Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Toby Blitz

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Toby Blitz
District 3
avatar

PROFIELAantal berichten : 216
Registratiedatum : 18-08-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Hangjongere
Leeftijd: 15

Onderwerp: Toby Blitz | ma aug 18, 2014 5:17 pm

Naam: Toby Blitz
Geslacht: Man
Leeftijd: 15 jaar
Woonplaats:  District 3
Familie, vrienden e.a.:
Julia (biologische moeder): Overleden bij een brand
Oliver (biologische vader): Overleden bij een brand
Precilla (zus): 19 jaar. Precilla is een typische tiener die haar broertjes maar vervelend vindt en op dit moment vooral bezig is met jongens. Ze is ontzettend bang voor hun zus Flaire en noemt haar Lucifer, wat duivel betekent. Precilla is tegelijkertijd met de tweeling geadopteerd, maar wel door een ander gezin. Na de dood van Flaire is Precilla wel een beetje tot inkeer gekomen, maar door haar vroegere houding naar het meisje is er afstand gekomen tussen haar en de tweeling. Deze probeert ze sinds het einde van de tweede Spelen te herstellen.
Flaire (zus) ✝: 16 jaar. Flaire is Toby’s jongste, oudste zus en zit sinds een jaar in een gesticht. Toby kent haar niet heel goed, maar weet wel dat iedereen in hun familie en daarbuiten bang is voor het meisje met de rode haren. Zelf vind hij haar wel cool. Flaire is overleden in de arena tijdens de tweede Hongerspelen.
Aron (tweelingbroer): 15 jaar. Aron is de tweelingbroer van Toby en tevens zijn “partner in crime”. De twee jongens zijn altijd samen op avontuur en beleven de grootste lol.

Amanda Conway (adoptiemoeder): 53 jaar. Amanda is de adoptieve moeder van Toby en zijn tweelingbroer Aron. Zij en haar man hebben de tweeling geadopteerd toen zij 9 jaar oud waren en sinds dien hebben zij de twee jongens opgevoed. Amanda is een vriendelijke vrouw die de jongens graag verwent en hen daardoor niet altijd in de hand heeft.
Peter Conway (adoptievader): 54 jaar. Peter is de adoptieve vader van de tweeling. In tegenstelling tot zijn vrouw is Peter wél streng tegen de tweeling, maar de jongens trekken zich veelal niet veel van de, in hun ogen bejaarde, man aan.

Uiterlijk: Toby is een jongen van vijftien met vrij licht blond haar en blauwe ogen. In tegenstelling tot de gemiddelde vijftienjarige is zowel Toby als Aron erg lang. Beide hebben namelijk een lengte van maar liefst 1.88 meter en ze groeien nog steeds. Ze zijn nu net een paar centimeter groter dan hun oudste zus Precilla en torenen zelfs 45 centimeter boven Flaire uit. De lichaamsbouw van beide jongens is redelijk gespierd, doordat ze vaak op avontuur zijn en overal op, in en onder klauteren (wat soms nog wel een uitdaging is met hun belachelijke lengte). De kleren van de tweeling zijn altijd stoer, doch ook simpel en praktisch. De jongens dragen altijd dezelfde kleren, zodat ze veel geintjes en kattekwaad uit kunnen halen. Hun adoptieve ouders halen hen dan ook geregeld door elkaar.

Eigenschappen: Minimaal 3 goede eigenschappen en 3 slechte eigenschappen.
Goede eigenschappen:
* Sociaal
* Sportief
* Humor
Slechte eigenschappen:
* Halen veel kattekwaad uit
* Luisteren slecht tot niet naar regels (ze hebben hier lak aan)
* Kunnen niet stil zitten
* Respectloos tegenover ouderen
* Impulsief (eerst doen, dan pas nadenken)
* Weinig geduld (als iets hem te lang duurt, dan wordt ie chagrijnig)
Verleden:
Toby en Aron Blitz waren de laatsten die geboren werden in het gezin Blitz, beide geboren met een prachtige, witblonde, donslaag op hun hoofd en stralende blauwe ogen. Voor heel wat jaren lang groeiden de jongetjes gelukkig op samen met hun zus Precilla, welke ze graag dwars zaten, want hoewel de tweeling er heel schattig uit zag, onschuldig waren ze zeer zeker niet. Ze haalden tonnen van kattenkwaad uit en deden altijd hun uiterste best om hun oudste zus tot waanzin te drijven. Jaren lang waren ze in de waan geweest dat ze maar één oudere zus hadden, tot ze er op hun vijfde achter kwamen dat ze nóg een zus hadden, verborgen in een geheim kamertje.

