Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Oliver Sterling

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Oliver Sterling
District 3
avatar

PROFIELAantal berichten : 34
Registratiedatum : 07-10-14
KARAKTER

Onderwerp: Oliver Sterling | wo okt 08, 2014 8:45 pm

ALGEMEEN
Naam: Oliver Rowan Sterling
Geslacht: Mannelijk
Leeftijd: 17 jaar oud
Woonplaats:  District 3
Familie, vrienden e.a.: Douglas Sterling | Father | Elektro-technicus || De heer Douglas Sterling is een man van vele ambities. Hij is een simpele technicus op het gebied van elektronica en zijn loonstroken zien er niet bepaald bont uit, maar hij streeft altijd naar meer en beter. Meer innovatie, meer complexiteit, meer efficiëntie. Hij heeft altijd wel wat projecten aan de gang, ook thuis. Hij heeft zijn ambities proberen te projecteren op zijn zoon, die niet erg geïnteresseerd leek in fysieke techniek, meer in virtuele - ICT dus. Douglas is voor de rest een liefhebbende vader, ook al leeft hij onder de invloed van zijn dominante vrouw.

Lynneth Sterling | Mother | Huisvrouw || Lynneth is een vurige dame, in tegenstelling tot haar echtgenoot – die wat stiller en passiever is. De rollen zijn omgedraaid in huis, waar Lynneth dus de baas is en Douglas haar volgt. Ze is een simpele huisvrouw en zorgt voor de zaken in huis, al komt het vaker voor dat ze haar man hiervoor in zet. Ze werkt niet, simpel gezegd omdat ze hier geen trek in heeft. Oliver’s band met zijn moeder is niet bepaald goed. Hij weet hoeveel zijn vader onder het huishouden lijdt en vindt dat zijn moeder moet meehelpen. Af en toe doet ze wel wat in huis, maar ze is nooit erg intensief bezig en is ook niet op zoek naar een baan – Iets waar Oliver en Jacelynn beiden raar tegenop kijken.

Jacelynn Sterling | Sister | Fabrieksmedewerkster || Jacelynn is Oliver’s oudere zus. Broer en zus hebben een redelijke band, al kunnen ze af en toe zwaar ruzie maken. Jacelynn heeft het vurige karakter van haar moeder en Oliver juist de kalme, waardoor de twee zich nog wel aan elkaar ergeren omdat de ene bijvoorbeeld te luid doet of de andere te stil. Jacelynn is net ontsnapt aan de Boete en is fabrieksmedewerkster. Ze studeert niet, daar had ze weinig zin in en ze bleek het intellect van haar vader niet geërfd te hebben. Toch wilt ze haar vader helpen met het huishouden, omdat haar moeder dus niet wilt werken en ze toch geld tekort komen door Douglas’ magere inkomen. Jacelynn’s inkomen is ook niet al te hoog, maar de kleine beetjes van haar kant helpen met het eten en het betalen van Oliver’s studie.

UITERLIJK
Algemene indruk: Veel mensen hebben de indruk dat Oliver maar een passieve en fragiele computernerd is. Hij heeft zijn leesbril tijdens het coderen of lezen vaak op en hij is een stille factor in de klas en thuis. Geen woordje komt over zijn lippen mits hij het nodig vindt om te praten en hij is niet graag bij anderen, waardoor hij verlegen over komt.
Anderen vinden het niet fijn om zijn buurt te zijn. Oliver heeft een ijzige blik waarmee hij mensen vaak af stoot, iets wat hij zelf zo wilt.
Haar: Middenblond, kort en warrig.
Ogen: Een mix van groen en blauw.
Bouw: 1,75 in lengte, mager, smal, makkelijk te overmeesteren door de meeste jongens door het gebrek aan spierkracht. Hij heeft wallen onder zijn ogen en loopt met zijn schouders naar voren.
Extra: Hij draagt bij het lezen van letters en cijfers een bril.

EIGENSCHAPPEN
[ Intelligent ] Net als zijn vader is Oliver erg intelligent. Zijn IQ zit op het niveau van hoogbegaafdheid en hij zou eigenlijk een veel hogere studie kunnen doen dan zijn huidige, maar daar heeft hij nooit goed over nagedacht. Hij is een snelle student en leert heel goed. Met zijn hoogbegaafdheid heeft hij ook een erg sterk geheugen, waardoor hij ontzettend veel informatie op kan nemen en kan onthouden.

