledaagse littekens en geen grote opvallende dingen op zijn lichaam.

Eigenschappen: Minimaal 3 goede eigenschappen en 3 slechte eigenschappen.
+ Doorzetter
+ Nergens bang voor
+ Eerlijk
+ Kan een complexe situatie in een oogopslag overzien
+ Inventief

- Te groot van vertrouwen
- Overmoedig
- Prikkelbaar

Verleden:
Het was een warme zomerse dag aan het water en Dominic had even rust van het werk. Hij had zojuist met zijn vader gevist en was nu aan het genieten van het heerlijke zonnetje. Hij bekeek de andere mensen die nog aan het werk waren en op een ander moment een pauze hadden. Daar was ze, het mooiste meisje die hij ooit had gezien. Hij kon zich niet heugen dat hij haar eerder had gezien, hij zou zich haar immers wel herinneren. Even kruisten hun blikken elkaar en kriebels ontstonden bij beiden. Liefde op het eerste gezicht bestaat dus.

Na wat speelse blikken en het voorbijgaan van een paar weken kwam ze naar hem toe en stelde zich voor, Katie Tucson. Niet veel later vormden ze een stel en deelden ze vele momenten samen. Na wat ups en een paar downs in de relatie besloten Dominic en Katie te trouwen. Een jaar later werd hun liefde bekroond met een kindje, Grace. Al gauw volgden meerdere kinderen, namelijk: Amelia, tweeling Dylan en David, Megan, Jacob en Aimee.

Jacob Thomas zoals zijn volle naam luidt was een rustige baby die soms, als iets hem niet zon, geïrriteerd kon reageren. Dit trekje heeft hij nog wel eigenlijk, maar hij weet het nu beter in toom te houden. Zijn jeugd was voor een kind in district 4 van Panem vrij onbezorgd. Op jonge leeftijd lmaakte Jake voor het eerst kennis met water, geweldig vond hij dat. Hij leerde van zijn broers en zussen zwemmen, bijna als een echte vis. Helemaal thuis voelde Jake zich in het water, niets kon hem tegenhouden van een frisse duik. Daarnaast ging naar school en na school vaak nog aan het werk bij zijn vader. In zijn vrije tijd maakt(e) hij plezier met zijn beste vriend Oliver.

Iets wat de twee maar wat leuk vonden was duiken van de rotsen en de kant in het water. Op de plekken waar het diep was leerden de twee zichzelf salto's en schroeven aan. Door de klim op de rotsen en het duiken kwam het geregeld voor dat Jake bont en blauw was, maar dit weerhield hem niet. Eigenlijk hield niets hem tegen. Als hij iets nieuws wilde leren ging hij gewoon zolang door tot het hem lukte. Een dag, toen hij negen was, werd hij naar huis gedragen, hij had een gebroken been en kon een paar weken niet veel doen. Nadat dit genezen was ging hij gewoon weer verder met stunten. Zijn vader en moeder zijn nog steeds verbaasd dat er geen grotere ongelukken zijn gebeurd, aangezien Jake erg overmoedig is.

De vader van Jake leerde als kind het vak van visser van zijn vader. Ook Katie's ouders zaten in het vissers vak en zij leerde dus ook van jongs af aan wat het inhield. Zowel Dominic als Katie staken veel moeite in het aanleren van alle benodigdheden over vissen en visser zijn aan hun eigen kinderen. Omgaan met harpoenen, drietanden, hengels en netten leerde Jake van zijn vader, kortom alle dingen in de praktijk gebruiken. Het maken van de wapens leerde hij dan weer van zijn moeder, die voornamelijk een stuk beter was in het maken van de netten en vishaakjes dan zijn vader. Dit omdat het erg priegelwerk is en ze erg fijne vingers heeft. Haar netten en haakjes werden ook met enige regelmaat door Dominic en andere vissers gebruikt, ze waren erg populier omdat ze zo goed waren.

Heel incidenteel kwam het voor dat de Dominic een vis meekreeg na het werken, om zijn kinderen goed op te leiden liet hij met een goed scherp zakmes zien hoe een vis gefileerd moest worden. Daarnaast moesten de kinderen, om alles te weten van het onderwaterleven, ieder een boek maken over wat ze tegenkwamen, zowel vissen als planten vielen hieronder. De eigenschappen van deze werden op de bladzijde ernaast neergezet. Deze boeken werden na elke dag werken indien nodig bijgewerkt.

