Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Twijfels...

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Mayme MacNiall
Burgemeester District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 125
Registratiedatum : 03-01-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Burgemeester
Leeftijd: 33

Onderwerp: Twijfels... | vr dec 18, 2015 11:29 pm

Het mocht nu dan het derde jaar zijn dat de Hongerspelen bestonden, maar het werd er niet bepaald makkelijker op. De tijd ging ook zo ontzettend snel en levens waren in een ogenblik verwoest. Mayme vond het echt verschrikkelijk en ze deed haar uiterste best om de families enigszins te steunen, maar die hulp werd niet altijd in dank afgenomen. Ze had niets meer voor Johnny gedaan op het laatst, omdat ze hem verloren achtte. Christy… die achtte ze sowieso al verloren. Het deed zeer in haar hart om te zeggen – of zelfs maar denken – maar het meisje was verslaafd. Met of zonder drugs, de situatie zou in geen geval in haar voordeel zijn.
En dan hadden ze natuurlijk Ayrton. De Burgemeester zuchtte, terwijl haar lange benen haar voorwaarts brachten. De jongen had een acht weten te behalen bij de privésessies, dus hij leek een kans te maken. Mayme wist helaas niet of dit haar verdrietig of blij maakte, want juist de hoop maakte het pijnlijk als het uiteindelijk toch niet lukte. Odin had overigens ook een acht gehad, maar hij was reeds op de eerste dag overleden. De vrouw hoopte voor Ayrton dat hij niet hetzelfde pad zou bewandelen. Ondanks dat hij haar had bedreigd en ze niet wist of ze hem wilde helpen te overleven, gunde ze haar district wel degelijk een Winnaar.

In december was Mayme echter voor de eerste keer tante geworden, wat ze al even verwarrend vond als de Hongerspelen zelf. Natuurlijk kwam het door de Hongerspelen, want ze was werkelijk dol op haar nichtje. Roxy, zoals baby Roxanna meestal werd genoemd, was echt een schatje, maar gewoon het idee dat over twaalf jaar haar naam in die bol zou zitten tijdens de Boete, dat maakte Mayme ontzettend bang. Ze wilde niet dat haar zusje zo’n verlies zou moeten lijden. Ze wilde niet moeten doen alsof ze blij en zelfs trots was als haar nichtje zou moeten deelnemen. Ze wilde gewoon niet dat het zou gebeuren.

Zonder te weten waar ze heen ging, dacht ze na over alles. Soms vroeg ze zich af hoe ze het volhield als Burgemeester, zeker met al die tegenstand. Het punt was echter dat ze als Burgemeester nog enige zeggenschap had, en de loyaliteit van sommige Vredesbewakers. Plus hun bescherming. Als dat weg zou vallen zou het leven stukken beangstigender worden. En wat moest ze dan?  
Op een gegeven moment keek Mayme op om te zien waar ze was, en geschrokken keek ze naar de grote poort waar ze voor stond. ‘Victors’ Village’, las Mayme en ze slikte. Even aarzelde ze, maar uiteindelijk besloot ze het dorpje, dat uit slechts enkele villa’s bestond, te betreden. Ze keek naar de grote huizen. Ze deden niet onder voor haar huis, vond Mayme. Ze waren enkel nóg leger. Zouden ze ooit gevuld worden? vroeg de vrouw zich af, en gedeprimeerd liet ze zich tegen de stenen poort zakken. Ging ze dit jaar haar best doen om één van deze villa’s aan een bewoner te helpen?  

TL;DR: Bah. Hongerspelen. Wel of niet helpen?

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Xiomara Spurling
District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 150
Registratiedatum : 25-11-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Tribuut
Leeftijd: 13

Onderwerp: Re: Twijfels... | za dec 19, 2015 2:29 am

De scores van de privésessies waren eindelijk bekend, en Xiomara probeerde een afweging te maken van ieders talenten, cijfers, lichaamsbouw en persoonlijkheid. Wie had dit jaar haar voorkeur? Er waren vooral uitschieters naar beneden, niet echt naar boven, dus blijkbaar schatte het Capitool deTributen dit jaar iets meer op gelijke kansen dan de vorige jaren. Nou, Xiomara zou haar eigen beoordeling maken. Ze wilde niet opscheppen, maar ze had toch meer vertrouwen in haar eigen beoordelingsvermogen dan dat van die make-uppoppen in het Capitool.  

