Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Morgana Fay

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Morgana Fay
District 8
avatar

PROFIELAantal berichten : 47
Registratiedatum : 04-06-16
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: Fabrieksmedewerker
Leeftijd: 11 jaar

Onderwerp: Morgana Fay | za jun 04, 2016 1:41 pm

Morgana Fay

Naam: Morgana Fay
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 11 jaar
Verjaardag: 15 juli
Woonplaats: District 8
Motto: What’s the thrill of the same toy?
Familie, vrienden e.a.:
William George Fay: [37 jaar] Deze man is Morgana’s vader. Door hem is ze in staat om relatief goed te leven binnen het district. William is namelijk de hoofdmanager in enkele van de fabrieken die uniforms voor de Vredesbewakers maken. Daarnaast heeft hij het ook nog eens voor het zeggen over een fabriek die kleding produceert voor het Capitool. Hier werken de mensen die de mooiste patronen kunnen maken, natuurlijk. Hierdoor heeft William genoeg geld om belasting te betalen en zijn dochter van voedsel te voorzien. Ze zijn misschien niet erg rijk in vergelijking met het Capitool, maar binnen District 8 is de familie Fay zeker niet onbekend. William werkt dan ook erg hard en hij stopt het grootste deel van zijn tijd in zijn werk.
William zelf is een joviale man, die na het vertrek van zijn vrouw al zijn aandacht aan zijn dochtertje geeft. Hij vergeeft haar elke fout die ze maakt, voornamelijk omdat ze zich rond hem als een voorbeeldige dochter gedraagt. Hij behandelt haar als jonger dan ze is en heeft niet door dat ze slim genoeg is om hem om de tuin te leiden. Voor hem is Morgana zijn “kleine engeltje”, dat er altijd voor hem is. Hij moest eens weten. William is dus een beetje naïef. Dit geldt voornamelijk naar mensen waar hij veel van houdt, anders valt het allemaal gelukkig wel mee. Hij is vrij aardig en af en toe koopt hij eten voor medewerkers in een fabriek en deelt hij dat uit. Hij heeft echter niet genoeg geld om dat vaak te doen.
Morgana kan de overweldigende aandacht van haar vader niet echt waarderen, maar ze weet dat ze hem – en vooral zijn geld – nodig heeft om te overleven. Daarom doet ze zich bij haar vader ook voor als het schattigste kind, zodat hij haar laat doen wat hij wil. Ze geeft om haar vader, als we het hebben over geld en zorgen. Hij is nuttig, ze kan niet zonder hem. Maar ze houdt niet echt van hem; als het zou moeten, zou ze er geen problemen mee hebben haar vader op te offeren.

Grace Fay-Elwes: [31 jaar] De moeder van Morgana. Ze verliet William, toen Morgana 8 was, voor een andere man. Grace was het helemaal zat om bij William te zijn. Hij was te onbezorgd, te teveel bezig met zijn werk. Ze zag haar man alleen als ze haar eigen dienst in de fabriek draaide. Dat was niet genoeg voor Grace. Hoewel ze haar dochtertje met pijn in haar hart achterliet, vond Grace het wel beter zo. Zij zag meer in hoe Morgana écht was, wat een verschrikkelijk kind ze kon zijn. Ze had het idee dat ze Morgana niet meer het rechte pad op kon krijgen en liet haar daarom achter bij William, omdat die oprecht van haar zou kunnen houden.
Morgana zelf heeft nauwelijks herinneringen meer aan haar moeder. Ze weet haar naam niet, alle foto’s van haar moeder zijn verscheurd. Een jaar terug probeerde haar moeder nog contact met haar te zoeken, maar Morgana liep gewoon weg. Het is niet dat ze te jong was om zich alles te herinneren; het is meer dat Morgana haar moeder nooit vergeven heeft dat ze is weggegaan. Morgana had altijd het idee dat haar moeder de enige was die haar kon begrijpen, maar toen ze haar verliet was dat vertrouwen gebroken en ook nooit meer teruggekomen. Om zichzelf van de pijn te beschermen heeft Morgana haar best gedaan alles over haar moeder te vergeten. Ze herinnert zich alleen haar gezicht nog bewust, zodat ze haar ten alle tijden kan vermijden.

