Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Hats

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2124
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Hats | zo okt 30, 2016 11:39 am

Het was een frisse wintermiddag. De zon stond laag. De hemel was wolkeloos. Dat kon niet gezegd worden van de lucht direct voor Tyrell’s gezicht, want met elke uitademing ademde hij een wolkje condens uit. De temperatuur schommelde dan ook ergens rond het vriespunt en Tyrell dacht ergens te hebben opgevangen dat het die avond zou gaan sneeuwen.

None of his business. Tegen de avond hoopte hij toch al weer thuis te zijn en voor de brandende openhaard (dat was nou eenmaal sfeervoller dan een nep openhaard) een goed boek te lezen. Hoewel hij druk was met de voorbereidingen voor de vierde Hongerspelen, had hij vanmiddag en vanavond vrij genomen om te ontspannen – al was het alleen maar om weer wat frisse, nieuwe ideeën op te doen.

Vanochtend had hij wel gewerkt. Toen had er namelijk een vergadering op de planning gestaan over de startposities van de tributen. Niet alleen moest er bepaald worden welke districten er naast elkaar terecht zouden komen, maar ook moest er gekeken worden naar hoe er voorkomen kon worden dat de tributen te vroeg van hun startblokken zouden vertrekken.
Tyrell had hard gepleit voor een mijnenveld. Veel spannender dan de glazen buizen die ze vorig jaar hadden gehad. Sommige van zijn collegae hadden zich afgevraagd of dat niet inhumaan was en iemand anders had geoppert dat ze met een mijnenveld het risico zouden lopen dat alle tributen al uitgeschakeld zouden kunnen zijn voor de teller überhaupt op 0 stond. Tyrell moest toegeven dat dat onfortuinlijk zou zijn en had zich erbij neergelegd dat hij het allemaal nog even wat beter uit moest denken.

Met zijn gedachten bij mijnen en dode kinderen, stapte hij een van de duurste hoedenzaken van het Capitool binnen. Het was al weer een jaar geleden sinds hij voor het laatst een nieuwe hoed had gekocht en gezien er laatst een van zijn hoeden geruïneerd was door een onverwachtse, hevige regenval, vond hij dat het tijd was om een nieuwe te kopen. In theorie was zijn stijl simpel genoeg om er een avox voor op pad te sturen (hij was eigenlijk vooral op zoek naar een egaal zwarte hoed, zoals gewoonlijk), wilde hij toch zelf weten wat voor nieuwe hoeden er momenteel te koop waren.

En het waren er heel wat. Sinds het succes van de eerste Hongerspelen waren er aanzienlijk meer hoge hoeden te koop, maar ze vielen zéker niet allemaal onder het kopje “verfijnde smaak”, als je het Tyrell vroeg.
Hij liet de zilveren en gouden hoeden links liggen, schonk geen aandacht aan de hoed met rood-met-witte stippen patroon en wist niet of de roze hoed met de rand vol cupcakes lachwekkend was of zorgbarend.

Hij liep door naar de hoek die hem het meest aanstond: die met de simpele hoge hoeden. Hij was gekomen voor een egaal zwarte hoed, maar zag meteen al dat dat niet de enige hoed was die hem aansprak. Gelukkig was hij niet de enige in de winkel en stond er niet meteen iemand op zijn vingers te kijken om hem suggesties te doen over welke hoed hem het beste zou staan.
Hij keek naar een donkerbuine hoed, met een riem rond de cilinder die nog net iets donkerder bruin was. Er liep een goud kettinkje van de riem naar de top van de hoed. Tyrell vroeg zich af of hij kleding had waarbij deze hoed goed zou staan, maar omdat hij voornamelijk zwarte pakken droeg, had hij zijn twijfels. Een bruine hoed boven een zwart pak, dat kon niet... toch? Aarzelend pakte hij de hoed van de schap en keek over zijn bril heen om de juiste kleur te bepalen (vandaag droeg hij een bril met groene glazen, en die gaven de hoed wel een beetje een vies kleurtje).
Soms wilde hij dat hij zonder gêne mode-advies aan Cecilia kon vragen, want zelf had hij hier dus echt geen verstand van en hij had eigenlijk geen zin om in de kranten te lezen dat zijn kleding niet matchte, of iets dergelijks.

Tyrell draaide de hoed een paar keer rond in zijn hand en nam toen zijn zwarte hoed af, om die te vervangen voor de bruine hoed. Bruin was nauwelijks een kleur voor het Capitool, wist hij, maar hoge hoeden waren ook ouderwets geweest toen hij ze jaren geleden was beginnen te dragen. Dat had hem toen niet tegengehouden. Hij keek in de spiegel. Misschien was het nu toch handig als er een winkelbediende kwam die een eerlijke mening wilde geven.

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
Erik Night
Capitool
avatar

PROFIELAantal berichten : 19
Registratiedatum : 27-04-15
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Nothing
Leeftijd: 38

Onderwerp: Re: Hats | ma okt 31, 2016 2:54 pm

“Ik ben al weg!” Erik gooide de deur achter zich toe en trok zijn zwarte jas dicht. Een paar seconden lang bleef hij staan, diep in en uit ademend. De koude werkte kalmerend en hij slaakte een diepe zucht. Zijn handen verdwenen in zijn zakken en zonder te kijken waar hij naartoe ging, liep hij weg van het huis. Haatvolle verwensingen jegens zijn ouders bevolkten zijn gedachten.

