Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Esmae Gardner

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Esmae Gardner
District 4
avatar

PROFIELAantal berichten : 84
Registratiedatum : 15-08-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Visser
Leeftijd: 19

Onderwerp: Esmae Gardner | za aug 16, 2014 11:37 pm
Seashells on the Seashore by gideonc, used under CC BY 2.0Esmaeralda

Naam: Esmaeralda Baines-Gardner
Roepnaam: Esmae
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 21. Ze is jarig in december.  
Woonplaats: District 4
Familie, vrienden e.a.:
Vader – Amias Hardy [46]
Amias is een zachtaardige, onzekere man die echter nooit een vader is geweest voor Esmae. Hij verliet haar moeder nog voor zij geboren was, iets waar hij zich nog altijd schuldig over voelt. Hij is een zorgzame en leuke vader voor zijn andere kinderen. Hij houdt echter van al zijn kinderen, ook van Esmae, hoewel hij zich vrijwel niet met haar leven bemoeit. Hij vreest dat zijn dochter het te laat zou achten en dat zijn huidige vrouw, Alannah, er ook niet heel blij van zou worden.
Amias is een lange man met lichtbruin haar, lichtblauwe ogen en een gebruinde huid. Hij werkte vroeger als visser op een boot, maar mag zich tegenwoordig kapitein noemen. Hij verdient daarmee behoorlijk goed.

Moeder – Salome Baines [47]
Salome is een vriendelijke, hard werkende vrouw die Esmae in haar eentje heeft groot gebracht. Ze kreeg gelukkig wel hulp van haar familie, maar ze had verschillende baantjes om haar dochter een goede toekomst te kunnen bieden. Ze werkte bij een klein bedrijfje en de vrije tijd die ze had besteedde ze aan het leren naaien van kledingstukken en aan schilderen. Na enige tijd kon ze kleding maken en kapotte kleren repareren om ook op die manier wat extra geld te verdienen. Verder beschilderde ze schelpen en maakte ze er soms sieraden van. Ook deze werden verkocht.
Sinds een nare  val is Salome niet meer in staat om op haar gebruikelijke snelheid te werken, waardoor ze helaas werd ontslagen door de baas van het bedrijfje. Nu zorgt ze vaak voor haar kleindochter, terwijl Esmae haar best doet om geld bij elkaar te sprokkelen. Salome is een tengere vrouw van gemiddelde lengte met lange blonde haren. Haar ogen zijn blauw als de zee, maar haar huid is gekleurd door de zon.

Man –Aric Gardner [22]
Aric is de echtgenoot van Esmae. Hij is een lieve, serieuze jongen, waar geen greintje kwaad in zit. Hij houdt van lezen en is zeer geleerd. Hij kent veel verschillende planten en dieren, uiteraard gespecialiseerd in alles wat in en bij de zee leeft. Esmae en Aric woonden enkele huizen bij elkaar vandaan en hun moeders waren vriendinnen. Ze kenden elkaar dan ook al van kleins af aan. Ze kregen een relatie toen Mae dertien was. Op haar zestiende trouwde ze met hem, met de goedkeuring van hun ouders. Ongeveer een halfjaar later werd hun dochtertje Cherise geboren.
Aric is een lange, gespierde jongen van ongeveer 1m87 met groene ogen en bruin haar. Vroeger werkte hij in de buurt van hun huis, maar toen Esmae zwanger werd heeft hij een andere baan gezocht. Nu zit hij echter vaak op een boot, waardoor hij lang en ver van huis kan zijn. Het verdient echter beter dan zijn vorige baan. Hij mist zijn vrouw en dochtertje wel ontzettend. Tijdens de Donkere Dagen overleden zijn ouders en oudere broer. Hij heeft nog twee jongere zusjes voor wie hij ook verantwoordelijk is.

