Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Rook Olsen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Rook Olsen
District 3
avatar

PROFIELAantal berichten : 96
Registratiedatum : 22-10-16
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep:
Leeftijd: 17

Onderwerp: Rook Olsen | zo okt 23, 2016 6:37 pm

Naam: Rook Olsen
Geslacht: vrouw
Leeftijd: 17  
Woonplaats: District 3
Familie, vrienden e.a.:
Oriel Olsen - moeder - overleden
Een slimme vrouw die tijdens de donkere dagen actief rebelleerde tegen het Capitool en daarbij is omgekomen.

Harper Olsen - vader - 57 jaar
Een zachtaardige man die zich passief hield tijdens de donkere dagen, maar door de acties van zijn vrouw zijn goede baan verloor. Nu probeert hij zijn gezin in leven te houden met een mager fabrieksbaantje. Zijn passieve houding is hij niet verloren.

Raven Olsen - zus - 19 jaar
Duidelijk een dochter van haar moeder. Met haar rebelse acties werkt ze zichzelf vaak in de problemen. Rook en zij lijken als twee druppels water op elkaar, maar hebben vaak ruzie omdat Rook vindt dat Raven zich onverantwoordelijk gedraagt.

Jay Olsen - broertje - 12 jaar
Een dromerig laatkomertje in het gezin, maar absoluut gewenst. De andere gezinsleden proberen hem voor ieder ongemak te behoeden, maar hierdoor voelt hij zich soms nutteloos. Om ook nuttig te zijn liet hij een voedselbon op zijn naam zetten, waar hij later knallende ruzie over kreeg met Rook. Hij is niet bijster slim, hij loopt altijd ver achter op school en begrijpt dingen niet zo snel. Hij wordt daar door zijn leeftijdsgenoten behoorlijk mee gepest.

Anna Peaks - vriendin - 17 jaar
Een zeer emotionele collega en vriendin van Rook. Haar gezin heeft twee werkende ouders en ze zijn dan ook iets rijker dan Rooks familie (oftewel, ze kunnen overleven zonder extra voedselbonnen). Ze heeft een dove witte kat die Zwaan heet.

Benjamin Stilt - vriend - 16 jaar
Een schoolvriend van Rook met wie ze nog steeds veel optrekt. Boomlang en mager als een lat is hij niet moeders mooiste, maar hij heeft een verbazingwekkend mooie zangstem. Hij kan ook goed vogelgeluiden imiteren.

Uiterlijk: Rook Olsen heeft een vrij gemiddelde lengte en is vrij mager. Ze is erg licht, zowel van gewicht als van kleur (haar haar is bijna wit, haar ogen lichtblauw en haar huid erg bleek). Haar bewegingen hebben iets elegants en ze kan erg indringend staren. Lachen doet ze weinig.

Eigenschappen:
+ Zorgzaam (voor sommigen)
Ze probeert haar vader zo goed mogelijk te helpen in het huishouden en haar broertje voor alle gevaar te behoeden. Die zorgzaamheid is echter niet naar veel andere mensen gericht.

+ Sportief
Rennen kost minder tijd dan lopen, tijd is geld, geld is eten en eten is leven. Dus rent Rook veel rond. Daarnaast houdt ze van dansen en zwemmen omdat het haar het gevoel geeft dat ze vliegt. En tot slot bedacht ze zich dat het zomaar van pas zou komen, mocht dat gebeuren waar thuis niet over gesproken wordt...

+ IJverig
Rook is een harde werker en klaagt weinig. Door perfecte kwaliteit af te leveren in de fabriek hoopt ze opgemerkt en misschien zelfs gepromoveerd te worden.

- Gedwee
Zij noemt het verstandig, sommigen noemen het laf. Rook gaat braaf mee in alles wat het Capitool besluit, niet omdat ze het met hen eens is, maar omdat ze graag in goede gezondheid wil blijven. Als het haar kan helpen, zou ze zelfs mensen verklikken (inclusief haar zus).

