Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Ayrton Seeger

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ayrton Seeger
District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 182
Registratiedatum : 07-11-14
KARAKTER

Onderwerp: Ayrton Seeger | ma nov 10, 2014 11:14 pm

Naam: Ayrton Seeger
Geslacht: Man
Leeftijd: 18
Woonplaats: District 6, transport

Familie/vrienden:
Familie heeft Ayrton niet meer. Hij groeide op als enig kind in een vrij arm gezin, hoewel zijn ouders allebei hardwerkende mensen waren. Ze waren werkzaam in de transport als chauffeur en kwamen beide om het leven in een tragisch treinongeluk waardoor Ayrton als 12- jarige wees achterbleef. Tussen hem en zijn ouders was er nooit echt sprake geweest van een goede band.

Ayrton is daarnaast niet bepaald het type die goed is in het maken van vrienden. Hij hecht zich totaal niet aan mensen of heeft daar behoefte aan. Daarentegen is hij wel van mening dat sommige connecties zo zijn voordelen hebben, maar in verdere vriendschappen ziet hij het nut er niet van in. Toch heeft Ayrton één vriend waarmee hij wel aardig kan opschieten. Of liever gezegd, hij is een van de weinigen die met Ayrton kan opschieten. Deze vriend, genaamd Ryan is twee jaar jonger dan dat Ayrton is. Hij komt uit een groot gezin die maar liefst 5 kinderen telt en kent in tegenstelling tot Ayrton veel geduld, is erg nieuwsgierig en slim. Ook neemt hij niet gauw een blad voor de mond wat zo nu en dan weleens leidt tot conflicten tussen hem en Ayrton. Oorspronkelijk hebben zij elkaar ontmoet door Ryan’s zus Ridley, een meisje die Ayrton op de werkvloer had ontmoet. Helaas heeft zij haar leven tijdens de donkere dagen moeten bekopen.

Uiterlijk:
Ayrton is een breedgeschouderde jongeman van 1.80 meter lang. Hij oogt wat ouder dan zijn werkelijke leeftijd en hoewel hij aardig gespierd is, neemt dat niet weg dat ook hij honger lijdt en ribben zichtbaar zijn. Ayrton heeft verder bruine ogen en schept vrijwel weinig tot geen aandacht aan zijn kapsel. Hij loopt vaak rond met een 3 dagen baard en wordt bijna nooit gezien zonder een peuk in de mond.

Eigenschappen
+ Zelfstandig: Ayrton heeft voor zolang hij zich kan herinneren moeten knokken voor zijn eigen brood en voor zichzelf gezorgd. Dit heeft hem dan ook erg zelfstandig gemaakt.
+ Sterk: Hij weet hoe hij op de vuist moet gaan en is fysiek gezien erg sterk.
+ Handig: Hoewel Ayrton’s armspieren groter zijn dan zijn intellectueel vermogen, heeft hij geen twee linker handen. Als iets kapot is weet Ayrton er altijd wel raad mee en daarnaast is hij erg handig met het onder-de-knie krijgen van nieuwe dingen.
- Onverschillig: Ayrton is een eerlijk persoon. Iets tè eerlijk misschien. Hij zegt nou eenmaal recht door zee wat hij vindt en het laat hem absoluut koud of dat nu gepast is in de situatie of niet. Ook kent hij daarbij geen schuldgevoel.
- Koppig: Hij is ontzettend koppig en ziet alles zwart- wit in het leven. Letterlijk, want Ayrton is kleurenblind. In zijn ogen is er dan ook geen inbetween; hij mag je of hij mag je niet. Vaak is er sprake van het laatste geval.
- Ongeduldig: 9/10 keer doet Ayrton iets voordat hij erbij nadenkt of dat nou wel zo verstandig was. Hij is erg impulsief, kent weinig geduld en lost problemen liever op een directe manier op dan zijn kansen af te wachten.