Dochter – Cherise Isobel Gardner [5]
Cherise is de dochter van Esmae en Aric. Ze is net jarig voor de Boete, maar gelukkig zit ze nog lang niet in de gevarenzone. Cherise heeft de groene ogen van haar vader, maar de blonde haren van haar moeder. Ze heeft een nieuwsgierig karakter en is net zo zachtaardig als haar vader.

Zoon – Denis Tomaz Gardner [2]
Denis is de zoon van Esmae en Aric. Hij is geboren in januari voor de derde Hongerspelen aan. Denis lijkt vooral veel op zijn vader, maar zal qua karakter meer op Esmae gaan lijken dan zijn grote zus.

Schoonzussen – Candace [20] & Mickayla [18] Gardner
Candace en Mickayla zijn de jongere zussen van Aric. Gezien Esmae de familie al haar hele leven kent ziet ze de twee meisjes ook echt als haar zusjes. Ze wonen ook vlakbij, in hun ouderlijk huis, waar Aric, Esmae en Cherise soms ook verblijven. Als Salome niet kan oppassen, dan neemt Mickayla deze taak meestal over.

Halfbroertjes en -zusje – Clark [20], Parker [19] & Corinne [17] Hardy
Clark, Parker en Corinne zijn de kinderen van Amias en Alannah. Ze wonen in een ander deel van de stad, waardoor Esmae ze niet dagelijks tegenkomt, maar ze kennen elkaar wel, ondanks de geschiedenis van hun ouders.
Esmae mag Clark niet echt. Qua karakter lijkt hij best veel op zijn moeder. Hij is brutaal en dominant en daardoor niet erg vriendelijk tegen wie dan ook. Ook qua uiterlijk lijkt hij veel op zijn moeder. Hij heeft haar donkere ogen en haren en zelfs haar stevige postuur. Hij is echter ook gespierd en sterk, waardoor problemen met hem wel eens ongunstig voor je zouden kunnen zijn.
Esmae vindt Parker op zich wel een schatje, maar ze hebben niet echt contact. Hij is heel beleefd en werkt hard en qua uiterlijk kun je duidelijk zien dat ze familie zijn. Ze hebben dezelfde lichtblauwe ogen.
Esmae heeft wel een enigszins goede band met Corinne. Ze hebben elkaar wel wat vaker gesproken en werken af en toe samen. Corinne en Esmae lijken heel erg op elkaar, behalve dat Corinne iets donkerder haar heeft. Ze is een rustig, leergierig meisje en is heel nieuwsgierig naar haar grote zus, zelfs al weet ze dat haar moeder het niet leuk vindt als ze het over Salome of Esmae hebben. Twee grote broers hebben is leuk, maar het is toch anders, vermoedt het meisje. Ze wil haar zus graag beter leren kennen. Als de meisjes elkaar tegenkomen, dan maken ze altijd wel een praatje.

Uiterlijk:
Esmae is een mooi meisje van 1m73. Haar lange, blonde haren hangen vaak los, mooi kleurend bij haar gebruinde huid. Haar ogen zijn lichtblauw, die daardoor best opvallend zijn. Sinds haar dochtertje geboren is zit Esmae iets minder goed in haar vel dan vroeger, maar dankzij het harde werk en oefeningen was het haar lichaam niet heel erg aan te zien dat ze een kind heeft gebaard. Dit zal ze echter opnieuw moeten klaarspelen na de geboorte van zoontje Denis, maar gezien ze veel werkt en daarbij vaak in bikini loopt, doet ze er alles aan om dat voor elkaar te krijgen.

Eigenschappen:
+ Geduldig
+ Vastberaden
+ Nieuwsgierig
- Onzeker
- Dromerig
- Lichtgeraakt

Verleden:
Amias Hardy was verloofd met Salome Baines, een zorgzame en lieve vrouw met wie hij een kindje verwachtte. Hij had echter een verhouding en die vrouw, Alannah, was een stuk dominanter ingesteld dan Salome. Ze wist Amias te overtuigen dat zij beter voor hem was en hij verliet Salome. Zij bleef alleen achter en Amias voelde zich ontzettend schuldig, zeker na hij zijn dochtertje voor het eerst had gezien. Hij verwachtte met zijn nieuwe vrouw, met wie hij vrij snel in het huwelijksbootje was gestapt, opnieuw een kindje. Ze kregen in totaal samen drie kinderen: twee jongens en een meisje.  