Robbert Narring: [32 jaar] De man waar Grace nu bij is. Hij werkt in één van de fabrieken van William. Destijds is hij niet ontslagen, omdat William het niet over zijn hart kon verkrijgen. Daarbij gunt hij Grace nog steeds het beste, zelfs als ze niet meer bij hem is. Morgana kent Robbert alleen van gezicht. Ze keurt hem geen blik waardig en zal nooit een oprecht woord voor hem over hebben.

Bethany Groove: [28 jaar] Bethany is de moeder van ene Tobias Luther. Morgana weet niet veel over haar, behalve dat ze af en toe designs maakt voor de fabriek van haar vader. Dat kan ze wel, eerlijk is eerlijk. Wat Morgana minder leuk vindt is dat Bethany haar vader wel ziet zitten. Ze is iemand die meer op zijn geld uit is dan op de persoon. Morgana vindt, natuurlijk, dat dit allemaal aan haar toebehoort. De aandacht van haar vader maakt haar weinig uit, maar zijn geld en invloed behoren haar toe. Ze gedraagt zich liefjes tegen Bethany, maar zoekt kansen om haar uit de weg te ruimen en probeert haar stilletjes zwart te maken bij haar vader. Ze kent de vrouw niet erg goed, maar ze is niet van plan haar een kans te geven.

Tobias Luther: [8 jaar] Het kind van Bethany. Morgana vindt hem wel grappig, aangezien hij nog zo jong is en net zo enthousiast over de Spelen als zijzelf. Het enige jammere is dat hij te maken heeft met Bethany, en ze kan geen vriendjes met hem woorden als hij haar aanhangsel is. Morgana raakt hierdoor vaak geïrriteerd door Tobias, omdat zijn aanwezigheid betekent dat Bethany ook ergens is.

Darius Mallory [40 jaar] Hij is een Vredesbewaker in District 8. Hoewel Vredesbewakers überhaupt niet populair zijn, is Darius nog erger. Mensen vermijden hem het liefst. Hij is trots op zijn werk en ziet absoluut niets door de vingers. Door zijn wrede mentaliteit is hij meestal degene die straffen uitdeelt en voltrekt. Hij vindt zichzelf nogal goed en schept vaak op over zichzelf en wat hij kan. Hij is aardig tegen mensen die respect voor hem tonen. Hierdoor laat hij Morgana vaak meelopen: het meisje kijkt hem altijd gefascineerd aan, luistert naar al zijn verhalen en ze spreekt hem altijd netjes aan. Darius vindt het niet erg het meisje naar de straffen te laten kijken en hoopt dat ze later zelf een Vredesbewaker zal worden.

Overig: Morgana heeft voor de rest geen vrienden, wel wat kennissen van school en op straat natuurlijk. Ze heeft geen vrienden overgehouden op de basisschool waar ze vandaan komt. Dit komt vooral doordat Morgana bezig was met haar manipulatie op mensen oefenen. Daarbij zag ze hen ook als minder dan zichzelf, waardoor ze zichzelf weinig populair maakte. Ze is meer dan eens geslagen door de andere kinderen, als ze hen weer eens boos had gemaakt. Morgana vindt al die kinderen ook maar saai en ziet zichzelf als een volwassener persoon.
Haar opa’s en oma’s leven ook niet meer en alleen haar moeder had zussen, maar aangezien ze haar niet meer wil spreken, doet ze ook alsof die kant van de familie niet meer bestaat. Haar vader was enigst kind, net zoals Morgana zelf.

