Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Hungry Hogwarts

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Cecilia Peak
President
avatar

PROFIELAantal berichten : 1520
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: President
Leeftijd: 35 jaar

Onderwerp: Hungry Hogwarts | za nov 29, 2014 3:20 pm


Groot en statig rees het kasteel op tussen de rotsen en het gras. In de verte lag het zwerkbalstadion, zijn zes hoge palen met ringen waren duidelijk te zien vanuit het kasteel, maar ook de hoge tribunes, met elk hun eigen (afdelings)kleuren waren niet te missen. Daarachter lag het verboden bos, waar maar zelden mensen kwamen en nog minder vaak mensen uit terugkeerden. Het kasteel zelf was prachtig zichtbaar in de donkere avond. Ondanks dat er duizenden sterren aan de hemel stonden en de maan groot en vol was, waren de honderden gouden lichtjes van het kasteel een blikvanger in het landschap. Ze werden weerspiegeld in het meer, dat aan de voet van het kasteel lag en waar op dit moment enkele tientallen bootjes overheen gleden, met daarin kersverse eerstejaars leerlingen. Het kasteel had meerdere grote en minder grote torens en was een doolhof voor eenieder die er voor het eerst kwam – en ook nog voor degenen die er al zeven jaar rondzwierven. Door de bewegende trappen en de immer veranderende schilderijen (de geschilderde figuren bleven zelden in hun eigen lijst hangen), was het lastig om een patroon te ontdekken in de honderden gangen en de even zovele lokalen en andere ruimtes die het kasteel rijk was.  

De eerste dag van het schooljaar was altijd een spannende dag, omdat dit de dag was waarop een select aantal nieuwe tovenaarsleerlingen de school voor het eerst binnenstapten en gesorteerd zouden worden in de afdeling die de sorteerhoed voor hun uitkoos – niet zomaar natuurlijk, nee, de sorteerhoed werd op het hoofd van de te sorteren leerling gezet en leek vervolgens hun gedachten te kunnen lezen en aan de hand van die gedachten, besloot hij welke afdeling het beste bij de leerling paste: Griffoendor, Huffelpuff, Ravenklauw of Zwadderich. En vandaag? Vandaag was het 1 september en dus tijd voor een nieuw schooljaar.

Cecilia Peak keek uit over de vier lange tafels die in de grote eetzaal uitgestald stonden. Aan elke tafel was een afdeling gezeten. Haaks op deze tafels, stond, op een verhoging, nog een lange tafel en hieraan zaten de docenten van de school en het schoolhoofd natuurlijk. Het moge voor zich spreken dat niemand anders dan Cecilia Peak het schoolhoofd was. Rechts van haar zat het afdelingshoofd van Ravenklauw (de afdeling waar Cecilia ook ooit toe behoorde, voordat ze naar Panem was vertrokken), Tyrell Peak. Rechts van Tyrell zat het afdelingshoofd van Griffoendor. Links van Cecilia zat het afdelingshoofd van Huffelpuff en daar weer naast zat het afdelingshoofd van Zwadderich. Op het moment zat afdelingsleider Peak overigens niet aan de tafel, want hij stond in de grote hal, waar hij de eerstejaarsleerlingen op moest wachten en de zaal in zou leiden. Waarom nou juist toverdrankendocent Peak? Nou, dat kwam omdat Cecilia Peak hem als assistent schoolhoofd had toegewezen en één van de taken van het assistent schoolhoofd was het binnenleiden van de nieuwe leerlingen.

De grote, eikenhouten deuren gingen langzaam open en Tyrell Peak kwam de zaal binnen lopen, gevolgd door tientallen puntmutsjes. De zwarte mutsjes waren een soort oude traditie, want er was werkelijk niemand die heden ten dage nog met dergelijke lelijke dingen rond ging lopen. Kleur, dat was het sleutelwoord als het aankwam op de mode van Hogwarts. En het moest vooral zo gek mogelijk. Hoe opvallender, hoe beter. Een mode die mee was overgevlogen vanuit het Capitool van Panem, toen Cecilia Peak haar presidentschap opgaf om les te gaan geven op het Britse Hogwarts. Ze had haar broer meegenomen, omdat ze hem anders zou gaan missen, hoewel ze hem dat natuurlijk niet verteld had. Hoe dan ook, haar opvallende kledingstijl was snel aangeslagen bij het tovenaarsvolk in Groot Brittainië en dus hadden ze de zwarte puntmutsen in de kast gelegd en waren de meest vreemde hoeden naar voren gekomen, hoewel er altijd wel tegendraadse mensen tussen zaten die besloten wél een zwarte puntmuts te dragen.

