Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Samenvatting 1ste Hongerspelen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2093
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Samenvatting 1ste Hongerspelen | zo aug 24, 2014 11:00 am

Noot vooraf: deze samenvatting gaat tot de dood van Jacob. Alles wat daarna nog gebeurt (interview, zegetour, etc.) wordt waarschijnlijk later nog toegevoegd. In de tekst staan allemaal linkjes naar de betreffende topics, mocht je wat meer tijd om handen hebben en het allemaal willen lezen zoals het écht gebeurd is.

--------------------------------------------------------------------

De Boete
Met de boetes in de twaalf districten begonnen de allereerste Hongerspelen van Panem.
In District 1 mocht tributenbegeleidster Jennifer Lockheart de eerste namen uit de glazen kom halen. Hugo Russo en Lana Garcia werden de gelukkige deelnemers. District 2 bracht Lucia Acerbi en Drussus Magro naar voren om te strijden voor de eeuwige eer en District 3 selecteerde Sage Malone en Llew Haven. Ondertussen kreeg District 4 te horen dat hun district vertegenwoordigd zou worden door de sterke Jacob Kendall en Jailynn Brave. District 5 mocht afscheid nemen van Virginia West en Nero Walsch, District 6 vestigde zijn hoop op Odin Donaghue en huilde om Janaea Spurling, terwijl in District 7 Dyson Green de begeleider werd van Diana Ladris en de veelbelovende Caleb Green. District 8 zorgde voor verwarring, doordat William Mocca, broertje van dé Mocca, naar voren werd geroepen, samen met de huilende, maar niet kansloze Belle Deveno. De Districten 9 en 10 brachten respectievelijk Katelin Bletcher, Jelani Todd, Sabrina Franklin en Trevor Nazarenno. District 11 baarde opzien, doordat het lot daar op twee leden van de familie Rose viel: Raven en Clementine. Ten slotte schoof District 12 Jessamine Mendell en Oliver Warren naar voren... tijd om op pad te gaan naar het Capitool!


De Openingsceremonie
Niet lang na hun aankomst in het Capitool werden de tributen al aan het werk gezet: de optocht van het correctiecentrum naar het trainingscentrum stond op het programma, gepresenteerd door de vaste presentator van de Spelen: Nike Foxglove.

Het eerste teken van de tributen werd met luid gejuich, geroep en gegil ontvangen. District 1 voorop, met kleding gelijkend diamant. Dan District 2, dan District 3 met kleding gemaakt van snoep, in de vorm van een laptop. ‘Wat een verrukkelijk gezicht!’ aldus Nike. District 4 daarna (“als een vis in het water”), imposant als zeemeermin en zeemeerman.
District 6 maakte een heel andere indruk, met hun weinig verhullende kelding, iets wat bij Odin goed uit de verf kwam, maar bij de kleine Janaea misschien niet helemaal op zijn plaats was. Nike praatte het allemaal moeiteloos aan elkaar, het publiek meeslepend in haar enthousiasme.
District 7, dan, als chique houthakkers, gevolgd door de tributen van District 8 die in verschillende soorten stof waren gehuld.  District 9 en 10 en toen 11 in beige kleding, versierd met strohalmen. Een gevatte opmerking van Nike: ‘Laten we hopen dat ze zich voorlopig nog niet aan hun laatste strohalm hoeven vast te klampen.’ Waarna District 12 de revue passeerde en het tijd was voor het volkslied, ter gehore gebracht door niemand minder dan Elle Rosefield.

Met het wegsterven van het volkslied was het tijd voor de Presidente om haar toespraak te houden. Cecilia Peak daagde de tributen uit de trap naar rijkdom en aanzien te beklimmen en wenste hen veel succes bij wat komen ging. ‘Mogen de kansen immer in je voordeel zijn!’


Het Trainingscentrum
Drie dagen lang zouden de tributen in het trainingscentrum trainen voor de Spelen. Voor de een het ideale moment om bondgenoten te vinden, voor de ander het ultieme trainingsmoment. Odin kwam voorbereid, Clementine en Diana allesbehalve dat. Hier werd onder andere de basis gelegd voor het langdurige bondgenootschap van Caleb en Janaea en het wat minder langdurige bondgenootschap van Odin en William. Het bondgenootschap tussen Clementine en Raven was natuurlijk al veel langer een feit.