Ze liep door de stad, met aan haar arm een tasje, terwijl ze aan de Tributen dacht. Ze had net wat kleine dingetjes gekocht, maar echt zin om meteen alweer naar huis te gaan had ze niet. Haar vader was er toch niet, hetzelfde gold voor haar moeder, en haar tante was toch een morfinezombie. En haar zus was dood.

Het was vreemd dat ze nu even oud was als Janaea toen zij stierf.

Als Xiomara een eerste beoordeling op lichaamsbouw moest geven, dan waren de volgende Tributen haar favorieten: Valeria, Gabe, Solar, Kye, Ayrton, Norah en Alder. Ze wist niet eens of het terecht was dat Ayrton ertussen stond, want hij was duidelijk te mager om echt een kans te staan tegenover bijvoorbeeld Gabe in een één op één gevecht, maar Xiomara hield hem toch goed in de gaten. Ayrton sprak haar op de een of andere manier toch aan, wetende dat hij… imponerend kon zijn. Dat lag misschien ook wel een beetje aan zijn karakter en zijn levenservaring. Op dat punt vond ze de volgende Tributen ook heel interessant: Paula en Violet. Daar vielen voor Xiomara Gabe en Alder weer af. Qua cijfers stonden Gabe en Solar echter bovenaan, maar ook Valeria, Eugine, Ayrton, Gloria, Hannah, Victor en Cosmo hadden het erg goed gedaan.
Niemand sprong er echt uit, en Xiomara zuchtte. Valeria hield ze in ieder geval nog in gedachten. Datzelfde gold voor Solar, Kye, Ayrton, Paula, Norah en Violet. Dat waren er te veel, dat wist Xiomara ook wel, maar dag één zou waarschijnlijk al heel veel duidelijkheid verschaffen. Misschien dat de helft van haar lijst dan al wel dood was. Misschien waren ze dan allemaal al wel dood.

Onbewust was Xiomara naar het huis van de Burgemeester gelopen. Afgelopen jaar had ze klusjes gedaan voor geld, zodat ze Tributen had kunnen sponsoren. Dit jaar hoopte ze hetzelfde weer te kunnen doen. Ze klopte aan, maar er werd niet opengedaan. Xiomara fronste en vroeg zich af waar de vrouw heen kon zijn. Misschien naar de school van haar zus, of naar een van de klinieken voor verslaafden. Ze besloot er te gaan kijken.
Het meisje was al halverwege toen haar oog op een Vredesbewaker viel. Het was best moeilijk om de mensen in wit uit elkaar te houden, maar Skye Collins maakte het een stuk makkelijker door een vrouw te zijn. Haar lichaam en lichaamshouding waren gewoon anders.
Het was niet gebruikelijk voor Xiomara om haar gemaakte plannen aan de kant te schuiven, maar gezien ze een doel had en de kans groot was dat Skye haar naar de Burgemeester zou leiden, besloot ze de vrouw te volgen. Ze hield veel afstand, maar genoeg om de Vredesbewaker niet uit het oog te verliezen. Dit deel van de stad was gelukkig niet extreem druk, maar toch druk genoeg om zich achter mensen, bankjes en potten te kunnen verschuilen.
De Vredesbewaker sprak met een paar mensen die haar in een bepaalde richting leken te sturen. Xiomara bestudeerde Skye, en realiseerde zich dat de vrouw er enigszins bezorgd uitzag. Dat deed het vermoeden dat ze op zoek was naar mevrouw de Burgemeester enkel vergroten. Xiomara was veel opmerkzamer dan de gemiddelde persoon en het was haar  niet ontgaan dat ze… om elkaar leken te geven.

Het duurde even, maar op een gegeven moment had Xiomara door waar ze heen gingen. Ze fronste, terwijl ze zich afvroeg waarom de Burgemeester naar de Winnaarswijk zou gaan. Er woonde daar immers niemand. Skye betrad de wijk en verdween achter de muur. Xiomara zag haar niet weer verschijnen en vermoedde dat de vrouw zich daadwerkelijk achter de muur verschool. Waarom? Zou Mayme daar zijn? Of had Xiomara dit geheel verkeerd ingeschat en ging dit om heel iets anders? Morfine misschien?
Hoewel ze wist dat het in dat geval gevaarlijk kon zijn, besloot ze om dichterbij te komen. Zolang Skye aan de andere kant van de muur was, kon Xiomara er gewoon naartoe lopen. Ze was zachtjes en zonder problemen bereikte ze de muur, waar ze zich tegenaan drukte in de hoop iets te kunnen horen van wat er achter het muurtje gebeurde.

