Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Xiomara Spurling

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Xiomara Spurling
District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 150
Registratiedatum : 25-11-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Tribuut
Leeftijd: 13

Onderwerp: Xiomara Spurling | di nov 25, 2014 12:51 am

Naam: Xiomara Spurling
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 13
Woonplaats:  District 6
Familie, vrienden e.a.:

Moeder: Leia Toller-Spurling [40].
Leia is een zorgzame, sterke vrouw die heel hard werkt om haar familie te kunnen onderhouden. Ze is heel handig en werkt als onderhoudsmonteur voor voertuigen. Ze heeft blauwe ogen en lang blond haar, dat ze tijdens het werken vrijwel altijd in een knotje draagt. Als moeder is ze streng, maar wel lief en ze heeft een heel goede band met Xiomara. Deze band is een stuk sterker dan de band die Leia had met haar oudste dochter Janaea.
Verder is Leia de jongere zus van Mya, die sinds ongeveer een halfjaar voor het begin van de eerste Hongerspelen bij hen inwoont. Hun band was goed, maar door Mya's aanhoudende problemen hebben ze steeds vaker ruzie. Sinds de dood van Janaea is de spanning helemaal om te snijden, maar Leia doet haar best om door te gaan.

Vader: Cean Spurling [42].
Cean is een lieve man vol humor. Hij werkt echter veel en als treinmachinist van goederentreinen is hij vaak ver van huis. Het vele reizen vindt hij verschrikkelijk en omschrijft het als 'saai en eenzaam'. Hij mist zijn gezin ontzettend, maar wie hij vooral mist is zijn oudste dochter Janaea. Hun band was echt geweldig en nu ze overleden is zit het verdriet echt heel erg hoog.

Zus: Janaea Spurling [†].
Janaea was de oudere zus van Xiomara. Een heel vrolijk meisje, dat echter werd gekozen als tribuut voor de eerste Hongerspelen. Zelf genoot ze van haar tijd in het Capitool, maar uiteindelijk overleed ze door de aanval van een agressieve aap. Janaea en Xiomara hadden niet een heel hechte band, wat voornamelijk kwam omdat ze totaal verschillend waren. Toch mist Xiomara haar zus wel een beetje, want ze zorgde ervoor dat iedereen een beetje positief bleef. Nu is dat verdwenen.

Tante: Mya Toller [43].
Mya was ooit een gezonde, vrolijke vrouw met een enorme levenslust. Daar kwam een eind aan nadat haar vriendin, van wie ze ontzettend veel hield, stierf in de Opstand. Haar wereld stortte in en ze raakte al snel verslaafd aan morfine. Hierdoor werd de pijn verdoofd, maar daarmee ook de rest van haar lichaam en geest. Ze verloor haar baan en niet veel later ook haar huis. Uiteindelijk werd ze van straat gehaald door Leia en Cean, die hoopten haar te kunnen helpen. Mya's verslaving bleef echter verergeren, waardoor de band met haar zus erg verslechterd is. De kans dat ze één dezer dagen weer op straat zal staan is zeker niet uitgesloten.

Vriendin van tante: Megan Palmer [†].
Megan Palmer was een zachtaardige vrouw, die vond dat iedereen moest kunnen leven in vrede en veiligheid. Dat had niet alleen te maken met haar geaardheid, maar ook zeker met hoe het Capitool de Disctricten en haar inwoners behandelde. Dit zorgde ervoor dat ze haar best deed om tijdens de Opstand mensen te helpen die gewond raakten. Dit moest ze halverwege de Opstand echter met de dood bekopen. Ze was destijds negenendertig jaar oud.

