Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Kye Flecker

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Kye Flecker
District 4
avatar

PROFIELAantal berichten : 137
Registratiedatum : 24-12-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Visser/scholier
Leeftijd: 14

Onderwerp: Kye Flecker | za dec 27, 2014 2:24 am

Naam: Kye Rohan Flecker
Sekse: Man
Gender: Man
Leeftijd: 14, hij is vlak na de boete jarig (dag 3 van de derde Spelen)
Woonplaats: District 4
Familie, vrienden e.a.:

Killian Flecker (42) is Kye’s vader. Killian is een hardwerkende man en een strenge, maar rechtvaardige vader. Kye kan zich nog herinneren dat hij vroeger in zijn weinige vrije uurtjes vaak meedeed met de spelletjes van zijn kinderen en dat zijn gelach (voornamelijk om zijn eigen grappen) door het hele huis kon schallen. Sinds het ongeluk van zijn vrouw is hij zich echter voornamelijk op zijn werk gaan storten en is hij erg teruggetrokken.

Ariana Flecker (42) is Kye’s moeder. Ze was vroeger een vrolijke, zachtaardige vrouw. Ze werkte hard: naast de zorg voor acht kinderen, hielp ze haar man zoveel mogelijk met zijn vissersbedrijf. Enkele jaren geleden heeft ze bij een vissersongeluk echter hersenletsel opgelopen, waardoor ze nu zelf grotendeels verzorgd moet worden.

Layla (13) is Kye’s oudste zusje. Ze is lief en dromerig en hoewel ze slim is, is ze ook erg naïef en zelfs wat wereldvreemd te noemen. Kye hield dan ook zijn hart vast toen zij dit jaar in de Spelen terecht zou kunnen komen. Gelukkig is het gezin Flecker nog een jaartje veilig. Layla helpt mee op de boot en deelt met Kye daarnaast ook de zorg voor hun jongere broertjes en zusjes. Dit doet ze met liefde en ze is een ster in het oplossen van ruzietjes en het verbinden van schrammen, maar ze is teveel met haar hoofd ergens anders om echte verantwoordelijkheid te kunnen dragen. Ook is ze ontzettend geduldig met Ariana; het is te merken dat het ongeluk impact op haar heeft gehad, maar ze doet haar best zo veel mogelijk te helpen.

Kaylee (11) is een echte spring in ’t veld. Ze is vrolijk, heeft een eindeloze voorraad energie en heeft haar mondje wel bij zich. Meer dan eens heeft zij haar grote zus verdedigd tegen pestkoppen op school. Ze zit nu in het laatste jaar van de basisschool, wat betekent dat ook zij vanaf volgend jaar zal gaan helpen op de boot van de Fleckers. Ze kan zich nog herinneren hoe het vroeger was in het gezin en mist dat weleens, maar is te optimistisch ingesteld daar verder veel bij stil te staan. Ze beseft zich wel dat de kinderen wat meer zullen moeten bijspringen. Kaylee houdt haar jongere broertjes en zusjes graag bezig en is oud genoeg om daarbij op te letten dat ze allemaal weer heel thuiskomen. Ze helpt graag in de keuken.
Kye wordt weleens moe van haar drukke gedrag en zou vaak wensen dat ze wat serieuzer was, maar zou ook niet zonder zijn zusje kunnen. Kaylee is echt het zonnetje in huis en weet de sfeer altijd hoog te houden.

Zayne en Ryan (9) lijken op het eerste gezicht als twee druppels water op elkaar, maar niemand die de twee kent, zou ze nog door elkaar halen. Zayne heeft om de haverklap ruzie met de andere kinderen uit zijn klas. Hij bedoelt het goed, maar hij is nogal een druktemaker en kan heftig reageren op het gedrag van een ander. Ryan, daarentegen, is de rust zelve. Hij is verlegen en misschien zelfs een beetje angstig, maar ontzettend slim en leergierig. Ondanks dat, kan de tweeling het goed met elkaar vinden: echt vrienden zijn ze niet, maar ze maken zelden ruzie en zullen elkaar altijd een helpende hand toesteken.
Vooral Zayne kan niet wachten tot hij van school mag om op de boot te gaan werken. Hij is een echte waterrat en niet erg bedreven in de kunst van het stilzitten. Tot het zover is, rent hij uit school vaak direct naar de haven om daar te spelen tot de oudste gezinsleden terugkomen met de vangst.
Kye doet zijn best Zayne wat in de hand te houden en kan zich nogal eens ergeren aan de constante ruzies die hij veroorzaakt. Hij waardeert zijn oudste broertje echter ook om zijn behulpzaamheid. Met Ryan heeft hij een minder sterke band; Ryan heeft dan ook wat minder behoefte aan sociaal contact dan de overige kinderen.