TL;DR: Favorieten kiezen is moeilijk. Op zoek naar Mayme. Vredesbewaker volgen. Verstoppen achter muurtje.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Mayme MacNiall
Burgemeester District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 125
Registratiedatum : 03-01-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Burgemeester
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Twijfels... | ma dec 21, 2015 12:24 am

Ergens wilde Mayme zichzelf een moment gunnen om een potje te gaan janken. Terwijl haar hoofd maalde om problemen waar ze eigenlijk maar weinig invloed op kon uitoefenen, wachtte ze op de tranen. Maar ze kwamen niet. Het verbaasde haar, maar ze was er dankbaar voor toen ze niet veel later voetstappen hoorde.
Ze keek geschrokken op, toen een witte gedaante op haar afkwam. Pas toen ze zich realiseerde wie was, kon ze zich weer enigszins ontspannen. “Skye,” glimlachte ze zwakjes, maar de bezorgde blik op het gezicht van haar vriendin zon haar niets. De vrouw bestudeerde haar, en Mayme probeerde haar ervan te overtuigen dat zij in orde was. Dat ze gewoon even alleen had willen zijn om na te denken. Skye leek haar te geloven.
“Is er iets gebeurd?”, vroeg Mayme, toen het gezicht van de Vredesbewaker niet leek op te klaren, maar Skye schudde haar hoofd en kwam vervolgens naast de Burgemeester zitten. “Nee, er is niets gebeurd,” mompelde ze, en Mayme fronste. “Maar er is wel iets,” stelde ze, en Skye zuchtte. “Ja, er is wel iets.”

Hoewel het duidelijk van Skye’s gezicht was af te lezen dat ze zich zorgen maakte en niet geheel op haar gemak was, besloot ze toch van wal te steken. “Ik ben twintig jaar in dienst,” verklaarde ze, en Mayme knikte langzaam. Ja, dat klopte wel. Ze was nu drieëndertig en Mayme was dertien geweest toen ze Skye had leren kennen. Ze wist alleen niet zo goed wat ze met deze informatie moest. Waarom vertelde Skye haar dit? Verwachtte ze een medaille? Een cadeautje? Extra geld? Promotie?
“Ik kan stoppen met werken,” sprak de Vredesbewaker echter aarzelend. “Ik kan stoppen en teruggaan… naar huis.” Die woorden deden Mayme opkijken, verbaasd, en zelfs enigszins geschrokken. Skye was haar enige vriendin en haar meest trouwe Vredesbewaker. Mayme wilde niet dat ze zou stoppen met werken, noch dat ze weg zou gaan! Met wie moest ze dan praten als ze ergens mee zat? Op wie moest ze dan vertrouwen?
“Maar als je wilt dat ik blijf, dan wordt Zes gewoon mijn huis – voor altijd,” vervolgde Skye toen, en Mayme slikte, terwijl ze naar woorden zocht die een gepast antwoord konden vormen. Ze wilde niet dat Skye wegging, maar als dat was waar zij gelukkig van werd, dan moest ze dat natuurlijk doen. Ze mocht niet ongelukkig worden, omdat Mayme egoïstisch was en wilde dat ze bleef!

“Je bent lang van huis geweest om Zes veilig te houden,” glimlachte Mayme zwakjes, maar het voelde alsof ze een steen in haar maag had zitten. “Als je graag naar huis wilt, dan neem ik je dat niet kwalijk. Je moet doen wat jou gelukkig maakt.”

