Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Norah Jones

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Norah Jones
District 11
avatar

PROFIELAantal berichten : 202
Registratiedatum : 19-02-15
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Seizoensarbeider
Leeftijd: 18

Onderwerp: Norah Jones | vr feb 20, 2015 7:58 pm

Naam: Norah Jones
Geslacht: Vrouwelijk
Leeftijd: 17
Afkomst: District 11
Familie:
Jett Jones:
Een ontzettend oude man, voor district 11 standaarden dan, maar hij blijft gezond en werkt zelfs nog mee in de teelt en oogst. Verder is Jett zwijgzaam, daden zeggen meer dan woorden. En een goedkeurende lach, gevolgd door een aai over je bol voelt als de grootste beloning die je maar kan krijgen.

Jacoba Jones †:
De oma van Norah is helaas overleden, maar heeft in haar jeugd wel veel verhalen verteld van vroeger. Norah hield ervan bij 'Joby' te komen zitten en dan uren te luisteren.

Aileen Jones:
De sterke moeder, trots op haar nageslacht. Maar ook vermoeid, want naast het juist opvoeden van haar kinderen moet ze zich ook nog druk maken over de hoeveelheid voedsel die nodig is. Het feit dat haar jongste kindje aan ondervoeding is overleden heeft haar in een tijd van depressie en verdriet gegooid, maar door veel te werken en weinig te denken kan ze nog redelijk functioneren.

Elwyn Jones:
De gelukkige man die Aileen de zijne mag noemen. Elwyn is een grote vent met een zeer optimistische inslag. Hij blijft altijd positief en vriendelijk, zelfs tegen de vredebewakers die hij tot in de puntjes van zijn lichaam veracht. Ondanks zijn gebrekkige opleiding is Elwyn een slimme gepassioneerde man, die zijn wereldbeelden ook op zijn kinderen heeft over proberen te brengen. Zijn devies is: Ze kunnen je alles afnemen behalve je brein en je hart, dus gebruik ze.

Alice Jones-Wyatt (23):
Alice is de oudste van het stel, al een aantal jaar redelijk gelukkig getrouwd met haar man Devin. Alice heeft twee kinderen, 4 en 1 jaar oud, een meisje genaamd Maria en een jongetje Puck. Puck is echter niet van Devin, maar van een Vredebewaker die zich tijdens de opstanden aan haar opdwong. Abortus is in district 11 een onbekend begrip, dus zelfs als ze het hadden gewild was het levensgevaarlijk geweest om te aborteren. Alice houdt dit behoorlijk stil, maar aan Puck's blonde haren kan je het eigenlijk al zien.

Nicky Jones (20):
Nicky is nogal opstandig, ze heeft tijdens de opstanden hard meegedaan aan onder andere het af laten branden van velden vol voedsel. Als straf is ze een aantal weken opgesloten geweest in een spinhuis. Ze blijft een grote tegenstander van het Capitool, maar beseft dat ze hiermee ook haar familie en vrienden in gevaar brengt en is dus flink gedimd.

Gwendolyne Jones (14):
Kleine onhandige Gwen. Norah heeft altijd een goede band gehad met haar zusje, maar de laatste jaren is Gwen wat afstandelijker en heeft Norah het idee dat ze dingen voor de familie verzwijgt. Verder is Gwen altijd de braafste van de klas en kan Norah het af en toe niet laten om scherpe opmerkingen te maken op ongepaste momenten, waardoor Gwen natuurlijk flipt. Verder geeft ze gewoon zielsveel om Gwen en zal dus altijd goed op haar letten en voor haar zorgen, zo onopvallend mogelijk, om de jonge puber niet al te veel te verstikken.

Nia Jones (13):
Anders dan Gwendolyne is Nia juist ontzettend handig en snel. Met haar slanke vingers en lenige lichaam kan ze als de beste op lastige plekjes komen. Hierdoor is zij al vroeg aan het werk gezet tijdens de oogsttijd. In de avonden en winters wordt gepoogd haar toch wat bij te leren, maar Nia is vooral praktisch aangelegd.