De Privésessies
De privésessies werden in het geheim uitgevoerd onder toeziend oog van de spelmakers, waarbij elke tribuut liet zien waar hij of zij goed in was. Slechts de scores werden bekend gemaakt.

Lana uit District 1 toonde haar talent met het maken van vallen en wist daarvoor een 8 te scoren. Sage uit 3 besloot het heel anders aan te pakken en daagde de spelmakers uit tot een spelletje Verstoppertje, waarmee ze een verbluffende 11 wist te scoren, al wist Nike dit tijdens het opnoemen van de scores te verlagen naar... jawel, een 1! Gelukkig kon ze haar fout direct na de live-uitzending weer rechtzetten.
Jacob uit District 4 haalde een 9 door het combineren van brute kracht met zijn lievelingswapen: de tritant. Odin (District 6) scoorde wellicht lager dan de gemiddelde vrouwelijke of homofile Capitoolbewoner had gehoopt, met een 8 voor het tonen van zoveel mogelijk verschillende overlevings- en vechttactieken. Districtgenoot Janaea bracht het er met een 6 netjes van af. Caleb uit 7 kreeg niet geheel onverwacht een 10 voor zijn talent met het werpen van bijlen en Diana wist een 7 binnen te slepen door haar eigen boog te maken. Het laagste cijfer, een 4, werd gehaald door William Mocca, niet alleen omdat hij slechts twaalf jaar oud was, maar ook vanwege de diepgegronde afkeer die de hoofdspelmaker van diens broer Mark had. Zijn districtgenoot Belle haalde een 7. Zij startte met het tonen van haar plantenkennis, maar veranderde halverwege van gedachte en toonde haar talent met pijlenboog.
District 11 scoorde ook hoog, met een 9 voor Raven (een valstrik, gevolgd door messenwerpen) en een 8 voor Clementine (messenwerpen).

Daarmee waren de privésessies ten einde gekomen. Realistisch? Dat zou later blijken, tijdens de Spelen zelf.


Interviews
Het laatste onderdeel voordat de Spelen dan eindelijk zouden beginnen, waren de interviews met de tributen. Een avondvullend programma heeft natuurlijk zijn hoogtepunten. Sage vertelde dat de kansen in haar voordeel waren geweest bij de privésessies, dat ze geitenkaas had gegeten en zette haar vraagtekens bij de kans dat er een taart aanwezig zou zijn in de arena. Jacob verklaarde dat hij Caleb als zijn grootste rivaal in de Spelen zag en tijdens zijn interview werd goed duidelijk dat hij trots was bij het vissersdistrict te horen.
De kleine Janaea vond het vooral allemaal heel leuk en raadde iedereen aan te blijven lachen, waarna het de beurt was aan Odin om het Capitool omver te blazen met zijn charmes. Bijna verklapte hij daarbij zijn tactiek voor de Spelen, maar wist zich op tijd in te houden. Na een emotioneel verhaal over zijn vriend Chad was het weer tijd om het podium te verlaten, om plaats te maken voor Diana, die vertelde over een spel dat ze had gemaakt, thuis tijdens haar werk in District 7. (“Sorry baas, gaat u me nu ontslaan?”)
Districtgenoot Caleb vertelde dromerig over het bos en maakte duidelijk dat zijn familie hem meer waard was dan zijn eigen leven. Bij Belle ging het volledige interview over kleding, terwijl de interviews van Clementine en Raven natuurlijk weer op hun band gericht werd, want wie van de twee zou de ander laten winnen als zij als laatste twee tributen zouden overblijven?


