Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 [Dag 3] Brother-bonding & birthdays

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Kye Flecker
District 4
avatar

PROFIELAantal berichten : 137
Registratiedatum : 24-12-14
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Visser/scholier
Leeftijd: 14

Onderwerp: [Dag 3] Brother-bonding & birthdays | do feb 18, 2016 4:41 pm

Om middernacht werd Kye wakker uit een onrustige slaap door het volkslied. Het viertal had zich voor de nacht vergaard in het kamertje met het balkon. Hier zouden ze om middernacht kunnen zien we de doden van de dag waren geweest. Drie kanonsschoten had Kye geteld. Drie slachtoffers - en dus ook drie tegenstanders minder om zich zorgen over te maken.
Het eerste gezicht dat aan de hemel verscheen, was meteen dat van Oliver. Het gezicht dat de hele avond al door Kye's onrustige dromen had gespookt. Zijn dood was verbazingwekkend snel geweest. Solar en Valeria die hem hadden aangevallen. Oliver die bijna meteen op de grond was gevallen. Valeria die hem toe had geschreeuwd dat hij, Kye, hem moest neersteken. En dat had Kye meteen gedaan. Hij had zichzelf geen tijd gegeven om er over na te denken, maar meteen zijn mes in zijn borst gestoken. Oliver had niet eens de kans meer gehad om zich te verdedigen, want Solar en Valeria hadden hun werk goed gedaan.

Zo ging dat in de arena. Een verkeerde stap. Een seconde en je was klaar.
Kye slikte even en keek naar de reacties van zijn bondgenoten. Hoewel geen van drieën emoties verrieden, was hij niet de enige die weg keek van het gezicht van Oliver aan de hemel.
De andere twee slachtoffers waren de beide tributen uit 10. Net als Oliver kende Kye ze niet, maar het voelde toch anders bij tributen die hij niet eigenhandig vermoord had. Dit waren alleen maar twee obstakels minder om thuis te komen.

Zodra het was afgelopen, keerde Valeria zich meteen om en verdween ze terug het schip in. Kye en Melvin waren aan de beurt om de wacht te houden. "Wie denk je dat er allemaal nog over zijn?" vroeg Melvin voor de honderdste keer. Kye zuchtte.
"Ik weet het niet." Hoewel hij dacht dat ze een goede keuze hadden gemaakt om het schip in te gaan, was het lastig dat ze niet wisten tegen wie ze allemaal nog op zouden moeten. Hij voelde er echter ook niets voor om daar voor de zoveelste keer over te speculeren.
"Als jij nou bij het balkon blijft zitten," stelde Kye voor, "dan ga ik bij de deur zitten. Misschien kun je horen wat er buiten gebeurt."

Over een paar uur zouden ze Solar en Valeria wakker maken en dan zouden ze het schip uit gaan. Het was de hoogste tijd om op verkenningstocht te gaan, want schuldgevoel over de dood van Oliver was niet het enige dat aan hem knaagde. Hij had zo'n honger dat zelfs de dode ratten uit het ruim bijna aantrekkelijk begonnen te lijken. Eerder die avond hadden ze twee wortels gekregen, die vlak langs het balkon naar beneden gedwarreld waren, maar dat was lang niet genoeg geweest om de honger te stillen.
"Waar gaan we zo meteen heen?" vroeg Melvin zachtjes, alsof ze het daar niet al uitgebreid over gehad hadden. Ze hadden geen idee hoe de rest van de arena eruit zag, of zelfs maar of het schip verder leeg was inmiddels. De oase leek aantrekkelijk, maar ze twijfelden er niet over dat ze daar de strijd zouden moeten aangaan met een ander bondgenootschap.
"Kijken of er nog meer tributen op het schip zitten, dat weet je best," zei Kye een beetje geërgerd.
"Maar wat nou als er nog meer mensen op het schip zitten?"
Kye zuchtte en gaf toe. "Vechten, als we ze aan kunnen. Anders hopen dat ze ons niet zien."
Het bleef even stil, tot: "Mis je thuis?"
Kye knikte. Realiseerde zich toen dat Melvin dat niet zou zien in het donker. "Ik mis mijn broertjes en zusjes," zei hij. "En de zee. Ik had ze beloofd dat we mosselen zouden gaan vangen voor een feestmaal."
"Ik mis mijn broers en zussen ook," antwoorde Melvin. "Denk je dat ze je gaan sponsoren?"
"Ik hoop het niet," zei Kye zonder veel overtuiging. Zijn familie kon het geld voor een sponsoring goed gebruiken, maar zelfs maar een beetje zeesla klonk hemels op het moment. Het was raar om te denken dat het leven thuis gewoon door ging. Dat zijn broertjes en zusjes gewoon naar school moesten en pa weg met de boot. Hij hoopte dat ze het zouden redden zonder hem.

