Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Tributen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
avatar

PROFIELAantal berichten : 2135
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Onderwerp: Tributen | zo nov 13, 2016 12:13 pm

Voor de eigenschappenlijst van de NPC's hebben we meerdere eigenschappen onder één "noemer" geplaatst, dus een korte uitleg:

Verstand - parate kennis
Gevoel - medeleven, zal een tribuut aarzelen voor hij/zij aanvalt
Assertiviteit - initiatief nemen, spontaniteit, vallen gesprekken met deze tribuut snel dood?
Stabiliteit - voorspelbaarheid, betrouwbaarheid, roekeloosheid

Samenwerking - bereidheid tot het aangaan van een bondgenootschap
Kracht - is de tribuut fysiek sterk
Uithoudingsvermogen - heeft de tribuut een goede conditie en hoe goed kan hij/zij met honger, dorst en verwondingen omgaan
Handigheid - inzicht, innovatie, creativiteit, praktische kennis, weet de tribuut snel hoe hij/zij moet handelen in bepaalde situaties


DISTRICT 1
Naam: Lucca Golden
Leeftijd: 15
District: 1
Uiterlijk: Lucca is een jongen van gemiddelde lengte met een verzorgd uiterlijk. Hij heeft een normaal postuur.
Eigenschappen: Lucca is opgegroeid in relatieve rijkdom en is daardoor een beetje verwend. Hij is het gewend om elke dag gewoon een degelijke maaltijd te krijgen en dat hij vertroeteld wordt door zijn adoptiemoeder. Nu hij uit zijn district is gehaald, is hij wat eigenwijs en stuurs geworden. Hij neemt niet zomaar alles van iedereen aan en vraagt vaak op een gebiedende toon: "waarom?" Waarom moet hij dat stomme pakje aan? Waarom mag hij niet met die persoon praten, maar moet hij wel proberen vriendschap te sluiten met die andere persoon? Hij kijkt ook een beetje op tegen Avery, die zo dapper probeerde te vluchten, en wil graag net zo eigenzinnig zijn als zij. Helaas heeft hij daar niet altijd de moed voor en zal hij toch altijd uiteindelijk wel doen wat hem gevraagd wordt.

Sterke punten: Lucca heeft geen zin om te sterven en zal er dus ook alles aan doen om dat te voorkomen. Hij staat open voor bondgenootschappen en is best slim als het aankomt op theoretische kennis.
Zwakke punten:  Lucca is enigszins naief, hij is nog nooit echt verraden of teleurgesteld in zijn leven, dus dat zal tijdens de Spelen waarschijnlijk wel even schrikken zijn. Hij is verder geen echte vechter en praktische dingen als vuur maken kan hij niet.

Verstand ●●●○○
Gevoel ●●●●○
Assertiviteit ●●●●○
Stabiliteit ●●●●○

Samenwerking ●●●●○
Kracht ●○○○○
Uithoudingsvermogen ●○○○○
Handigheid ●○○○○
DISTRICT 2
Naam: Suzy Finnegan
Leeftijd: 12
District: 2
Uiterlijk: Suzy heeft bruinblond haar, dat ze nu eens los, dan eens in een staartje of in een knotje draagt. Ze heeft grote, groengrijze ogen en een erg expressief gezicht. Ze is 1,50m en is vrij mager.
Eigenschappen: Suzy is een bijdehand kind dat graag haar zin doordrijft. Ze kwebbelt er altijd op los en vertelt mensen vaak ook nog hoe ze op haar moeten reageren. “Als ik zo vertel dat ik gisteren een cadeautje heb gekregen, moet je wel vragen wat voor cadeautje het was hoor!” Ze wordt boos als iemand haar aanwijzingen/commando’s niet opvolgt.
Verder is Suzy “stiekem” verliefd op Davi Afolayan, die ze voor het eerst heeft gezien op TV, toen hij gekozen werd als tribuut voor District 11. Ze is vastbesloten hem zo snel mogelijk te ontmoeten en dan niet meer te laten gaan.