De Spelen
De arena was dit jaar een oude, vervallen stad. Klimop overwoekerde de gebouwen en menig muur stond op instorten. De Cornucopia stond in het centrum op een plein. In het noorden was de zogenaamde booby-trap area, waar je elk moment vermoord kon worden door mislukte uitvindingen en valkuilen. In het oosten was de haven, met twee VOC-schepen. In de zee waren een piratenschip en een piratenbadeend te vinden.
In het zuiden bevindt zich de oorspronkelijke stadspoort, die toegang geeft tot de jungle waarin gevaarlijke mechanische beesten schuilen. Ten slotte is er in het westen een duister kerkhof.

DAG 1
De allereerste dag van de Hongerspelen begon met het gevecht bij de Hoorn des Overvloeds. Meteen als het aftellen is gestopt, is niemand meer veilig. Diana rent ervandoor met een ukelele, maar dat laat Janaea niet op zich zitten en met behulp van Caleb verovert zij het muziekinstrument, dat vanaf nu beter bekend is als Bob. Clementine, Sage en Jacob vluchtten met wat nuttige attributen en ook Raven vertrekt, maar niet voordat hij een werpster naar Llew Haven uit District 3 heeft geworpen. Odin en William blijven bij de Hoorn om daar iedereen te vermoorden die hen in de weg lopen.

Drie kanonschoten klonken toen de rust bij de Hoorn was wedergekeerd: Lucia (2) stierf door een zeis in haar borstkas, toegebracht door Odin. Ook Drussus (2) wist de dodelijke zeis niet te ontwijken. Llew (3) bloedde ondertussen dood door de werpster van Raven.

Maar de dag is nog niet voorbij! Odin en William verzamelen alle spullen die bij de Hoorn zijn blijven liggen en richten zich dan op de taart die in de opening van de Cornucopia staat. Odin gebruikt de metaaldetector om te onderzoeken of er metaal in verstopt zit, maar zonder succes, want door de vele wapens in de Hoorn piept de detector sowieso al aan een stuk door. William besluit dan een pijl op de taart af te schieten. Beide tributen nemen afstand van de taart, William schiet de pijl... en er volgt een gigantische ontploffing die het einde betekent van William (8) en van de Hoorn des Overvloeds. Wapens vliegen in het rond, waardoor ook Odin zwaargewond raakt. Het puin is nauwelijks neergedaald, of er komt een sponsoring uit de lucht vallen: het komt van Moccachino, de hoofdsponsor.

Ondertussen krijgen ook Raven en Clementine een sponsoring van de hoofdsponsor. Ze moeten een opdracht uitvoeren, dan kunnen ze de bol openen. Tijdens het uitvoeren van hun opdracht, wil Nero hun sponsoring stelen, maar dat weet Raven te voorkomen door zijn werpster naar hem te gooien. Nero weet de ster te ontwijken en neemt het wapen mee. Raven en Clementine vervolgen hun opdracht en krijgen daarvoor gaasverband en pleisters.

Odin heeft ondertussen de opdracht uitgevoerd die hij moest uitvoeren om zijn sponsoringsbol te openen en krijgt een zalfje, dat knalroze wordt zodra het op zijn huid wordt gesmeerd, maar wel helpt tegen zijn brandwonden. Daarmee zijn zijn zorgen echter nog niet voorbij...
Jacob sluipt het plein op om wapens uit te zoeken. Zodra hij zijn hand heeft weten te leggen op een Chakram, werpt hij het metalen wapen in de richting van Odin (6), die vol wordt getroffen. Hij heeft nog net genoeg tijd om een kleine glimlach tevoorschijn te halen, voordat hij sterft.

Op dat moment stapten Trevor en Sabrina op Jacob af. Ze willen een bondgenootschap met hem sluiten, maar dat is voor Jacob niet interessant. Hij valt het tweetal aan met zijn zeis, waarbij hij Sabrina behoorlijk verwond. Daarna rent hij weg. Trevor vermoord Sabrina (10) omdat ze nu een blok aan zijn been is geworden.

Andere tributen die deze dag sterven zijn Jaylinn (4) en Jelani (9), respectievelijk door een mechanische tijger in het bos en een mechanische reuzenspin die eerder al op Belle was afgestuurd. En ook Nero (5) ging deze dag ten onder, dankzij een val van Sage.