Vrienden: Cyril Moore [13] en Fay Nicholson [13].
Cyril is een jongetje van twaalf dat bij Xiomara in de klas zit. Hij is erg slim en leergierig, maar sociaal gezien niet heel sterk. Voor Xiomara maakte dat hem een zeer geschikte beste vriend en ze leert veel van hem. Cyril woont vlak bij haar in de buurt. Hij is tevens de buurjongen van Fay.
Fay is een meisje van twaalf dat ook bij Xiomara in de klas zit. Ze is wat drukker en snel enthousiast, maar vindt het moeilijk om dat naar anderen te uiten. Ze is graag alleen of bij haar twee beste vrienden. Verder is ze best wel eenzaam. Haar ouders zijn erg druk en niet heel erg liefhebbend, waardoor ze van jongs af aan al vaak bij Cyril en zijn ouders kwam, bijvoorbeeld om te blijven eten. Ze is onzeker, maar ze weet veel en ze is niet lelijk. Als ze alleen is, dan rent of danst ze vaak. Hierdoor heeft ze een heel goed lichaam en een goede conditie.

Nichtje: Imogen Fairchild [10].
Imogen is de dochter van Ceans jongste zus Sjoleen en haar ex-man Gideon, met wie Xiomara het goed kan vinden. Ze wonen op ongeveer tien minuutjes lopen van elkaar vandaan, waardoor ze elkaar gemakkelijk kunnen bezoeken.  

Uiterlijk:
Xiomara is een klein, tenger meisje van ongeveer 1m43 met blond haar en grijze ogen. Ze is aardig bleek, maar wel gezond. In tegenstelling tot haar oudere zus lijkt Xiomara juist heel erg op hun vader, wat haar en haar zus ook best verschillend maakte.

Eigenschappen:
+ Opmerkzaam. Xiomara heeft altijd haar ogen goed open en haar oren gespitst. Ze houdt alles en iedereen goed in de gaten en ontdekt zo heel veel.
+ Behoedzaam. Xiomara is heel voorzichtig en zou nooit iets doen zonder daar eerst goed over na te denken.  
+ Nadenkend. Xiomara raakt niet snel in paniek en wil graag over alles goed nadenken. Ze zou nooit instemmen met iets, zonder dat ze er eerst zelf over na heeft gedacht. Ze neemt niet klakkeloos dingen van anderen over.
+ Volhardend. Xiomara is een doorzetter. Als ze weet wat ze wil, dan gaat ze er ook voor.
+ Verdraagzaam. Xiomara denkt over veel dingen na en is ook erg nieuwsgierig naar de mening van anderen, maar zou hen daar nooit om veroordelen. Ook wat betreft werk, relaties en verslaving is ze erg begrijpend.
+ Volwassen. Xiomara is wijzer dan ze eruit ziet en gedraagt zich ouder dan ze is.
- Humorloos. Xiomara lacht niet gauw om iets. Ze kijkt op een heel serieuze manier naar de wereld en ziet te veel pijn om zich heen, waardoor ze dingen niet snel meer echt grappig vindt.
- Bemoeizuchtig. Xiomara is erg nieuwsgierig naar het leven van andere mensen. Ze wil eigenlijk alles weten en hoewel ze dit soort dingen meestal van een afstandje probeert, vindt ze het ook geen probleem om mensen haar mening te geven en ongevraagd advies te geven.
- Manipulatief. Xiomara mag dan een klein meisje zijn, maar als het gaat om het overhalen van mensen lijkt ze soms wel een oud, wijs dametje. Misschien dat haar leeftijd juist in haar voordeel werkt, maar mensen manipuleren gaat Mara over het algemeen goed af.
- Koppig. Xiomara mag dan verdraagzaam wezen, dat betekent niet dat ze zich snel laat overhalen door anderen. Ze houdt heel erg vast aan haar eigen mening, zelfs als dat misschien niet heel verstandig is.
- Stil. Xiomara is af en toe net een geest. Ze kan rondsluipen als de beste, zonder dat mensen haar aan horen komen, waardoor het ook niet echt wordt gezien als een positieve eigenschap. Mara gebruikt het vaak om andere mensen te bestuderen en om zo meer over hen te weten te komen.
- Gereserveerd. Xiomara is niet echt verlegen, maar ze houdt wel van enige afstandelijkheid. Ze is niet iemand die met een brede lach op iemand af zou rennen, spontaan een gesprek begint en iemand die ze niet kent de hemd van het lijf vraagt. Ze kijkt liever eerst de kat uit de boom en ziet dan wel waar het schip strandt.

