Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Rosemary Webster

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Rosemary Webster
District 8
avatar

PROFIELAantal berichten : 67
Registratiedatum : 05-08-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Fabrieksarbeider
Leeftijd: 71

Onderwerp: Rosemary Webster | ma aug 05, 2013 3:11 am

Naam: Rosemary Webster, maar ze wordt meestal Old Rose genoemd.
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 71
Woonplaats: District 8

Familie, vrienden e.a.:
Rosemary heeft nooit een makkelijk leven gehad en dit wordt weerspiegeld in deze lijst van familieleden. Niet veel van hen zijn nog in leven. In feite heeft ze maar één kleinzoon die alle ontberingen van het leven tot dusver heeft doorstaan. Van een kleindochter [28], die zes jaar geleden al het contact met haar familie heeft verbroken, is het tot op heden niet bekend of ze nog in leven is.

De echtgenoot van Rose heette Jonathan. Hij was een lieve, hardwerkende man. Hij werkte in één van de vele textielfabrieken die District 8 rijk was, maar veel verdiende hij niet. Met zeven kinderen om voor te zorgen was het leven zwaar en hij overleed daardoor op veel te jonge leeftijd. Rosemary was negentwintig toen ze er alleen voor kwam te staan en binnen twee jaar stierven drie van haar geliefde kinderen van de honger.

De oudste zoon van Jonathan en Rosemary heette Albert. Hij was sterk, knap en zeer handig ingesteld. Hij werkte als onderhoudsmonteur in de dichtstbijzijnde fabriek en was goed in zijn werk. Op zestienjarige leeftijd trouwde hij en met zijn vrouw kreeg hij twee kinderen, die beide echter op jonge leeftijd overleden.
De dochter die twee jaar later volgde heette Johanna, één van de kinderen die het rebelleren tegen het Capitool zeer serieus nam Ze kreeg een relatie met een andere rebel en samen kregen ze een dochter.
Na nog een dochter, Wilhelmina, die niet ouder werd dan acht, werd Jeffrey geboren. Hij trouwde met Leona, met wie hij samen een zoon kreeg, genaamd Dean. Hij werkte in de grootste textielfabriek en streed samen met zijn vrouw mee in de voorlopers van de Opstand. Hij was rechtvaardig en eerlijk en wilde er alles aan doen om vrede te stichten in Panem en het Capitool omver te werpen, maar zijn plannen werden gedwarsboomd en hij en zijn vrouw werden beide neergeschoten.
Na nog een dochter die veel te jong stierf, Ilsa, werd Alyce geboren. Zij bleef kinderloos, maar zette zich net als de andere kinderen van het gezin al op jonge leeftijd in voor een beter Panem, terwijl ze daarnaast hard werkte om genoeg geld en eten bij elkaar te krijgen.
Na Alyce werd er nog een zoon, Christophe, geboren, maar die mocht niet ouder worden dan twee.

Rosemary was altijd al tegen het Capitool geweest, maar na de dood van haar zoon Jeffrey werd ze alleen maar feller. Ze stimuleerde haar kinderen om in het verzet te gaan, hoewel dat eigenlijk  amper nog nodig was. Johanna was één van de belangrijke mensen tijdens de Opstand in District 8 en kwam hier ook bij om het leven, net als de vader van haar dochter. Ook Albert en zijn vrouw en Alyce overleefden de Opstand niet.


Dean [✝] is de zoon van Jeffrey en zijn vrouw Leona, die allebei niet meer leven. Ten tijde van de organisatie van de eerste Hongerspelen is hij dertien jaar oud en daarmee een mogelijke Tribuut voor District 8. Old Rose geeft heel veel om haar kleinzoon en ze kan niet ontkennen dat ze hem nodig heeft om in leven te blijven. Om zijn grootmoeder te kunnen helpen heeft Dean veel moeten stelen en dat is iets wat nog steeds gebeurt. Dit keurt Rosemary zeker niet goed, maar ze weet dat hij het doet om haar te helpen. Verder heeft de vrouw de jongen na de dood van zijn ouders opgevoed met een duidelijke afkeur van het Capitool en was ze een groot voorstander van de Opstand. Tijdens dit gevecht verloor Old Rose haar laatste drie levende kinderen, waarna Dean de enige levende persoon was die nog iets voor haar betekende.
Dean werd gekozen als Tribuut voor de tweede Hongerspelen, waar hij het lang volhield, maar helaas niet wist te winnen. Hij stierf op de zevende dag, enorm verzwakt door een vergiftigd pijltje, maar gedood door de bondgenote die later zou winnen.