Cody Jones (8):
Cody heeft ook te lijden gehad onder de ziekte die zijn tweelingbroer het leven kostte, maar heeft het overleefd. Hij is nu echter verzwakt en blijft een kwetsbaar kind, dat ook angstvallig wordt beschermd tegen alles wat hem maar pijn zou kunnen doen.

Elwyn Abel Jones † (5):
Elwyn Junior was de nalichting, het onverwachte wonder. Een wonder, want het was eindelijk  raak! En niet een, maar twee jongens! Hoewel hun vader zielsveel van zijn dochters houdt kan hij het toch niet laten heel erg blij te zijn met de tweeling. Tot Elwyn verzwakt en ondervoed aan een longontsteking ten onder ging, op 5 jarige leeftijd. Gebrek aan medische zorg tijdens de opstanden waren hem fataal.

Gale † (33) en Harley † (37):
Gale is familie van Elwyn, wat merkbaar is in haar uiterlijk en haar passie voor gerechtigheid. Ze is helaas overleden in de verhitte begindagen van de Opstanden.  Harley kon het niet aan dat ze voor niets gestorven is en heeft zichzelf zwaar in de problemen gebracht. Toen de opstanden ten einde liepen is hij opgepakt, waarbij hij geliquideerd is. Hun kinderen Cécé (6), Lise (14) en Sam (17) wonen nu in bij Aileen en Elwyn.

Vrienden:
Norah heeft vooral tijd voor het werken en haar familie, maar ze heeft een aantal vrienden gemaakt.Izla (17) is Norah's beste vriend, die slechts een paar huizen verderop woont en dus ook samen met haar op de velden werkt. Met zijn half-zus Jessey (16) kan ze het ook redelijk vinden. De rest zijn kennissen, vooral omdat haast elk kind in district 11 zich kapot werkt om te helpen met het familieonderhoud, waardoor er weinig tijd over blijft voor spelen.

Uiterlijk:
Tussen haar klasgenoten is Norah wel een van de langere meiden. Ze is gespierd, heeft enkele littekens op haar armen en handen van kleine ongelukjes met scherpe voorwerpen. Ze heeft lange koperachtige bruine haren, met een pony die vaak half voor haar gezicht valt. Tijdens het werken bindt ze het echter goed vast. Haar huid is licht getint, in het zonlicht bruint ze wat meer, maar verbranden doet ze haast nooit. Norah's ogen zijn erg licht van kleur, grijs-groenig.

Haar kleding is vaak vies en modderig, simpel en oud (en als ze de kans heeft groen/blauw gekleurd). Maar ondanks het gebrek aan jurken en juwelen weet ze met een stralende lach en een gezond figuur toch wat moois uit te stralen.

Eigenschappen:
Norah houdt ontzettend veel van haar familie. Ze maakt altijd tijd voor hen en is ontzettend blij met de vele familieleden die in hun buurt wonen. Bij gebrek aan boeken die niet over landbouwgewassen en de geschiedenis van Almachtige Panem gaan verzint ze vaak zelf verhalen om aan de kleintjes te vertellen. De flarden van mythes over oude beschavingen fascineren haar mateloos, daarover fantaseert ze graag. Ze is sowieso een echte overdenker. Als ze ruzie heeft gemaakt of een discussie heeft gevoerd kan ze nog maanden later wakker liggen en nadenken over wat ze gezegd heeft en wat ze beter had kunnen zeggen. Hypotetische situaties, die waarschijnlijk nooit gaan gebeuren, denkt ze dan helemaal uit. Zo heeft ze al meermaals bedacht wat ze in de interviews zou zeggen, mocht ze naar de Hongerspelen moeten.