Verleden:
Xiomara werd geboren in een gelukkige familie. Haar vader, Cean, was de oudste zoon in een gezin met vijf kinderen, waar hij al op jonge leeftijd leerde om met verantwoordelijkheden om te gaan. Hij scheelde bijna vijftien jaar met zijn jongste zus, dus hij moest vaak voor oppas spelen. Cean besloot echter dat hij de familie beter van dienst kon zijn door te gaan werken en uiteindelijk werd hij treinmachinist. Janaea's moeder, Leia, was de jongste van twee dochters en de band met haar oudere zus Mya was altijd goed geweest. Ook zij hadden, net als Cean, hardwerkende ouders. Mya bleek behalve handig ook nog slim te zijn en kreeg uiteindelijk een baan als monteur van voertuigen. De twee ontmoetten elkaar op een familiebijeenkomst, waar ze elkaar leerden kennen als verre neef en nicht.

Cean en Leia trouwden en ze gingen samenwonen. Ze hadden allebei best een goede baan en vonden een leuk huisje. Na een paar jaar werd Leia zwanger en kregen ze hun eerste dochter: Janaea. Zij was een vrolijke baby, hoewel ze het haar ouders soms wel een beetje lastig maakte. Met name haar moeder, aangezien Cean vaak ver van huis was. Desondanks bouwde Janaea al vanaf jonge leeftijd een goede band met haar vader op en gebruikte Cean al zijn tijd thuis om met zijn dochter door te brengen. Twee jaar na de geboorte van Janaea kregen ze er nog een dochter bij. Haar naam werd Xiomara.

Waar Janaea opgroeide tot een vrolijk en onserieus kind, dat eigenlijk niet wilde opgroeien, werd Xiomara juist een stil en opmerkzaam kind dat heel erg geïnteresseerd was in wat er in de wereld om haar heen gebeurde. Ze was niet zo goed in communiceren met mensen, hoewel ze beleefd en vriendelijk was, maar het observeren van buurtbewoners kon ze als de beste. Ook haar familie hield ze goed in de gaten, maar dit kon wel eens één van de weinige dingen zijn die Janaea echt heel verschrikkelijk vond. De band tussen de twee zusjes was dan ook niet erg sterk en zou dat in de toekomst waarschijnlijk ook niet worden.

Omdat Janaea slim was, deed ze het eigenlijk altijd goed op school. Ze viel over het algemeen ook wel in de smaak bij andere kinderen, want ze was altijd vrolijk en aardig. Geïnteresseerd in de andere kinderen was Janaea echter niet, waardoor ze niet echt heel goede vrienden had gekregen. Dat vond ze niet erg, want ze richtte zich liever op knutselen en het leren kennen van voertuigen. Leia begon haar oudste dochter ook les te geven daarin, want hun liefde voor voertuigen en het repareren ervan was misschien wel de enige gemeenschappelijke interesse van de twee.

Xiomara deed het ook goed op school, maar omdat ze absoluut niet spontaan was aangelegd was het voor haar moeilijker om leuk contact te krijgen met haar klasgenootjes. De kinderen die echter de tijd namen om haar te leren kennen werden goede vrienden van haar. Haar beste vrienden waren een jongetje genaamd Cyril en een meisje genaamd Fay.

De Opstand was geen fijne tijd voor de familie Spurling. Het was zwaar, maar het werd pas echt persoonlijk toen ze hoorden van de dood van Megan, de vrouw met wie hun tante Mya al jaren een relatie had. Iedereen was er kapot van, maar natuurlijk lang niet zo erg als Mya, die haar geliefde had verloren.

De band met de familieleden was altijd goed geweest. In feite was iedereen redelijk hecht met elkaar. Ze woonden dan ook op maar tien minuten loopafstand van de meeste familie, waaronder alle grootouders en enkele ooms en tantes met kinderen. Cean had vooral een goede band met zijn jongste zus Sjoleen, met wie hij vijftien jaar in leeftijd verschilde. Xiomara kon het goed vinden met Sjoleens dochter Imogen, zelfs al was haar nichtje drie jaar jonger.