TL;DR: Skye vertelt Mayme dat ze twintig jaar in dienst is en andere dingen kan gaan doen met haar leven, en Mayme zegt dat ze moet doen waar zij gelukkig van wordt.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Xiomara Spurling
District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 150
Registratiedatum : 25-11-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Tribuut
Leeftijd: 13

Onderwerp: Re: Twijfels... | ma dec 21, 2015 1:35 am

Xiomara was zo stil als ze kon. Ondanks dat ze in de verte treinen kon horen, was het stil genoeg om het gesprek te kunnen volgen. Hierdoor kon ze inderdaad bevestigen dat ze de Burgemeester had gevonden. Het gesprek was interessant, maar tevens ongelooflijk ongemakkelijk, vond Xiomara, en ze vroeg zich af of er iets was voorgevallen tussen de twee vrouwen. Normaal gesproken leken ze het meer dan goed te kunnen vinden samen. Toch waren ze ook nu niet onaardig tegen elkaar; ze waren gewoon ongemakkelijk.
Luisterend naar de woorden die gesproken werden, kon ze die ongemakkelijkheid van Skye begrijpen, maar wat Mayme zei sloeg nergens op – niet als je het Xiomara vroeg tenminste. Ja, het was vriendelijk, maar… serieus? Begreep ze nou echt niet wat de Vredesbewaker haar vroeg? Xiomara was verdorie twaalf, en zelfs ZIJ snapte het.
Ze kon een zucht niet onderdrukken, maar maakte zich snel klein, toen ze iemand hoorde opstaan. Het was Skye, die de Winnaarswijk weer verliet. Ze zag het meisje niet, maar het meisje zag haar. Xiomara zag hoe Skye haar hand naar haar gezicht bracht en ze vermoedde dat dit was om tranen uit haar ogen te vegen.
Arme vrouw, dacht Xiomara, terwijl ze luisterde wat de Burgemeester deed, maar ze hoorde niets. Dus besloot het meisje zelf op te staan en haar gezicht te laten zien. Zachtjes betrad ze de Winnaarswijk, maar erg onder de indruk van de villa’s was ze niet. Ja, ze waren groot, maar dat imponeerde Xiomara nauwelijks. Formaat zei niets. Ze richtte zich dan ook meteen op de volwassen vrouw op de grond, die haar nog niet leek te hebben opgemerkt.

Als ze graag naar huis wil?”, vroeg Xiomara uit het niets. “U realiseert zich toch wel dat Vredesbewaker Collins afkomstig is uit het Capitool? Ik denk niet dat ze staat te springen om ‘naar huis te gaan’.”

TL;DR:
- Xiomara luistert het gesprek van Mayme en Skye af.
- Skye gaat weg.
- Xiomara spreekt Mayme uit het niets aan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Mayme MacNiall
Burgemeester District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 125
Registratiedatum : 03-01-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Burgemeester
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Twijfels... | ma dec 21, 2015 1:59 am

“Het wordt tijd dat ik ga,” sprak Skye, en Mayme voelde dat ze iets verkeerds had gezegd. Ze snapte alleen niet wat. Voordat ze haar goede vriendin tegen kon houden, was deze al overeind gekomen. “Skye,” probeerde ze, maar haar adem stokte en de Vredesbewaker keek haar even aan. Haar blik was hard doch gekwetst. “Tot ziens,”sprak ze toen gereserveerd. “Mevrouw de Burgemeester.”

Die woorden deden Mayme pijn, want het was het bewijs dat ze inderdaad iets verkeerds had gezegd. Skye was nooit zo formeel tegen haar; niet wanneer ze alleen waren. Mayme lachte in stilte, enigszins hysterisch. Net alsof ze nog niet genoeg aan haar hoofd had! Moest ze nu ook nog gaan nadenken over wat ze verkeerd had gezegd, zelfs al wenste ze haar vriendin zojuist het beste toe? Wilde Skye dan niet dat Mayme het beste met haar voor had? Het begon er enigszins op te lijken…

Opeens klonk echter weer een stem. Natuurlijk dacht de Burgemeester als eerste aan Skye, maar toen ze opkeek zag ze dat de bron van de stem veel kleiner en jonger was dan haar vorige gesprekspartner. Ze was te verbaasd het meisje hier te zien om iets te zeggen, dus luisterde ze. En de woorden deden haar met open mond haar het meisje staren.

“Het… Capitool?”