Sterke punten: Suzy is een meisje dat zich makkelijk bij andere mensen aansluit. Ze heeft verder geen echte skills, behalve dat ze misschien dankzij een schattigheidsfactor wel wat sponsoringen weet te bemachtigen.
Zwakke punten: Lengte, gewicht, het ontbreken van skills.

Verstand ●●○○○
Gevoel ●●●○○
Assertiviteit ●●●●●
Stabiliteit ●●●○○

Samenwerking ●●●●●
Kracht ●○○○○
Uithoudingsvermogen ●●○○○
Handigheid ●○○○○
Naam: Geronimo Falkner
Leeftijd: 18
District: 2
Uiterlijk: Geronimo is een gespierde jongeman van 1,75m. Hij heeft kort, bruinrood haar en bruine ogen. Hij heeft heel wat littekens op zijn lichaam van straatgevechten en vind het vooral gaaf om de zes littekens ergens in dat vage gebied tussen buik en borst te laten zien. Niet alleen omdat hij het verhaal erachter (messteken waaraan hij bijna overleden is) cool vindt, maar ook omdat hij dan een reden heeft om zijn sixpack te laten zien.
Eigenschappen: Geronimo is dus een beetje een macho, maar nog veel meer iemand die niet helemaal goed in orde is. Hij kijkt heel erg uit naar de Hongerspelen en houdt enorm van vechten. Hij lokt regelmatig vechtpartijen uit en vind het jammer dat hij nog nooit iemand heeft vermoord. Hij kijkt er naar uit om zijn eerste slachtoffer te maken.

Sterke punten: Geronimo is sterk en erg bedreven in de vechtkunst – zowel met wapens, als zonder wapens. Hij is ambitieus en belooft er een boeiende Spelen van te maken. Het moet dan ook wel vreemd lopen als hij geen sponsoring ontvangt.
Zwakke punten: Qua lange afstandswapens kan Geronimo alleen overweg met een pistool. Pijl en boog vind hij maar niks, net als de meeste andere ouderwetse langeafstandswapens. Ook heeft hij niet veel plantenkennis en andere niet-agressieve overlevingsskills.

Verstand ●●○○○
Gevoel ●○○○○
Assertiviteit ●●○○○
Stabiliteit ●○○○○

Samenwerking ●○○○○
Kracht ●●●●●
Uithoudingsvermogen ●●●●●
Handigheid ●●●●○

DISTRICT 4
Naam: Kassa Locklear
Leeftijd: 14
District: 4
Uiterlijk: Kasa heeft een donkere huidskleur, is redelijk gespierd en heeft kort donker haar. Ze heeft een gemiddelde lengte.
Eigenschappen: Kasa is redelijk sociaal en bereid tot het sluiten van bondgenootschappen. Ze heeft niet echt problemen met het moorden in de Spelen. Dat wil zeggen: ze zal niet aarzelen om andere mensen te doden als ze daardoor zelf kan overleven, maar pro-Spelen is ze absoluut niet. Ze zal ook geen moeite doen haar haat jegens het Capitool te verbergen. Ze heeft weinig geduld en de neiging tot woede-uitbarstingen.

Sterke punten: Kasa is bereid een bondgenootschap aan te gaan en kan goed vechten. Ze is vooral goed met dingen als dolken en houten wapens, want met zware voorwerpen kan ze niet zo veel. Ze is verrassend goed in hand-to-hand combat (ze is het gewend om tegenstanders te hebben die groter en sterker zijn dan ze zelf is), en ze is ook een pro in speerwerpen.
Zwakke punten: Kasa is een onberekenbare bondgenoot door haar woede-uitbarstingen en haar gebrek aan geduld. Haar gebrek aan geduld maakt ook dat ze minder goed is in dingen zoals vuur maken.