DAG 2
Dag 2 is begonnen zodra het volkslied om middernacht is afgelopen en brengt al snel de eerste dode met zich mee. Het gebied waar Diana zich bevind wordt getroffen door een lichte aardbeving. Diana raakt gewond, maar is nog niet dood. Oliver (12) sterft daarentegen wel als gevolg van de aardbeving. Diana (7) moet een halve dag later ook afscheid nemen van de wereld, vanwege de combinatie van wonden en uitdroging.
Dat de ochtend goed begint voor het Capitoolpubliek is helemaal duidelijk, als ook Raven (11) sterft, door zijn val van een ruïne, waarbij hij gespiest wordt door een uitstekend muuranker. Hij sterft onder toeziend oog van zijn zus.

Intussen is bij Janaea en Caleb een sponsoring geland, in de vorm van een houten doosje. Er zit een spijkerbom in, die ze een ruïne in werpen. In de ruïne zijn twee tributen aanwezig. Trevor weet op tijd dekking te zoeken, maar Katelin (9) werd door tientallen spijkertjes doorboord en stierf ter plekke.
Dan stormt Caleb de ruïne in. Hij slingert een steen richting Trevor en valt hem vervolgens met blote vuisten aan. Hij houdt niet op met vechten totdat Trevor (10) dood op de grond zakte.

Terwijl Sage en Jacob langzaam een bondgenootschap aan het opbouwen zijn, komt Belle naderbij. Ook zij wil een bondgenootschap sluiten, maar dat is er voor haar niet bij. Zodra ze zag dat de mechanische spin op het tweetal af wil gaan, valt ze het gevaarlijke wezen aan. Het is een oneerlijk gevecht dat Belle (8) nooit kan winnen.

Het meest wrede slachtoffer van de dag was wellicht Lana (1). Zij zwierf door de booby-trap area, op zoek naar water. Uitdroging nabij wist ze met meer geluk dan wijsheid nog wel de poppenharenknipmachine te overleven, maar even later werd een valkuil met scherpe staken haar dood.

DAG 3
Dag 3 was een dag zonder doden. Clementine, nu alleen, ging op weg naar de Hoorn des Overvloeds. Sage en Jacob, die inmiddels een bondgenootschap hadden gesloten, waren vooral bezig met hun primaire levensbehoeften.
Voor Hugo was deze dag belangrijker. Hij ontving een sponsoring van zijn ouders, broertjes en zusjes. Het water en het brood moest hem weer even vooruit helpen.
Ook Caleb mocht een sponsoring van het thuisfront verwachten. Een bijl, het wapen dat hem een 10 opleverde tijdens de privésessies. De bijl is misschien niet helemaal de goede maat, maar het zal hem zeker helpen.

DAG 4
Op dag 4 begaf Clementine zich naar het kerkhof, maar ondernam geen verdere acties, net zoals Jacob en Sage zich stil hielden. Dat was niet van alle tributen te zeggen. Nadat hij een klein zwaard gesponsord heeft gekregen, ging Hugo tot actie over. Jessamine sloop in de buurt van zijn domein (de boot in de haven) rond en dat kon hij natuurlijk niet zomaar laten gebeuren. Gewapend met zijn zwaard viel hij haar aan. Jessamine (12) was weerloos en al snel dood.
Het volgende slachtoffer viel door Caleb’s toedoen. Hij probeerde Viriginia eerst neer te halen met een bijl, maar toen hij mis gooide, moest hij het over een andere boeg gooien. Na een flinke worsteling wist hij de tribuut te overmeesteren. Zijn bijl, die hem weer terug werd gebracht door Janaea, gebruikte hij om voorgoed een einde te maken aan het leven van Viriginia (5).

DAG 5
Dag 5 verliep in relatieve stilte. Hugo, Sage, Jacob, Janaea, Caleb en Clementine ondernamen geen acties. Voor het Capitool betekende dit dat het tijd werd om de familie van de zes overgebleven tributen te interviewen.