Norah is een harde werker, die haar uiterste best doet op al haar verantwoordelijkheden. Ze is eerlijk, heeft een sterk moreel besef, wat haar ervan belet om te stelen van de akkers. Toch heeft ze niet altijd zin om te gehoorzamen aan de overdreven eisen van de Vredebewakers, die hun macht naar haar mening keihard misbruiken. Hoewel ze een vredelievende aard heeft is ze ontzettend anti-Capitool, boos om elke druppel bloed die zij op de akkers van district 11 hebben laten vloeien. Aangemoedigd door haar ouders heeft ze een sterke mening en ook de vaardigheid om die te uitten, maar in haar puberale overmoed kan ze daarin nog wel eens de mist in gaan.

Ze heeft al vaak genoeg meegemaakt dat een mannelijke vredebewaker foute opmerkingen maakte of dat er eentje dreigde dat ze maar beter moest doen wat er gezegd werd omdat ze anders in hetzelfde graf als haar tante en broertje terecht zou komen. Dat maakt haar echt heel erg kwaad. Gelukkig kan ze wel bij haar familieleden uitrazen, maar de vurige neiging om zo'n smeerlap keihard in zijn gezicht te slaan blijft aanwezig.

In hun kleine nederzetting heerst een sterk ons-kent-ons gevoel, waardoor ze tegenover buitenstaanders nog wel kattig en afwijzend kan doen. Van flirterijen is ze eigenlijk niet gediend, tenzij ze iemand al wat langer kent. Ook kan ze zich soms ontzettend aan minuscule dingen, zoals geluidjes, irriteren, wat zich dan allemaal opstapelt, omdat ze het niet goed uit.

Verleden:
Norah is opgegroeid in een nogal oestrogeen rijke omgeving opgegroeid. Op haar vader en opa na woonden er in hun huis alleen maar vrouwen en meisjes. Haar jeugd was goed, ze hadden het niet al te breed en al op jonge leeftijd moest ze flink de handen uit de mouwen steken, maar dat was geen probleem. Hun huis was ruim, ze hadden zelfs een klein stukje eigen land en werk was er antuurlijk genoeg. Vooral haar oma en opa hebben haar nieuwsgierigheid erg geprikkeld, met verhalen over vroeger, verzinsels over oude landen en stukjes poezië en lang verloren sprookjes.

Ze ging naar school in de winter en in de zomer leerde haar vader haar van alles. Norah was een vrolijk meisje, zeer openhartig. Graag vertelde ze iedereen wat zij gedaan had of wat ze ergens van vond. Toen ze wat ouder werd is haar uitgelegd dat er een klein probleem was: Het Capitool wilde niet zo graag dat de inwoners van Panem een eigen mening hadden. Dus ze moest er een beetje stiller over zijn.

Dit vond ze erg lastig, maar gelukkig vond ze vrienden aan wie ze haar mening wel kwijt kon. Izla en Jessey hadden niet echt zo'n sterke haat voor het capitool, maar zijn door de Jones wel beïnvloedt. Nu Norah wat ouder was deed ze vanalles tegelijkertijd. Helpen met plukken, zaaien en onkruid trekken. De kleintjes onder haar hoede nemen. Extra werken in bijvoorbeeld de fabriek waar mais werd verwerkt tot een mierzoete siroop of de wijnkelders. In de pubertijd werd haar verlangen om haar mening te uiten sterker en daar was het dan: De Opstand. De kans om vrijheid te verwerven. Norah heeft stomme dingen gedaan, is een paar keer betrapt, heeft kogels langs zich zien vliegen. Uiteindelijk vertelde haar oudere zussen haar dat ze als 14 jarige niets te zoeken had op het slagveld. Ze bleef meehelpen, heeft zichzelf wat eerstehulp aangeleerd om verwondingen te verzorgen. Maar haar broertje Elwyn redden toen die doodziek op bed lag kon ze niet. Ze is zelfs langs het Vredebewakers gebouw gegaan, smekend om hulp. Maar de deur werd dichtgeslagen, de Vredebewakers voelden absoluut geen noodzaak om een opstandeling te helpen. Ze hebben in al het geweld en de chaos een vijfjarig jongetje moeten begraven, die het met juiste zorg makkelijk had kunnen overleven. En zijn tweelingbroertje Cody was ernstig verzwakt, de middelen om hem op te peppen waren niet aanwezig. Uit knollen en bieten trokken ze een ranzige, suikerrijke thee, die Cody net binnen kon houden. Zo werd hij gered, op het nippertje. Maar haar oom en tante lieten het leven, net als vele andere bekenden.