Uiterlijk:
Hoewel Rosemary nog maar eenenzeventig is, zegt de naam 'Old Rose' al veel over haar verschijning. Het leven heeft een duidelijke impact gehad op haar uiterlijk en vooral ook het harde werken heeft ervoor gezorgd dat uiterlijke verzorging voor haar niet op de eerste of tweede plaats kwam te staan. Hierdoor heeft Rose veel rimpels en is ze meestal ook niet al te schoon. Op haar handen zit een dikke laag eelt en haar kleren zijn vaak oud en versleten. Verder is ze redelijk mager en reikt ze niet hoger dan 1m57.

Eigenschappen:
+ Trouw
+ Zorgzaam
+ Trots
- Wantrouwend
- Egoïstisch
- Impulsief

Verleden:

De man van Old Rose stierf al vele jaren geleden - ver voor de grote opstand had plaatsgevonden. Destijds liet hij, Jonathan, zijn vrouw achter met zeven jongere kinderen. Dankzij het zware leven in de fabriek en de overheersende armoede wisten niet alle kinderen het tot volwassenheid te schoppen. Ilsa en Christophe overleden binnen een jaar nadat hun vader stierf; Willie het jaar daarop.
De andere kinderen hielpen, zodra ze daar mentaal (en gelieve natuurlijk ook fysiek) toe in staat waren, mee met het verdienen van geld en in het huis. De jongste kinderen bedelden, de oudere kinderen zochten werk in de fabriek. Dat was ook de plek waar Old Rose zelf haar geld verdiende, maar veel was het zeker niet. Ze moest het doen met veel te weinig, waardoor haar familie vaak honger moest lijden.

Rosemary gaf het Capitool de schuld van alle armoede in het District en leerde haar kinderen trots te zijn op wie ze waren en leerde hen te vechten voor hun vrijheden. Nog voor de Opstand waren alle overlevende kinderen betrokken bij rellen gericht tegen het Capitool, waardoor haar zoon Jeffrey en zijn vrouw Leona als leidinggevende figuren werden gestraft. Ze moesten het bekopen met de dood.

Terwijl de vrouw de zorg voor haar kleinzoon op zich nam, probeerde ze zelf zoveel mogelijk op de achtergrond te blijven, wetende dat er niemand anders zou zijn voor Dean als zij om zou komen. Tijdens de Opstand stierven de laatste levende kinderen van Rosemary voor de vrijheid van hun land.
Hoewel Old Rose zich schuldig voelt over de dood van haar kinderen, weet ze dat de ware schuld bij het Capitool ligt en ze is meer vastbesloten dan ooit te voren om het Capitool te laten merken hoe zij over hen denkt - zeker nu de Hongerspelen zijn aangekondigd en haar kleinzoon de kans loopt om deel te moeten nemen.

Het eerste jaar had Dean geluk, en ging het leven van Rosemary door zoals voor haar gewoon was. Het tweede jaar werd Dean echter kozen als Tribuut voor District 8 en moest hij naar het Capitool. Old Rose vond het verschrikkelijk en legde uiteraard de schuld bij het Capitool. Het wás immers ook hun schuld. Rosemary deed haar uiterste best om Dean te helpen, maar om geld te sparen hongerde ze zichzelf uit. Niet dat het haar kon schelen. Haar leven was niets waard zonder Dean. De jongen hield het enkele dagen vol, maar uiteindelijk overleed hij op de zevende dag van de Spelen. Old Rose probeerde zich groot te houden, maar ze vond het natuurlijk verschrikkelijk. Wat moest ze nu? Ze begroef de jongen en bedacht een plan om wraak te nemen. En het kon haar absoluut niet schelen of ze hierbij zelf het leven zou laten. Ze wilde het Capitool laten weten dat ze er was – dat het nog niet over was.

Overig:
- Old Rose verloor haar kleinzoon Dean [14] dankzij de Hongerspelen.


Laatst aangepast door Tyrell Peak op zo nov 13, 2016 9:59 pm; in totaal 3 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Leeftijd + Informatie voor de derde Hongerspelen)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2107
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Rosemary Webster | ma aug 05, 2013 12:06 pm

En nog zo'n mooie karakterkaart... goedgekeurd!

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Rosemary Webster

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: In Memoriam-