Salome zorgde echter goed voor haar dochtertje, dat ze Esmaeralda had genoemd. Haar roepnaam werd Esmae. Het meisje was een vrolijk en nieuwsgierig kindje, dat graag in de buurt van anderen leek te zijn. Ze kon goed overweg met de kinderen van Salomes beste vriendin, Jenna. Zij kreeg in totaal vier kinderen: Sean, die vier jaar ouder was dan Esmae, Aric, die een jaar ouder was dan Esmae, en twee meisjes die iets jonger waren. Esmae kon het vooral heel goed vinden met Aric. Hij kon heel goed leren en al op jonge leeftijd kon hij Esmae van alles vertellen over de zee en dieren. Esmae was heel nieuwsgierig naar de wereld en luisterde graag naar wat Aric te vertellen had. Zijn vader nam hen ook vaak mee uit vissen, wat ze erg leuk vond, zodat ze zouden leren hoe ze een hengel en haken konden maken en natuurlijk hoe je het beste een vis kon vangen.

De kinderen werden ouder en Aric en Esmae realiseerden zich in hun vroege tienerjaren dat ze wellicht meer wilden zijn dan goede vrienden alleen. Toen Esmae dertien was kregen ze een relatie en hun ouders konden eigenlijk niet voor iets mooiers wensen.
Aric was buitengewoon slim en een betere leraar voor Esmae dan iemand ooit had kunnen zijn. Ze leerde ontzettend veel van hem en nu nog steeds. Terwijl Aric een baantje kreeg bij een bedrijfje in de buurt, besloot Esmae niet voor iemand anders te willen werken. Ze wilde haar moeder echter graag helpen, dus ging ze elke dag het water in om met een harpoen op vissen te jagen. In het begin leverde het niet veel op, maar hoe meer ze oefende met een harpoen of een drietand, hoe beter ze werd – én hoe meer ze ving. In het begin was het genoeg om zelf van te kunnen leven, maar later ving ze genoeg om te kunnen verhandelen.

Twee jaar later begonnen de Donkere Dagen. Het was een roerige periode, maar Salome en Esmae probeerden zich er zoveel mogelijk buiten te houden. Esmae snapte wel waar het om ging, maar ze had geen problemen met haar leventje. Het ging bovendien heel erg goed tussen haar en Aric. Ze kon eigenlijk niet gelukkiger zijn, wat echter toch gebeurde toen ze erachter kwam dat ze in verwachting was van een kindje. Hier schrok Salome wel een beetje van en Esmae kon het haar niet kwalijk nemen dat ze bang was dat ze bang was dat Aric haar in de steek zou laten. Het tegendeel was echter het geval:  Aric vroeg haar ten huwelijk.
Ze was net zestien, toen ze trouwden, wat natuurlijk behoorlijk jong was, maar Salome wenste enkel dat haar dochter gelukkig was. Zowel Arics ouders als Salome stemden in met het huwelijk en ze maakten er een feestje van, zelfs al was het misschien niet het meest gepaste moment om dat te doen. De Opstand kostte veel levens en dat had ook invloed op het leven van Esmae en Aric. Sean, de oudere broer van Aric, vocht mee met de rebellen en raakte niet lang na het huwelijk tijdens een gevecht ernstig gewond. De ouders van Aric gingen naar hem toe, om hem mee te nemen naar huis, maar een nieuwe aanval volgde. Arics oudere broer en ouders stierven hierbij en Aric, die toen zeventien jaar oud was, nam de taak op zich om voor zijn zusjes te zorgen.
Candace en Mickayla zorgden echter niet voor problemen. Ze waren brave, behulpzame kinderen en hoewel ze verdrietig waren, deden ze hun best om door te gaan. Één van de dingen die daarbij leek te helpen was de geboorte van Cherise Isobel Gardner. De hele familie was dol op het meisje  en Esmae was dolgelukkig met haar dochtertje.