[ Eerlijk ] Hij is niet iemand die snel liegt. Nee, Oliver heeft een hekel aan leugenaars en wilt zelf ook niet liegen, zelfs niet voor zijn eigen bestwil. Hij is recht door zee en spreekt altijd de waarheid, ook op momenten waarin hij eigenlijk zijn mond moet houden en moet liegen voor een anders bestwil. Zo kun je een heel eerlijke mening van hem krijgen over je rapport, maar ook over je gewicht. Toch beschouwt hij dit als een positief iets, de meesten vertrouwen hem hierdoor.

[ Zelfstandig ] Oliver lijkt niet voor zichzelf te kunnen zorgen, maar dit kan hij wel. Door zijn zus heeft hij zich verbaal leren te verdedigen, hij kan prima hele dagen alleen thuis zijn en hij heeft verder ook geen moeite met het regelen van dingen.

[ Lui ] Je verwacht het wel of niet, maar Oliver is ontzettend lui. Hij is dan wel gezegend met een sterk brein, dat maakt hem nog niet ambitieus. Hij zet zich minimaal voor dingen in en wilt niets liever dan gewoon in een stoel zitten en boeken lezen of domme dingen coderen. Hij sport niet, hij beweegt te weinig en hier krijgt hij onder andere veel kritiek op van zijn zus, maar hij luistert nooit naar haar. Laat hem maar naar sport kijken in plaats van sportief te doen.

[ Gesloten ] Er zit een zekere geslotenheid in zijn gedrag en dit komt doordat hij in het verleden steeds in een hoekje gedrukt is. Hij acht zichzelf als onbelangrijk en sluit zich compleet af van anderen. Hij praat heel weinig, hij is nooit bezig met anderen maar zichzelf en hij toont ook nooit veel betrokkenheid tot anderen. Dit betekent dat hij kortaf antwoord en verder geen gesprek met je aan gaat. Hierbij moeten mensen hem letterlijk uit zijn safe zone jagen.

[ Afbijtend ] Ondanks dat Oliver zo gesloten is, kan hij plotseling uit zijn hoek komen en van zich af bijten en dan verrast het je nog hoe hij zijn stem verheft en de meest vuile scheldwoorden uit kraamt. Hij neemt geen enkel commentaar licht op en kan ook gewoon fel reageren op kritiek, ook al is het kritiek zo goed bedoeld. Hij beseft zich dat soort dingen niet, hij gooit dan gewoon gelijk een verdedigende muur op.

VERLEDEN
Een simpel leven voor een simpele familie… Zo iets bestaat zeer zeker, maar dit was niet het geval bij de familie Sterling.
Geboren in een gezin met slechts één oudere zus en twee liefhebbende ouders, was Oliver van jongs af aan een snelle leerling. Hij leerde sneller lopen dan zijn zusje, was sneller met praten, puzzels, spelletjes en ging ook vroeger naar school, door toedoen van zijn vader.
Zijn vader probeerde zijn ambities te projecteren op Oliver. Doordat Oliver al zo intelligent was, wist zijn vader dat hij het van hem geërfd had. Zo probeerde hij Oliver in elektronica te krijgen en dat was grotendeels succesvol. Oliver speelde al snel met oude elektronische snufjes die zijn vader van de rommelmarkt had gehaald in plaats van met zijn knuffels – dingen als spelcomputers en poppen die zelf konden bewegen.
Op de basisschool was Oliver een stille jongen. Hij was altijd al stil geweest, maar hij werd nog stiller toen hij omringd werd door zijn leeftijdsgenoten. Hij hield zich vaak bezig met zijn lessen en was verder niet heel sociaal in de klas, wat hem een buitenbeentje maakte.
Kinderen zijn echter gemeen en ze vonden verschillende manieren om met Oliver om te gaan. Hij was het lelijke eendje met zijn vroegtijdige beugel en te dunne lichaam. Ook hield hij zich veel meer bezig met techniek en was hij degene met de hoogste cijfers van de klas, wat anderen redenen gaven om hem te gaan treiteren. Het is nooit op fysiek geweld uitgedraaid, maar woorden doen genoeg. Oliver kon zich er niet goed tegen verweren en kwam altijd wel met tranen of een slecht humeur thuis. Hij wist dat hij niet heel sociaal was, maar hij verdiende dit toch niet?