Goed, de nieuwe leerlingen droegen dus bij wijze van traditie wél zwarte puntmutsjes. Ze gingen in een rij staan voor een kunstig vormgegeven kruk, waarop de oude en stoffige Sorteerhoed lag. De Sorteerhoed en Tyrell Peak waren overigens goede vrienden geworden, omdat Tyrell zo dol was op hoeden.

Ik begrijp dat je inmiddels misschien wat verward bent. De geliefde presidente van Panem, schoolhoofd van de grootste toverschool ter wereld? Wat heb je gemist? Welnu, laat ik het even uitleggen: toen Cecilia Peak elf jaar was, werd ze uitgenodigd om een opleiding aan de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Vanwege haar ambities en haar intelligentie, werd ze ingedeeld in de afdeling Ravenklauw, die toentertijd beheert werd door professor Flitwick. Ook haar broer Tyrell werd uitgenodigd voor de school, maar dan een paar jaar later, en ook hij belandde in Ravenklauw. Beide Peaks studeerden met uitstekende PUISTEN en SLIJMBALLEN af en vertrokken vervolgens weer naar Panem om daar hun leven weer op te pakken.  Na de opstanden in Panem lukte het Cecilia, mede dankzij haar magische achtergrond, om presidente van Panem te worden, maar op achtendertig jarige leeftijd besloot ze dat ze de magie in Panem miste en dus gaf ze haar presidentschap op om weer naar Hogwarts te verhuizen, waar ze een baan aangeboden kreeg als docente Dreuzelkunde. Na zich een jaar door dit vak heen te hebben geploeterd (het was niet bepaald haar favoriete vak), lukte het haar op te krabbelen tot afdelingshoofd van Ravenklauw en nog een jaar later werd ze zelfs schoolhoofd van Hogwarts. Er kwam nu een vacature vrij voor docent toverdranken én een plek als afdelingshoofd van Ravenklauw en dus besloot ze haar broertje uit te nodigen. Tyrell, die wel toe was aan wat nieuwe uitdagingen, besloot op de uitnodiging in te gaan en zo komt het dat vanaf dit jaar de Peaks hoge rangen bekleden in Zweinstein, hogeschool voor hekserij en hocus-pocus.

Inmiddels waren alle nieuwe leerlingen gesorteerd en hadden ze allemaal hun plekken gevonden aan de afdelingstafels. Tyrell Peak nam weer plaats naast zijn zuster, die opstond en de rumoerige zaal tot stilte maande. ‘Goedenavond allemaal,’ groette ze. ‘Welkom op Zweinstein! Welkom terug aan zij die hier al eerder waren en een hartelijk nieuw welkom voor zij die hier voor het eerst binnen stapten. Zweinstein is een huis voor eenieder die zijn magie graag tot bloei ziet komen. Graag stel ik jullie voor aan de docenten die jullie dit jaar zullen begeleiden in deze belangrijke fase van jullie levens.’ Cecilia stelde de docenten beurtelings voor, waarop de docenten gingen staan. Ze noemde hun naam en hun functie(s), waarop de leerlingen applaudiseerden.

