Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Amathist "Matt" Jewel

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Amathist Jewel
Begeleider District 1
avatar

PROFIELAantal berichten : 70
Registratiedatum : 01-11-16
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Begeleider District 1
Leeftijd: 29 Jaar

Onderwerp: Amathist "Matt" Jewel | ma nov 07, 2016 2:29 pm

Naam: Amathist Jewel
Bijnaam: Matt
Geslacht: Mannelijk
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: District 1
Familie, vrienden e.a.:

Onyx Jewel: De vader van Amathist. Onyx was een vakkundige man die goed wist hoe hij van juwelen de mooiste sieraden moest maken. Helaas is de man tijdens de opstanden bij de Donkere Dagen overleden door een bomaanslag.

Amber Jewel: De moeder van Amathist. Ook Amber was erg vakkundig met juwelen, maar daar waar haar man vooral grote juwelen kon bewerken, lag haar passie en talent vooral in het bewerken van kleinere stukken zoals ringen en fijne oorbellen. Amber is samen met haar man overleden bij een bomaanslag tijdens de Donkere Dagen.

Saffier Jewel: Het jongere zusje van Amathist. Saffier was gelukkig niet bij haar ouders in de buurt op het moment dat zij het slachtoffer werden van een bomaanslag. De nu 19 jarige Saffier was veilig ondergedoken bij een bevriende familie. Sinds het verlies van haar ouders is ze in een depressie terecht gekomen waar ze nog niet helemaal uit is. Hoewel ze de drie trekkingen van de Spelen heeft overleefd ziet ze dit niet als iets positiefs. Nu moet ze namelijk verder leven in een wereld die in haar ogen zeer verdorven is. Saffier heeft, in tegenstelling tot Amathist, het fijne talent van haar moeder geërfd. Onder dwang van haar broer heeft ze het werk van hun ouders weer op gepakt, maar ze doet dit niet met dezelfde passie als zij ooit in hun werk staken.

Uiterlijk: Amathist is een jongen met zwart haar, ietwat donkerblauwe ogen en een pezig postuur. De jongen heeft jarenlang getraind onder leiding van Jennifer en heeft zo flink wat spieren opgebouwd. Hij heeft hierbij echter niet voldoende te eten gehad, waardoor hij niet zo mooi gespierd is als hij zou willen. Zijn ogen hebben een lichtbruine kleur en kunnen zowel vriendelijk als bikkelhard de wereld inkijken, afhankelijk van zijn stemming. Zijn kleren zijn meestal sportief, omdat hij iedere dag in het trainingscentrum van Jennifer werkt waar hij helpt met het trainen van de tieners. Zijn specialiteit hier is vooral het trainen van tactisch denken en van het uithoudingsvermogen.

Eigenschappen: Minimaal 3 goede eigenschappen en 3 slechte eigenschappen.
Goede eigenschappen:
– Doorzetter (geeft niet snel op)
– Sterke persoonlijkheid (laat zich niet gemakkelijk door een ander uit het veld slaan en staat op zijn strepen)
– Kan goed relativeren (doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg)
– Goed analytisch vermogen (hij is in staat een situatie en alle opties snel en vlot in te schatten zodat hij de beste optie kan kiezen)

Slechte eigenschappen:
– Weinig begrip voor de emoties van anderen (vooral verdriet kan hij moeilijk begrijpen)
– Altijd overtuigd van zijn gelijk (als hij iets vindt, dan vindt hij dat tot het einde der tijden. Succes met hem overtuigen)
– Geen inlevingsvermogen (sluit aan bij zijn weinige begrip voor de emoties van anderen. Hij ziet de wereld vanuit zijn optiek en kan zich daarbij niet voorstellen dat een ander er anders over denkt)

Verleden:
Amathist is de eerste en enige zoon van Amber en Onyx. Hij kwam ter wereld als een luidruchtige baby die al gauw voor veel problemen zou zorgen. Amathist was namelijk geen gemakkelijk kind. Hij had een scherp analytisch vermogen, maar op sociaal gebied liep het volledig spaak. Terwijl hij opgroeide werd hij dan ook regelmatig gepest, wat hijzelf afschoof op zijn intellect; ze waren gewoon jaloers op hem. Toen de jongen drie jaar oud was kwam zijn zusje Saffier ter wereld. Saffier was heel anders dan haar broer; sociaal heel sterk, maar op denkniveau wat minder. Voor het beroep van juwelenmaker was een stel hersenen echter niet een grote must, maar om kunnen gaan met klanten wel. Daarom mocht Saffier wel helpen in de werkplaats en Amathist niet. De jongen vond dat geen probleem, want het werk dat zijn ouders deden trok hem voor geen meter.