TL;DR:
- Skye is afstandelijk en gaat weg.
- Mayme schrikt van Xiomara.
- Mayme weet niet dat Skye uit het Capitool afkomstig is.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Xiomara Spurling
District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 150
Registratiedatum : 25-11-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Tribuut
Leeftijd: 13

Onderwerp: Re: Twijfels... | ma dec 21, 2015 2:18 am

O, dacht Xiomara, terwijl een frons tussen haar wenkbrauwen verscheen. Blijkbaar realiseerde de Burgemeester zich dat niet. Misschien verwachtte ze ook wel te veel van de vrouw. Ondanks dat ze erg betrokken overkwam, hoefde ze dat natuurlijk niet te zijn. Haar baan vroeg waarschijnlijk sowieso om veel acteerwerk, welke kant op dan ook.
Het punt was, Xiomara geloofde haar betrokkenheid, en Xiomara maakte daarin niet snel fouten. Ze had mensenkennis – of een goede intuïtie, hoe je het ook wilde noemen. Ze geloofde in ieder geval in de oprechtheid van de Burgemeester (zoals velen dat ook niet leken te doen), maar dit begreep het meisje niet. Dit was een van de Vredesbewakers die vaak bij haar te vinden was en met wie ze vaak sprak. Xiomara had hen het afgelopen jaar vaak genoeg samen gezien! En de Burgemeester vertelde haar nu dat ze niet eens wist dat Skye uit het Capitool kwam?

“Ja, het Capitool,” bevestigde Xiomara simpel, terwijl ze de vrouw bestudeerde. Haar ogen leken niet rood en ze kwam ook niet echt verdrietig over, maar toch was het duidelijk dat er iets niet helemaal goed zat. Wellicht omdat ze zich realiseerde hoe stom ze net had geklonken.
“U praat vaak met haar,” sprak Xiomara met een licht veroordelende ondertoon. “Is het u nooit opgevallen dat ze veel woorden hetzelfde uitspreekt als Presidente Peak, of Nikephoros Foxglove?” Ze keek de Burgemeester vragend aan. “Ja, ze deelt ook het accent van het grote gros van haar collega’s, én het accent hier in Zes, maar het is echt overduidelijk. Ze komt uit het Capitool.”

TL;DR: (forgive me this posting spree, and feel free to interfere!)
- Xiomara legt uit waarom het obvious is dat Skye uit het Capitool komt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Mayme MacNiall
Burgemeester District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 125
Registratiedatum : 03-01-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Burgemeester
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Twijfels... | di dec 22, 2015 1:11 am

Geïnteresseerd luisterde Mayme naar de woorden van het meisje, hoewel ze zich niet geroepen voelde om Xiomara op haar woord te geloven. Niet alleen omdat ze klaarblijkelijk dingen wist, die Mayme waren ontgaan, maar ook omdat ze zo zeker van zichzelf leek. De Burgemeester wist niet of ze dat zelfvertrouwen bewonderde en het wilde prijzen, of dat ze het meisje gewoon naïef vond. Of was Mayme hier degene die naïef was?

Hoewel ze het meisje mocht, vond de vrouw het niet leuk hoe dom en kortzichtig het meisje haar liet voelen. Natuurlijk had ze dat vooral aan zichzelf te danken, maar ze was niet gewend om zo behandeld te worden en het was verdorie ook niet aan een twaalfjarig meisje om de Burgemeester zo te behandelen.
“Je hebt wel lef,” sprak Mayme met opgetrokken wenkbrauwen, zonder echt in te gaan om de verklaring die Xiomara haar gegeven had. Ze wist echter niet of ze het meisje moest geloven. Ze sprak Skye vaak genoeg, maar echt veel aandacht had ze niet aan Skye’s accent besteed. Was dat raar? Het ging toch om de woorden; niet het accent!

“Als je gelijk zou hebben,” begon Mayme toen nadenkend. “Waarom zou Skye het dan überhaupt noemen – het terug naar huis kunnen gaan? Als ze niet terug zou willen keren, dan heeft ze sowieso de vrijheid om hier te blijven wonen, of ik dat nou wil of niet.”
Toen fronste de vrouw nadenkend, terwijl ze opstond en naar het meisje toeliep. Haar billen waren praktisch gevoelloos, maar haar benen waren stijf en lieten haar voelen alsof ze tachtig was. Ze negeerde het echter en keek het meisje streng aan, waarna Mayme sprak: “Het is overigens niet beleefd om mensen af te luisteren.”