Wat er na de Opstanden kwam er iets wat nog erger was: De wraak. Het was voor niets geweest. Norah heeft zichzelf in moeten houden om niet het podium op te rennen om de burgemeester en die trut van een begeleider de pijn te laten voelen die zij vanbinnen voelde. Ze is nu redelijk hersteld, maar kijkt met afschuw naar de Spelen en hoe het Capitool het met hun vieze spelletjes voor elkaar krijgt dat onschuldige tieners elkaar de keel door snijden als de walgelijke beesten die ze voor het Capitool dan ook zijn. Ze klampt zich vast aan haar omgeving, haar familie, de alledaagse blijdschap als er een vlinder op de neus van kleine Cécé landt.

--------------------
Waar liggen de sterke punten van je karakter en waar de zwakke?
Norah is een sterk gezond meisje. Ze is mooi, lief, vriendelijk. Heeft al vaker grote vuren gemaakt om de velden plat te branden zodat de volgende zaai erop kan, dus dat zit ook wel goed. Ze kan redelijk omgaan met een aantal wapens. Maar er is realistisch gezien geen enkele kans dat zij levend weer thuis zou komen als ze getrokken wordt. Nul.

Niet alleen omdat ze zou weigeren moorden te plegen, het niet zou kunnen én willen, maar ook omdat ze alles in zou zetten om hopelijk een paar Capitolers in te laten zien dat wat zij doen helemaal verkeerd is. Het zou niet eens zo vreemd zijn als de Spelmakers besluiten haar van kant te maken voordat ze ver kan komen in de Arena. Voordat ze problemen op kan leveren. Door haar activistische anti-Capitool houding die ze aan zou nemen worden sponsoringen sterk afhankelijk van of mensen erdoor overtuigd raken. De overgevoelige dramaqueens in het Capitool kennende neemt haar kans op een sponsoring drastisch af, aangezien ze hen met elk woord zal veroordelen. Maar natuurlijk wil ze niet dood. Een heldendood is even pijnlijk en naar, ze wil niet dood. Ze wil alleen haar principes niet verloochenen. In hoeverre dat gaat lukken is nog de vraag.

Wel heeft ze haar 'plan' al honderd keren bedacht, terwijl ze 's nachts in bed lag te malen. Hoe ze de andere tributen ervan zou overtuigen om samen te werken. Hoe ze zich zouden verdedigen en samen zouden overleven of allemaal zouden sterven. Hoe ze het doel van de Hongerspelen, de verdeeldheid, haat en angst, zouden verslaan. Dromen zijn bedrog en de kans dat ze de Spelen echt onderuit krijgt is klein. Maar Norah gelooft in haar visie en zou nooit van haar normen en waarden afwijken. Ze wil de verandering ook maken. Dus verder dan zichzelf en anderen verdedigen en overleven zou ze niet gaan. Hoopt ze dan..

Hoeveel kans heeft jouw karakter om tribuut te worden?
6 voor haar leeftijd, over de drie jaar 2 + 5 + 5= 12 extra voor voedsel. Totaal dus 18.

Overig:
-Als je Norah héél blij wilt maken moet je haar iets van snoepgoed geven. Ze is een zoetekauw, maar meer dan ingekookte maisstroop of caramel kent ze niet.
-Hoewel Norah heel erg van kinderen houdt is ze bang voor het idee ooit zelf moeder te zijn.

_________________


Laatst aangepast door Tyrell Peak op zo nov 13, 2016 9:59 pm; in totaal 3 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Na de 2e Hongerspelen)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2110
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Norah Jones | zo feb 22, 2015 11:01 am

Goedgekeurd!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Norah Jones

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Norah Jones
» Eucharine Jones
» Gwendolyne Jones

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: In Memoriam-