Uiterlijk: Morgana heeft stijl zwart haar, wat bijna tot aan haar heupen komt. Ze is 1m52 lang en weegt 39 kg. Ze is iets langer dan de meeste meisjes van haar leeftijd en ze ziet zichzelf ook als mentaal volwassener. Daarom draagt Morgana af en toe wat make-up, al hebben ze daar natuurlijk niet veel geld voor over. Ze vindt het leuk om ouder geschat te worden en gedraagt zich ook autoritair naar degenen die jonger dan haar zijn. Dit komt ook doordat Morgana fysiek sterker is dan de meeste kinderen. Dit komt doordat ze op de basisschool redelijk vaak in ruzies en kindergevechten terecht kwam. Dit weegt natuurlijk niet op tegen tieners en volwassenen, maar ze is niet zwak.
Qua kleding heeft Morgana een voorkeur voor jurkjes, meestal tot de knie of tot de enkel. Ze houdt ervan om eruit te zien als een echte jongedame, een net en opgevoed iemand. Haar jurkjes zijn vaak erg net. Morgana heeft er niet veel problemen mee om ze vies te maken. Hoewel ze broeken handiger vindt, draagt ze ze bijna nooit.

Eigenschappen: Morgana is een slinks meisje. Ze weet heel goed wat ze wil en meestal heeft ze ook wel een manier om het te krijgen. Het probleem hiermee is dat Morgana’s morele wereld op het niveau is van een vierjarige. Ze snapt vrij weinig van normen en waarden en heeft ook geen problemen met het overtreden ervan. Ze kan nu normen en waarden wel toepassen, omdat ze de regels kent en van mensen hoort wat slecht is en niet. Zo kan ze je vertellen dat je niet mag stelen en dat doden verkeerd is. Maar eigenlijk snapt ze niet zo goed wáárom dit zo is. Hetgeen wat ze wel snapt, is dat het beter is dat voor zich te houden. Ook is ze door haar gebrek aan moraal erg wreed. Morgana heeft geen problemen met dingen waar de meeste mensen misselijk van zouden worden. Zo vindt ze het leuk om vooraan te staan bij de publieke straffen en volgt ze gevechten in de Spelen meestal op de voet. Ze is vrij sadistisch.

Verder is Morgana ook best een egoïst. Ze handelt alleen voor zichzelf; voor haar eigen welvaart, haar eigen vermaak. Dit zorgt er ook voor dat ze geen vrienden heeft. Daar is ze nauwelijks in geïnteresseerd. Af en toe zoekt ze mensen op om aan haar dagelijkse dosis vermaak te komen, maar daar houdt het ook wel op. Daarnaast is ze ook best materialistisch en hebzuchtig. Morgana is slecht in delen en geeft het meest om wereldlijke bezittingen. Ze gelooft niet in een God of een Hemel, in reïncarnatie of in karma. Voor haar is dit het leven waarin ze alles gaat bereiken. Als ze oud genoeg is. Vooralsnog leeft Morgana bij haar vader en maakt ze gebruik van zijn goede zorgen. Ze heeft het voor elkaar gekregen dat ze nauwelijks werk hoeft te doen in vergelijking met haar districtgenoten, gewoon door bij haar lieve pappa te zeuren. Het enige wat ze nu eigenlijk doet is een selectie maken van de designs die doorgestuurd worden. Ook patrouilleert ze door de fabriek en rapporteert ze ontevredenheden, ruzies en mogelijke problemen aan haar vader. Niemand heeft door dat zo’n schattig kindje eigenlijk de werknemers in de gaten houdt.