“Laten we ze wakker maken en gaan,” zei Kye en hij krabbelde overeind.

Heel voorzichtig opende Kye de deur van het schip. Hij had zijn mes al in de aanslag en ook Valeria stond klaar met haar speerpunten. Je wist maar nooit wat zich aan de andere kant van een deur bevond.


TL;DR:
- ze kijken naar de middernacht thingamajig
- Kye voelt zich schuldig over Oliver
- Kye en Melvin bonden over familie
- Ze gaan 's nachts het schip verkennen en gaan het dek op

Er komen drie parachutes uit de lucht dwarrelen, een sponsoring voor Solar, een sponsoring voor Kye en een sponsoring voor Valeria:

- Solar en Kye krijgen allebei één groot brood en allebei één lege plastic literfles
- Valeria krijgt een stok van ca. 1 meter, met een inkeping waar ze een speerpunt in vast kan zetten.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Solar Gbadamosi
District 4
avatar

PROFIELAantal berichten : 131
Registratiedatum : 06-02-15
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht:
Beroep: Winnaar
Leeftijd: 19

Onderwerp: Re: [Dag 3] Brother-bonding & birthdays | wo feb 24, 2016 7:59 pm

De sponsoringen waren op precies het goede moment gekomen. Solar had opgemerkt dat ze niet al te lang met het brood zouden kunnen doen voordat het hard en droog zou worden. Hij had zijn brood in vieren gebroken en aan iedereen een stuk gegeven. Kye's brood zou voor nu nog bewaard worden in Solar's tas. Het was vooral voor Solar, die nu geen brood meer had maar wel een redelijk volle maag, te hopen dat het delen van het brood niet voor niets was geweest.
Hoewel Solar zich ietwat ongemakkelijk had gevoeld bij het zien van de speer in Valeria's handen, zag hij er de voordelen van in. Bij het doden van Oliver waren alleen de speerpunten niet genoeg geweest. Nu kon ze er flink wat kracht achter zetten waardoor de speerpunten misschien dieper zouden komen en flinke schade konden veroorzaken. Solar had Valeria goed in de gaten gehouden de afgelopen dagen. Elke keer was hij ietsjes meer onder de indruk van haar, al wist hij niet goed waarom. Kwam het door haar rode haar, of haar krachtige lichaam, of het feit dat ze op dezelfde dag jarig waren? Solar had toegekeken hoe Valeria haar speerpunten had proberen te slijpen in de hoop ze scherper te maken. Ondanks dat zij - geen van hen - er niet charmant uitzag door de constante stroom van zweetdruppeltjes die over haar lichaam druppelde, ze had iets. En daardoor vergat Solar soms bijna dat Valeria en hij in principe vijanden waren met een wapenstilstand. Valeria was minstens even sterk als Solar en dus in staat de kelen van het gezelschap zonder problemen door te snijden. Toch had Valeria dat nog niet gedaan. En Solar had eerlijk gezegd zelf ook niet de behoefte van Valeria af te komen.

Nadat ze de sponsoringen hadden gekregen, waren ze korte tijd teruggegaan naar het ruim. Daar hadden ze eerst ieder nog flink wat gedronken, voordat ze de flessen hadden gevuld. Melvin had iets opgemerkt over water meenemen, waarop Kye op het idee kwam een stuk zeil als waterreservoir te gebruiken. Een stuk zeil werd enkele keren gevouwen zodat het stevig was en niet zou lekken, en daarna zo vol mogelijk gestopt met water. Met de vaardigheden die hij had opgedaan in zowel District 4 als bij de trainingsdagen, knoopte Solar het zeil stevig dicht. Het was niet ideaal, maar zo hadden ze in ieder geval een watervoorraad en konden ze toch hier weg.

De Tributen brachten hun nacht door in de Kapiteinskamer, die van alle gemakken voorzien was. Eén van de stoelen werd onder de deur geschoven zodat andere Tributen niet naar binnen zouden kunnen. Indien nodig kon de deur ook compleet gebarricadeerd worden met de kast, die Melvin nieuwsgierig had geopend. Het barricaderen nu echter nog erg voorbarig bevonden.

