Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Solar Gbadamosi

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Solar Gbadamosi
District 4
avatar

PROFIELAantal berichten : 131
Registratiedatum : 06-02-15
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht:
Beroep: Winnaar
Leeftijd: 19

Onderwerp: Solar Gbadamosi | vr feb 06, 2015 2:50 am

Naam: Isabela Gbadamosi
Roepnaam: Solar
Sekse: Vrouwelijk
Geslacht: Agender
Pronouns: Op dit moment zhij/zhe/zhaar. Het kan zijn dat ik dit nog verander naar zijn of haar afhankelijk van de post.
Leeftijd: 16 (Officieel 17. Jarig vlak ná de Boete, maar telt dus nog mee als 16)
Woonplaats: District 4
Familie, vrienden e.a.:
Macario Gbadamosi: De vader van Solar, die hij steevast Isabela blijft noemen in plaats van zhaar zelfgekozen naam. Ergens accepteert hij zhaar wel, maar hij heeft er erg veel moeite mee en het zal nog jaren gaan duren voordat hij zich erbij neerlegt dan zijn kind nou eenmaal iets anders is dan hij had verwacht. Hij geeft echter veel om zhaar en doet zijn uiterste best om een zo'n goed mogelijke vader te zijn op alle andere vlakken. Hij is een enorm harde werker die zijn bedrijf voor zichzelf zet, maar nooit voor zijn familie. Hij geniet van zijn relatieve rijkdom en vindt het niet erg om zijn werknemers hard te laten werken. Hij zou echter heus wel zijn mouwen uit de handen steken als dat nodig is en hij is een rechtvaardig man. Hij weet hoe het is om onderaan de ladder te staan, en hij geniet nu van het uitzicht van bovenaf.

Lucia Gbadamosi: Lucia is een lieve, zorgzame vrouw die altijd achter Solar stond, wat er ook was. Toen deze uit de kast kwam en liet weten dat zhe zich niet beschouwde als vrouw - of man, for that matter - was ze niets dan blij en deed ze alles om haar kind beter te begrijpen. Met haar heeft Solar zhaar nieuwe naam uitgekozen en Lucia heeft Solar vaak verdedigd tegen Macario in het begin, toen hij nog vijandig was tegenover Solars geslacht. Lucia werkte ooit als visser, net zoals de meeste mensen in District 4, maar door een aanslag tijdens de Donkere Dagen is ze vanaf haar middel verlamd. Ze moest haar lichamelijk zware werk opgeven en geeft nu les in handarbeid, waar ze kinderen en volwassenen leert om dingen te maken die nuttig zijn bij het vissen.

Bea Gbadamosi: Solar's oma van vader's kant. Solar en Bea hadden een goede band, en Bea was de eerste die het te weten kreeg toen Solar ontdekte dat zhaar gevoel van geslachtsloosheid daadwerkelijk bestond. Bea is nu erg oud en zit in een ouderenpension, waar Solar haar regelmatig nog bezoekt. Bea doet haar grootste best om haar zoon wat mensenkennis bij te brengen en heeft de situatie tussen Solar en Macario al erg verzacht.

Eugenia Gbadamosi: Eugenia is de zus van Solar, die bij de opstanden overleden is in dezelfde aanslag als waar Lucia verlamd is geraakt. Solar en Eugenia hadden niet de beste band, maar ze gaven om elkaar en het was een groter verlies voor Solar dan zhe had verwacht. Zhe kan er nu gelukkig goed mee omgaan, maar heeft er wel sterke anti-Capitool ideeën aan overgehouden.