Verstand ●●●○○
Gevoel ●●○○○
Assertiviteit ●●●○○
Stabiliteit ●○○○○

Samenwerking ●●●○○
Kracht ●●●●○
Uithoudingsvermogen ●●●●○
Handigheid ●●●○○
DISTRICT 5
Naam: Elize Rennold
Leeftijd: 15
District: 5
Uiterlijk: Elize heeft lang, bruin haar dat ze altijd in één of twee vlechten draagt. Ze heeft donkere ogen en lange, dikke wimpers, waardoor het net lijkt alsof ze mascara draagt. Ze is 1,69m en heeft een normaal postuur.
Eigenschappen: Elize is hoogbegaafd en had al bijna haar schooltijd afgerond op het moment dat haar naam werd getrokken. Ze komt uit een relatief rijk gezin. Elize is geen tegenstander van het Capitool, maar kijkt op tegen de machthebbers. Ze gelooft erg in de wetten van de natuur: de sterkste heeft het recht om te overheersen e.d. Ze weet al bijna zeker dat ze niet zal winnen, maar heeft besloten zich daarom maar in te zetten voor degene die het aardigst tegen haar is.

Sterke punten: Elize is erg slim en het is goed mogelijk dat ze een goede tactiek vindt om de Spelen te overleven. Ze is ook bereid een bondgenootschap aan te gaan.
Zwakke punten: Elize is niet echt een overlever. Theoretisch weet ze alles heel goed, maar zodra het op vechten aan komt, is ze kansloos. Ze is niet snel en niet sterk en zal niet zo snel met wapens kunnen leren omgaan.

Verstand ●●●●●  
Gevoel ●●●○○
Assertiviteit ●●○○○
Stabiliteit ●●●●●

Samenwerking ●●●●●
Kracht ●○○○○
Uithoudingsvermogen ●●○○○
Handigheid ●●○○○
Naam: Marco Seppänen
Leeftijd: 19 (hij is één dag na de boete 19 geworden)
District: 5
Uiterlijk: Marco is lang (1,87m) en erg gespierd (maar dat valt in eerste instantie niet eens echt op). Hij heeft lang, blond haar en meestal een peinzende blik – ook als hij eigenlijk helemaal nergens aan denkt.
Eigenschappen: Marco is een beetje een dagdromer. Hij houdt van hard werken en niet van geweld. Hij is een aardige gast, met humor, maar ook wel een beetje een pessimist. Hij kan heel rationeel over de Hongerspelen praten en als je hem vraagt wat hij van het Capitool vindt, zal hij je heel rustig puntsgewijs uitleggen wat hij precies niet vindt kloppen aan de relatie tussen het Capitool en de Districten.

Sterke punten: Marco is sterk en slim. Hij kan snel leren omgaan met wapens.
Zwakke punten: Het ontbreekt Marco aan een wil om mensen te vermoorden en tja, die heb je wel nodig als je wil winnen. Hij weet dat er thuis mensen zijn die willen dat hij wint, maar hij weet ook dat bijna elke andere tribuut in precies zo’n zelfde situatie zit en zal een klein meisje dan eerder de overwinning gunnen dan zichzelf.

Verstand ●●●●○  
Gevoel ●●●●●
Assertiviteit ●●●○○
Stabiliteit ●●●●○

Samenwerking ●●●●●
Kracht ●●●●●
Uithoudingsvermogen ●●●●○
Handigheid ●●●●○
DISTRICT 6
Naam: Cyril Moore
Leeftijd: 13
District: 6
Uiterlijk:  Cyril Moore is een klein blond jochie, dat redelijk mager is door het gebrek aan goed voedsel en een beetje awkward in zijn bewegingen is. (Hoofd vaak een beetje tussen de schouders getrokken,  awkward lachen, dat soort dingen, niet te dicht bij andere mensen staan,...)
Eigenschappen:  Cyril is geen dappere jonge man, maar zal erg op andere mensen moeten leunen om de Spelen door te komen. Hij zal niet snel initiatief nemen en is bang in het donker. Hij heeft echter wel een hart van goud en een goed stel hersenen. In het Capitool zal hij vooral als erg verlegen overkomen, omdat hij een beetje bang is voor de vreemde mensen daar en omdat hij nogal overdonderd is door alles wat hem overkomt.

