Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Iduna Ysgar

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Iduna Ysgar
District 7
avatar

PROFIELAantal berichten : 293
Registratiedatum : 23-09-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Meubelmaakster/ genezer
Leeftijd: 26 jaar

Onderwerp: Iduna Ysgar | wo sep 24, 2014 3:46 pm

Naam:
Iduna Ysgar

Geslacht:
Vrouw

Leeftijd:
24 jaar

Woonplaats:
District 7

Beroep:
Meubelmaakster/ genezer

Uiterlijk:
haarkleur: (donker) Bruin
Oogkleur: Bruin
Lengte: 1.78

Eigenschappen: Minimaal 3 goede eigenschappen en 3 slechte eigenschappen.
Positive:

  • Zorgzaam: Iduna heeft een zorgzaam karakter. Ze helpt anderen die in nood zijn of ieder die om hulp vraagt graag.
  • Geduldig: De hoge kwaliteit van haar meubels heeft Iduna aan twee dingen te danken. Haar perfectionisme of en haar geduld.

  • Eerlijk: Iduna is eerlijk. Haar hart ligt op haar tong om het zo maar te zeggen. Echter weet ze deze vaak wel op tijd in te slikken.
  • Nieuwsgierig: Iduna leert graag nieuwe dingen en wil van alles wat af weten. Ook dingen die ze eigenlijk niet zou mogen leren of mogen weten.

Negative:

  • Nieuwsgierig: Iduna leert graag nieuwe dingen en wil van alles wat af weten. Ook dingen die ze eigenlijk niet zou mogen leren of mogen weten.
  • perfectionistisch: Alles moet tot in de puntjes goed worden uitgedacht of gemaakt. Alleen dan is het goed genoeg voor Iduna. Dat zorgt er wel eens voor dat werk langer duurt of dat ze niet snel tevreden is met wat anderen haar leveren.
  • Hard: Doordat Iduna eerlijk is, kan ze soms ook hard over komen. Ze maakt het plaatje niet mooier dan dat het is en zegt waar het op staat. Of waar de ander aan toe is.
  • Sluw: Doordat ze zo nieuwsgierig is, heeft ze ook verschillende manieren gevonden om aan informatie te komen.

Familie, vrienden e.a.:
Vader: Caio Ysgar, 58, †
Een man die het vak meubelmaker al vroeg leerde kennen. Op jonge leeftijd leerde hij wat het was om hart te werken en om beloond te worden voor het harde werken. Hij begon als houthakker, maar wist zich later als leerling meubelmaker omhoog te werken in de hiërarchie van het leven. Door zijn hoge kwaliteit spullen werd het gezin vanzelf iets rijker. Het was een harde, strenge man. Iduna had niet veel met de man, behalve dat hij haar de fijne kneepjes van het vak leerde kennen. Hij had liever een zoon gehad, maar moest het doen met een dochter. Een tikje jaloezie speelde ook mee in de verstoorde relatie tussen vader en dochter, want Iduna’s verfijnde oog kon mooiere details aanbrengen dan de wat stevigere details van haar vader. De man is uiteindelijk afgevoerd door de Capitol en ter dood veroordeeld.

Moeder: Nira Ysgar-Fleetfox, 46, †
Het zachte en zorgzame heeft Iduna overgenomen van haar moeder. De vrouw was zachtzinnig en vriendelijk. De meeste mensen in de buurt kende Nira Ysgar. Zij voelde zich gezegend met de komst van een dochter. Het leven zag er goed uit en er werd voldoende geld verdiend om het gezin te onderhouden. Dankzij complicaties tijdens de geboorte van Iduna, was het voor Nira niet mogelijk meer om meer kinderen te krijgen. De vrouw was vooral een huisvrouw en een kokkin. Zij kon de smakelijkste dingen op tafel toveren. Het huisvrouw zijn leerde haar ook verschillende methoden van genezen. Kruiden en middelen die zij uit het bos haalde werden gebruikt om kwaaltjes te verhelpen. Nira heeft haar dochter het geduld bijgebracht die kwam kijken bij het maken van verschillende middeltjes en poedertjes. De band tussen moeder en dochter was goed en het was duidelijk dat Iduna Nira’s kleine meisje was. De vrouw is uiteindelijk afgevoerd door de Capitol en ter dood veroordeeld.

Oom: Khaleb Ysgar, 52
Een stevige, grote man die zijn kost verdiend als houthakker. De relatie tussen oom en nichtje is redelijk, maar Iduna had nooit veel op met haar oom. Hij kwam geregeld langs en bracht vrolijkheid en humor in het vaak serieuze gezin. Ondanks dat ze niet veel op had met haar oom, was Iduna dankbaar als de man er was. Hij kon haar vader doen smelten en de broers konden de meest hilarische gesprekken voeren. De man is niet zo hard en kil als haar vader was, maar heeft niets op met zwakke mensen. Het leven is hard en je zult je daar aan moeten aanpassen. Na de dood van zijn broer en schoonzus, besloot Khaleb zijn nichtje in de gaten te houden. Hij onderhield haar toen ze zichzelf dreigde te verliezen en geeft haar moed als het allemaal tegen zit.

Verleden:
Het was een koude herfstnacht dat het geschreeuw van nieuw leven het kleine huisje vervulde. Het had bijna vierentwintig uur geduurd. Iduna was een krachtige baby die de longen uit haar lijf schreeuwde. Het was zo krachtig dat haar vader dacht een zoon te hebben, maar nadat de vroedvrouwen haar hadden schoongemaakt en gepresenteerd was de man duidelijk teleurgesteld dat hij een meisje in zijn handen gelegd had gekregen. Ondanks dat Iduna sterk was, was Nira er slechter aan toe. De bevalling was zo hevig geweest dat de vroedvrouwen helaas moesten constateren dat Nira geen kinderen meer kon krijgen. Iduna was dus een geschenk uit de hemel. Het meisje was een vrolijke baby. Mollig en stil.