Dit alles is mogelijk doordat Morgana goed is in liegen. Dit wordt makkelijker gemaakt door haar gebrek aan normen en waarden en haar onverschilligheid naar de gevoelens van anderen toe. Maakt het haar wat uit wat de ander ervan vindt? Nee, helemaal niet. Ze heeft een geweldige pokerface en een betere “schattige lach”. Veel volwassenen zijn ervan overtuigd dat ze een engeltje is, hoewel haar voormalige klasgenootjes daar anders over denken. Morgana is vooral zo goed in liegen en acteren doordat ze best intelligent is en goed andere mensen en hun acties in kan schatten. Ze is erg berekenend en manipulatief. Ook heeft ze gemerkt dat mensen erg gemakkelijk rond haar vinger te wikkelen zijn en daar probeert ze zich dan ook in te specialiseren.

Jammer genoeg voor Morgana is ze verschrikkelijk snel verveeld. Ze voelt emoties niet zoals andere mensen en dat houdt ook in dat ze extremere dingen nodig heeft om wat te ervaren. De dood van de Tributen op het scherm doet haar niets; mensen die ongelukken hebben met machines in de fabriek laten haar geen spier vertrekken. Morgana heeft hierdoor een enorme behoefte om vermaakt te worden en is altijd op zoek naar dingen om de verveling te verdrijven. Hierdoor heeft ze enkele extreme hobby’s, die vooralsnog voldoende zijn om haar bezig te houden. Morgana vindt het voornamelijk leuk om tussen mensen te stoken en ruzies te creëren, of mensen te laten doen wat zij wil. Ook probeert ze wel eens dingen te stelen, maar hier is ze erg voorzichtig mee aangezien er straffen op staan. Ze wil niet dat haar vader doorkrijgt dat ze niet zo goed bezig is als hij denkt. Daarom is ze vrij voorzichtig. Toch heeft ze er geen problemen mee om risico’s te nemen, als de beloning het maar waard is.
Morgana’s meest aparte hobby is het ontleden van dieren. Ze kan dit bij mensen niet echt doen, hoewel ze de anatomie zeker interessant zou vinden. Al sinds enkele jaren is Morgana de schuldige achter de verdwijning van huisdieren. Ze bezit namelijk een zakmesje dat ze nodig heeft bij haar werk, om stukken uit stof te snijden etc. Dit is alleen niet het enige waar ze het voor gebruikt. Af en toe vermoordt ze een loslopende kat of hond en houdt zich daar dan een tijdje mee bezig. Dit is de ergste uiting van haar gebrek aan emoties en haar onverschilligheid.

Naast al deze nare dingen is Morgana best een typisch kind. Ze kan heel speels zijn als ze het naar haar zin heeft en is niet bang voor een beetje avontuur, vooral omdat het haar de nodige spanning geeft. Ze is erg nieuwsgierig naar veel dingen en maakte haar vader vroeger gek met de “waarom” vragen. Dit heeft haar kennis en intellectuele lust wel gestimuleerd, waardoor ze nu één van de betere kinderen op school is. Jammer genoeg is de educatie in District 8 niet erg speciaal. Verder is Morgana ook best punctueel. Ze houdt zich misschien niet aan haar afspraken en breekt beloftes zonder schaamte, maar voor normale afspraken is ze netjes op tijd. Ook is ze erg praktisch ingesteld en krijgt ze veel dingen door elkaar simpelweg door logisch te denken. Morgana’s droom voor later is om de Burgemeester van District 8 te worden, of misschien de trainer. Op die manier krijgt ze meer invloed in het District en staat ze nog meer boven mensen; dat ziet ze wel zitten. Om deze reden doet ze haar best om ouder te lijken dan ze is, zich ouder en wijzer te gedragen, op te vallen op school met haar cijfers.. Ze heeft hierom ook geleerd om zich netjes en goed opgevoed te gedragen, alles om haar kansen voor later te verhogen.