Sterke punten: Cyril is een aardig jochie, waardoor mensen hem misschien niet willen doden. Hij is verder best wel slim en hij weet wel veel van insecten en planten, welke eetbaar zijn en welke niet.
Zwakke punten:  Cyril blinkt nergens echt in uit. Tenminste, niet in dingen die echt nuttig zijn voor het overleven in een gevaarlijke arena vol vijanden. Hij is erg afhankelijk van wie hem op sleeptouw wil nemen.

Verstand ●●●●○
Gevoel ●●●●●
Assertiviteit ●○○○○
Stabiliteit ●●●●○

Samenwerking ●●●●○
Kracht ●○○○○
Uithoudingsvermogen ●●○○○
Handigheid ●●●●○
DISTRICT 8
Naam: Verona McLean
Leeftijd: 15
District: 8
Uiterlijk: Verona is een slanke dame van 1,67m. Ze heeft een opvallend gave huid, waar menig Capitoolbewoonster jaloers op zal zijn. Haar standaard gezichtsuitdrukking is een beetje nors, waardoor ze vaak onterecht als chagrijnig wordt omschreven.
Eigenschappen: Verona is een beetje een roddeltante, maar heeft vanbinnen een hart van goud. Ze helpt graag andere mensen en heeft veel humor. Ze is verder altijd haantje de voorste en niet bang aangelegd. Ze wordt wel erg snel chagrijnig als ze honger heeft.

Sterke punten: Verona legt makkelijk contacten en is ook niet bang voor vieze handen. Ze vind vechtsport hartstikke boeiend en dan met name close combat.
Zwakke punten: Plantenkennis, vuur maken en afstandswapens zijn niet echt haar ding.

Verstand ●●○○○
Gevoel ●●●●●
Assertiviteit ●●●●●
Stabiliteit ●●●●○

Samenwerking ●●●●●
Kracht ●●●●○
Uithoudingsvermogen ●●●●○
Handigheid ●○○○○
DISTRICT 9
Naam: Chloe Freeman
Leeftijd: 13
District: 9
Uiterlijk: Chloe heeft een bruine huidskleur en zwart haar. Ze is 1,60m. Ze is enigszins mollig - waar ze overigens niets aan kan doen, want ze eet haast niets. Qua uiterlijk lijkt ze precies op haar jongere tweelingzusje, Chelo, die ze in tranen achter heeft moeten laten.  
Eigenschappen: Chloe was altijd een vrolijk meisje en probeert die vrolijkheid nog steeds uit te stralen. Ze gelooft heel erg dat het ieders taak is om andere mensen zo gelukkig mogelijk te maken. Ze vindt het dan ook erg moeilijk te geloven dat er dingen zoals wraak en jaloezie bestaan. Ze is vrij spontaan, al zal ze bij bijvoorbeeld een interview toch erg verlegen overkomen.

Sterke punten: Chloe kan makkelijk contacten leggen en het is daarom niet ondenkbaar dat ze in een sterk bondgenootschap opgenomen wordt. Ze heeft een hele sterke drive die haar door moeilijke problemen heen kan slaan: het idee dat haar wederhelft alleen achterblijft als zij zou sterven. Ze heeft zich opgeofferd zodat haar 9 minuten jongere zusje thuis kon blijven, en die moed kan haar sponsoringen opleveren. Verder pikt Chloe snel nieuwe dingen op, dus zal ze bij de trainingen veel waardevolle kennis op kunnen doen.
Zwakke punten: Chloe is niet groot, niet sterk en niet snel. Ze zal het echt van haar verstand moeten hebben, niet van haar fysieke kwaliteiten. 