In de tussentijd kregen zijn ouders vaak ruzie met elkaar. Waar Oliver’s vader heel veel voor het huishouden deed, was Oliver’s moeder juist een luilak en gebruikte haar titel ‘’huisvrouw’’ ten boze. Oliver’s vader was een mak lammetje, maar hij probeerde het regelmatig nog op te nemen tegen zijn dominante vrouw, welke hem zo van zijn voetstuk kon werpen. Oliver heeft hierdoor vooral op zijn kamer gezeten en is vaker met zijn zus uit huis gegaan om niet in die omgeving te zijn.
Tegen het pesten werd ondertussen vrij weinig gedaan en zijn persoonlijkheid begon er onder te lijden. Ook kwamen de hormonen er aan en het geruzie hield niet bepaald op, dus Oliver werd erg koud en afstandelijk. Hij zonderde zich nog meer van personen af en kreeg een kilte in zijn karakter waar hij mensen mee af stootte. Zijn zus leerde hem in de tussentijd zelfverdediging en na de enkele keren dat Oliver zich had weten te verweren werd hij steeds afbijtender. En dat was een goed iets, maar niet op het moment dat hij zelfs constructieve kritiek als iets kwaads zag.

Hoe ouder Oliver werd, hoe minder hij zich begon te interesseren in fysieke technologie en meer in virtuele. Tot zijn vader’s spijt ging Oliver zich op een gegeven moment meer bezighouden met ICT en computers. Hij kon ze tegen de tijd van 14 al bouwen, dus hij kon vast ook regelen wat ermee gebeurde. Hij ging zich meer in virtuele technologie verdiepen. Eerst leerde hij enkele oppervlakkige dingen, maar in de drie jaar dat hij ICT bestudeerde heeft hij al een hoop dingen geleerd.
Op pushen van zijn zus heeft hij uiteindelijk gekozen voor een studie ICT. Het was een hele lastige keuze, omdat ze krap met het geld zaten en ze op deze manier amper wat over zouden houden voor eten, maar zijn zus heeft hem toch op de opleiding gekregen. Hij hoopt dat hij er wat van op steekt en dat hij één van de betere banen kan krijgen.

FUN FACTS
- De jongen is eigenlijk totaal niet tevreden met zijn studie en vindt het maar saai. Hij heeft een verkeerde keuze gemaakt, maar kan nu zich nu ook niet meer terug trekken – want dan lopen zijn ouders schuld op.
- Oliver heeft een fobie voor spinnen.
- Hij is snel vatbaar voor ziektes en heeft daarom altijd ontsmettingsmiddel bij zich.
- Liefde is een groot raadsel en eigenlijk een grote ‘’nee’’. Oliver vindt meisjes te zeurderig en jongens te stoerdoenend (is dat een woord? Meh).

STERKE PUNTEN
Fotografisch geheugen: Oliver heeft een ontzettend sterk geheugen en zijn brein legt dingen razendsnel vast. Hij kan zich een gebied waar hij eerder geweest was gelijk herinneren met alle details erop en eraan en cijfers blijven als de plaklaag van plakband in zijn brein hangen.

Intelligentie: Zijn hele spel zal rondom intelligentie gebouwd zijn, als hij eenmaal de juist middelen heeft en van zijn angst af komt. Hij heeft veel kennis van computers en heeft door veel boeken te lezen ook verstand van andere zaken. Zijn vader is daarnaast ook een technicus, dus van hem heeft hij de nodige dingen geleerd. Misschien niet altijd van toepassing op de spelen zelf, maar Oliver kan er vast íets mee.

ZWAKKE PUNTEN
Zwak lichaam: Doordat Oliver zijn lichaam niet fit houdt, raakt hij bij het rennen zo buiten adem en kan hij geen zware dingen tillen of anderen uitschakelen met spierkracht alleen. Hij heeft dus praktisch geen kracht en is met een paar slagen wel uitgeteld.

Angsthaas: Oliver kan zichzelf heel dapper voordoen, maar stiekem is de jongen gewoon doodsbang voor van alles en nog wat. Zo zullen vogelspinnen hem niet blij maken, kan hij verstijven uit angst en rent hij gewoon voor zijn leven als er een Tribuut achter hem aan komt.

BONNEN:
Oliver is 17 en heeft dus zes bonnen. Hij heeft twee keer bonnen aangenomen voor voedsel, wat zijn aantal bonnen op 8 brengt.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2107
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Oliver Sterling | wo okt 08, 2014 8:54 pm

Stoerdoenend = macho? Thinking

Goedgekeurd!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Oliver Sterling

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: In Memoriam-