Al vroeg moest Iduna mee om te leren houthakken. In het begin viel het haar zwaar en de irritaties van haar vader bleven groeien gedurende de maanden dat ze bezig waren. Dus werd ze met haar oom meegestuurd. Misschien dat die meer geduld met haar had. En dat had hij. Hierdoor kon haar vader zich meer richten op het maken van meubels. En dat bleef niet onopgemerkt. In de meubelfabriek steeg hij al snel in rang en voor hij het wist was hij één van de particuliere meubelmakers voor mensen uit de Capitol. Zij bedachten het en hij kon het maken. Het inkomen van het kleine gezinnetje steeg en al snel konden ze naar een groter huis verhuizen. Al bleef het allemaal relatief klein.
Om zijn nichtje wat te ontzien besloot Khaleb dat zij beter naar de basisschool kon gaan. Het was een slimme meid en houthakken was niets voor haar. Dus sleet ze haar eerste jaren op de basisschool en bij haar moeder. Die leerde haar de fijne kneepjes van het maken van brouwsels, zalfjes en poedertjes.

Pas rond haar tienerjaren was Iduna toegelaten in de werkplek van haar vader. Geduldig had ze staan opnemen hoe hij het werk deed en daarna had ze besloten om stiekem ook haar eigen dingen te maken met hout. Haar vader had het opgemerkt, maar in plaats van te straffen besloot hij haar erin te onderwijzen. Dan kon het kind zich in ieder geval nog nuttig maken. Haar versieringen en maaksels werden beter. Haar kunde werd vergroot. Jaren later werd ze niet meer toegelaten. Ze moest zich maar gaan richten op het huishoud leven. Haar vader was al op zoek naar een geschikte huwelijkskandidaat, ook al was Iduna de 18 nog niet gepasseerd. Haar moeder onderwees haar verder in de huishoudelijke taken. Dat gebeurde in de avonduren, als Iduna thuis kwam van school, want stelde haar moeder, een goede vrouw moet kennis van zaken hebben. Ook in zaken waar ze later misschien niets mee doet.

De rebellie heeft ze niet heel bewust meegemaakt. Veel te klagen hadden de inwoners van District 7 niet en dus viel het aantal rebellen wel mee. Echter waren er mensen die het niet eens waren met de dictatuur van de Capitol. Iduna zag hen simpelweg als een bron van inkomst. Ze kochten hun meubels en dat leverde geld op. Het was de dag na Iduna’s 22ste verjaardag dat ze kwamen. Bewakers van de Capitol stormde het kleine huisje binnen en sloegen Caio en Nira Ysgar in de boeien. Zij zouden worden afgevoerd naar de Capitol waar hen de doodstraf zou wachten. De twee verzette zich niet. Smeekte niet om hun leven, maar Nira smeekte enkel om het leven van haar dochter. Zij wist van niets. Zij was onschuldig. Hoe de mannen binnen kwamen en hoe zij hadden gehandeld gedurende dat korte, intense moment staat voor altijd op het netvlies van de jonge vrouw geprint. Pas later kreeg Iduna via haar oom informatie over de arrestatie van haar ouders. Zij hadden informatie over de Capitol doorgespeeld aan de rebellen. Informatie die ze verkregen via informele, maar soms ook formele kanalen die tot diep in de Capitol genesteld zaten. Het waren spionnen. Mensen die de macht omver wilde brengen.
In eerste instantie hadden ze Iduna er ook van verdacht, maar de smeek gebeden en de ondervragingen lieten zien dat Iduna van niets op de hoogte was. Ze lieten haar gaan.

Tot op de dag van vandaag heeft Iduna last van nachtmerries. Deze worden heviger wanneer haar verjaardag nadert. Het eerste jaar na de dood van haar ouders gingen als in een waas voorbij. De jonge vrouw dreigde zichzelf te verliezen in verdriet. Haar oom zorgde voor haar in die tijd tot ze weer tekenen van de oude Iduna liet zien. Ze is de Capitol gaan zien als haar vijanden. En deze gevoelens werden alleen maar versterkt toen werd aangekondigd dat van elk district één jongen en één meisje tussen de leeftijd van twaalf en achttien jaar in een arena zou worden gezet. Om vervolgens te vechten voor zijn of haar leven. Met maar één winnaar.
Khaleb had kennis van het netwerk van haar ouders. Zo heeft Iduna ook een paar contacten opgebouwd, maar de angst om betrapt te worden is groot. Ze heeft weinig contact en houd zich vooral bij zichzelf. De uitbundigheid is verdwenen en tot dusver heeft Iduna ook nog niets gedaan om de Capitol tegen te werken. Ze houdt zich op de achtergrond en wacht haar kansen af. Geduld is een schone zaak. Er is hoop, er is een zilver randje.

Overig:
Iduna is bij mensen in de omgeving bekend als ’’genezer’’, al geeft ze zichzelf die titel niet. Ze is vooral gespecialiseerd in het maken van brouwsels, zalfjes en poeders om symptomen te bestrijden of te voorkomen. Ze heeft ook kennis meegekregen als vroedvrouw, maar biedt deze dienst amper aan.

Op dit moment is zij nog werkzaam in een meubelfabriek, maar mensen uit de Capitol kunnen haar wel vragen om speciale meubels. Zij hoopt ooit weer het bedrijf van haar vader te kunnen opzetten en de naam Ysgar in ere te herstellen.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2107
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Iduna Ysgar | wo sep 24, 2014 8:44 pm

Goedgekeurd!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Iduna Ysgar

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: Volwassenen-