Met tante Mya ging het echter steeds slechter. Na de dood van Megan kon ze zich slecht concentreren op dingen die niet met haar te maken hadden. Daardoor kon ze haar werk niet meer goed uitvoeren en verloor ze haar baan. Hierdoor kon ze het huis waarin ze woonde niet langer betalen en beschaamd begon ze met doelloos ronddwalen, in plaats van bij familie aan te kloppen. Ze was depressief en kreeg op een dag door iemand morfine aangeboden. Ze raakte verslaafd en het ging eigenlijk steeds slechter met haar. Ze had al het contact met de familie verbroken, maar uiteindelijk wisten  Janaea's ouders, met behulp van hun oplettende dochter Xiomara, Mya te lokaliseren en mee naar huis te brengen.

Leia schrok ervan hoe erg haar zus eraan toe was, maar ze ging er vanuit dat het snel beter zou gaan. Dat bleek ijdele hoop, want Mya vond het moeilijk om van de morfine af te komen. Ze probeerde het wel, maar het duurde meestal niet lang voordat ze toch weer toegaf aan haar verslaving. Het maakte Leia woest dat haar zus niets deed om beter te worden en bovendien verdovende middelen in háár huis haalde. Er was veel spanning tussen hen, wat na een tijdje vaak resulteerde in ruzies.
Janaea vond het jammer dat Megan er niet meer was, maar ze vond dat haar tante overdreef en probeerde zoveel mogelijk te doen alsof er niks met haar aan de hand was. Ze vond het vervelend om met andermans problemen om te moeten gaan. Toch vond ze tante Mya heel aardig.
Xiomara vond het heel erg voor haar tante en deed vele pogingen om haar te helpen, onder andere om van de drugs af te blijven. Dat bleek echter moeilijker dan gedacht en ergens was het meisje best wel boos op haar tante. Ze wilde Mya echt helpen, maar ze vond de ruzies thuis verschrikkelijk en was bang dat haar moeder het niet veel langer zou trekken.

Maanden na de Opstand woonde Mya echter nog steeds bij haar oudere zus in huis. De sfeer was nog steeds niet om over naar huis te schrijven en Leia dreigde dat als het erger zou worden, Mya dan zo weer op straat zou komen te staan. In haar hart wilde ze dit niet, maar ze had een prachtig, gelukkig gezin en dat was nog steeds zo. De ruzies maakten het echter heel moeilijk om dat te behouden en ze wilde ten koste van alles voorkomen dat haar gezin uit elkaar zou vallen.
Mya was echter niet de enige die dat in gevaar bracht. President Peak en haar Hongerspelen brachten een heel nieuw niveau van onzekerheid met zich mee. Behalve een neef en nicht voldeed ook Janaea aan de juiste leeftijd om te mogen deelnemen. De hele familie maakte zich hierdoor best wel zorgen. Iedereen, behalve Janaea. Zelfs al wist ze wat de Spelen inhielden en dat ze bij deelname geen schijn van kans zou maken in een gevecht, was ze niet in staat om het serieus te nemen. Ze ging door met haar leventje en ze zou vanzelf zien wat er zou gebeuren.

En dat zagen ze. Janaea werd gekozen als vrouwelijke Tribuut van District tijdens de eerste Hongerspelen. Ze hield het lang vol, iets wat Xiomara best wel verbaasde, maar wat haar tevens ook wel een beetje trots maakte. In tegenstelling tot haar ouders hoopte ze niet heel hard dat haar oudere zus weer thuis zou komen. Natuurlijk, ze gunde het Janaea om weer thuis te komen, maar ze zag de tijd in de Arena meer als een marteling. Het was misschien wel beter om te sterven dan die ellende mee te maken. Dat betekende echter niet dat Xiomara zelf niet zou vechten. Ze achtte zichzelf echter sterker dan Janaea, emotioneel gezien. Na wat ze echter had gezien, hoopte Xiomara gewoon dat ze nooit in dezelfde positie terecht zou komen. Gelukkig was ze toen pas tien. De eerstvolgende Hongerspelen zou ze nog veilig zijn.