TL;DR:
- Mayme weet niet of ze Xiomara moet geloven.
- Mayme vraagt waarom Skye het dan überhaupt noemde.
- Mayme zegt dat afluisteren onbeleefd is.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Xiomara Spurling
District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 150
Registratiedatum : 25-11-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Tribuut
Leeftijd: 13

Onderwerp: Re: Twijfels... | di dec 22, 2015 1:52 am

Xiomara had niet het idee dat de Burgemeester haar wilde geloven, maar ze glimlachte liefjes toen de vrouw stelde dat ze lef had. Misschien was dat ook wel zo, dacht ze, maar ondanks de ietwat defensieve toon in Mayme’s stem had Xiomara niet het idee dat ze te ver was gegaan. Ze had enkel twijfel gezaaid, en misschien was dat wel iets wat de Burgemeester nodig had.

De vrouw leek haar woorden in ieder geval in overweging te nemen, en Xiomara luisterde geïnteresseerd naar wat ze te zeggen had. Zoals het meisje wel vermoed had, zocht de vrouw naar een uitweg, om haar woorden te ontkrachten. Vervolgens wees Mayme haar erop dat het niet beleefd was om mensen af te luisteren, en opnieuw glimlachte Xiomara liefjes. “In ieder geval kan ik u zo proberen te helpen,” antwoordde ze. “U lijkt het namelijk niet echt te begrijpen. Denkt u nou echt dat Vredesbewaker Collins u een vraag stelde? Zoals u al zei, het maakt niet uit wat u vindt – maar toch stelde ze u deze vraag.” Ze keek de vrouw bestuderend aan, niet bepaald onopvallend, nu ze tegenover elkaar stonden. “Ik denk dat ze u iets probeerde te vertellen.”  

TL;DR:
- Xiomara pretends to be innocent and cute.
- Xiomara stelt dat Skye Mayme iets probeerde te vertellen, ipv iets te vragen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Mayme MacNiall
Burgemeester District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 125
Registratiedatum : 03-01-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Burgemeester
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Twijfels... | wo jan 06, 2016 5:38 pm

Mayme had zich al eerder gerealiseerd dat Xiomara in weinig opzichten op haar oudere zus Janaea leek, maar de mate waarin was nooit zo duidelijk geweest als nu. Hoe berekenend kon een meisje van twaalf zijn?! Mayme had echt het gevoel alsof het meisje de baas was in dit gesprek, en stom genoeg liet ze het ook nog gebeuren ook. Normaal gesproken had ze wellicht de façade van strenge Burgemeester gebruikt om geen controle te verliezen, maar daar had ze nu de kracht niet voor. Ze was uitgeput door al het piekeren, maar tevens oprecht van slag door de manier waarop Skye was weggegaan, en dat het wellicht aan haar lag. Diep vanbinnen wilde ze weten wat het meisje te zeggen had.

Xiomara was in ieder geval niet subtiel en leek niet van plan om Mayme’s gevoelens te sparen. De vrouw klemde haar kiezen stevig op elkaar, terwijl ze de woorden van zich af probeerde te laten glijden. “Ik waardeer het dat je me wilt helpen, maar als je het nodig vindt me daarbij te beledigen, houd je gedachten dan liever voor je,” sprak ze gedecideerd, terwijl ze het meisje enigszins fel aankeek. Het meisje haalde enkel kort haar schouders op, en vervolgde toen haar verhaal. Nog steeds denigrerend, maar Mayme zei er niets van. Ze luisterde en meer en meer vraagtekens vulden haar gedachten. Was ze nou echt zo dom als dit meisje het deed voorkomen?

“Ze probeerde me iets te vertellen?”, sprak Mayme wantrouwend, die echter moest toegeven dat Skye niet daadwerkelijk een vraag had gesteld. “Wat? Dat ze haar verdere leven in Zes wil spenderen als ik dat zou verlangen?” En zodra die woorden haar lippen verlaten hadden, viel het kwartje. “O,” stamelde ze even onnozel. “Ze wilde echt weten of ik… maar… waarom?”