Uiterlijk: Solar is een persoon met een donkere huidskleur, getekend met littekens van vishaken en krabben die zhaar aanvielen, en zhe is langer dan gemiddeld. Zhe is erg gespierd, wat te danken is aan hard werken in de havens maar ook intensief sporten voor het grootste gedeelte van zhaar leven. Zhe heeft een septum, die zhe zelf heeft gepierced op een rebelse dag. Solars ogen zijn bruin en zhaar haar, wat een ongetemde afro is die alle kanten opspringt, is zwart. Het is vaak moeilijk te zien wat voor geslacht Solar is, iets wat zeker wordt bijgedragen door zhaar kleding en lichaamsbouw. Solar is erg modieus en experimenteert met zhaar uiterlijk, en dit is iets wat geheel losstaat van zhaar geslacht. Zo nu en dan draagt ze een bril met vensterglas, omdat zhe dit er tof uit vindt zien. Op sommige dagen zal zhe er vrouwelijker of mannelijker uitzien dan op andere dagen. Dit is niet iets waar zhe zich mee bezig houdt. Zhe heeft geen moeite met mensen die niet gelijk weten met welke voornaamwoorden ze Solar aan moeten spreken en Solar heeft het grootste geduld om de situatie uit te leggen. Het is echter onverstandig om zhaar boos te maken, daar zhe erg sterk is en het niet de eerste keer zou zijn dat zhe op de vuist gaat met iemand die zhaar beledigd.

Goede eigenschappen:
-Lichamelijk erg sterk
-Openminded
-Moedig
-Sociaal
-Flexibel

Slechte eigenschappen:
-Opvliegend
-Branie, gelimiteerd brein.
-Macho
-Nonchalant
-Geen gevoelsmens

Verleden:

Het leven van Solar kende weinig tegenslag in tegenstelling tot het leven van vele anderen. Met het goedlopende bedrijf van zhaar vader, wat hij eigenhandig had opgebouwd en wat nu prijkte aan de druksbezochte haven van het district, was zhe relatief rijk. Haar vader had als jonge knul hard gewerkt en was nu dé leverancier van verschillende vissersbenodigdheden, van hengels tot netten tot complete hijskranen - die waren natuurlijk in de verste verte niet zoals die wij kennen, maar ze werden gebruikt om vracht in de boten te tillen zonder dat er al te veel mannen aan te pas moesten komen. Macario had eigenhandig vanalles uitgevonden om zijn producten nóg beter te laten zijn, en na jaren slecht gedraaid te hebben versloeg hij dan toch echt de concurrentie. Vanaf dat moment werd zijn harde werken beloond en behoorde hij, samen met zijn gezin tot de meest welvarende bewoners van District 4.

Solar was een ontzettend energiek kind dat hele dagen van hot naar her aan het rennen was. Zhe was altijd fysiek bezig: of het nou om wedstrijdjes hardlopen ging, of zwemmen, of het meehelpen met het bouwen van de constructies voor zhaar vader's winkel: zolang zhe maar bezig was, was alles goed. Solar had dan ook absoluut geen interesse in school, maar zowel zhaar vader als moeder eiste dat zhe op school bleef zolang het nodig was. De tijd daarna mocht gebruikt worden voor alle andere dingen die zhaar hartje maar begeerde, en dat was dan ook wat gebeurde. Zo was het dat Solar op jonge leeftijd al erg sterk en fit was, en dit ook nooit heeft verwaarloosd.

Op school had Solar nooit erg veel vriendjes en vriendinnetjes. De jongens vonden dat Solar te meisjesachtig was, en de meisjes vonden dat Solar te jongensachtig was. Het was niet eenmalig geweest dat Solar ruzie had lopen schoppen om die reden, want zhe vond het totaal niet eerlijk. Zhe kon er toch niks aan doen dat zhe graag met poppen én met auto's speelde? Waarom mocht een mens er maar één van de twee kiezen? Solar, en ook zhaar ouders, zagen het probleem er niet in. Helaas was dat voor zhaar klasgenootjes een ander verhaal en er waren dan ook maar weinig kinderen die haar niet raar vonden.