De band tussen Amathist en zijn ouders is nooit echt goed geweest. Onbegrip van beide kanten was hiervoor de grootste reden. Daarbij had de jongen een hekel aan zijn naam. Hij vond Amathist een naam voor een meisje, niet voor een jongen. Om deze reden begon hij zichzelf dan ook Matt te noemen, iets wat hij zelf veel beter bij hemzelf vond passen. Uiteraard bleven zijn ouders en zusje, tot zijn grote frustratie hem wel Amathist noemen. ‘Dat is de naam die we je gegeven hebben, dus zo heet je,’ was het antwoord dat hij dan kreeg wanneer hij er over begon te  zeuren. Naarmate de jongen opgroeide verslechterde de band tussen hen nog verder tot op het punt dat Matt op zijn zestiende uit huis vertrok en op zichzelf ging wonen.

De Donkere Dagen waren voor Matt een periode van grote persoonlijke ontwikkeling. De inmiddels achttien jarige jongen vocht mee in de strijd tegen het Capitool en kreeg hierbij training van Jennifer. De vrouw was, in zijn ogen, een waardig krijgster en hij kreeg dan ook snel respect voor de vrouw met haar duidelijke orders en vurige passie. Dat ze zelf niet mee vocht begreep hij; ondanks haar vaardigheden bleef ze een vrouw en vrouwen waren in een oorlog minder goed inzetbaar dan mannen. De oorlog werd helaas verloren door de Districten en toen pas de jongen huiswaarts keerde kreeg hij te horen dat zijn ouders er niet meer waren. Bij thuiskomst had Saffier voor de deur gestaan om hem het verschrikkelijke nieuws te vertellen. De jongen zelf voelde geen emotie bij het verlies van zijn ouders en hij had dan ook geen begrip voor de zichtbare pijn in de ogen van zijn zusje.

Ondanks de beweringen van het Capitool dat de oorlog voorbij was nu zij hadden gewonnen, was de oorlog voor Amathist nog niet voorbij. De Spelen, die volgens het Capitool dienden als herinnering aan de opstanden, was in zijn ogen gewoon een nieuwe manier, meer slinkse, manier om de oorlog tegen de Districten voort te zetten; door hun kinderen jaar na jaar met vierentwintig tegelijk uit te roeien. Op die manier demotiveerde je de bewoners van de Districten om zich rap voort te planten en kon je tegelijkertijd langzaam hun aantallen uitdunnen. Nee, de oorlog was nog steeds niet voorbij, hij werd alleen stiekemer gevoerd. Voor Amathist waren de tieners die werden gekozen voor de Spelen dan ook geen Tributen maar Soldaten die werden gestuurd om een bijna hopeloze oorlog te voeren, want geen enkele van hen was voorbereid op deze strijd. Het deed hem dan ook goed om te weten dat Jennifer een trainingscentrum had geopend om de tieners te trainen en dat zij mee ging met de gekozen tieners naar het Capitool. Het duurde niet lang of Matt had zich bij Jennifer aangemeld en werd aangenomen als trainer. Zijn specialiteit? Het trainen van het tactisch denken van de tieners en het verbeteren van hun uithoudingsvermogen.

Overig: Matt kan er heel slecht tegen als mensen hem Amathist noemen en hij stelt zich dan ook altijd aan anderen voor als Matt. Naast Saffier zijn er maar weinigen die zijn volledige naam weten, inclusief Jennifer.

[NaNo 24.454 / 50.000]


Laatst aangepast door Amathist Jewel op ma jul 03, 2017 9:48 pm; in totaal 3 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2125
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Re: Amathist "Matt" Jewel | ma nov 07, 2016 9:43 pm

Hou er rekening mee dat de trainingen in District 1 niet langer goedgekeurd zullen worden door het Capitool als zij door krijgen dat de trainers anti-Capitool zijn.

Verder is je karakterkaart goedgekeurd.

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Amathist "Matt" Jewel

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: Volwassenen-