Morgana’s droom mag misschien onmogelijk zijn, maar ze heeft nogal goede ideeën van zichzelf. Hoewel ze geen narcist is, is ze zeker arrogant en vindt ze dat ze beter is dan anderen en boven hen staat. Ze vindt zichzelf slimmer. Wanneer iemand niet zo helder is, gedraagt ze zich vaak neerbuigend naar hen en commandeert ze hen rond. Naar mensen van haar eigen niveau is ze aardiger, hoewel ze hen nog steeds zal proberen te manipuleren. Ze heeft gewoon niet echt de behoefte aan vrienden. Toch begint ze haar houding wel wat te verbeteren, omdat ze langzaamaan door begint te krijgen dat ze mensen te vriend moet houden als ze ergens wil komen. Ze hoopt dat ze deze filosofie toe kan passen op de nieuwe leerlingen waarbij ze in de klas zit. Bij de oude is het al te laat.

Verleden:
Morgana wordt geboren als het schattige kindje van William en Grace. Ze vinden hun dochtertje helemaal geweldig. Haar eerste woordje was “ik”. De ouders zagen op dat moment niet in dat dit niet veel goeds betekende voor de persoonlijkheid van hun dochter, maar goed. Het was een makkelijk woord, je kan hen de schuld van deze miscalculatie niet geven. Ze bleef het woordje veelvuldig gebruiken om als kind dingen te claimen: eten, kleding, aandacht. Het werkte alleen niet toen haar moeder haar verliet op haar 8ste, jammer genoeg. Morgana heeft hier nooit goed mee om kunnen gaan en probeert de herinneringen aan haar moeder uit haar hoofd te bannen. Ze is hier redelijk succesvol in, maar het verschijnen van Bethany maakt het niet beter.

Nou, terug naar haar kindertijd. Morgana was altijd al een verwend kindje. Ze pikte het niet als haar ouders haar niet gaven wat ze wilde. Ze efficiëntere methodes ontwikkelde dan gillen als ze haar zin niet kreeg. Haar moeder was hier redelijk immuun voor en probeerde Morgana nog het goede pad op te krijgen: ze probeerde haar dochter te begrijpen en te weten waarom ze zich zo gedroeg. Alleen haar vader had het allemaal niet door en gaf altijd toe aan haar. Als ze haar eten uitspuugde omdat het vies was, haalde hij wat anders voor haar. Hij laat haar ook vrij weinig werk doen, zelfs al zouden ze haar bijdrage goed kunnen gebruiken. Hij laat het ook toe dat ze met een mesje rondloopt, zelfs al zou ze dat eigenlijk op werk moeten laten liggen. Zeker als kind.

Morgana maakte zichzelf niet populairder toen ze naar de basisschool ging. Er waren zoveel interessante kinderen, om mee te spelen. Morgana’s visie van spelen hield vooral in dat ze onrust probeerde te stoken tussen de kinderen. Ze zette hen tegen elkaar op, vertelde leugens en ontlokte ruzies. Wanneer mensen hierachter kwamen, kreeg ze vaak een pak slaag van hen. Hierdoor is ze niet onbekend met pijn en kan ze er ook best wel tegen. Zelf kan ze ook nog wel eens raak slaan, al is ze gelimiteerd door haar kinderlijke kracht. Daarbij is Morgana vaak te lui om actief agressief te zijn. Ze laat het liever door anderen doen.
Door al haar manipulatieve acties maakte Morgana geen vriendjes op school. Soms riep ze voor de grap dat er brand was, gewoon om te genieten van de door haar gecreëerde chaos. Als een echte machiavellist leeft ze ook het meest op in een chaotische omgeving waar ze haar eigen regels door kan duwen.

Morgana begon met werken in de fabriek op een jonge leeftijd, maar al snel overtuigde ze haar vader dat ze meer geschikt was om andere dingen te doen. Ze moet af en toe nog wel eens echt lichamelijk werk doen in de fabriek, waardoor ze toch wat spierkracht ontwikkeld heeft, maar over het algemeen weet ze daar zes van de zeven dagen in de week toch onderuit te komen. In de fabriek loopt ze vaak rond om mensen op te stoken, maar vooral om informatie voor haar vader te verzamelen. Op deze manier zijn ze in staat stakingen te voorkomen en luie werknemers eruit te halen en harder aan het werk te zetten. Tot nu toe hebben weinigen door dat Morgana de klikspaan is.