Zarah (7) zou het liefst de baas in huis zijn. Ze heeft regelmatig ruzie met haar broertjes en zusjes (vooral de jongere tweeling), omdat ze eigenlijk wil dat alles gaat zoals zij het zegt. Ze is leergierig en een beetje een betweter, maar weet nog niets zo goed wanneer ze haar mond moet houden en alles zijn gang moet laten gaan. Als ze later groot is, wordt ze ongetwijfeld een fantastische leider, maar tot die tijd heeft ze nog veel te leren. Ze is echter ook iemand die graag klaarstaat om te helpen (vooral met dingen waar ze eigenlijk nog te klein voor is) en haar grotere broers en zussen adoreert.
Zarah kan soms het bloed onder Kye’s nagels vandaan halen. Hoewel ze erg naar haar grote broer opkijkt, doet ze vaak ook lekker waar ze zelf zin in heeft en dit is niet iets waar Kye goed tegen kan.

Julie en Tristan (5) zijn de jongste telgen van het gezin. Waar de andere tweeling qua uiterlijk op elkaar lijken, maar totaal verschillende karakters hebben, is voor Julie en Tristan het tegenovergestelde waar. Als je ze ziet is het moeilijk te geloven dat ze familie van elkaar zijn, laat staan een tweeling. Julie heeft het lange blonde haar van haar moeder, maar het grote, brede postuur van haar vader, terwijl Tristan klein, mager en donker is. Ze zijn echter elkaars beste vrienden en altijd samen. Het zijn drukke, goedlachse kinderen en je moet ze absoluut in de gaten houden: voor je het weet zijn ze verdwenen om ergens kattenkwaad uit te halen.
Kye is dol op de ukkies van het gezin. Hoewel ze hem soms horendol maken omdat ze niet in de hand te houden zijn (één kleuter op een constante suikerkick is nog tot daar aan toe, maar dit zijn er twee!), kunnen ze eigenlijk bijna alles maken. Gelukkig hebben ze naast Kye nog vijf oudere broers en zussen, die ook een oogje in het zeil houden. Niet dat Julie en Tristan daar altijd erg blij mee zijn, maar over aandacht tekort hoeven ze niet te klagen.


Uiterlijk: Kye is een lange jongen en gespierd van het zware werk op de boot en in het water. Zowel zijn haar als zijn ogen zijn donkerbruin. Hij heeft kort haar dat licht krult en meestal in zijn ogen hangt tot iemand tegen hem zegt dat hij het eens moet afknippen.
Kye’s huid is gebruind door de zon; tenslotte brengt Kye het grootste gedeelte van zijn tijd door in of op het water.

Eigenschappen:
+ Kye werkt hard en neemt zijn taken serieus.
+ Kye is een goede leider: hij voelt zich verantwoordelijk en is niet bang om het voortouw te nemen.
+ Kye is betrouwbaar en een vriend voor het leven.

- Hoewel hij niet moeilijk in de omgang is, maakt Kye niet makkelijk vrienden en hij heeft er eigenlijk ook niet zo’n behoefte aan.
- Kye houdt zich graag vast aan het bekende: hij zal niet terugdeinzen voor uitdagingen en is niet bang, maar zal ook geen nieuwe dingen proberen, puur om het eens geprobeerd te hebben.
- Kye zal niet snel toegeven dat hij iets niet aankan of dat het niet goed met hem gaat. Hij zal dan ook niet snel om hulp vragen.

Verleden:
Kye is de oudste zoon van een groot gezin met 8 kinderen. Killian Flecker had een eigen vissersboot, net zoals zijn vader voor hem en zijn vader’s vader en vele generaties daarvoor. Ariana kwam uit een bakkersgezin, maar verlangde er al van kleins af aan naar in de buitenlucht op een boot te werken. En zo deelden Killian en Ariana de taken op de boot en in huis. Net als zijn jongere broertjes en zusjes kon Kye zwemmen voordat hij kon lopen en zodra hij groot genoeg was om te lopen met een emmer in zijn handen hielp hij waar hij kon mee op de boot.

’s Ochtends vroeg ging Kye mee naar de boot, waar hij als klein jochie voornamelijk in de weg liep, maar naarmate hij groter werd steeds meer daadwerkelijk hielp om de Fleck of Blue vaarklaar te maken. Zodra het tijd was ging hij naar school, waar hij een serieuze leerling was. Na schooltijd keerde Kye geregeld terug naar de haven, maar als zijn moeder thuis was met de kleintjes ging hij regelmatig naar huis. En zo verliep het leven voor de meeste Flecker telgen.
Naarmate de kinderen ouder werden, gingen ze steeds meer op de boot werken en nadat ze de lagere school doorlopen hadden, werden ze eigenlijk geacht een goede arbeidskracht te zijn in het vissersbedrijfje.

Toen Kye twaalf was – hij ging inmiddels nog maar tweeënhalve dag naar school en werkte de rest van de tijd – veranderde hun hele leven. Zoals zo vaak was Ariana in het water gedoken, omdat er iets mis leek met een van de netten. Niemand weet wat er precies gebeurd is en Ariana zelf is niet meer in staat om het na te vertellen, maar op de een of andere manier is zij zelf verstrikt geraakt in het net. Soms vraagt Killian zich weleens af  of zijn vrouw niet beter af was geweest als ze haar niet gered hadden: ze heeft het overleefd, maar door het zuurstofgebrek heeft zij onherstelbaar hersenletsel opgelopen.
Niet lang na het ongeluk braken de Donkere Dagen uit. De familie Flecker had alle tijd en energie nodig om over hun eigen familietragedie heen te komen. Zelf hadden de Fleckers voor die tijd een vrij aangenaam leven gehad. Ze moesten hard werken om rond te komen, maar slaagden er altijd in de eindjes aan elkaar te knopen. Ze begrepen goed waarom sommige mensen ontevreden waren, maar hadden in deze periode wel iets anders aan hun hoofd dan zich actief met de opstand te bemoeien.