Verstand ●●●●○
Gevoel ●●●●●
Assertiviteit ●●○○○
Stabiliteit ●●●●○

Samenwerking ●●●○○
Kracht ●●○○○
Uithoudingsvermogen ●●○○○
Handigheid ●●●●○
Naam: Tamás Ostergard
Leeftijd: 17
District: 9
Uiterlijk: Tamás is vrij lang (1,93m) en slungelig. Hij heeft blond haar dat zijn eigen leven lijkt te leiden en hij heeft opvallend lange vingers. Sinds de boete heeft hij eigenlijk alleen maar gehuild en dat zal hij nog wel even blijven doen ook. Het minste woord kan de tranen al weer doen stromen, waardoor hij continue roodomrande ogen heeft.
Eigenschappen: Misschien ziet Tamás er iets ouder uit dan hij is, maar zo gedraagt hij zich niet echt. Hij vond zichzelf altijd heel stoer, maar sinds zijn naam bij de boete uitgesproken is, is hij constant bang. Hij heeft het steeds koud, heeft hoofdpijn, trilt en huilt. Hij heeft erg veel medelijden met zichzelf en vergeet makkelijk dat de andere tributen in hetzelfde schuitje zitten.  Zijn eetlust is wel enorm toegenomen.

Sterke punten: Euh... nee. Hij zal het echt van medelijden moeten hebben.
Zwakke punten: Tamás vind alles erg oneerlijk en erg zwaar en heeft daarom helemaal geen puf om te trainen of om bondgenootschappen te sluiten – al zijn energie gaat naar het eten van comfort-food.

Verstand ●●●○○
Gevoel ●●●○○
Assertiviteit ●●○○○
Stabiliteit ●●○○○

Samenwerking ●●○○○
Kracht ●○○○○
Uithoudingsvermogen ●●○○○
Handigheid ●●●○○
DISTRICT 10
Naam: Dana Orchard
Leeftijd: 17
District: 10
Uiterlijk: Dana heeft een uiterlijk dat invloed vanuit Azië verraad. Ze heeft zwart haar, donkere ogen en een blanke huid. Ze is ongeveer 1,60m en erg slank.
Eigenschappen: Dana houdt mensen graag voor de gek en komt altijd erg energiek over. Ze is spontaan, maar niet echt behulpzaam. Ze doet altijd haar best om sociaal over te komen, maar dit blijft wel altijd wat inhoudsloos. Als iemand bijvoorbeeld ergens mee zit, zal ze wel vragen wat er aan de hand is, maar zal ze al snel het gesprek weer ergens anders op brengen.

Sterke punten: Dana is erg goed in martial arts en zal zich qua interesses dus gemakkelijk bij Verona aan kunnen sluiten. Ze is erg lenig en snel en niet bang aangelegd. Daarnaast geeft ze niet snel op.
Zwakke punten: Ze is niet goed in het herkennen van planten of het maken van vuur. Ook zelf wapens maken zit er niet in voor haar.

Verstand ●●○○○
Gevoel ●●○○○
Assertiviteit ●●●●●
Stabiliteit ●●○○○

Samenwerking ●●●●●
Kracht ●●●●○  
Uithoudingsvermogen ●●●●○
Handigheid ●●○○○
Naam: Leo Colton
Leeftijd: 16
District: 10
Uiterlijk: Leo Colton lijkt op het eerste gezicht een normale jongen. Hij heeft zwart haar, een blanke huid en een normaal postuur, behalve dan dat hij x-benen heeft. Hij loopt dan ook erg ongemakkelijk.  
Eigenschappen: Leo is een verlegen jongen. In principe is hij aardig en wil hij in een één op één gesprek nog wel eens een grapje of een complimentje maken, maar als het erop aankomt (wat in de Spelen eigenlijk altijd het geval is), kan hij keihard zijn. Hij is veel gepest vanwege zijn benen en is daardoor erg wantrouwend geworden.

Sterke punten: Leo is niet bang om te sterven, waardoor hij wat meer risico’s zal durven nemen. Dit is natuurlijk niet altijd gunstig. Verder weet Leo wel het een en ander van vuur maken, heeft hij een goede kennis over planten en is hij ook best wel slim.