Er was echter één enorme onzekerheid voor de familie: de Hongerspelen. Tijdens de Eerste Hongerspelen hadden zowel Esmae, Aric en zijn twee zusjes en ook de drie andere kinderen van Esmae’s vader de kans om Tribuut te worden. Niemand van hen werd echter gekozen en dat betekende dat Aric uit de gevarenzone was – én dat Cherise geen wees hoefde te worden dankzij de Spelen. Esmae had nog maar één jaar in de gevarenzone te gaan, maar ze maakte zich erge zorgen. Voor zichzelf maakte het haar allemaal niet uit, maar ze gunde haar dochter een moeder. Mocht ze in de spelen terecht komen, dan had ze in ieder geval iets om voor te vechten.

Esmae had geluk en werd niet gekozen in de eerste of de tweede Hongerspelen, wat betekende dat ze veilig was. Dat was een enorme opluchting, ook omdat ze de mensen die wel gekozen waren niet kende. Ze kende echter nog steeds genoeg mensen die wel gekozen konden worden, zoals haar schoonzusjes, halfbrusjes en vrienden, zoals Ikram en Solar.

Ten tijde van de tweede Hongerspelen is Esmae opnieuw zwanger. In januari bevalt zijn van een tweede kindje, een jongen, dat ze Denis noemen. Hoewel ze niet weet of ze er echt al klaar voor was, vond Esmae het wel heel erg leuk en deed ze haar uiterste best om een goede moeder te blijven. Cherise werd ook al zo groot en zonder de Hongerspelen zou het eigenlijk best wel een heel mooi, rustig leventje zijn dat ze hadden. Maar Esmae was bang dat een bekende de derde Spelen gekozen zou worden, en ook probeerde ze te bedenken hoe ze haar kinderen het beste kon voorbereiden. Over enkele jaren zouden ook zij in de Spelen terecht kunnen komen.

Waar liggen de sterke punten van je karakter en waar de zwakke?
Dankzij haar echtgenoot weet Esmae behoorlijk veel van de natuur, iets wat zeker van pas zou kunnen komen in de spelen. De meeste kennis gaat vanzelfsprekend over alles wat met wateren te maken heeft, maar gezien District 4 ook veel loofbomen en andere planten kent, weet ze daar ook het één en ander van. Verder kan Esmae natuurlijk heel goed zwemmen, kan ze goed met een harpoen en drietand overweg en is ze in staat van vele dingen een hengel te fabriceren.

Minder goed zal Esmae zijn in een direct gevecht, tenzij het gaat om een tegenstander die kleiner is dan zij. Ze is niet ondervoed en heeft wel enigszins spieren, maar ze weet gewoon niet hoe ze zou moeten reageren. Bondgenootschappen zijn waarschijnlijk ook niet helemaal haar ding, zelfs al is ze overtuigd van het voordeel van samenwerking. Ze zou gewoon niet in staat zijn anderen echt te vertrouwen.

Overig:
* Esmae heeft een dochtertje dat net één jaar is geworden voor de eerste Hongerspelen begonnen.
* Esmae heeft een zoontje dat in januari werd geboren, na de tweede Hongerspelen.
* Esmae is rechtshandig.Laatst aangepast door Esmae Gardner op ma apr 16, 2018 8:55 pm; in totaal 4 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Leeftijden + informatie voor de vijfde Hongerspelen)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2107
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Esmae Gardner | zo aug 17, 2014 11:07 am

Zoals verwacht, zonder twijfel goedgekeurd!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Esmae Gardner

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: Volwassenen-