Kye is altijd al een serieuze jongen geweest, die hard werkt en daarnaast maar weinig vriendschappen onderhoudt. Zijn leven ziet hij in een periode voor het ongeluk en na het ongeluk. De periode na liep naadloos over van rouw om het verlies van de vrouw die zijn moeder geweest was in zorgen en woede om de uitkomst van de opstand.
Voor het ongeluk had Kye een goede band met zijn vader: ondanks dat hij keihard werkte en erg streng kon zijn, maakte hij altijd tijd vrij voor zijn kinderen. Killian is echter nooit meer dezelfde geworden; hij is zich nog harder op zijn werk gaan storten, hoewel hij er nog maar weinig plezier in vond. De zorg voor de kinderen valt voor een groot deel op Kye’s schouders, die zijn tijd nu verdeelt tussen de boot, zijn broertjes en zusjes en school, maar hij vindt het erg moeilijk om zijn moeder op deze manier te zien. Op de momenten dat zijn vader thuis is, laat hij de zorg voor haar maar al te graag aan hem over.
Met zijn broertjes en zusjes heeft hij – vooral sinds het ongeluk – een betere band. Met een moeder die niet meer in staat is zelfstandig te eten en een vader die verscholen is in zijn eigen verdriet, zijn de acht kinderen erg naar elkaar toegegroeid. Als oudste kind voelt Kye zich verantwoordelijk en voor elk van zijn broertjes en zusjes, zou hij zonder aarzelen zijn leven geven.

Met het verlies van Ariana is het leven voor de Fleckers een stuk zwaarder geworden. Het is moeilijker om rond te komen zonder haar; Kye realiseert zich nu goed hoeveel werk zijn moeder eigenlijk verzette binnen het gezin. Hij had dus ook geen andere keus dan extra bonnen aannemen. De eerste Boete was Kye zonder veel angst doorgekomen. Naast alle woede die hij voelde om de tegenslagen in zijn leven, had hij maar weinig ruimte over om zich zorgen te maken over wat er gebeurde als hij in de Spelen terecht zou komen. Gelukkig werd echter niet zijn naam getrokken, maar die van twee andere tieners – net iets ouder dan hij. Hij heeft de Spelen met tegenzin gevolgd en hoe dichterbij de tweede Spelen kwamen, hoe nerveuzer hij werd. Dit jaar zou ook Layla een briefje met haar naam hebben. Gelukkig was het er maar eentje: Kye zou alles in zijn macht doen om te voorkomen dat zij extra bonnen zou moeten aannemen. Hij hield van zijn zusje met heel zijn hart en hij zou het ook nooit toegeven, maar in de Spelen gaf hij haar geen schijn van kans.
Hij kon echter opgelucht ademhalen. Ook dit jaar ontsprongen zij de dans. Nakoma Locklear en George Douglass waren de ongelukkigen. Kye kende ze natuurlijk wel. Nakoma’s familie had een vissersboot net als zij en George was maar een paar maandjes jonger dan hijzelf.  

Kansen in de spelen
Kye doet zijn hele leven al fysiek werk en is dus fysiek sterk. Hij kan zwemmen als een vis en een lange tijd onder water blijven. Zoals de meeste inwoners van District 4 is hij vaardig met een drietand en met netten en knopen, hoewel hij deze nog nooit in een gevecht gebruikt heeft. Hij weet welke vissen eetbaar zijn en hoe je die moet klaarmaken en ook met planten die in of om het water groeien, zal hij wel raad weten.
Aan de andere kant is Kye niet bijzonder creatief of fantasierijk en zal hij dus niet met hele creatieve oplossingen komen in de aanval of verdediging. Hij zou een redelijke bondgenoot zijn, maar zelf niet makkelijk bondgenootschappen sluiten en is er dus van afhankelijk of anderen de positieve kwaliteiten in hem zien.
Waarschijnlijk zou hij zich zo lang mogelijk zo veel mogelijk op de achtergrond houden, maar als het echt noodzakelijk is, is hij absoluut in staat om een vreemde te doden. Dit is nog een reden dat hij zelf niet snel bondgenootschappen zou sluiten: hij weet niet zo zeker of hij een (voormalig) bondgenoot zou kunnen doden.

Bonnen: 4 bonnen voor zijn leeftijd en omdat Kye voor het derde jaar extra loten heeft aangenomen om zijn familie eten te kunnen geven, worden dat er 34


Laatst aangepast door Kye Flecker op ma okt 26, 2015 10:29 pm; in totaal 3 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2107
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Kye Flecker | za dec 27, 2014 11:34 am

Perfect. Goedgekeurd!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Kye Flecker

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: In Memoriam-