Gelukkig was Mayme rijk en had ze nog heel wat kwartjes in huis…


TL;DR:
- Wtf, Xiomara, was jij geen twaalf?
- Wat een klein kreng.
- Er valt een kwartje. Maar er zijn meer nodig.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Xiomara Spurling
District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 150
Registratiedatum : 25-11-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Tribuut
Leeftijd: 13

Onderwerp: Re: Twijfels... | do jan 07, 2016 1:29 pm

Xiomara kon een zucht niet onderdrukken en keek naar de Burgemeester. Mayme was normaal gesproken vaak hard in haar gezicht en statig in houding, maar op het moment vond het meisje haar vooral onnozel. En gewoon dom, maar dat besloot ze vooral maar even voor zich te houden. Ze had al een paar verbale klappen uitgedeeld, en er ging een moment komen dat de Burgemeester het niet langer zou pikken. En Xiomara had haar nodig om te kunnen sponsoren, dus hield ze wijs haar mond.

“Wat denkt u zelf?”, vroeg Xiomara zo vriendelijk mogelijk, hoewel ze het moeilijk begon te vinden om het niet gewoon als een taart in haar gezicht te gooien. Het was zo ontzettend duidelijk voor haar en het was onmogelijk om voor te stellen dat de vrouw het zelf niet zag. “Als ze u dit eerder had kunnen vertellen, dan had ze dat waarschijnlijk gedaan.” Het meisje haalde haar schouders op. “Maar dat kon niet.”

TL;DR:
- ffs, Mayme, why don't you get it?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Mayme MacNiall
Burgemeester District 6
avatar

PROFIELAantal berichten : 125
Registratiedatum : 03-01-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Burgemeester
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Twijfels... | do jan 07, 2016 1:59 pm

“Omdat ze en Vredesbewaker is,” vulde Mayme het meisje aan. Het begon door te dringen, al vond ze de gedachte dat Skye haar wellicht aardiger vond dan gewoon aardig best wel eng. Ze wilde het ergens ook niet geloven, maar het verklaarde wel waarom Mayme de vrouw zo gekwetst had met haar antwoord. Het was goed bedoeld geweest, maar totaal niet wat Skye had willen horen. En Mayme begon zich af te vragen wat ze nu zou zeggen. Ze had lang geleden geleerd om niet naar haar hart te luisteren, en daarom was de eerste vraag die ze zichzelf stelde niet ‘houd ik van haar?’, maar ‘hoe zou mijn district reageren als ik iets kreeg met een Vredesbewaker?’

Mayme beet even op haar lip, maar besloot dat het tijd was om zichzelf bijeen te rapen. Ze moest met Skye praten en haar excuses aanbieden. Ze wist niet of ze er meer van kon maken, of ze dat überhaupt moest willen, maar ze kon het er niet bij laten zitten. Het ging hier om haar beste vriendin, en dat betekende dat ze moest dit oplossen.

“Ik…” begon Mayme, maar ze wist niet goed wat ze verder moest zeggen. Het bleek niet nodig te zijn. Het meisje leek te begrijpen dat het eindelijk was doorgedrongen en knikte, met een zelfgenoegzaam glimlachje op haar gezicht. Mayme wist best dat kinderen geen stelletje idioten waren en meer wisten dan je voor mogelijk durfde te houden als volwassene, maar dit vond ze ergens wel een beetje griezelig. Xiomara klonk niet eens meer als een kindje, al kon ze dat heel goed verbergen. Zelfs nu vroeg Mayme zich af of ze het zich niet allemaal gewoon verbeelde, maar die gedachte was belachelijk.
“Dank je, Xiomara,” sprak Mayme, terwijl ze in een van haar zakken griste. Ze haalde er geld uit en overhandigde het aan het meisje. “Mocht je nog iemand willen sponsoren dit jaar,” voegde ze toe. En ergens hoopte ze dat het meisje haar mond zou houden tegen andere mensen, maar dat ging ze niet vragen. Ze ging geen twaalfjarige meisjes omkopen, verdorie. Ze was beter dan dat.

“Fijne dag nog.”

“U ook. En succes.”


TL;DR: End of Topic. Godmoden met toestemming.
- Mayme snapt het.
- Mayme besluit het te moeten oplossen.
- Mayme bedankt Xiomara en geeft haar geld om te sponsoren.
- Mayme gaat op zoek naar Skye en neemt afscheid van Xiomara.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
KARAKTER

Onderwerp: Re: Twijfels... |

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Twijfels...

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Districten :: District 6 :: De Winnaarswijk-