Het jaar na Janaea’s dood was echter zwaar voor de familie Spurling, maar Xiomara wist er beter mee om te gaan dan haar ouders. Cean werkte vaak en hierdoor was hij ook voor zijn jongste dochter vrij moeilijk te peilen, maar gezien zijn goede band met Janaea, wist iedereen dat het hem zwaar viel. Ook Leia viel het zwaar, wat zorgde voor meer spanningen tussen haar en haar zus Megan. Xiomara probeerde hun ruzies zoveel mogelijk te ontvluchten en te genieten van haar laatste jaar buiten de gevarenzone van de Hongerspelen.

De tweede Hongerspelen waren zeker niet minder bloederig dan de eerste, vond Xiomara, maar ze had er geen moeite mee. Ze bestudeerde de Tributen, koos haar favorieten en hielp de Burgemeester om zo geld te verdienen om te kunnen sponsoren. Ze koos voor Eloise, omdat ze stoer en sterk was en minder steun leek te krijgen dan haar bondgenoten. Dit vond Xiomara echter ook heel stoer, dus geloofde ze dat haar sponsoring hoe dan ook wel goed terecht zou komen. En dat bleek correct te zijn, daar Madelynn ervandoor ging met de winst.

Dat betekende ook meteen het einde van de rust voor Xiomara. Nu de Spelen waren afgelopen hadden ze enkel de Zegetoer nog, maar de echte focus lag natuurlijk op de komende Boete. Xiomara zou dan twaalf zijn, en dat gold ook voor haar twee beste vrienden. Om zichzelf maakte ze zich niet zo veel zorgen. Als ze gekozen zou worden, dan zou ze gewoon heel erg goed haar best doen. Ze kon een kip de nek omdraaien, zonder dat het haar ook maar een beetje raakte, waarom zou het met een mens anders zijn? Ze maakte zich echter meer zorgen om haar familie, die Janaea’s dood nooit te boven waren gekomen en dat waarschijnlijk ook nooit zouden komen. Xiomara was bang dat ze het niet zouden trekken als ze nog een dochter zouden verliezen. Ook maakte ze zich zorgen om haar vrienden, die veel sentimenteler waren dan zij. Maar hoe groot was de kans dat juist zij gekozen zouden worden? Xiomara had geen extra bonnen en dit district had zo ontzettend veel inwoners. Maar je wist het natuurlijk nooit. Wellicht waren de kansen wel nimmer in hun voordeel.

Sterke en zwakke punten met betrekking tot de Hongerspelen:
Xiomara zal, voordat de Spelen daadwerkelijk beginnen, zoveel mogelijk informatie over haar mede-Tributen verzamelen. Ze is erg oplettend en heeft een heel goed geheugen, waardoor ze zo veel over de andere tieners te weten kan komen. Haar oplettendheid zorgt er ook voor dat ze zich niet snel laat verrassen, bijvoorbeeld door iemands aanwezigheid. Haar kleine lichaampje zorgt ervoor dat men makkelijk over haar heen kijkt en ze zich makkelijk kan verstoppen. Dit zorgt er echter ook voor dat ze een één op één gevecht niet snel zou winnen. Van wapens heeft Xiomara ook niet veel verstand en vooral grote zware wapens zijn niet haar ding, maar ze kan wel aardig gooien. Waarschijnlijk zou ze daardoor nog het beste zijn in messenwerpen. In het trainingscentrum zal ze in ieder geval hard haar best doen om haar winkansen te vergroten. De kans op een bondgenootschap, hoe succesvol een samenwerkingsverband ook leek te zijn, is niet erg groot. Xiomara vertrouwt vooral op zichzelf en is niet erg spontaan aangelegd, wat een bondgenootschap sluiten niet erg vergemakkelijkt.  

Kansen om tribuut te worden:
Xiomara heeft twee bonnen.

Overig:
# Thuis hadden ze eerst vijf kippen, die door Xiomara werden verzorgd, maar nadat er één was vermoord door een hond en Xiomara een tweede zelf de nek om moest draaien hebben ze er nog maar drie over.


Laatst aangepast door Tyrell Peak op di dec 26, 2017 5:22 pm; in totaal 7 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Leeftijd + Informatie voor de vierde Hongerspelen)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2135
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Xiomara Spurling | wo nov 26, 2014 8:48 pm

Suprise: goedgekeurd!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Xiomara Spurling

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: In Memoriam-