Het was op een dag geweest dat hun zus de leiding had over hen, omdat hun ouders weg waren. Uiteraard luisterden ze geen van beide naar Precilla en waren ze begonnen met een intensief potje verstoppertje waarbij Precilla maar moest proberen hen op te sporen. Tijdens hun tocht, op zoek naar de ideale verstopplek, kwamen ze een deur tegen die ze nog niet eerder hadden gezien. Hun nieuwsgierigheid nam de overhand en ze hadden de deur geopend, om vervolgens oog in oog te staan met een meisje. Zowel de jongetjes als het meisje staarden elkaar voor een moment aan, waarna het meisje hen opeens voorbij was gestoven, het kamertje uit. Hals over kop was de tweeling achter het nog altijd onbekende meisje aan gerend, dat in de huiskamer Precilla tegen was gekomen. Er ontstond een gevecht waarbij zowel Toby als Aron niet erg behulpzaam was, want ze liepen constant in de weg. Toen even later hun ouders thuis kwamen werd het meisje algauw weer terug gestopt in het kamertje, maar toch had ze al veel schade aangericht; de tweeling wilde weten wie ze was en wat ze daar deed. De jongens zeurden hun ouders de oren van het hoofd, omdat ze graag met Flaire wilden spelen. Zij vonden haar namelijk heel cool en interessant, in tegenstelling tot de rest van de familie.

Op een dag, toen de tweeling de leeftijd van acht jaar had bereikt, wist Flaire te ontspannen. Beide jongens vonden dit super jammer, want Flaire was het enige interessante in huis. Hun ouders deden echter geen moeite om het meisje te zoeken, evenals Precilla. Dit was dan ook de reden dat beide jongens besloten dan zelf maar op zoek te gaan naar hun roodharige zusje. Ze glipten het huis uit en gingen op zoek, maar werden al gauw ontdekt door Precilla. Het meisje had hen weg zien gaan en was hen gevolgd. Terwijl ze hen uitfoeterde, omdat ze er zomaar in de nacht vandoor waren gegaan, ging het huis van hun ouders in vlammen op; Precilla en de tweeling waren door dom geluk aan de dood ontsnapt, iets wat niet kon worden gezegd over hun ouders. Hoewel niemand wist hoe de brand was ontstaan, brulde Precilla dat het de schuld was van “Lucifer”. Toby en Aron wisten niet over wie het meisje het had, maar beide jongens waren wel heel blij toen ze Flaire bij het brandende huis zagen staan. Ze hadden haar gevonden!

De vier kinderen werden in een weeshuis onder gebracht, maar lang konden de Blitz kinderen niet van hun nieuwe onderkomen genieten. Het weeshuis ging echter na een paar weken opeens in vlammen op. Toby en Aron waren op het moment van de brand buiten geweest en kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, evenals Precilla. Ook Flaire had de brand overleefd. Hun oudere zus gaf opnieuw Flaire de schuld, maar beide broertjes verdedigden hun jongste oudste zus. Zij zou zoiets toch nooit doen? De kinderen verhuisden naar het volgende weeshuis, dat een jaar later ook tot de grond toe afbrandde. De jongens begonnen het gevoel te krijgen dat het vuur hen achtervolgde, maar schonken er verder niet al te veel aandacht aan. Toen beide jongens negen jaar oud waren en gehuisvest waren in weeshuis nummer drie, werden ze samen geadopteerd door meneer en mevrouw Conway, een ouder stel dat graag kinderen wilde, maar die nooit zelf hadden kunnen krijgen. Precilla ging naar een ander gezien en Flaire bleef achter in het weeshuis. Hoe de twee broertjes het ook probeerden, de Conways wilden haar niet meenemen.