Na enige tijd trok het winterweer zijn aandacht en realiseerde Erik zich hoe koud hij het had. Hij was uit huis gegaan met niet meer dan een spijkerbroek en een hemd aan en nu drong de koude door zijn kleren. Nog een geluk dat hij zijn jas had gepakt voor hij de deur uit stormde. Hij begroef zijn hoofd verder in de kraag van zijn jas. Op deze manier werd de warme lucht die hij uitademde gevangen door de stof. Die op zijn beurt Eriks gezicht verwarmde. Hij wist niet hoeveel graden het was, maar de temperatuur kon niet ver van het vriespunt verwijderd zijn.

Zijn ogen, die net boven de kraag van zijn jas uitkwamen verkenden de straten van het Capitool, zoekend naar herkenningspunten. Op het moment dat hij de hoedenwinkel aan de andere kant van de straat herkende viel de eerste sneeuwvlok uit de lucht. Erik keek omhoog en zag dat de lucht nu zwaarbewolkt was en dat er meer sneeuw naar beneden kwam dwarrelen. Snel maakte hij zijn weg naar de felverlichte winkel.

De bel boven de deur rinkelde en signaleerde zijn binnenkomst. De warmte die hem tegemoet kwam overweldigde hem voor een paar seconden, maar veranderde al snel in een aangename temperatuur. Een man kwam hem tegemoet. “Erik!” verwelkomde de man hem. “Ook fijn om jou te zien, Ralf,” begroette hij de eigenaar van de winkel met een glimlach. “Wat brengt jou hier?” vroeg de man hem, terwijl hij Erik door de zaak loodste. “Verrast door de sneeuw”. Hij trok zijn jas uit en gaf hem aan een avox die deze aannam en achter in de zaak verdween.

Erik liet zijn hand een aantal keer door zijn haar gaan; de natte, koude sneeuw verdrijvend. Ondertussen keek hij rond in de winkel. Het was al enkele maanden geleden dat hij in het gebouw was geweest, maar er was nog niets veranderd. De schreeuwerige muren hadden nog steeds dezelfde gele en oranje tinten, tafels stonden nog steeds zonder enige orde door de zaal en lagen vol met stapels hoeden met alle denkbare en ondenkbare vormen en maten. Hij wisselde nog een paar woorden met Ralf, die zelf de meest belachelijke hoed van al droeg: een blauwgroene hoge hoed, versierd met iets dat waarschijnlijk zeewier moest voorstellen en boven op de top stond een gele badeend. Waarna hij besloot om wat rond te kijken, want al waren de meeste hoeden kleurrijke kotshopen, als je lang genoeg rondkeek kon je een pareltje tussen de andere hoeden ontdekken.

Het was druk in de winkel en Erik liep dan ook een aantal keer bijna tegen iemand op. Waarom iemand met dit weer naar een winkel ging, was hem een raadsel. Hij was dan ook extra verbaasd toen hij Tyrell Peak bij de meer normale hoeden ontdekte. De man verving zijn zwarte hoed met de bruine die hij tot dan in zijn hand had rondgedraaid en bekeek zichzelf in de spiegel.

“U hebt nog één van de betere hoeden weten uit te kiezen,” sprak hij zodra hij dicht genoeg was voor de man om hem te horen. De hoed zelf had een vaalbruine kleur terwijl de riem eromheen een mooiere donkerdere tint had. Het geheel werd afgewerkt met een gouden ketting die aan de top van de hoed bevestigd was en eindigde aan de riem rond de cylinder.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://cosmic-fall.actieforum.com/
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2124
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Hats | do nov 03, 2016 9:25 pm

Hoewel Tyrell enigszins had gehoopt dat iemand met gevoel voor mode hem even kon vertellen of hij een flater beging als hij deze hoed zou kopen, had hij niet verwacht dat iemand hem aan zou spreken. Althans, niet iemand die (zo te zien) niet in de winkel werkte. Sterker nog, de persoon droeg niet eens een hoed.
‘U hebt nog één van de betere hoeden uit weten te kiezen,’ waren de woorden die Tyrell om deden kijken.
‘Uiteraard,’ zei Tyrell meteen, op zijn gebruikelijke, ietwat arrogante toon.  Hij vroeg zich wel af hoe hij de woorden van de onbekende op moest vatten, want “één van de betere hoeden” in een winkel waar ze hoeden in de vorm van een cupcake krokodil verkochten zei natuurlijk niet zoveel.
Tyrell wilde zich in eerste instantie weer (asociaal) naar de spiegel wenden, maar draaide zich toch al vrijwel meteen weer terug naar de onbekende. Of... was het geen onbekende? Hij durfde het tegenwoordig niet meer met zekerheid te zeggen. Hij ontmoette zoveel mensen die hem wel kenden, maar die hij nog nooit in zijn leven had gezien – en de meeste van die gezichten vergat hij ook nog eens meteen.