Waar liggen de sterke punten van je karakter en waar de zwakke?:
Jake heeft door het leven aan het water zich het zwemmen eigen gemaakt. Daarnaast vindt hij het geweldig om te stunten en duiken van de kant en de rotsen in zijn vrije uurtjes, waardoor hij heel sterk is, maar daarnaast ook erg lenig. Hij heeft zich door dit duiken salto’s aangeleerd. Ook kan hij dus aardig goed klimmen op rotsen, bomen heeft hij geen ervaring mee, maar het zal hem niet slecht afgaan.

Verder heeft hij tijdens het werken leren omgaan met een harpoen en verschillende netten. Het maken van deze netten kan hij wel, maar makkelijk is wat anders, het is voor hem een te groot priegelwerk. Het maken van vishaakjes uit verschillende materialen gaat daarentegen wel een stuk beter, dit leerde hij ook al op erg jonge leeftijd van moeder. Jake is ook bedreven met het vangen van vis door middel van een drietand en verschillende hengels. Met het touw van hengels kan hij ook het een en ander.

Van andere wapens als zwaarden, pijl en bogen en dergelijke heeft Jake eigenlijk geen verstand. Hij kan wel met een mes omgaan, gezien hij die soms gebruikt om touwen of netter mee door te snijden. Ook kan hij een vis heel goed fileren met een mes.

Kennis van planten heeft Jake haast niet, alleen waterplanten kent hij. Daarentegen kent hij wel zo goed als alle vissoorten die leven in de wateren van district 4. Hij weet dus welke gevaarlijk zijn, welke eetbaar zijn en hoe ze klaargemaakt en schoongemaakt moeten worden. Vuur maken heeft hij nooit nodig gehad, dus kan hij ook niet.

Hoeveel kans heeft jouw karakter om tribuut te worden?:
Jake is 17 dit betekent dat zijn naam maar liefst op zes bonnen Zijn ouders wilden onder geen beding dat hij zijn naam vaker zou laten meedoen. Ondanks dat hij sterk is wilden ze de kansen zoveel mogelijk in het voordeel van niet mee hoeven doen laten zijn. Daarnaast had het gezin het niet echt nodig, daar ze voldoende middelen kregen via het Capitool om een goed leven te hebben en zich te kunnen onderhouden.

Overig: --

OOC: Kan/mag ik later nog dingen toevoegen?


Laatst aangepast door Jacob Kendall op di jul 30, 2013 10:48 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2125
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Jake Kendall | di jul 30, 2013 5:25 pm

Allereerst: je mag later nog dingen toevoegen, mits deze een niet al te grote invloed op je karakter hebben. Je mag dus niet opeens het uiterlijk drastisch gaan veranderen of een dramatische gebeurtenis in zijn geschiedenis toevoegen. Kleine dingetjes mag je altijd veranderen/toevoegen; een bepaalde hobby of wat minder belangrijke dingen die in zijn leven zijn gebeurd.

Dan: je karakterkaart is heel netjes, duidelijk vooral. Af en toe staan er wat fouten in waardoor zinnen niet meer lekker lopen, dus ik raad je wel aan hem zelf nog een keer door te lezen, maar dat is geen verplichting of zo. Je karakterkaart is dus goedgekeurd! ^^

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
Jacob Kendall
District 4
avatar

PROFIELAantal berichten : 106
Registratiedatum : 28-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Visser
Leeftijd: 17

Onderwerp: Re: Jake Kendall | di jul 30, 2013 10:50 pm

Thanks! Ik heb mijn verleden nog een keer doorgelezen en wat betreft zinsconstructies aangepast zodat het lekkerder loopt.

Verder ging het me bij het aanpassen er ook om dat het kleine dingen in de geschiedenis zijn die ik kan toevoegen, dus dat komt wel goed.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
KARAKTER

Onderwerp: Re: Jake Kendall |

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Jake Kendall

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: In Memoriam-