Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Jolene Griffith

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Jolene Griffith
District 3
avatar

PROFIELAantal berichten : 38
Registratiedatum : 27-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Schoonmaakster
Leeftijd: 10

Onderwerp: Jolene Griffith | wo aug 07, 2013 12:53 pm

Naam: Jolene (zeg: Djoo-lie-nuh) Griffith
Geslacht:  Vrouw Meisje
Leeftijd: 10 jaar
Woonplaats: District 3
Familie, vrienden e.a.:
♦ Vader: Theodore Griffith † (35)
Theodore is gestorven aan de galg, omdat hij er (terecht) van werd verdacht een opstand tegen het Capitool voor te bereiden.
♦ Moeder: Aleesha Griffith (35)
Een sterke vrouw die een enorme hekel heeft aan het Capitool, maar heel goed weet hoe je die haat kunt verbergen.
♦ Broer: Thorley Griffith  (15)
Wat er van Thorley is geworden, is niet zeker. Het laatste wat van hem vernomen is, is dat hij tijdens de opstanden gevangen is genomen door het Capitool.

Uiterlijk: Jolene is een mager, klein meisje van ongeveer 1,35m. Ze heeft lang, bruin haar dat onderaan licht krult en felle groene ogen. Ze komt niet vaak in de zon en is daardoor hartstikke bleek. Meestal draagt ze kleding die gemaakt is van haar moeders versleten jurken. Ze draagt altijd jurkjes die haar er schattig uit laten zien, met vervuilde strikjes en roestige knoopjes. Zodra het kan, schopt ze haar versleten ballerina-achtige schoentjes met strikjes uit en loopt ze op blote voeten. Ze heeft het gevoel alsof ze zich dan veel makkelijker kan bewegen.
Jolene ziet er dus uit als een klein, schattig meisje.
Eigenschappen:
Goede eigenschappen:

  • Mondig:  Jolene weet altijd heel goed wat ze op welke momenten moet zeggen.
  • Goed in toneelspelen: Jolene doet eigenlijk niet anders dan zich voordoen als iemand die ze niet is.
  • Mierzoet: ze luistert altijd netjes naar wat andere mensen tegen haar zeggen en doet wat haar wordt opgedragen. Dat hoort natuurlijk een beetje (heel erg) bij haar toneelspel.
  • Kan goed zingen: ze heeft een schattig, zacht stemmetje, waarmee ze de meest duistere liedjes heel spookachtig kan zingen.

Slechte eigenschappen:

  • Sadistisch:  Jolene schaamt zich er af en toe wel voor, maar ze kan enorm genieten van het leed van anderen.
  • Leugenaar: de enige tegen wie Jolene eerlijk en oprecht praat, is haar moeder. Verder komen er over het algemeen alleen leugens uit haar mond.
  • Niet erg slim: naïef is ze ook weer niet te noemen, maar Jolene is in ieder geval niet goed in leren. Van technologie snapt ze helemáál niks. Wat dat betreft is het soms net alsof ze een paar honderd eeuwen te laat is geboren.


Verleden:
Jolene werd geboren in een donkere winternacht. Er was geen maan te bekennen en de sterren gingen verscholen achter sluimerbewolking. Het kwam niet vaak voor in District 3 dat er sneeuw lag, maar deze nacht wel.
Jolene was het tweede kind van Theodore en Aleesha. Haar broer, Thorley, was vijf jaar eerder al ter wereld gekomen. Thorley was een echte techneut, maar Jolene zeker niet. Al op vroege leeftijd gaf haar vader de hoop op om haar ook maar iets op technologisch gebied bij te brengen. Haar moeder probeerde haar op andere vlakken nog zoveel mogelijk bij te brengen, maar moest er uiteindelijk mee leven dat Jolene op school lage cijfers haalde en als werk alleen maar geschikt was als schoonmaakstertje.
Theodore en Aleesha waren alsnog verschrikkelijk trots op hun kleine meisje. Vooral Aleesha spendeerde alle vrije tijd die ze had met Jolene en leerde haar de dingen die ze écht moest weten, zoals hoe je moest overleven tijdens opstanden. Ze wisten dat die opstanden zouden komen. Theodore was samen met een paar anderen uit de fabriek waar hij, zijn vrouw en Thorley werkten en waar Jolene schoonmaakte, bezig met het maken van wapens die ze tijdens de geplande opstanden tegen het Capitool zouden kunnen gebruiken. Aleesha werd hierbij afzijdig gehouden, want Theodore wilde niet dat ze gevaar liep.

Natuurlijk zou het allemaal niet zo gemakkelijk gaan als gepland. Het Capitool kwam erachter waar Theodore en zijn collega’s mee bezig waren. Ze werden voor het gerechtsgebouw in District 3 geëxecuteerd. Geen enkel lid van zijn gezin was daarbij. Aleesha had er wel bij willen zijn, maar moest thuisblijven om te voorkomen dat haar twee kinderen met haar mee zouden gaan. Ze kon de harde waarheid echter niet verdoezelen voor Thorley en Jolene. Jolene had inmiddels genoeg geleerd van haar moeder om het belang in te zien van het verbergen van haar gevoelens. Ze huilde niet en liet niets van woede blijken tegenover het Capitool. Vanbinnen teerde ze echter op wraak.
Thorley had die lessen nooit gehad en zwoer dat hij in de voorste linies zou strijden bij de opstanden. Hij had geluk dat hij voor die tijd niet al geëxecuteerd werd, want hij stak zijn plannen niet onder stoelen of banken.
Tijdens de opstanden werd hij gevangen genomen. Aleesha’s hart verteld haar dat haar zoon als avox in het Capitool leeft, maar bewijs daarvoor heeft ze niet.

Jolene en Aleesha hielden zich afzijdig van de opstanden. Jolene had graag het strijdveld op willen gaan, maar Aleesha vertelde haar dat dit niet het juiste moment was. Ze vermoedde al vanaf het begin dat District 3, noch een van de andere districten, echt iets zou kunnen uithalen tegen het Capitool. In plaats daarvan begon ze haar dochter te onderwijzen in de kunst van het sluipen en messenwerpen.
’Want jouw kracht, is die van de verrassing,’ had ze tegen Jolene gezegd. Ze wilde dat haar dochter zichzelf zou kunnen verdedigen mocht de nood daar zijn. Ze was ervan overtuigd dat haar dochters talent voor toneelspel wel eens een sleutelrol zou kunnen spelen in opstanden die mogelijk nog zouden komen. Jolene vond het allemaal geweldig. Ze was het soms wel eens zat om het schattige, naïeve poppetje te spelen waar de andere mensen haar voor moesten houden, maar de gedachte dat ze dodelijk kon zijn met een mes in haar hand, maakte veel goed.

Overig:
Een samenvatting: Jolene werkt als schoonmaakster in de fabriek waar ook haar moeder werkt. Ze komt op andere mensen over het algemeen over als een verschrikkelijk lief en gehoorzaam meisje, maar is vanbinnen eigenlijk best wel duister.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cecilia Peak
President
avatar

PROFIELAantal berichten : 1520
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: President
Leeftijd: 35 jaar

Onderwerp: Re: Jolene Griffith | do aug 08, 2013 2:18 pm

Goedgekeurd!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.hongerspelenrpg.com
 

Jolene Griffith

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: In Memoriam-