Hij nam de man in zich op, maar daar had hij niet heel veel aan. De persoon leek een doorsnee mens, zonder heel opvallende uiterlijke kenmerken. En toch besloot Tyrell niet langer te twijfelen en er gewoon van uit te gaan dat hij deze vreemdeling niet kende. Tenzij het iemand was die net bij de plastisch chirurg vandaan kwam – met de huidige vergevorderde technieken kon je nooit meer zeker weten of je iemand al eens eerder had gezien.

Al die gedachten namen natuurlijk maar een seconde in beslag. ‘Ik geloof niet dat ik u ken,’ zei Tyrell tenslotte. ‘U werkt hier niet toevallig?’

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
Erik Night
Capitool
avatar

PROFIELAantal berichten : 19
Registratiedatum : 27-04-15
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Nothing
Leeftijd: 38

Onderwerp: Re: Hats | vr nov 04, 2016 5:20 pm

De hoofdspelmaker draaide zich om en gaf Erik zo de kans om hem beter te bekijken. Erik had al veel verhalen gehoord over de grote hoeveelheid brillen die Tyrell bezat, maar de groene glazen waren voor Erik het eerste bewijs van de ietwat rare voorkeur van de man. Met zijn blik op de bril gericht kon hij zijn mondhoeken niet stoppen van even lichtjes omhoog te krullen.

“Uiteraard,” klonk meteen vrij hooghartig. Erik schonk de man één van zijn eigen arrogante glimlachen als antwoord, maar de spelmaker zag deze waarschijnlijk niet meer aangezien de man zich terug naar de spiegel keerde. Al koste het maar een fractie van een seconde voordat hij zich bedacht en zich terug draaide. Erik streek zijn gezicht terug glad in de stilte die volgde, maar al snel sprak de man opnieuw: “Ik geloof niet dat ik u ken. Werkt u hier niet toevallig?”

Erik lachte, zo zijn verontwaardiging van zijn gezicht houdend, maar hij sloeg er niet om de emotie uit zijn donker gekleurde ogen te bannen. Alsof hij ooit in een winkel als deze zou willen werken.
“Erik Night,” Ze hadden elkaar nog niet ontmoet, maar er was natuurlijk de kans dat de spelmaker zijn naam zou herkennen. Al had hij op het moment liever niet dat de man zou beginnen over het familiebedrijf. Wel – eigenlijk had hij liever dat niemand ooit nog over zijn familie zou praten. “En neen, ik werk hier niet.” zijn stem klonk joviaal, maar hij sprak deze indruk tegen door zijn armen voor zijn borstkas te kruisen. Hij liet zijn ogen even door de winkel gaan en vervolgde met zijn blik terug op Tyrell: ”Ik mag zeker blij zijn dat ik niet in deze overdadige regenboog werk” Hij liet een eenzame lach ontsnappen en wachtte op de spelmaker’s reactie.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://cosmic-fall.actieforum.com/
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2124
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Hats | do nov 10, 2016 9:44 pm

Een overdadige regenboog? Dat was eigenlijk best een goede omschrijving van de winkel. ‘Als u het zo bekijkt, kunt u ook stellen dat u in een overdadige regenboog woont,’ meende Tyrell. ‘Deze winkel is net het Capitool in het klein: kleurrijk en extravagant, met hier en daar wat zogenaamd saaie hoeden, die juist door hun onopvallendheid uit de toon vallen en opvallend worden.’

Genoeg filosofie. Erik Night heette de onbekende? Night klonk misschien ergens wel als een enigszins bekende naam, maar ja, het was dan ook een redelijk veel voorkomend woord. Waarschijnlijk kon hij er niet zomaar van uit gaan dat de man een nachtclub had met zo’n achternaam.
Tyrell wilde nu ook weer niet meteen zeggen dat de naam hem eigenlijk helemaal niets zei, want hij wist dat de gemiddelde Capitoolbewoner nogal op zijn (of haar) teentjes werd getrapt als hij (of zij) niet herkent werd. Hij wílde het dus niet zeggen.

...

Maar hij zei het toch: ‘Night zei u? Dat zegt met he-le-maal niks. U heeft zeker zo’n nietszeggend baantje als ambtenaar of iets dergelijks?’
Het is de vraag of Tyrell zelf doorhad hoe neerbuigend zijn woorden waren. Het zou in ieder geval terecht zijn geweest om Tyrell erop te wijzen dat hij sowieso weinig namen onthield en dat als Erik Night bijvoorbeeld de grootste modeontwerper van Panem was geweest, hij de naam alsnog niet herkend had. (In feite was de kans zelfs groter dat hij een “nietszeggende ambtenaar” bij naam kende, dan een modeontwerper).
Om zijn eigen ego te boosten, voegde Tyrell er nog wel even aan toe: ‘Ach ja, we kunnen niet allemaal spelmaker zijn, hè.’

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
Gesponsorde inhoudPROFIEL
KARAKTER

Onderwerp: Re: Hats |

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Hats

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Hats

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Districten :: Het Capitool-