- Opportunistisch
Rook zal er alles aan doen om zichzelf, haar vader en Jay in leven te houden, zonder vast te houden aan principes. Dit brengt haar vaak in conflict met Raven, die juist heel idealistisch is.

- Zwijgzaam
Rook zegt niet veel, behalve als ze boos is. Ze is dus niet de persoon bij wie je aan moet kloppen voor een gezellig gesprek.

Verleden: Het gezin van de Olsens was er best goed aan toe tijdens de eerste jaren van Rooks leven. Haar vader werkte in de fabriek, maar hielp daarnaast met de technische kanten van het ontwerp van sieraden voor het Capitool (lichtgevende hangertjes, lenzen die van kleur veranderden als je met je ogen knipperde, veelkleurige kolibrierobotjes die boven je schouder bleven zweven), waar hij flink aan bijverdiende. Zijn vrouw Oriel had een goede baan als programmeur. Rook en Raven hadden een goede band. Allebei waren ze behoorlijk energiek en ze stoeiden veel met elkaar. Jay leefde intussen een beetje in zijn eigen wereldje. Alle drie de kinderen konden gewoon naar school en alles ging goed.

In de donkere dagen ging alles fout. Oriel schaarde zich aan de kant van de rebellen. Ze sleutelde in het geheim aan de sieraden waar haar man aan meewerkte en vormde ze om tot kleine explosieven. Haar acties werden ontdekt en ze werd gevangengenomen en terechtgesteld. Harper had zich met de kinderen afzijdig geprobeerd te houden van het hele conflict en wist niets van haar daden. Zijn onschuld werd erkend, maar zijn goedbetaalde bijbaan was hij kwijt.

Na de donkere dagen werden de drie kinderen van school gehaald om in de fabrieken te werken, maar zelfs met vier werkenden konden ze het gezin nauwelijks onderhouden. Daar kwam nog bij dat Raven razend was om wat haar moeder was aangedaan. Ze bleef soms weg van werk, kwam voortdurend in de problemen met de vredebewakers. Rook stelde zich op als het verantwoordelijke kind en werkte extra hard om te proberen hiervoor te compenseren. De goede band tussen haar en haar zus was verbroken en ze hebben tegenwoordig haast voortdurend ruzie.

Tot nu toe is het gezin de dans steeds ontsprongen bij de boete. Raven is nu oud genoeg om buiten gevaar te zijn, maar Jays naam is nu hij twaalf is wel in de pot terecht gekomen. Rook zelf probeert er maar zo min mogelijk aan te denken en richt ze volledig op haar werk.

Overig: Rooks baan bestaat uit het in elkaar zetten van kleine onderdelen, zoals chips.

--------------------

Waar liggen de sterke punten van je karakter en waar de zwakke?
Rook is snel, behendig en kan rake klappen uitdelen. Door het priegelwerk in de fabriek heeft ze oog voor detail en is ze goed met haar handen en het sporten in haar vrije tijd heeft haar een uitstekende conditie opgeleverd. Ze kan goed analytisch denken en leert snel.

Maar. Rook heeft geen overlevingsskills als vissen of vuur maken, geen enkele kennis van de natuur en kan gif niet van voedsel onderscheiden (al zou ze dit laatste vrij snel kunnen leren). Ze is niet zwak, maar ook niet bijzonder sterk. Door het overwegend warme klimaat van haar district kan ze niet tegen kou, maar tegelijkertijd verbrand ze door haar bleke huid snel in de zon. Ook kan ze absoluut niet met wapens omgaan. Alleen iets kleine als een mes kan ze misschien nog hanteren.

Hoeveel kans heeft jouw karakter om tribuut te worden?
10 bonnen (6 voor leeftijd + 4 voor eten)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cecilia Peak
President
avatar

PROFIELAantal berichten : 1532
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: President
Leeftijd: 35 jaar

Onderwerp: Re: Rook Olsen | zo okt 23, 2016 7:12 pm

Helemaal goedgekeurd!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.hongerspelenrpg.com
 

Rook Olsen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» No, I'm not from Shadra

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: In Memoriam-