Solar gokte dat het begin de middag was, toen Valeria haar hand omhoog had gestoken en iedereen tot stilte had gemaand. Ze sloop naar de deur en luisterde. "Ik hoorde iets op de grond terecht komen." Fluisterde ze. Nu stond ook de rest op. Enkele seconden later hoorden ze een zachte plof aan de andere kant van de deur. En na een halve minuut nog een. Kye had zich omgedraaid en liep naar het grote raam.
"Eh. Jullie willen dit waarschijnlijk wel even zien." Solar draaide zich met een ruk om en ook Valeria's aandacht ging naar het raam uit. Er waren meerdere parachutes in de lucht te zien, ver in de Arena. "Zijn het sponsoringen?" Vroeg Valeria.
"Daar komen we maar op één manier achter." Solar liep richting de deur, haalde de stoel weg en gooide met flinke kracht de deur open. Voor hem lagen drie metalen bollen op de grond met felgekleurde parachutes eraan vast. Een vierde baande zijn weg naar beneden, en Solar griste hem uit de lucht?
"Is er iemand jarig?" Vroeg hij verbaasd. Het ongeloof droop van zijn gezicht. "Deze heeft een taartje." Valeria was naast Solar gaan staan en had de andere bollen opgepakt. "Kye, ben jij jarig?" Valeria draaide zich om en Solar draaide mee. Kye beaamde dat.
"Oh, gefeliciteerd dan." Zei Solar. "Is vast een aparte manier om je verjaardag te vieren, zo in de Arena. Maar gelukkig is er taart!" Kye trok een gezicht en Solar moest terugdenken aan de eerste spelen, waar er een taart in de Arena had gestaan die was ontploft en de complete Hoorn had verwoest. De bollen waren ook niet erg betrouwbaar, wat dan ook werd opgemerkt.
"Nou, zo te zien heeft iedereen er één gekregen." De bollen lagen op de tafel en de deur was weer dicht. Er stond echter nog geen stoel voor, gewoon voor het geval dat ze het op een lopen moesten zetten. "Misschien dat er een paar ontploffen, maar echt niet die van iedereen. Om nou in één keer alle Tributen uit te moorden, lijkt me zelfs voor de Spelmakers iets te veel van het goede."

Ze keken in stilte naar de bollen die voor hen lagen. Melvin nam langzaam wat stapjes naar achteren, in de richting van de deur. Solar keek opzij, maar hield hem niet tegen. Hij kon het hem niet kwalijk nemen dat hij afstand nam. Wie weet wat er zou gebeuren.
"Nou, Kye, aangezien jij jarig bent. Wil jij de jouwe proberen open te maken?"


tl;dr
- Na het ontvangen van de sponsoringen gaan ze even terug naar het ruim. Daar drinken ze, vullen ze de flessen en fabriceren ze een soort draagzak uit de zeildoeken om water mee te nemen. Eén brood wordt verdeeld.
- Ze gaan naar de Kapiteinshut, die ze onderzoeken.
- Als de bollen naar beneden komen, nemen ze deze mee de hut in. Kye zal als eerste proberen zijn bol te openen.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Solar Gbadamosi
District 4
avatar

PROFIELAantal berichten : 131
Registratiedatum : 06-02-15
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht:
Beroep: Winnaar
Leeftijd: 19

Onderwerp: Re: [Dag 3] Brother-bonding & birthdays | zo feb 28, 2016 10:12 pm

"Hadden ze er niet even een pijl op kunnen zetten met 'hier openen' er op?" Mopperde Kye. Hij had de bol al meerdere keren in zijn handen rondgedraaid. Hij had er ook voorzichtig mee geschud, maar toen Melvin begon te piepen stopte Kye daarmee. Hij hield de bol enkele centimeters onder zijn neus.
"Waar zoek je naar?" Vroeg Solar aan haar districtgenoot. Valeria had ondertussen zelf een bol opgepakt en zat deze te bestuderen. Melvin liep iets dichter naar de tafel met een nieuwsgierige blik in zijn ogen. Die curiositeit had de overhand genomen en zijn zorgen iets verminderd.
"Ik zit te kijken of ik ergens een naad kan vinden waar de bol op elkaar is gelast." Zei Kye met een frons op z'n gezicht. "Of in ieder geval iets."

Solar draaide zich om naar Valeria. Ze had de bol tussen haar benen geklemd en probeerde met de speer door de buitenwand heen te prikken. Voor zover Solar kon zien had het echter geen resultaat. Kye probeerde onderhand de bol op willekeurige plaatsen open te draaien. Melvin zat op de grond met de bal in zijn handen. Solar hoorde hem van alles tegen de bol mompelen en even dacht ze dat ze het zich inbeeldde. Melvin merkte dat ze naar hem keek en hij haalde zijn schouders op. "Er zijn zat verhalen over deuren en sloten die alleen opengaan als je de juiste woorden spreekt. Sesam, open u!"

Solar pakte de laatste bol en besloot dat er nog maar één optie was die voor haar over was: brute kracht. Ze legde de bol op de grond en probeerde er eerst op te balanceren, en daarna op te stampen. En als dat niet werkte, kon ze er altijd nog met een stoel op slaan.

tl;dr
- Kye probeert de bal 'rustig' open te maken door te zoeken naar scharnieren, openingen, knopjes, en door eraan te draaien en te trekken.
- Valeria probeert met haar speer de bol open te wrikken en door het metaal te steken.
- Melvin probeert tegen de bol te praten en met 'magische' woorden iets te vinden waardoor de bol opent. Denk aan sesam open u, mellon, 'ga alsjeblieft open'
- Solar probeert de bol met brute kracht open te maken.

