Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel | 
 

 Mineko Takenaka

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Mineko Takenaka
District 7
avatar

PROFIELAantal berichten : 77
Registratiedatum : 16-11-16
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Tribuut
Leeftijd: 18

Onderwerp: Mineko Takenaka | wo jan 04, 2017 9:33 pm

Naam: Mineko Takenaka
Geslacht: Man
Leeftijd: 18
Woonplaats: District 7
Familie, vrienden e.a.:
Mariko Takenaka – moeder
Zijn moeder heeft hetzelfde oog voor detail als Mineko. Ook heeft hij zijn liefde voor muziek aan haar te danken. De vrouw is zeer gevoelig, zowel fysiek als mentaal, en kan daardoor niet goed tegen harde geluiden. Ze heeft regelmatig last van ernstige migraine aanvallen, die soms dagen duren. Dit was in zijn jeugd zeker lastig, maar Mineko houdt intens veel van zijn moeder.

Hiroto Takenaka – vader

Zijn vader heeft niet zo veel met dat kleinschalige gepruts, hij heeft daarvoor te grote worstenvingers en houdt zich liever bezig met het grotere werk. Wel heeft de man een enorm goed gevoel voor kwaliteitshout, waardoor hij de leverancier is voor de ateliers die prachtige houtsnijwerken en instrumenten maken voor de rijkste inwoners van Panem (raad eens waar die wonen?). Dankzij hem heeft Mineko zijn huidige baan gevonden. De man heeft sinds een aantal jaar last van trillende ledematen, lijdend onder beginnende Parkinson. Dit beangstigend Mineko enorm, omdat hij vreest dezelfde ziekte te krijgen als hij ouder wordt.

Kaede Takenaka – zusje – 14

Zijn kleine zusje is een prachtig kind om te zien, schattig als wat. Mensen spreken haar daarom vaak aan, maar dit is niet altijd succesvol, omdat het meisje sinds haar zesde aan één oor volledig doof is en met het andere oor slecht hoort. Mineko betreurt het enorm dat Kaede niet van muziek kan genieten zoals hij, maar hij probeert toch de schoonheid van de wereld op andere manieren met haar te delen. Gelukkig kan Kaede in ieder geval ontzettend goed liplezen en ook spreken gaat haar redelijk af, al is aan haar intonatie duidelijk te horen dat ze slechthorend is.

Uiterlijk: Mineko heeft donkerbruine haren, die net niet zwart zijn als er genoeg licht op valt. Zijn haren vallen met een lichte slag om zijn gezicht en golft veel. Het vormt sneller losse plukjes dan één geheel. De afzonderlijke haren zien er bij nadere inspectie een beetje onnatuurlijk uit, doordat zijn haar erg dik is (denk een beetje nylon-achtig). Zijn gezicht is verder vrij verfijnt gevormd, zijn lippen hebben een duidelijke boogvorm en zijn wimpers zijn redelijk lang. Zijn philtrum (gleuf tussen neus en lippen) is ook erg zichtbaar. De jongen heeft saaie bruine ogen, met lange wimpers. Zijn oren zijn iets groter dan normaal en steken een beetje uit naar buiten.

Zijn huid is licht getint, en neigt een beetje meer naar geel, door de Aziatische invloeden in zijn uiterlijk. Mineko is redelijk lang. Hij heeft een gespierd lijf, waarbij vooral zijn handen opvallen. De jongen heeft lange, sierlijke vingers en handpalmen bedekt met een laag eelt. Zijn houding is vaak vrij statig en sierlijk, hij maakt geen onnodige bewegingen en lijkt zich altijd erg bewust van zijn lichaam, maar als hij aan de werktafel zit buigen zijn schouders en rug zich onnatuurlijk krom. Hij draagt eigenlijk altijd een mes bij zich en heeft de neiging om stukken hout met een interessante vorm te verzamelen om er kunst van te maken.

Eigenschappen: Mineko is een kalme jongen, met verrassend veel geduld. Hij raakt niet gauw verveeld en focust zich makkelijk op precieze taakjes. Daar is hij ook erg goed in, omdat hij niet gehaast te werk gaat om sneller klaar te zijn. Een nadeel is wel dat de jongen erg perfectionistisch is, wat in zijn werk soms voor problemen zorgt. Ook heeft hij enige moeite met multitasken, gesprekken vallen gauw stil als hij aan het werk is.

Hij heeft een enorme voorliefde voor muziek en kunst, zou zich daar het liefste volkomen op storten. Mineko houdt van de natuur om hem heen, haalt daar veel van zijn inspiratie uit. Zeer abstracte kunst snapt hij vaak minder goed dan natuurlijke vormen, hoewel hij graag hoort over de achterliggende betekenissen, als die er al zijn.

Doordat hij zulk verfijnd werk doet voelt Mineko zich soms wel verheven boven het gewone volk dat in de bossen staat te zwoegen, een eigenschap die hem soms wat snobbig maakt. Hij kijkt neer op de grofheid van hun arbeid, hoewel hij zelf een stuk meer moeite zou hebben met het hakken van blokken hout voor op het haardvuur en hij dus eigenlijk dankbaar zou moeten zijn. Sowieso is dankbaarheid voelen of tonen niet zijn sterkste kant, hij is eerder jaloers op mensen die het beter hebben dan hij, die meer hebben, in plaats van de goede kanten van zijn eigen situatie te zien.