In de vier jaar die daarop volgden groeiden Toby en Aron op bij Amanda en Peter Conways. In hun ogen was het stel bejaard en hoewel de twee hun uiterste best deden, luisteren deed de tweeling nooit. Hun adoptiemoeder was een lieve vrouw die geloofde in een vriendelijke aanpak en hoewel de tweeling haar aardig vond, naar haar luisteren deden ze niet. Peter was meer een man van de harde aanpak, soms sloeg hij de jongens zelfs als ze niet luisterden. Dit resulteerde echter in alleen nog maar meer tegendraads gedrag. Ondanks alles hadden de beide broertjes af en toe wel contact met hun zuster Precilla, maar Flaire verloren ze nagenoeg uit het oog, al waren ze haar nooit helemaal vergeten. Rond hun elfde levensjaar braken de opstand in Panem uit. Peter en Amanda waren erg bang en wilden zichzelf en de tweeling graag verstoppen in de kelder. Toby en Aron dachten daar echter anders over en wisten meerdere malen uit het huis te ontsnappen, om vervolgens als ramptoeristen rond te kijken in het half brandende District. Echt meegevochten met de opstand hebben ze dus niet, al hebben ze tijdens de opstanden wel beide een mes weten te bemachtigen waar ze later vele, gevaarlijke, spelletjes mee speelden. Naast deze spelletjes vullen Toby en Aron hun tijd graag met rond dolen door District 3 waarbij ze veel geintjes en kattenkwaad uithalen en lak hebben aan regels. Ze zijn geregeld te vinden in gesloten en verlaten fabrieken of op andere plekken waar ze niet horen te zijn. Ze worden echter zelden betrapt en áls ze al betrapt worden, weten ze zich altijd uit een straf te wurmen.

De eerste Hongerspelen heeft de tweeling niet bewust meegemaakt, maar de tweede wel. Dit was namelijk het jaar dat hun zus Flaire als Tribuut was gekozen. Toby was er helemaal van overtuigd dat zijn zus zou gaan winnen en lang zag het er naar uit dat dit ook zo zou zijn, maar toen werd het bondgenootschap waar Flaire in zat overvallen en overleed ze. Toby was kapot van de dood van zijn coole oudere zus en besloot om, samen met Aaron, zijn best te doen sterker te worden om ervoor te zorgen dat, mochten zij ooit in de Spelen komen, ze deze zouden winnen. Voor Flaire.

Waar liggen de sterke punten van je karakter en waar de zwakke?
Door hun vele zwerftochten door het District hebben beide jongens een sterke conditie opgebouwd. Ze kunnen goed klimmen en weten zich altijd door de meest nauwe doorgangen te wurmen.  Ze zijn vrij sterk en kunnen goed samenwerken met anderen. Verder kan de tweeling aardig goed overweg met een mes, doordat ze er vroeger aardig vaak mee hebben gespeeld. Nadat hun zus in de tweede Spelen is overleden hebben beide jongens meer getraind op het hand op hand vechten en wat martial arts. Verder zijn ze sterke freerunners, waardoor ze gemakkelijk over moeilijke obstakels komen.
Hun sterke punten zijn deels echter ook hun zwakke punten. Doordat ze vrij groot zijn, kunnen ze zich niet zo gemakkelijk verstoppen voor vijanden. Daarbij werkt de tweeling samen heel sterk, maar los van elkaar functioneren ze niet helemaal optimaal. Het voelt voor hen dan alsof ze een arm of een been missen. Bij een hand op hand gevecht kunnen ze aardig rake klappen uitdelen, maar bij het vechten rekenen ze wel altijd op elkaar. Wanneer ze alleen moeten vechten, wordt dit een stuk lastiger.

Hoeveel kans heeft jouw karakter om tribuut te worden?
Dankzij zijn leeftijd van vijftien heeft Toby vijf bonnen met zijn naam in de pot zitten. Hij heeft verder geen bonnen aangenomen in ruil voor eten.

Overig: De naam Conway betekend “holy water”, oftewel “heilig water” in het Welsh. Gezien de zus van de tweeling is het best ironisch dat zij juist door dit gezin zijn geadopteerd. Verder zijn beide jongens linkshandig en is Toby zeven minuten jonger dan zijn broer. Aron is de oudste. De dood van hun ouders in de vuurzee deed de beide jongens verrassend weinig. Ze hadden nooit veel met hun ouders te maken gehad en namen het hen ten zeerste kwalijk dat ze Flaire tien jaar lang hadden opgesloten in een veel te klein kamertje. In hun ogen hadden ze het verdient te sterven.

Na de tweede Hongerspelen is Flaire gecremeerd. Haar urn met as staat bij de tweeling op de kamer.

Note: Deze KK en die van Aron zijn praktisch hetzelfde :3 Verder kan het zijn dat er soms wat foutjes in staan met betrekking tot leeftijd, want het plan was om ze pas als 13jarigen te introduceren, but yeah, Noa and I failed XD[/u]


Laatst aangepast door Tyrell Peak op di dec 26, 2017 5:22 pm; in totaal 11 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Leeftijd aangepast voor de vierdeHongerspelen)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2135
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Toby Blitz | ma aug 18, 2014 5:27 pm

Goedgekeurd.

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Toby Blitz

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: In Memoriam-