Het werd echter anders toen Solar zich ook echt anders ging kleden, afhankelijk van hoe ze zich die dag wilde presenteren. Zhe beschouwde zichzelf nog altijd niet als man of vrouw, maar wisselde qua kleding wel tussen de twee en door de mensen in het District werd uiteindelijk ook vaak gevraagd of zhe nou wel dezelfde persoon was, wat voor geslacht zhe was, waarom zhe zo raar deed en niet gewoon bij één geslacht kon blijven, en meer dingen. Er waren natuurlijk ook mensen die er geen problemen mee hadden, maar omdat Solar zelf zhaar vinger er niet op kon leggen was het voor zhaar ook moeilijk om de situatie uit te leggen. Zhaar moeder en oma stonden achter zhaar met zhaar veranderende kleding en de verschillende presentaties van de verschillende geslachten, en Bea vroeg elke keer met welke voornaamwoorden Solar aangesproken wenste te worden die dag. Lucia deed dat niet, maar probeerde het geslacht van haar kind zo veel mogelijk in het midden te houden, want voor haar was dat niet belangrijk. Het was voor Lucia het belangrijkst dat haar kind zich veilig en geliefd voelde, en dat ze goed presteerde op school, en ze gezond en fit was. En dat was Solar. Haar vader verzette zich echter met hand en tand tegen zijn kind en hun ruzies waren vaak tot aan de andere kant van de straat te horen. Macario snapte er niks van, want er waren nou eenmaal twee geslachten en alle andere dingen hoorden niet, en waren raar. Ook toen Solar uitlegde dat zhe zichzelf meer in het midden voelde, een neutraal iets tussen het razende man/vrouwprincipe, kon hij daar met zijn pet niet bij. Meerdere malen dreigde hij met het op straat zetten van zijn kind, in de hoop dat zhe normaal zou worden. Lucia dreigde echter altijd terug, dat zij hem dan zou verlaten en de kinderen mee zou nemen. Ook Bea bemoeide zich met de vele knetterende ruzies die zich ongeveer vier jaar lang afspeelden in huize Gbadamosi.

Even voor de Opstand belandde Solar in de bibliotheek in het district. Lezen was nooit zhaar ding geweest, zhe was liever nuttig bezig. Toch had zhe vandaag de bewuste keus gemaakt om hier eens binnen te wandelen, want zhe was opzoek naar informatie over zhaar 'toestand', zoals het altijd werd genoemd. En na twee dagen lang door allerlei boeken te zijn gespit die over psychologie en andere zaken van het brein gingen, waarin Solar natuurlijk ook flink wat opstak over het menselijk lichaam, kwam zhe erachter dat er een term was voor het niet voelen alsof je bij een bepaald geslacht hoort: agender. Het was een enorme opluchting geweest om te horen dat er ook een daadwerkelijk woord voor was, en zhe was bijna juichend naar huis gegaan. Meteen vertelde zhe het haar moeder en oma, die allebei positief reageerde. Kort daarna volgde haar zus, die er neutraal instond. Ze was al gewend dat haar zus wat anders in het leven stond dan een aantal andere mensen, maar het had haar nooit erg geïnteresseerd want zo was Solar nou eenmaal.

Solar's vader was er nog altijd niet over te spreken, maar nadat hij verplicht enkele artikelen over het onderwerp gelezen had, snapte hij het wel iets beter. Solar legde het kort uit aan de school en aan het werk, en kreeg natuurlijk wel een hoop vragen en rare blikken, maar mensen waren relatief rustig erover, mede omdat Solar zich al jaren geslachtsloos presenteerde.

Het enige probleem was dan ook nog Solar's naam. Op de dag dat de Opstand begon, maakte Solar kenbaar dat de naam Isabela niet neutraal genoeg was en dat zhe er ontzettend veel moeite mee had om zo te heten. Zhe had echter nog geen naam uitgekozen, maar wilde alvast in de groep gooien dat er binnenkort een grote verandering zou komen. En die kwam er ook zeker, want Solar was nauwelijks klaar geweest met praten en de bommen vielen.