Verleden:
Geluid stond in Mineko’s jeugd centraal. Zowel de uitbundige aanwezigheid ervan als de nadrukkelijke absentie. Aan de hoeveelheid geluid in het huis kon de jongen meteen al horen of het een goede of slechte dag was voor zijn moeder. Als ze zong kon hij vrolijk binnen komen en genieten van haar gezang, gezellig samen in de knusse keuken. Als ze kreunde paste hij zich aan. Dat ging snel, als jong jochie leerde hij al het volume van zijn voetstappen zodanig te dempen dat zijn moeder niet nog meer pijn leed wanneer hij de trap op liep.

Algauw bleek dat Mineko de gevoeligheid en voorliefde voor muziek van zijn moeder over had genomen, hij zoog elk melodietje op als een spons en kon algauw veel uit zijn hoofd. Gelukkig heeft hij geen last van de hevige migraines waar Mariko onder lijdt. Toen zijn zusje geboren was zong Mineko algauw slaapliedjes voor het kindje, zodat zijn moeder kon uitrusten. Hij ging naar school, hij hielp in huis, hij leerde houtsnijwerkjes te maken. Vooral ingewikkelde ontwerpen met ranke bladeren en bloemen hadden zijn voorkeur. Zijn jeugd was verder vrij onbezorgd, tot de opstanden begonnen. School was ruim een jaar lang nauwelijks een optie, aangezien er te veel gevaren op de loer lagen. Mineko verveelde zich echter niet, hij was sowieso al liever bezig met houtsnijwerk dan op te letten tijdens de ochtenden vol saaie lessen. Zijn zusje Kaede is na een ziektebed met mazelen weer beter geworden, maar haar gehoor herstelde niet. Het meisje leerde gelukkig vlot liplezen, door haar jonge leeftijd nog erg flexibel. Ook een rudimentaire gebarentaal ontwikkelde zich.

Toen Mineko vijftien was stopte hij compleet met naar school gaan, aangezien dat hem tijdens de Donkere dagen wel was bevallen, en begon een fulltime baan. Hij begon zoals bijna iedere tiener als houthakker, maar dat bleek algauw echt niets voor hem. Via zijn vader wist hij een meer passende positie te vinden in een atelier dat zich specialiseerde in peperdure muziekinstrumenten en andere houten parafernalia. Hij had er echt talent voor en algauw werd hem een positie als een gezel onder de gildemeester aangeboden, die hij met liefde accepteerde. Nu werkt hij voornamelijk als houtsnijder, maar ook het spannen van de snaren op onder andere violen doet hij graag.

Sterke en zwakke punten: Mineko kan omgaan met gereedschappen en heeft een uitstekende hand-oog coördinatie. Hij kan uitmuntend omgaan met een mes en daarmee nuttige voorwerpen maken uit hout. Zijn fijne motoriek is sterk ontwikkeld en hij leert snel nieuwe taken. Ook kan hij heel goed afstanden en afmetingen van voorwerpen inschatten. De jongen is in zijn jeugd in een aantal vuistgevechten of stoeipartijen betrokken geraakt, waardoor hij wel van zich af kan trappen, maar echte officiele vecht technieken of houdingen kent hij niet.

Mineko kan zich geruisloos voortbewegen. Hij kan kruidenbrouwsels maken die voor thee doorgaan en aardig helpen tegen hoofdpijn. Sowieso houdt hij van de natuur waardoor hij wel wat plantenkennis heeft. Hij kan een haardvuur maken, maar dan alleen in de open haard en daarvoor gebruikt hij een vuursteen en haardblokken om het gaande te houden. Meer primitief vuurmaken zou hij nog moeten leren.

Mineko kan niet zwemmen. Hij is niet gewelddadig ingesteld. Grotere wapens zijn voor hem onwennig, omdat hij zo precies werkt. Mineko heeft geen accurate kennis van het menselijk lichaam. Hoewel hij met zijn lange benen grote stappen kan zetten is hij geen snelle sprinter. Ook heeft de jongen gevoelige zintuigen, wat zowel een voor als nadeel kan zijn. Zijn gehoor is scherp, net als zijn zicht, maar ook voor pijn is hij gevoeliger.

Bonnen: 7 voor leeftijd, viermaal 2 aangenomen voor voedsel = 15 bonnen

_________________


Laatst aangepast door Alexandra Leifsson op zo maa 18, 2018 8:25 pm; in totaal 1 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Ná 4e Hongerspelen)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cecilia Peak
President
avatar

PROFIELAantal berichten : 1525
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: President
Leeftijd: 35 jaar

Onderwerp: Re: Mineko Takenaka | do jan 05, 2017 9:45 am

Goedgekeurd!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.hongerspelenrpg.com
 

Mineko Takenaka

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» With Mineko

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Karakterkaarten :: Tieners-