‘Normaal gesproken,’ vervolgde Cecilia, toen het laatste applaus weggestorven was. ‘Is het nu tijd voor het avondeten, maar dit jaar heb ik een belangrijke mededeling te doen.’ Het werd nog stiller in de zaal dan het al geweest was. ‘Zoals jullie wel weten wordt er eens in de vier jaar een toernooi georganiseerd tussen drie rivaliserende scholen. Dit jaar zou dat weer het geval zijn, ware het niet dat zowel Klammfels als Beauxbatons hun inzendingen hebben teruggetrokken. Op Beauxbatons heersen op dit moment de drakenpokken, waardoor de school het verstandig acht niet rond te reizen, omdat het een uiterst besmettelijke ziekte is. Op Klammfels kampen ze met een heel ander probleem, daar is iedereen namelijk in dieren veranderd. Zolang zij niet terug zijn veranderd naar hun menselijk vorm, is het geen optie om mee te doen aan het Toverschooltoernooi.’ Het werd weer rumoerig in de zaal en Cecilia hoorde meerdere mensen zeggen dat het toernooi nu dus niet door zou gaan. Ze tikte weer tegen haar glas aan om om stilte te vragen. Een stilte die ze kreeg.

‘Als staff van Zweinstein hebben we besloten dat we het Toverschooltoernooi niet zomaar aan ons voorbij kunnen laten gaan. Velen van jullie kijken al jaren uit naar dit toernooi en we willen jullie niet teleurstellen.’ Een luid applaus kwam op gang en Cecilia keek glimlachend naar de leerlingen. Ze wisten nog niet eens wat er ging gebeuren en toch waren ze al enthousiast en dankbaar. Als ze altijd zo makkelijk waren, dan werd het een eitje om een geliefd schoolhoofd te worden. Toen het applaus was weggestorven, ging ze weer verder: ‘Daarom zal het toernooi dit jaar in een aangepast versie worden gehouden.’ Het werd weer muisstil. ‘Elke afdeling zal één kampioen leveren. Een kampioen die mee zal doen aan de drie opdrachten van het Toverschooltoernooi en voor zijn of haar afdeling zal strijden. Deze leerlingen moeten in het vijfde, zesde of zevende jaar zitten en moeten hun naam in de Vuurbeker stoppen,’ hierop gebaarde Cecilia naar de grote beker die voor haar op de tafel stond. ‘De Vuurbeker zal beslissen welke vier kampioenen mee mogen doen aan het toernooi.’ Ze hield weer even stil en besloot toen: ‘Ik wens jullie allemaal een fantastisch, sportief en leerzaam jaar toe.’ Ze klapte in haar handen en het lekkerste eten uit de keukens van Zweinstein verscheen op de lange tafels. ‘Smakelijk eten!’

OOC: Open voor iedereen & couldn't resist.  Innocent
NaNoWriMo Wordcount: 48.186/50.000

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.hongerspelenrpg.com
Natalia Russo
District 1
avatar

PROFIELAantal berichten : 664
Registratiedatum : 28-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep:
Leeftijd: 17

Onderwerp: Re: Hungry Hogwarts | ma dec 01, 2014 8:05 pm

Natalia zat aan de tafel van Huffelpuf, waar ze zeven jaar geleden, toen ze voor het eerst voet in de zaal van Zweinstein had gezet, bij was ingedeeld. Ze droeg een felgele hoed, versierd met vrolijk gekleurde bloemen en keek geïnteresseerd naar de deur die de Grote zaal scheidde van de hal. Niet dat de deur op zich haar zoveel boeide, maar wat ze wel interessant vond, was het feit dat de eerstejaars daarachter schuil gingen, Clarisse dit jaar voor het eerst naar Zweinstein ging én dat de aankomst van de eerstejaars betekende dat er snel eten op tafel zou verschijnen. Na een hele dag in de trein te hebben gezeten, was Natalia behoorlijk hongerig geworden en had ze wel behoefte aan een stevige maaltijd. Ze trommelde ongeduldig met haar vingers op het tafelblad tot de ukkies eindelijk naar binnen werden geleid door het afdelingshoofd van Ravenklauw, Tyrell Peak. Natalia rekte zich wat uit om het gestalte van haar jongste zusje te ontdekken in de grote groep met nerveuze eerstejaars. De meeste zagen wat bleek, een enkeling zag er zelfs uit alsof hij ieder moment kon gaan overgeven. Stiekem vond Natalia dat het leukste aan de sorteerceremonie. Veel mensen maakten er werk van om het vooral zo verschrikkelijk mogelijk te laten lijken voor aankomende eerstejaars, zodat ze dachten dat ze de meest ingewikkelde toverspreuken uit moesten voeren, trollen moesten bevechten, zichzelf op een creatieve wijze moesten prestenteren of dat er van hen verwacht werd dat ze zich aan iedereen voor gingen stellen en daarna alle namen die ze gehoord hadden konden herhalen. Ook Natalia en Avery hadden er werk van gemaakt om hun zusje de meest afschuwelijke verhalen te vertellen over de sorteerceremonie, zodat ook Clarisse doodsbenauwd was voor de komende ceremonie.