Helaas werkte geen enkele van de pogingen.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Solar Gbadamosi
District 4
avatar

PROFIELAantal berichten : 131
Registratiedatum : 06-02-15
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht:
Beroep: Winnaar
Leeftijd: 19

Onderwerp: Re: [Dag 3] Brother-bonding & birthdays | wo maa 02, 2016 11:35 pm

Ze had er op gestaan. Ze had er op gestampt. Ze had er tegen geschopt en luidkeels gevloekt toen ze zich - te laat - realiseerde dat het schoppen tegen metalen ballen niet aan te raden was. Ze had de bol op de grond gegooid, hem tegen de muur gesmeten en had er met een stoel op willen slaan, al mocht dat niet. Er was echter geen enkel blijk dat er ook maar iets met de bal was gebeurd. En zelfs al hadden er krasjes opgezeten, dan was dat kreng alsnog niet open. Hijgend en zwetend keek Solar naar de anderen.
"Heeft iemand ìets van resultaat?" Vroeg ze chagrijnig. Ze wist dat niemand iets voor elkaar had gekregen, want niemand had "JONGENS IK HEB HET" geroepen. Toen het echter akelig stil bleef, plofte Solar op de grond. Uit haar ooghoeken keek ze naar Valeria, die het ook niet erg naar haar zin leek te hebben.

"Wat doe je, Melvin?" De ietwat vermoeide stem van Kye deed Solar opkijken. Ze wist niet of ze er gefrustreerd van moest raken, maar de neiging was er zeker. Melvin zat nog steeds met de bol op zijn schoot en had nu het papiertje vast wat er aan vast had gezeten.
"Ik zoek naar aanwijzingen!" Blijkbaar was hij de enige die nog wat energie leek te hebben en de hoop nog niet had opgekeken.
"Alsof je op dat papier iets gaat vinden." Snauwde Solar. Ze liet zich achterover vallen en staarde naar het plafond van de kapiteinshut.
"Staat er op alle papieren hetzelfde?" Vroeg Kye aan Melvin. Die knikte. "Zover ik weet staat op al onze papieren de tekst van Happy Birthday, met jouw naam en die van Norah." Melvin keek bedenkelijk. Valeria's interesse was gewekt en ook zij staarde nu naar het papier. Terwijl ze met z'n drieën overlegden wat het kon betekenen, hield Solar zich erbuiten. Hier had ze niet voor getekend. Ze had getraind met wapens, ze had planten en dieren leren kennen, ze had leren survivallen. Die bol kon haar onderhand gestolen worden en als zij alleen was geweest, had ze hem al lang weggesmeten! Het was onnodig tijdverdrijf en ze konden beter iets nuttigs gaan doen. Dit was gewoon een pesterijtje van het Capitool.

Op het moment dat Solar omhoog kwam om de rest een uitbrander te geven en te zeggen dat het tijd werd om verder te gaan met hun - waarschijnlijk nog korte - levens, hoorde ze "Weet je het zeker?" uit de mond van Kye komen. Solar trok een wenkbrauw op toen ze de andere jongen "Heel zeker. Het kan bijna niet anders. En het kan geen kwaad het te proberen." hoorde zeggen. Solar trok haar mond al open om er tegenin te gaan, maar nog voor ze iets eruit kon gooien begonnen de drie tegelijk Happy Birthday te zingen. Solar kreeg niet meer uit haar mond dan "What the -". Van álle dingen die ze hadden kunnen bespreken en van álle ideëen die ze hadden, was dit hun beste plan? Het werd dan maar tijd om haar eigen weg in te gaan en deze idioten, compleet met zonnesteek, achter zich te laten.

tl;dr
- Solar raakt ongelooflijk gefrustreerd en gaat naar het plafond staren.
- Ondertussen is de rest aan het vergaderen over de tekst die erbij zat en wat ze er mee konden doen. Solar is lekker boos aan het zijn en hoort niks.
- Solar komt overeind om te gaan ranten, maar krijgt geen kans want de kinders gaan spontaan happy birthday zingen. Solar vindt het kut.


Drie van de vier bollen openden, waardoor Kye, Melvin en Valeria zich elk een regenboogkleurige lolly mochten toeeigenen.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
KARAKTER

Onderwerp: Re: [Dag 3] Brother-bonding & birthdays |

Terug naar boven Ga naar beneden
 

[Dag 3] Brother-bonding & birthdays

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Bonding moments
» Don't worry, brother [SPT] (Grey)
» [RPG] Wolf Brother
» My big sweet brother!
» Is that really my little brother?

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: De Spelen :: Het Hongerspelen Archief :: 3de Hongerspelen :: De Arena-