Zwakke punten: Leo wil liever niet in een bondgenootschap, hooguit met één andere persoon. Hij zal waarschijnlijk toch niet zo snel in een bondgenootschap opgenomen worden, want zijn x-benen zijn een enorme belemmering op zijn bewegingsvrijheid. Hij kan hierdoor niet goed vechten en nauwelijks rennen.

Verstand ●●●●●  
Gevoel ●●●●●  
Assertiviteit ●●●○○
Stabiliteit ●●●○○

Samenwerking ●●○○○
Kracht ●○○○○
Uithoudingsvermogen ●●○○○
Handigheid ●●●○○
DISTRICT 12
Naam: Igraine Cruz
Leeftijd: 13
District: 12
Uiterlijk: Igraine heeft halflang haar, dat asblond is. Ze heeft een beetje een jongensachtig uiterlijk, wat deels komt doordat haar vrouwelijke rondingen nog moeten komen (al vermoeden haar ouders dat die rondingen het gaan laten afweten), maar versterkt wordt door haar houding.
Eigenschappen: Igraine is het type dat altijd op de verkeerde momenten lacht. Ze snapt sarcasme en ironie niet en mist daardoor vaak de clue van grapjes. Andere grappen dringen pas laat tot haar door, waardoor ze pas minuten later een keer begint te lachen. Soms kan ze ook om serieuze dingen beginnen te lachen, omdat ze die dingen dan opvat als een grap. In andere woorden: Igraine gokt altijd maar een beetje wanneer iets een grap is en wanneer iets serieus bedoeld is. Ze doet niet echt haar best om aardig te zijn, want ze leeft vooral in haar eigen wereldje.

Sterke punten: Igraine is erg goed in de dingen die je bij de padvinderij zou leren: knopen leggen, vuur maken, planten van elkaar onderscheiden en tot op zekere hoogte ook wapens maken. Verder kent ze niet echt scrupules – in het dagelijks leven gelooft ze ook al sterk in het recht van de sterkste of slimste. Medelijden bestaat niet.
Zwakke punten: Igraine is zowel sociaal gezien, als fysiek gezien niet erg sterk. Ze zal het dus van haar overlevingsskills moeten hebben.

Verstand ●●●○○
Gevoel ●○○○○
Assertiviteit ●○○○○
Stabiliteit ●○○○○

Samenwerking ●○○○○
Kracht ●●○○○
Uithoudingsvermogen ●●○○○
Handigheid ●●●●○
Naam: Parcifal Travers
Leeftijd: 14
District: 12
Uiterlijk: Parcifal is 1,59m, heeft kort blond haar, blauwe ogen en een normaal postuur. Hij draagt het liefst kleding die hem er volwassener uit doet zien dan hij is.
Eigenschappen: Parcifal is een wijs jochie, dat graag de leiding neemt en van mening is dat hij al heel volwassen is. Was hij in het Capitool opgegroeid, dan had hij op zijn vijftiende waarschijnlijk al zijn eigen bedrijf opgericht. Als Districtbewoner is dat wat moeilijker, maar toch heeft hij wel de ambitie om rijk te worden. Het is een zakenman in het klein.

Sterke punten: Parcifal weet goed hoe je moet onderhandelen en hoe je je zin moet krijgen, dat kan hem bondgenoten en/of sponsoringen opleveren. Hij is behoorlijk slim en innovatief, dus op problemen weet hij snel creatieve oplossingen te vinden – maar natuurlijk wel binnen de perken van een kinderbrein.
Zwakke punten: Parcifal heeft geen specifieke aanleg voor het hanteren van wapens of het afleggen van een parcours. Hij heeft wel een goede conditie, maar blinkt op geen enkel onderdeel van de trainingen echt uit.

Verstand ●●●●●
Gevoel ●●○○○
Assertiviteit ●●●●●
Stabiliteit ●●●○○

Samenwerking ●●●●●
Kracht ●●○○○
Uithoudingsvermogen ●●○○○
Handigheid ●●●●●

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Tributen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: NPC's-