De sorteerceremonie begon na een lang lied van de sorteerhoed en één voor één werden de kleintjes naar voren gehaald. Natalia zag de opluchting op het gezicht van Clarisse toen ze begreep dat ze enkel een hoed op hoefde te zetten en die haar zou vertellen in welke afdeling ze thuis hoorde. De lijst met namen was lang, het leek wel alsof er ieder jaar méér eerstejaars kwamen, maar eindelijk werd er dan toch 'Russo, Clarisse' geroepen en liep haar kleine zusje met trillende benen naar voren. Natalia keek geamuseerd toe hoe haar zusje de hoed opzette, waarna het een tijdje stil bleef. Natalia kon zich wel voorstellen hoe Clarisse zich nu moest voelen, zij was ook iemand geweest die lastig te sorteren was. De sorteerhoed had voor haar gevoel uren dingen in haar oren zitten fluisteren voor hij uiteindelijk op Huffelpuf uit was gekomen. 'Griffoendor!' galmde er uiteindelijk door de zaal. Natalia's mond viel open. Dat betekende dat ieder kind dat tot nu toe naar Zweinstein was gegaan, naar een andere afdeling gestuurd was. Natalia in Huffelpuf, Hugo in Ravenklauw, Avery in Zwadderich en tot slot Clarisse in Griffoendor. Haar broer Hugo zou zijn carrière op Zweinstein helaas nooit volmaken, omdat hij in een zomervakantie bij een noodlottig ongeval om het leven was gekomen, maar toch. Vier kinderen, vier verschillende afdelingen. Ze applaudisseerde voor haar zusje, dat enigszins opgelucht haar weg naar haar eigen afdeling zocht.

Toen éindelijk de laatste naam was genoemd, steeg het rumoer weer op, tot het schoolhoofd, professor Cecilia Peak, opstond en de zaal tot stilte maande. Natalia zweeg uit respect voor de oud-presidente van Panem die hen welkom heette en een voor een de docenten aan hen voorstelde. Natalia zag grotendeels oude bekenden, maar hier en daar spotte ze ook wat nieuwe gezichten. Natalia applaudisseerde beleefd voor de diverse docenten, maar kon eigenlijk niet wachten tot dit gedoe weer afgelopen was. Ze wilde eten én meer over het Toverschooltoernooi horen, dat dit jaar weer plaats zou vinden. Dit jaar mocht ze eindelijk meedoen en Natalia had zich er de hele zomer op verheugd. Ze had haar boeken nauwkeurig bestudeerd, spreuken geoefend en de hele zomer hard getraind om in een optimale conditie te zijn.