DAG 6
Dit was de dag die voortaan in het teken zou staan van Clementine en Hugo. Hugo verlaat zijn basis en zwerft door de arena, tot hij uiteindelijk op het kerkhof terecht komt, waar ook Clementine zich bevindt. Hij valt haar in de rug aan met zijn werpster, maar Clementine weet te ontwijken. Op haar beurt vuurt ze een gifpijltje op Hugo af, maar dat mist. Er volgt een gevecht waarbij in eerste instantie geen van beiden elkaar echt weet te verwonden, totdat Hugo Clementine in haar maag weet te raken. Clementine is echter niet van plan zomaar te gaan en gooit in een laatste wanhoopsdaad haar werpster naar Hugo. Clementine (11) sterft en ziet niet meer wat ze heeft aangericht. Haar werpster boort zich in het achterhoofd van Hugo (1).  

DAG 7
Met het wegsterven van het volkslied rond middernacht, begon het zeewater in beweging te komen. Een enorme vloedgolf rees op aan de horizon en stevende op de kust af. De piratenbadeend surfend op de golven.
Caleb en Janaea vluchten een hoge ruïne in. De ruïne trilt op zijn grondvesten, maar houdt stand tegen de hoge golven. Zodra ze dat door hebben, beginnen ze met het bouwen van een vlot.
Sage en Jacob vluchten naar het kerkhof, dat hoger gelegen is dan de rest van de stad. Daar proberen ze een nieuwe tactiek uit te denken voor hun overleven.

DAG 8
Hoewel een deel van het water is weggetrokken, blijft de stad onder water staan. Er zijn geen noemenswaardige gebeurtenissen op deze dag geweest.

DAG 9
Het geduld van de Spelmakers begint op te raken. Het favoriete onderdeel van de Spelmaker Tyrell wordt in werking gezet: de mechanische beesten. Een troep van zo’n twintig apen wordt op team Sage en Jacob afgestuurd (zij besluiten het op een rennen te zetten), terwijl de piratenbadeend Janaea en Caleb op zal jagen.
Janaea en Caleb probeerden in eerste instantie de badeend af te leiden, maar zodra blijkt dat dat niet helemaal gaat werken, gaan ze in de aanval. Janaea greep Bob en begon verwoed op het hoofd van de badeend te slaan. Dat kostte haar Bob, die zijn nek breekt, maar het was niet vergeefs: de piratenbadeend stierf met hem.

De dag is echter nog niet voorbij. Janaea en Caleb dreven naar een droog stukje arena, waar ze al snel de andere twee tributen horen naderen. Janaea besluit dat het tijd is om de confrontatie aan te gaan, maar dat zou haar duur komen te staan. Terwijl Caleb op Jake afvliegt om hem te vermoorden, ziet Janaea een ander gevaar: de apen! Ze offert zichzelf op om haar trouwe bondgenoot te redden. Met Bob in haar armen geklemd, sterft Janaea (6).

Ondertussen probeerde Caleb zijn twee overgebleven vijanden uit te schakelen met zijn bijl en morgenster, maar zonder dodelijke uitkomst. Sage en Jacob proberen elk op hun manier terug te slaan. Sage met behulp van een steen, Jacob met de chakram, die doel treft en Caleb een levensgevaarlijke wond toebrengt. Caleb (7) vlucht, klimt in een boom om te slapen en sterft.

DAG 10
Na de hectische dag 9 werd het de twee overgebleven tributen gegund om een dag te rusten.

DAG 11
Jacob had de tijd gehad om na te denken en besloten dat zijn lijden lang genoeg had geduurd. Hij kon het misschien wel winnen van Sage, maar wilde dat eigenlijk niet eens meer. Langzaam, emotioneel, maar tevreden met zijn keuze gaf Jacob (4) zichzelf over aan het water.

Er kon maar één winnaar zijn, en dit jaar was dat Sage Malone uit District 3!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Samenvatting 1ste Hongerspelen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Samenvatting 1ste Hongerspelen
» De Hongerspelen
» OOC Hongerspelen topic 2.0
» De wereld Panem
» Topic van het Seizoen

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: De Spelen :: Het Hongerspelen Archief :: 1ste Hongerspelen-