Doordat ze vaak haar rondjes liep in en om de fabriek, raakte ze op een gegeven moment aan de praat met een Vredesbewaker, Darius. Zij benaderde hem, in ieder geval. De man staat bekend als een nare Vredesbewaker. Hij was degene die de meeste publieke straffen en executies uitvoerde. Morgana kreeg het voor elkaar de man voor zich te winnen; hij vindt haar een schattig kindje en ziet haar als een lievelingetje. Door deze status staat Morgana vaak vooraan bij dit soort straffen en kijkt ze haar ogen uit. Met zijn toestemming mag ze ook af en toe haar kleine mesje gebruiken om een stukje van de menselijke anatomie te kijken, maar ze kan natuurlijk niet urenlang in een lichaam snijden. Meestal blijft het bij kijken. Morgana kijkt wel uit dat haar vader hier niet teveel over hoort en ze houdt het perfect stil.

Dit is eigenlijk een goed voorbeeld van hoe de Opstanden en de Donkere Dagen voor Morgana waren. Het kon haar niet schelen. Ze heeft niets met het Capitool, maar ze vindt het District en zijn bewoners ook te dom om zichzelf te leiden. In ieder geval, in haar kinderlijke hoofd hebben ze het Capitool nodig zoals zij haar vader nodig heeft en zijn opstanden nutteloos. Haar vader deed zijn uiterste best haar te beschermen door haar veelal binnen te houden en zelf ook niet mee te doen aan de oprui. Daarom hebben ze het allebei prima overleefd. Wat Morgana wel interessant vond aan de Donkere Dagen waren de vele straffen die eruit resulteerden en de power display van het Capitool. Het fascineerde haar en motiveerde haar om later ook Burgemeester of een machtig persoon te worden. Natuurlijk nooit zo machtig als het Capitool, maar wie weet. A girl can dream.

Op het moment wordt Morgana’s perfecte bubbel wel een beetje bedreigd. Door Bethany. De vrouw zit met haar vader te flirten en zou het niet erg vinden om met hem te trouwen. Morgana neemt het haar erg kwalijk dat ze aandacht en geld van haar vader voor zichzelf neemt. Het brengt haar leven zoals het nu is in gevaar. Daarbij moet ze ook nog eens opletten dat Bethany haar niet ziet als ze met haar hobby’s bezig is, omdat de vrouw haar gewoon zou verlinken. Morgana speelt haar kaarten zo slim mogelijk. Ze maakt Bethany zwart bij haar vader, maar is een engeltje tegen de vrouw zelf. Hopelijk heeft ze niets door.
Vaak wordt ze naar buiten gestuurd om met Tobias te spelen, als de volwassenen wat “alleen-tijd” willen hebben. Bah. Ze doet het allemaal braafjes, de jongen blijkt niet zo erg te zijn. Misschien kan ze hem nog eens een lesje anatomie geven.

Overig:
- Morgana heeft geen bonnen. Ze is nog niet oud genoeg om mee te doen aan de Spelen.
- Morgana heeft een hoge pijngrens
- Dieren mogen haar niet en het gevoel is wederzijds
- Ze gaat met pijnlijke en nare dingen om door ze te vergeten
- Ze raakt gemakkelijk verdwaald
- Morgana is vroeger meerdere malen het doelwit geworden van een aanval, voornamelijk omdat ze altijd gemene trucjes met haar medeleerlingen uithaalde

_________________
Credits to Ems <3


Laatst aangepast door Morgana Fay op wo jun 22, 2016 4:02 pm; in totaal 2 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2124
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Morgana Fay | za jun 04, 2016 4:52 pm

Nette karakterkaart! Goedgekeurd.

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Morgana Fay

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: Tieners-