Het schoolhoofd had eindelijk haar voorstelrondje afgemaakt en vertelde nu over het Toverschooltoernooi. Natalia's hart maakte een opgewonden sprongetje bij het horen van het woord toernooi, maar die blijdschap verdween als sneeuw voor de zon toen professor Peak vertelde dat Beauxbatons en Klammfels zich hadden teruggetrokken, met slappe smoesjes als drakenpokken en in dieren veranderd. Watjes, ze durfden gewoon niet, bang dat ze weer zouden verliezen van Zweinstein. Om haar heen klonk teleurgesteld gefluister, terwijl Natalia alleen maar naar de docententafel staarde, smekend of het schoolhoofd alsjeblieft een grap kon hebben gemaakt. Toen die zei dat ze als staff de leerlingen niet teleur wilden stellen, begon Natalia enthousiast te applaudiseren. ZE HIELD OFFICIEEL VAN PROFESSOR PEAK. De zaal werd opnieuw tot stilte gemaand en Natalia luisterde aandachtig naar de aangepaste editie van het Toverschooltoernooi. Dit was te gek! Een strijd tussen de afdelingen! Natalia wist nu al zeker dat ze mee ging doen en dat er niets tussen haar en haar deelname aan het toernooi stond. Nou ja...Ze moest natuurlijk wel even voorbij de vuurbeker komen, maar Natalia verwachtte niet dat er veel inzendingen zouden komen vanuit Huffelpuf en zíj had zich de hele zomer voorbereid. Ze verdiende het om mee te mogen doen.
Eindelijk verscheen dan het langverwachte eten op tafel, maar Natalia had er geen oog meer voor. Zouden ze hun namen nú al mogen indienen? Want in dat geval wilde Natalia nu meteen vijftig briefjes met haar naam erop in de beker deponeren.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.z4.invisionfree.com/HauntedHogwarts
Goliath Blacklow
District 8
avatar

PROFIELAantal berichten : 24
Registratiedatum : 24-11-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Grafdelver
Leeftijd: 30

Onderwerp: Re: Hungry Hogwarts | do jan 22, 2015 2:54 pm

Toen hij had gesolliciteerd bij Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, had hij zich toch een heel ander soort beroep voorgesteld. "Je bent verantwoordelijk voor het goed verlopen van de dagelijkse routine van de school", hadden ze gezegd. Verantwoordelijkheid, nou dat paste wel bij hem! "Je werkt aan het hoofd van een groot team", hadden ze gezegd. Ja, dat had hem aangesproken, de baas spelen over anderen die waarschijnlijk groter waren dan hij. "Geringe lengte is een pluspunt," hadden ze gezegd. Hij was ervan uitgegaan dat 1.30m wel gering was, maar waarom het een pluspunt was had hij niet kunnen raden.

En nu was hij dus aangenomen. Als hoofd van de troep huiselfen die dag in dag uit het eten van die verwende snotneuzen moesten verzorgen. Hij had inderdaad verantwoordelijkheid gekregen en hij mocht zijn onderdanen rond commanderen, maar dat mocht eigenlijk iedereen die een toverstok kon hanteren. En vanavond was het zijn taak om boven, in de eetzaal, te staan, in plaats van in de keuken. Omdat iemand toch in de gaten moest houden wanneer er genoeg was gegeten of wanneer bepaalde dingen niet in de smaak vielen.

Hij was dan ook enigszins verontwaardigd toen professor Peak het eten even uitstelde om een "belangrijke" mededeling te doen. Wat was er nu belangrijker dan het eten dat "zijn" huiselfen hadden bereid? Een of ander toernooi? Wat een onzin! Hij kreeg het gevoel dat hij en zijn werk hier helemaal niet gewaardeerd werden. Dat gevoel werd versterkt toen het eten op tafel verscheen en niet iedereen er meteen op af dook. De meesten begonnen te praten in plaats van te eten. Te praten over dat stomme toernooi. Goliath zuchtte. Rolde met zijn ogen. En stapte toen op de dichtstbijzijnde leerling af die nog niets op zijn/haar bord had geschept.
'Hup, eten!' zei hij gebiedend. 'Straks wordt het koud en loop je te klagen dat het nergens naar smaakt.'

Wat een ondankbaar werk hadden de huiselfen toch...en wat verschrikkelijk jammer dat hij zelf al net zo min dankbaar werd aangekeken. Grafdelven was makkelijker. Maar ach, dit betaalde in ieder geval beter.


OOC: because... yeah, why not.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
KARAKTER

Onderwerp: Re: Hungry Hogwarts |

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Hungry Hogwarts

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» [RPG] Hogwarts High
» I'm hungry! Food! You said food? Where? Where? Oh, over there!
» [RPG] Haunted Hogwarts
» Hogwarts RPG (Expecto Patronum)

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Hongerspelen RPG Fanfictie-