Verleden:
Ayrton heeft eigenlijk zijn hele leven lang al voor zichzelf moeten zorgen. In de tijd dat zijn ouders nog leefden waren zij weinig tot vrijwel nooit thuis gezien hun onregelmatige werktijden. Maar als zij er waren, kreeg Ayrton altijd wel de wind van voren. Hij kon nooit wat goed doen in hun ogen en het maakte voor hem dus ook weinig verschil toen zij uit zijn leven verdwenen. Zonder enige bemoeienis kon hij nu doen en laten wat hij wilde; dit bracht hem echter vaak in de problemen. Zij het met de autoriteiten of de lokale bevolking, er was altijd wel wat.

De aanleiding hiervoor is met name Ayrtons deelname geweest aan criminele activiteiten en bendes waar hij al op vroege leeftijd mee in aanraking kwam. District 6 is immers de sector van de transport en dat biedt vele kansen voor illegale handel. Daarnaast sleutelde hij in zijn vrije tijd wat aan kapotte auto’s en elk ander stuk schroot. Dit begon eerst als een hobby, maar uiteindelijk wist Ayrton er echt werk in te krijgen. Zo leerde hij voor het eerst legaal geld verdienen en met dank aan zijn nieuwe werk, die hem al meer op het rechte pad hield, leerde hij Ridley kennen. Hij moest eerst niets van haar hebben, maar zij was de eerste die hem ondanks zijn kille innerlijk voor lief nam en een gesprek aanging zonder terug te deinzen van wat hij of zijzelf zei. Hoewel hij zulk tegengas niet gewend was- en zeker niet van een meisje- beviel het hem in zekere zin wel.

Het beviel Ridley echter wat minder toen Ayrton haar jongere broer in de criminele wereld introduceerde. Hij vond dat maar hypocriet van haar aangezien zij zelf haar leven –en dat van haar familie- onnodig op het spel zette door actief mee te bewegen in de Opstand tegen het Capitool. Ayrton zelf besloot neutraal te blijven. Hoewel dit ‘neutraal zijn’ in zijn ogen betekende dat hij nu dingen kon ondernemen zonder dat hij daarvoor gestraft zou worden of iemand omkijken had naar hem. De vredebewakers hadden immers hun handen wel vol aan de opstandelingen.
De kansen keerden echter toen Ridley om het leven was gekomen. Voor het eerst in zijn leven wist Ayrton zich geen houding te geven tegenover zijn emoties en raakte totaal de controle over zichzelf kwijt; iets wat vaak resulteerde in gewelddadige uitbarstingen. Het was Ryan geweest die hem ervan weerhield om stomme dingen te doen en hem uiteindelijk weer bij zinnen bracht.

Nadat de Opstand met harde hand was neergeslagen en de orde weer gehandhaafd, viel Ayrton weer terug in zijn oude gewoontes. Zijn baan werd weer een tijdrovende hobby en op die manier kwam hij weer actief in de illegale handel. Met name in morfine. Ayrton begon het als een uitdaging te zien om het Capitool op welke manier dan ook dwars te zitten, ongeacht de consequenties.

Waar liggen de sterke punten van je karakter en waar de zwakke?
+ Deinst niet terug om geweld te gebruiken
+ Vindingrijk
+ Goed inschattingsvermogen
+ Hecht geen waarde aan levens; kent geen schuldgevoel

- Hoogtevrees
- Opvliegend
- Groot ego/trots
- Rokersconditie

Ayrton heeft vrijwel geen verstand over wapens en dergelijke en gaat gewoon op de blote vuist als het op vechten aankomt. Echter heeft hij gezien zijn lichaamsbouw wel aanleg voor het leren omgaan met bepaalde wapens, maar heeft zich daarin nooit ontwikkeld.

Hoeveel kans heeft jouw karakter om tribuut te worden?
Ayrton is 18 en heeft dus 7 bonnen. Hij heeft zich altijd te trots gevoeld om bonnen aan te nemen in ruil voor eten. Zoiets zou hij simpelweg bestempelen als zwak.


Laatst aangepast door Tyrell Peak op zo nov 13, 2016 9:57 pm; in totaal 4 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Jaartje ouder + extra bon i.v.m. derde Spelen)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2107
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Ayrton Seeger | di nov 11, 2014 8:25 pm

Goedgekeurd!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Ayrton Seeger

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: In Memoriam-