District 4 bleef relatief gezien gespaard, maar het gezin van Solar kreeg klappen. Zhaar zus overleed in de tweede golf bommen. Het gezin had een neutrale positie in de Opstand, al waren ze het niet eens met de behandeling van het Capitool. Het was echter deels door het Capitool dat de Gbadamosi's zo welvarend was, en Macario had een gevaarlijke aan het Capitool als hij ook maar één verkeerd woord zou zeggen. Het was dus meer uit angst dat ze in hun neutrale positie bleven, maar toen Eugenia omkwam en Lucia werd verlamd, veranderde hun standpunt ten zeerste. Onder de neus van het Capitool probeerde Macario zo veel mogelijk rebellen te steunen. Er was maar weinig wat hij kon doen, en de zorg voor zijn vrouw en de rouw om zijn dochter namen veel tijd in beslag, maar alles wat hij kon doen, deed hij. De Opstand was echter voorbij voordat hij een verschil had kunnen maken, en voor zijn gevoel was Macario meer kwijt dan hij ooit had kunnen denken.

Om die reden verzachtte hij zijn mening iets wat betreft Solar. Dat was na vele gesprekken met Lucia, die, zelfs al zat ze in een rolstoel, nog altijd een bezige bij was, en met Bea, die altijd voor Solar opkwam. Solar, die het ook erg zwaar had met het verlies van zhaar zus en de verlamming van zhaar moeder, besteedde de meeste tijd die zhe overhad aan intensieve workouts en zwaar werk tot soms zelfs diep in de nacht. Zhaar rouwproces was anders dan die van zhaar vader, daar hij ontzettend verdrietig was en in eerste instantie niks meer wilde, terwijl Solar zhaar verdriet en pijn omzette in productiviteit. Misschien was zhaar manier van hiermee omgaan niet de meest gezonde, maar het werkte voor zhaar. En toen Solar uiteindelijk weer bijtrok en zhaar nieuwe naam koos, was dat een weloverwogen besluit. Zhe vernoemde zichzelf naar de kracht van de zon, die elke ochtend weer opkwam, ondanks wat er de dag van tevoren was gebeurd. En dat deed zhij ook.

Bonnen:  5.

Sterke punten in de arena: Solar is fysiek enorm sterk, door jarenlange training in de havens en de zware workouts die zhe deed. In een handgemeen zou ze makkelijk iemand de nek om kunnen draaien. Zhe kan vissen en vissen ook onderscheiden. Zhe weet het één en ander van planten, voornamelijk welke zhe níet moet hebben. Solar heeft een redelijke kennis van de invloed van het brein en psychologie, dus zou in principe nog wel eens iemand om kunnen praten door in te spelen op hun 'zwakheden' zoals zhe dat zou zien. Daarbij is Solar sowieso al sociaal, maar ook meedogenloos als het erop aan zou komen. Solar kan omgaan met messen - vooral om te villen en voor close combat - speren en drietanden, en weet ook hoe zhe prooi moet vangen met een net.

Zwakke punten in de Arena: Solar zou waarschijnlijk geneigd zijn om met meerdere mensen een bondgenootschap aan te gaan, of deze in ieder geval niet meteen af te slaan, wat zowel een voordeel kan zijn als een nadeel. Ook kan het zijn dat zhe uit haar slof schiet als iets haar niet zint, en in het geval van een moordlustige Arena is dat niet altijd even verstandig. Zhe heeft echter verder niet veel last van andere gevoelskwesties, maar zhe is nogal macho en laat graag zien hoe goed zhe is. Solar kan niet écht omgaan met wapens - zhe kan heus iemand neersteken met een speer, maar dat is meer geluk dan skill - en de medische- en survivalkennis van Solar gaat niet veel verder dan de dingen die ze in District 4 tegenkomt.


Laatst aangepast door Solar Gbadamosi op zo aug 16, 2015 12:51 am; in totaal 2 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cecilia Peak
President
avatar

PROFIELAantal berichten : 1525
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: President
Leeftijd: 35 jaar

Onderwerp: Re: Solar Gbadamosi | vr feb 06, 2015 12:30 pm

Goedgekeurd!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.hongerspelenrpg.com
 

Solar Gbadamosi

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: Winnaars-